Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.641 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 25. března 2010 ve 14:10 ® Libor reakce na …
-
sus1> ano to je ono, hned to dává autu pohyb. Musíš to zkoušet, aby jsi ten čas prodloužil.
reagovat - Čtvrtek 25. března 2010 ve 13:57 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Dneska jsem něco fotil na mostě v KT a vzpoměl jsem si pannig.Nic moc,ale náznak tam je.Chce to ještě vychytat ten čas.Tohle je na 1/160.
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 21:03 ® spike reakce na …
-
Dík všem.
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 20:56 ® toulovec
-
spike> ne příjemný – moc hezký. Kompo pěkná, ten strom tam mohl bejt celej a nemělo to chybu
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 20:55 ® Libor reakce na …
-
spike> hezký panorámata, povedený!
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 20:51 ® spike reakce na …
-
MP-E65mm> dík, je to z 6 fotek, ale trefil jsem to tak tak, sluníčko za minutu zalezlo:)
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 20:47 ® MP-E65mm reakce na …
-
spike> vyjádřil bych to jedním slovem … příjemný
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 20:34 ® spike
-
Tak sem hodím jedno dnešní panorama…
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 20:17 ® Libor
-
Dnešní depresivní fotka z rána: Kos pro tento den aneb Batman se vrací do města..
reagovat - Středa 24. března 2010 v 16:07 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > večer na to kouknu. Ale fakt jen tak pro prdel
Jinak je to jiná liga, i s tím zapnutím. Kompakt mě půl minuty vítal, i se zvukem, vysouval objektiv a strašně to trvalo.
reagovat - Středa 24. března 2010 v 15:30 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> to je rozdíl co? Kompaktem zmáčkneš spoušta čekáš resp. přemlouváš k expozici. To samé i při uvedení do provozního stavu, zapneš = fotíš. Zkoušel si to odšumit v tom programu co jsem Ti kdysi posílal? Jen tak pro prdel, co z toho vyleze
reagovat - Středa 24. března 2010 v 15:17 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > líbí se mi kompozičně. Ale zrcadlo je rychlé, myslím že se to takhle nepovedlo zachytit naposled. Ty dvě fotky kapra jsou z celkových šesti, kompaktem bych musel nasolit možná desetinásobek, než bych se takto trefil.
reagovat - Středa 24. března 2010 v 15:14 ® Sander
-
sus1 > jo, a wobjektivy od 200m a vejš – Libore, to koukáš, co? To jsem dnes četl v té Tvé knize
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 13:37 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Díky.
reagovat - Středa 24. března 2010 v 9:39 ® Libor
-
sus1> nastav si takovej čas, který ti toto dovolí.(dost krátkej aby zmrazil objekt ale zároveň tak dlouhej na to aby nezmrazil okolí – nutné objektivem sledovat objekt) Jinak tomu se říká pannig, na netu o tom najdeš tuny článků.
reagovat - Středa 24. března 2010 v 9:18 ® sus1
-
Mám na vás dotaz: Jak fotit sport,aby třeba běžec,motorkář, zůstal ostrej a ostatní v záběru aby bylo mázlé?? tkzv. ho zmrazit? Máte na to nějakej fígl?Díky.
reagovat - Středa 24. března 2010 v 0:39 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> šum bych nejspíš odstranil. Myslím, že by to fotce pomohlo. Retuš mě nějak nevadí a přiznám se , kdybych si nepřečetl příspěvěk od Míry, tak jsem to ani nezaregistroval(asi jsem přetažený)
reagovatvcelku podařené snímky ryb ............
- Úterý 23. března 2010 ve 23:23 ® Sander
-
osprey > ta retuš byla rychlovka, ta fotka se mi nelíbila, nebyl důvod se s ní piplat. Měla to být jen jakási ukázka.
A jak mám prosímtě zacházet s vlascem tak, aby nevadil? Vždycky rybě bude čouhat z tlamy k ruce, pak už je to jen otázkou světla a pozadí, jak moc bude vidět. U páternosteru je to ještě větší onanie. A ta ryba bojující na ničem – třeba ta první fotka, dejme tomu, i když ani taková poloha není nepřirozená. Možná je to takhle lepší, není to příklad ryby na vlasci, ale rádoby „volného“ pohybu.
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 23:16 ® osprey reakce na …
-
Sander> ISO 500 tam u mě nejde nastavit. Ty máš vyšší model, ale stejně si nejsem jist. ISO 800 nám šumí už dost. Pohybuj se mezi 100 a 400.
Na rozdíl od kompaktu zrcadlovka obvykle neprovádí softwarové úpravy snímku. Jinými slovy – tu práci musíš udělat sám.
S tím vlascem je při focení třeba zacházet tak, aby moc nevadil. Mě zas vadí ryba bojující na ničem anebo ta retuš u prostředního snímku dole. Ale nelam si se mnou hlavu. Nejsem žádná fotografická autorita.
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 23:01 ® Sander
-
Libor > pošlu ti spodní tři v originále. Myslím ale že už jako takové jsou dost bídné.
Jednu Ti sem hodím grátis, když jsme teda v tom Fotografování ryb.
For osprey > třeba zde jsem ten vlasec nechal záměrně – zdá se mi že v tomto případě vůbec nevadí.
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 22:58 ® Sander reakce na …
-
osprey > retušuju vlasec, mě tam vadí, kdybys viděl originály, vadil by ti taky – důsledkem rozmazání je to rozšiřijící se bílý kužel, který tam nemá co dělat. Polarizák jsem nepoužil, zrno bylo už na originálech – nemělo by to být přeostřené, nebo aspoň se mi ryba jako taková nezdá přeostřená. Bude to tím, že je tam ISO 500, ale to bylo nastaveno myslím automaticky – přiznám se že na to jsem nesahal. Odstranění šumu je zbytečné, je to pak ještě horší.
Omezit úpravy můžu, ale mně přijdou ty fotky v originále takové vyblité, bez života.
Tady máš jeden příklad, kdy je ten vlasec ke škodě věci.
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 22:44 ® spike
-
Může mi někdo prosím poradit… na digitálu mám na objektivu napsané:
AF 3× OPTICAL ZOOM 6.3–18.9mm 1:3.1–5.9.
Co to znamená něčemu asi rozumím ale raději se tu poptám.
Dík
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 22:35 ® osprey
-
Sander: Je to nějaké přeostřené a je tam hrozné zrno. Podívej se, jakou citlivostí fotíš (přes 400 jen v nouzi) a omez trochu ty úpravy. Přijde mi to překontrastěné či co.
I když já jsem tu zase proslulý tím, že dávám kontrastu málo.
Edit: Zdá se mi, že jsi použil polarizák a kompenzoval ztrátu světla zvýšením citlivosti. Ten filtr ve vodě mění barvy. Oni to dělají hlavně pro krajinářskou fotku.
A ještě něco. Mám pocit, že retušuješ vlasec. Jestli jo, tak proč?
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 22:12 ® jiris reakce na …
-
Sander> první je zajímavá, ty dvě druhé méně.
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 21:34 ® Libor reakce na …
-
Sander> a co ti na těch fotkách vadí?, myslím že jsou dobré. Ale chtělo by je to vidět v plném rozlišení. Kdyžtak mi hoď nějakou do emailu.
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 21:17 ® Libor
-
Konečně se tu objevily ryby, paráda
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 21:09 ® Sander
-
Našel jsem je jako jednotlivé obrázky pod všemi složkami. Takže záhada vyřešena.
Fotky ryb v té vodě mi přijdou ale nějaké divné. Moc se mi to nelíbí.
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 21:04 ® toulovec reakce na …
-
MP-E65mm> pokud s někým aktivně klafeš, nemusíš aktualizovat stránku.
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 20:30 ® MP-E65mm
-
toulovec> jaký je rozdíl mezi stálou diskuzí a klasickým forem?
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 20:28 ® MP-E65mm
-
Sander> P. Krásenský seriózní je, výsledky tímto objektivem má a to dost dobré, ale o tomto objektivu to je známé, že je kvalitní. I když je pravdou, že poslední snímky má pořízené objektivem MP-E65mm.
Co se ztráty dat týká, existují programy které ti většinu dat ze smazané (zformátované) karty zachrání.
reagovat