Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.652 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 29. března 2010 ve 21:21 ® Sander reakce na …
-
Libor > letos to napravíme, i kdybych Ti ho měl přivézt :o)
reagovat - Pondělí 29. března 2010 ve 21:14 ® Libor reakce na …
-
toulovec> já ani ještě nikdy neviděl lipana naživo
reagovat. Nějak mě tam pstruhovka minula, je to tím že v okolí nemáme takovou vodu.
- Pondělí 29. března 2010 ve 21:10 ® toulovec reakce na …
-
Libor> jo, na MP chodím jen v sebeobraně – federer, cigáro, klídek..........
reagovat - Pondělí 29. března 2010 ve 20:44 ® Sander reakce na …
-
tomashr > díky za pozitivní reakci
Libor > byly ty plotice nějaký divný. Však je sem večer hodím, jestli bude nějaká použitelně vyfocená. Zatím jsem nekoukal ani na náhled. Zakecal jsem se u vody a nebyl čas.
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 19:57 ® Libor reakce na …
-
toulovec> to je chyba, pomalu už to začíná, ale ty čekáš na pstruhovku viď?
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 19:16 ® toulovec reakce na …
-
Libor> šel bych taky na fiše – ještě nemám papíry
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 19:10 ® Libor
-
Takových hodin a ten kluk Sanderovic ještě nedorazil s těma ploticema, za celý den v práci se na fotky ryb těším.
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 16:50 ® tomashr reakce na …
-
Sander> Ta plotice je ale fakt dobrá, nemáš se za co omlouvat! Já bych asi nějak laboroval s úhly a ořezem, ale to už jsme spíš v oblasti osobního vkusu, nejde o nějakou jasnou chybu. A hloubka ostrosti mi naopak pro daný záběr přijde jako téměř perfektní, to je podle mě OK.
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 16:15 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> z vlatní zkušenosti clonu f2.8 na ryby nepoužívám. Mluvím o rybě ležící-spící. U větší ryby bývá i f4 na hraně. Jistě jsou i vyjímky ale pro praktické stránce jich je málo. Co bych Ti ale jako o dobrém makrofotografovi o hloubce ostrosti povídal…
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 16:02 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > to ani není mým cílem. Tuhle plotici neber jako mustr, byla to zkouška, běžně takové ryby nefotím. Na rybě 50cm a výš (hergot já si věřím :o) )se hloubka ostrosti tak nějak optimálně rozloží.
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 15:55 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> obávám se, že s tou sigmou takovou hloubku ostrosti neuděláš
reagovatmožná bych nechal víc místa pod ní a bylo by to ok.
- Pondělí 29. března 2010 v 15:51 ® Sander reakce na …
-
Libor > tyhle věci uspěchat taky není dobrý
Ale k večeru si zajdu zaplavačkovat plotičky, na šoulačku na řeku to moc není, strašně fučí, nebylo by to ono, i když by se nachytalo ryb asi hodně.
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 15:41 ® Libor reakce na …
-
Sander> už je dlouho vidět, uháněj na ryby a přivez hodně podařených snímků.. .
reagovat - Pondělí 29. března 2010 v 15:15 ® Sander
-
A je to tady.
Fórum lovím přes vyhledávač.
To jste tomu dali…
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:17 ® Sander
-
Libor > souhlasím.
Na tohle se zkamarádím s tou Sigmou, i když s ní mám jen pár fotek, myslím že to půjde.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:16 ® Sander reakce na …
-
ZN > je to moc jednoduchá fotka, asi bych nad ní moc nepřemýšlel. Není na ní co pochopit. Něco jiného by byla fotka samostatné celé sněženky s barevným pozadím a svěžím květem. Ale materiálu nebylo na výběr.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:13 ® spike
-
Jedna fotka z dnešního lovu:)
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:13 ® Libor reakce na …
-
Sander> uvidíš co Ti sedne, mě ta stovka na ryby (záběry tohoto typu) nesedla. Je to hra na čas, jestli stačíš vyfotit než se ryba mrskne. Položit rybu a pak se od ní šourat jak rak pozadu není moc dobrý.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:12 ® Sander reakce na …
-
padák > díky.
Už se těším na pořádně barevné květy a hmyz. Ale to ještě musím pár týdnů vydržet.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:12 ® ZN reakce na …
-
Sander> ta ryba je dost dobrá, ten šeřík je takový o ničem. Nepochopil jsem to, ale chyby může být u mě.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:10 ® -zruseno reakce na …
-
Sander> Opravdu pěkné fotky
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:09 ® Sander reakce na …
-
tomashr > já jsem rád že jsem v tomle počasí vytěžil aspoň něco. Původně jsem ani nechtěl jet, ale PET flaška mi už doma nebavila :o))
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:08 ® Sander reakce na …
-
Libor > dík.
Já vím, je tam natěsno, ale tyhle fotky příště raději tou Sigmou – samozřejmě u větších ryb. Od té plotičky jsem byl tak metr. Moc to na to není (vím že jsi to říkal, ale zkusit se to musí).
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:07 ® Libor reakce na …
-
Sander> deštivo je na focení ryb lepší než ostrý slunce, plotička je krásně tmavá.. .
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:04 ® tomashr reakce na …
-
Sander> Tohle docela jde. Nějak mi to sice nesedí na 100%, ale cesta tudy vede, dobré.
reagovat
Já tento víkend chytil prd, bylo mi blbě, tak jsem vyrazil jen dnes na chvíli, ale to jsem spíš zkoumal nová místa, takže mě výsledek NULA až tak extra netrápí. O velikonocích to snad bude lepší. - Neděle 28. března 2010 ve 21:04 ® Libor reakce na …
-
Sander> paráda, ta plotička je tam trohcu natěsno, ale super.
reagovat - Neděle 28. března 2010 ve 21:01 ® Sander
-
Zkusil jsem dnes to nové sklo. Počasí ale podvečer docela šílený a nebylo u vody moc co fotit. Našel jsem jeden zbídačelý trs starých sněženek a vyžehlil v tom větru a dešti čtyři plotice.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 19:02 ® tomashr
-
MP-E65mm> Nakonec jsem objednal woodland klasiku. Jinak tu zimní „hardwood“ jsem viděl v reálu a přijde mi velmi dobrá pokud ti jde víc o ochranu než maskování – je to světlé, takže se sklo bude málo zahřívat na slunci, přitom poměrně „decentní“ – docela OK.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 19:01 ® jiris
-
Jinak k čemu je ten neoprenovej futrál. Děkuji mnohokrát.
reagovat - Neděle 28. března 2010 v 19:00 ® jiris
-
Máte tu něco nefunkčního? Kdokoliv.
reagovat