Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.679 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 3. dubna 2010 ve 20:40 ® spike reakce na …
-
Sander> nejen to, někdy je těžké vyfotit jakoukoliv rybu ve vodě:) Ale jinak mě se ta fotka líbí
reagovat - Sobota 3. dubna 2010 ve 20:09 ® Sander
-
Vyfotit tohle zvíře ve vodě je fakt těžký.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 22:05 ® Libor reakce na …
-
jiris> to je ono
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 22:03 ® jiris
-
Sander – a nebo takhle?
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 21:16 ® Libor reakce na …
-
Sander> přesně!! A možná ještě o kapku víc..
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 21:08 ® Sander reakce na …
-
Libor > třeba takhle?
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 20:59 ® skwor reakce na …
-
Libor> Zato v reálu u vody dneska nebylo absolutně co fotit
reagovatAle už začínají perlíni, brzo se vydám na moje oblíbené velké plotice.
- Pátek 2. dubna 2010 ve 20:49 ® Libor reakce na …
-
Sander> a co bylo dole pod tím? Možná by to tam nevadilo.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 20:47 ® Sander reakce na …
-
Libor > nojo, ale jak ho vyplnit. Řezat ho nechci, nějak by se mi čtvercový formát u tohodle nelíbil.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 20:46 ® Libor reakce na …
-
Sander> první fotka má podle mě kompozičně nahoře zbytečně prázdné místo.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 20:42 ® Sander
-
Dneska to s tím světlem bylo jak na houpačce.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 ve 20:33 ® Libor reakce na …
-
skwor> wobblery jsou dobré ryby na focení, nevadí jim pobyt mimo vodu a vydrží dlouho se nemrskat
reagovat, fajn.
- Pátek 2. dubna 2010 v 19:47 ® toulovec reakce na …
-
regulus> zaregistroval jsi ten víkend u mě na chatě? jsme tu už domlouvali termín někdy v půlce května
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 v 19:08 ® regulus reakce na …
-
toulovec> o tom, že by mi to dal sežrat nepochybuju, ale proč srabe … ?????
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 v 19:00 ® skwor reakce na …
-
MP-E65mm> Díky za typ.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 v 18:52 ® MP-E65mm reakce na …
-
skwor> te první bych dal víc prostoru, domnívám se, že je tam dost natěsno.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 v 18:50 ® skwor
-
Ukázka ze série k připravovanému článku do Rybáře.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 v 17:41 ® toulovec
-
mně osobně se ta druhá fotka líbí mnohem víc. Je kompozičně lépe uspořádaná. Horizont je v místě kde má být, vše je tak nějak souměrné, pěšinka dělá pěknou linii, rybář přesně ve zlatým řezu dělá pěkný měřítko a dává tomu prostor. kdyby tam v tom hnusným světle byly ještě nějaký dramatický mraky, bylo by to špicový. Na tý první mi přijde zrovna ten Zdendův oblíbenej čtverec naprosto nevhodnej. Ten šutrák je moc dominantní a pokud má být hlavním objektem na snímku, tak na něm nic zajímavýho není. Na tu druhou fotku je posazenej mnohem líp a zapadá tam jak prcka na hrnek.
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 v 17:35 ® toulovec reakce na …
-
regulus> srabe – jen to napiš, Zdenál by ti to taky dal sežrat........
reagovat - Čtvrtek 1. dubna 2010 v 1:01 ® regulus
-
K fotce ZN, raděj sem nebudu psát co si myslím, z mýho pohledu je to fotka která potěší moji duši i když není dokonalá, nerozumím tomu, ale oslovila mě byť jsem tam nebyl, toť vše …
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 23:22 ® osprey
-
Sander> Ano – DAM Finessa z roku 1995. Na ní blíže neurčený podvin, na něm cca 50 m vlasce 0.12 mm asi 5 let starého
reagovatNa kanále to stačí. Mimochodem, ten navijáček má nejjemnější zadní brzdu, co jsem kdy viděl.
- Středa 31. března 2010 ve 23:13 ® Sander
-
osprey > Míro koukám co fotka, to jiný naviják. Ale není se čemu divit, něčím ten les osedlat musíš
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 23:11 ® sus1
-
Jinak ještě k těm bleskům,dneska byl ,,test'' obou a vyhrál,dle mě, ten dražší.
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 22:17 ® tomashr reakce na …
-
ZN> Mazat je to blbost – o tom, že to je cenné pro „účastníky zájezdu“ je zbytečné polemizovat, určitě se jim to musí líbit
reagovat
No a to širší hodnocení už je vždycky o vkusu a názory se budou lišit – normální stav. - Středa 31. března 2010 ve 21:59 ® ZN reakce na …
-
tomashr> z části s tebou souhlasím, zčásti ne. Tu fotku jsem fakt nesmazal z důvodu, který uvádíš. Pro ty lidi, co tam se mnou byli, to říká hodně. Ale fotka to fakt nijak dobrá není, i když já si myslím, že z části jiných důvodů, jak uvádíš.
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 21:53 ® ZN
-
MP-E65mm> těch fotek mám víc. Ono je problém uhlídat v krátkém okamžiku čtverec, když fotím na formát 3:2. Kompozice je dle mého v pořádku, tak jsem to chtěl, jen jsem to neuhlídal. Proto taky ta fotka dobrá není.
Libor: kdybych udělal dominantu z navijáku, byla by to úplně jiná fotka. To jsem nechtěl. Ten šutr mě prostě dostal tak, že jsem přestal chytat, šel kus cesty do auta pro zrcadlovku. Krom toho, chvilku, ale fakt chvilku, bylo docela fajn světlo.
Osprey: přesně. Šlo to zakamuflovat nebo to smáznout, ale o to mi nešlo. Dá se o tom diskutovat, o to jde
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 21:51 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> jj, poslední dobou toho moc nenamluvím a když se projevím, tak to stojí za to
reagovata nemyslíš to tak jak si to napsal , viď
u tebe by mě ten dvojsmysl překvapil
- Středa 31. března 2010 ve 21:48 ® tomashr
-
ZN> Upřímně řečeno mě ta fotka moc nezaujala. Dotek kamene vzal čert, ale spíš mi to celé nějak nedává smysl a neladí to – jedna dominanta je ten šutr, ale oči létají od něj k tomu navijáku, který barevně skáče dopředu, někdo si ještě všimne toho rybáře, což je další poměrně významný prvek, ovšem taky diskutabilní. Vyloženě špatné to není, ale je to spíš pro někoho, kdo na tom místě byl chytat a je to pro něj spojeno s konkrétní vzpomínkou, jako samostatně hovořící fotka to ale není ono a zrovna od tebe už jsem tady viděl podstatně lepší
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 21:42 ® osprey
-
MP-E65mm> Ještě, že je to kámen. Být tam dominantní ženská, která by sebrala milému ZN foťák i s prutem a poslala ho utřít nádobí, neměli jsme se o čem bavit.
Ještě jsem na dvě fotky zapomněl.
reagovat - Středa 31. března 2010 ve 21:38 ® MP-E65mm
-
ZN> ten kámen dominatní je, ale je tam opravdu nešťastně zakomponován
reagovat