Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 788.652 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 29. března 2010 ve 21:21 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > letos to napravíme, i kdybych Ti ho měl přivézt :o)

reagovat
Pondělí 29. března 2010 ve 21:14 ® Libor reakce na …
Libor

toulovec> já ani ještě nikdy neviděl lipana naživo:-(( . Nějak mě tam pstruhovka minula, je to tím že v okolí nemáme takovou vodu.

reagovat
Pondělí 29. března 2010 ve 21:10 ® toulovec reakce na …
toulovec

Libor> jo, na MP chodím jen v sebeobraně – federer, cigáro, klídek..........

reagovat
Pondělí 29. března 2010 ve 20:44 ® Sander reakce na …
Sander

tomashr > díky za pozitivní reakci :-)

Libor > byly ty plotice nějaký divný. Však je sem večer hodím, jestli bude nějaká použitelně vyfocená. Zatím jsem nekoukal ani na náhled. Zakecal jsem se u vody a nebyl čas.

reagovat
Pondělí 29. března 2010 v 19:57 ® Libor reakce na …
Libor

toulovec> to je chyba, pomalu už to začíná, ale ty čekáš na pstruhovku viď?

reagovat
Pondělí 29. března 2010 v 19:16 ® toulovec reakce na …
toulovec

Libor> šel bych taky na fiše – ještě nemám papíry

reagovat
Pondělí 29. března 2010 v 19:10 ® Libor
Libor

Takových hodin a ten kluk Sanderovic ještě nedorazil s těma ploticema, za celý den v práci se na fotky ryb těším.

reagovat
Pondělí 29. března 2010 v 16:50 ® tomashr reakce na …

Sander> Ta plotice je ale fakt dobrá, nemáš se za co omlouvat! Já bych asi nějak laboroval s úhly a ořezem, ale to už jsme spíš v oblasti osobního vkusu, nejde o nějakou jasnou chybu. A hloubka ostrosti mi naopak pro daný záběr přijde jako téměř perfektní, to je podle mě OK.

reagovat
Pondělí 29. března 2010 v 16:15 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> z vlatní zkušenosti clonu f2.8 na ryby nepoužívám. Mluvím o rybě ležící-spící. U větší ryby bývá i f4 na hraně. Jistě jsou i vyjímky ale pro praktické stránce jich je málo. Co bych Ti ale jako o dobrém makrofotografovi o hloubce ostrosti povídal…

reagovat
Pondělí 29. března 2010 v 16:02 ® Sander reakce na …
Sander

MP-E65mm > to ani není mým cílem. Tuhle plotici neber jako mustr, byla to zkouška, běžně takové ryby nefotím. Na rybě 50cm a výš (hergot já si věřím :o) )se hloubka ostrosti tak nějak optimálně rozloží.

reagovat
Pondělí 29. března 2010 v 15:55 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> obávám se, že s tou sigmou takovou hloubku ostrosti neuděláš :-) možná bych nechal víc místa pod ní a bylo by to ok.

reagovat
Pondělí 29. března 2010 v 15:51 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > tyhle věci uspěchat taky není dobrý :-)

Ale k večeru si zajdu zaplavačkovat plotičky, na šoulačku na řeku to moc není, strašně fučí, nebylo by to ono, i když by se nachytalo ryb asi hodně.

reagovat
Pondělí 29. března 2010 v 15:41 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> už je dlouho vidět, uháněj na ryby a přivez hodně podařených snímků.. .

reagovat
Pondělí 29. března 2010 v 15:15 ® Sander
Sander

A je to tady.

Fórum lovím přes vyhledávač.

To jste tomu dali…

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:17 ® Sander
Sander

Libor > souhlasím.

Na tohle se zkamarádím s tou Sigmou, i když s ní mám jen pár fotek, myslím že to půjde.

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:16 ® Sander reakce na …
Sander

ZN > je to moc jednoduchá fotka, asi bych nad ní moc nepřemýšlel. Není na ní co pochopit. Něco jiného by byla fotka samostatné celé sněženky s barevným pozadím a svěžím květem. Ale materiálu nebylo na výběr.

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:13 ® spike
spike

Jedna fotka z dnešního lovu:)

reagovat
foto/forum/2010/th-img12789.jpg
Neděle 28. března 2010 ve 21:13 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> uvidíš co Ti sedne, mě ta stovka na ryby (záběry tohoto typu) nesedla. Je to hra na čas, jestli stačíš vyfotit než se ryba mrskne. Položit rybu a pak se od ní šourat jak rak pozadu není moc dobrý.

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:12 ® Sander reakce na …
Sander

padák > díky.

Už se těším na pořádně barevné květy a hmyz. Ale to ještě musím pár týdnů vydržet.

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:12 ® ZN reakce na …
ZN

Sander> ta ryba je dost dobrá, ten šeřík je takový o ničem. Nepochopil jsem to, ale chyby může být u mě.

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:10 ® -zruseno reakce na …

Sander> Opravdu pěkné fotky

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:09 ® Sander reakce na …
Sander

tomashr > já jsem rád že jsem v tomle počasí vytěžil aspoň něco. Původně jsem ani nechtěl jet, ale PET flaška mi už doma nebavila :o))

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:08 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > dík.

Já vím, je tam natěsno, ale tyhle fotky příště raději tou Sigmou – samozřejmě u větších ryb. Od té plotičky jsem byl tak metr. Moc to na to není (vím že jsi to říkal, ale zkusit se to musí).

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:07 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> deštivo je na focení ryb lepší než ostrý slunce, plotička je krásně tmavá.. .

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:04 ® tomashr reakce na …

Sander> Tohle docela jde. Nějak mi to sice nesedí na 100%, ale cesta tudy vede, dobré.
Já tento víkend chytil prd, bylo mi blbě, tak jsem vyrazil jen dnes na chvíli, ale to jsem spíš zkoumal nová místa, takže mě výsledek NULA až tak extra netrápí. O velikonocích to snad bude lepší.

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:04 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> paráda, ta plotička je tam trohcu natěsno, ale super.

reagovat
Neděle 28. března 2010 ve 21:01 ® Sander
Sander

Zkusil jsem dnes to nové sklo. Počasí ale podvečer docela šílený a nebylo u vody moc co fotit. Našel jsem jeden zbídačelý trs starých sněženek a vyžehlil v tom větru a dešti čtyři plotice.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12786.jpgfoto/forum/2010/th-img12787.jpg
Neděle 28. března 2010 v 19:02 ® tomashr

MP-E65mm> Nakonec jsem objednal woodland klasiku. Jinak tu zimní „hardwood“ jsem viděl v reálu a přijde mi velmi dobrá pokud ti jde víc o ochranu než maskování – je to světlé, takže se sklo bude málo zahřívat na slunci, přitom poměrně „decentní“ – docela OK.

reagovat
Neděle 28. března 2010 v 19:01 ® jiris
jiris

Jinak k čemu je ten neoprenovej futrál. Děkuji mnohokrát.

reagovat
Neděle 28. března 2010 v 19:00 ® jiris
jiris

Máte tu něco nefunkčního? Kdokoliv.

reagovat