Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 788.652 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 28. března 2010 v 17:26 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> moc nerecykluj, jiris číhá za rohem :-)

reagovat
Neděle 28. března 2010 v 17:24 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> to že jí má každý mluví za vše, ona ta zimní verze taky není špatná, jen si nedokážu představit, že bych jí používal celoročně, přeci jenom na tom nejsem dobře abych měl dva lenscoaty.

Tomash> ta co se ti líbi (digital) je řekl bych přijatelná, ta tmavá verze maskáče je otřesná, to bych si na sklo nedal, to bych ho radši z recykloval:-)

reagovat
Sobota 27. března 2010 ve 23:55 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> mě se líbí ten real tree, ale má ji skoro každej:-)

reagovat
Sobota 27. března 2010 ve 13:53 ® tomashr reakce na …

toulovec> Není v nabídce, jinak bych neváhal :-D Teda přesněji – futrál na tělo by se podle tvého přání našel – http://www.lenscoat.com/…-p-1235.html , jenže já potřebuji obléknout objektiv a ten je ve výběru diskriminován :-((

reagovat
Sobota 27. března 2010 v 11:33 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

toulovec> žuch......... :-)

reagovat
Sobota 27. března 2010 v 11:29 ® toulovec reakce na …
toulovec

tomashr> já bych volil růžovou, je to taková šik barvička no ne?

reagovat
Sobota 27. března 2010 v 11:10 ® MP-E65mm
MP-E65mm

tomashr> Tomáši ja jsem barvu moc neřešil, podmínkou bylo aby byla se vzorem maskáče a nebylo to moc křiklavé (stejně když fotím tak nemám maskáčové hadry). Hlavní důvod proč jsem si to pořídil je ochrana proti (poškrábání, zahnojení čímkoliv, vodě, prachu atd.) a je jedno že se jedná o eLkový sklo. I když je pravdou když jsem se vrátil z Floridy tak písek byl i pod „šprckou“ ale tam to dostalo opravdu záhul a na čištění nebylo moc času. Výběr barvy je tak individualní záležitost, že si netroufám radit, každopádně koupi LensCoatu ti doporučuji už je z důvodu výše zmíněných.

reagovat
Sobota 27. března 2010 v 10:30 ® tomashr

MP-E65mm> Že tě tady vidím – řeším „naprosto zásadní problém“, pro který bys mohl mít pochopení ;-) Jakou si mám koupit barvu LensCoat na Sigmu…? :-| Bohužel ho koupit musím, Sigmy mají povrchovku naprosto imbecilní – na pohled u nové je to lepší a hezčí než u Canonu i Nikonu, jenže v terénu se to děsně špiní (čekal jsem předem, tohle jsem už před lety psal do článků o Sigmách na Paladixu, celkem podle očekávání se nic nezměnilo).

Ta barva mi ale vrtá hlavou – klasika RealTree (to máš tuším ty?) je hezká, ale možná až moc divoká, trochu koketuji s tím vzorem „digital“ – přijde mi, že to nebude tak nápadné někde „v civilizaci“, přitom ale když tu a tam budu opravdu to maskování chtít, tak to funguje velmi slušně…

To jsou problémy, co? :-/:-D

reagovat
Sobota 27. března 2010 v 10:27 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> však ty taky ne :-)

reagovat
Sobota 27. března 2010 v 10:08 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> no kdyby si řekl „F&H slečna“ bylo by to lepší :-) se někdy nezdáš :-D

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 22:12 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> pozdravuje Tě Franta Vokál :-D

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 21:45 ® Sander
Sander

MP-E65mm > mě to čeká zítra. Už jenom když jsem nařizoval budík mně mrazilo… :-)

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 21:39 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> ja sotva koukám natož abych psal :-) to Brno mě nějak unavilo :-)

reagovat
Pátek 26. března 2010 ve 21:29 ® Sander
Sander

Ten strom vzádu se mi nějak nelíbí.

Den ani čárka, to chcete tohle fórum pak lovit z propadliště dějin? :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img12713.jpgfoto/forum/2010/th-img12714.jpg
Čtvrtek 25. března 2010 ve 20:01 ® tomashr

Tak mě zas něco fakt zaujalo – zkusil jsem novou betu Lightroom 3 a to co to umí v odstranění šumu je opravdu zajímavé. Ne že by to byl nějaký vyložený průlom, podobné produkty už jsou na trhu déle, poměrně bomba je ale fakt, že takto slušné možnosti pro odšumění budou nyní přímo v základu LR – žádná potřeba pluginů atd. :-)

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 19:06 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > ano, tu stabilizovanou.

Můžem něco domluvit, já mám zase několik nových otázek a neznám odpověď :-)

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 18:55 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> rád bych ji viděl, doufám že se brzy někdy uvidíme. Máš tu novější ne? A samo gratuluji.

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 18:14 ® Sander
Sander

Libor > díky, Bůh nakonec dal, ale bylo to těsně.

Měli poslední, a ještě ji měl někdo zamluvenou. Nasadil jsem smutná očka, zkusil na prodavače tu fintu s cestou přes půl republiky a je má :o)

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 15:52 ® sus1

toulovec> Víš co tam chodilo lidí??:-)) by si mysleli,…:-)) Kousek vedle stála parta poldů a divně po mě …:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img12703.jpg
Čtvrtek 25. března 2010 v 15:52 ® džigit reakce na …

toulovec> říkám,jen jsem si rýpnul :-)

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 15:40 ® toulovec reakce na …
toulovec

džigit> ne, nedávali jsme mu najevo že to má na hovno. Toto nebyla žádná fotka umělecká ani nic k hodnocení. Toto byl prostě cvak a diskutuje se nad ním.

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 15:32 ® Libor
Libor

Sander> šťastnou cestu a dobré pořízení :-)

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 15:17 ® džigit reakce na …

toulovec> to je normální,já si jen rýpnul.Krásně a slušně jste mu dali najevo,že to má na ho… :-D Jdu opláchnout oře a hurá do Brna! sus1>Jo a klidně přidám,až pojedu kolem :-D

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 v 15:15 ® Sander
Sander

Ty jo, dá-li Bůh, přivezu si za chvíli z Klatov tu Sigmu. Docela se těším, konečně něco svého co když zničím, nebudu se muset nikomu vymlouvat :o)))

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 ve 14:54 ® toulovec reakce na …
toulovec

džigit> já jsem na tom stejně – jak fotím, dělám miliony chyb. Na foťáku ty chyby prostě nejsem schopen objevit. Doma na monitoru jsem zhrozen a hned je jasný co všechno je špatně :o))) Na cizí fotce se to kritizuje.. Já myslím že se to sám nikdy nenaučím ........ Ale zase si myslím, že teoreticky jsem připraven dobře – a štěstí přeje připraveným, žejo :o)))

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 ve 14:47 ® džigit

Libor> jen jestli těch činností na něj nebude moc :-D

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 ve 14:40 ® Libor reakce na …
Libor

toulovec> souhlas

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 ve 14:36 ® toulovec
toulovec

já myslím že je to dost zeširoka, kdyby tam bylo delší ohnisko, možná by to taky udělalo svoje Jo a taky přidřepnout

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 ve 14:20 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> já bych přidal.

reagovat
Čtvrtek 25. března 2010 ve 14:11 ® sus1

Libor> Takže ještě přidat?

reagovat