Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 788.641 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 23. března 2010 ve 20:18 ® džigit reakce na …

toulovec> jen to tu nechej.V diskuzi se neobjevuje reakce na…Je tam větší chaos v odpovědích

reagovat
Úterý 23. března 2010 ve 20:15 ® sus1 reakce na …

Sander> Ouplně přesně jako já poprvé.Fšechny fotky v pr.....:-)

reagovat
Úterý 23. března 2010 ve 20:14 ® sus1 reakce na …

toulovec> Už to tady někdo před časem navrhoval,tušim , že Libor??:-)

reagovat
Úterý 23. března 2010 ve 20:13 ® filip111 reakce na …
filip111

toulovec> takhle je to dobrý ;-) :-)

reagovat
Úterý 23. března 2010 ve 20:03 ® Sander
Sander

Tak jsem teď stylově přišel o všechny dnešní fotky, cirka 140ks, 90% kapři, jeseni a cejni ve vodě. A to jsem myslel, že se tedy konečně dozvím jak je to s tím focením ryb.

Dal jsem kopírovat, tak se to kopírovalo, výsledek Zkopírováno 140 položek do té a té složky, vklidu dám smazat všech 400 fotek na kartě a bylo hotovo :-)

Prostě nejsou.

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 19:45 ® toulovec
toulovec

taky koukám, že je toto dle počtu příspěvků nejplodnější otázka. Nezasloužilo by si to ukecat hada aby nám z toho udělal stálou diskusi???

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 18:58 ® sus1 reakce na …

toulovec> No, něco podobného jsem viděl na netu, tak proto se ptám,jestli má někdo něco jiného nebo i podobného,třeba s jinou tématikou.Sám to chci vyzkoušet.

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 18:45 ® tomashr reakce na …

Sander > Chlapi fakt nechápu, co vidíte na Zoneru – je to v mnoha ohledech výtečný program, jenže z hlediska práce s RAW je to minulost, trend pro práci s RAW je naprosto jednoznačně úplně jinde – bezztrátová práce nad metadaty. Možná se vám zdá, že přeháním, jenže on ten rozdíl v produktivitě mezi moderním softem, kde se dělá opravdu PŘÍMO NAD RAW a klasikou konverze-editace je fakt propastný – nerad bych se vracel.

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 18:17 ® spike
spike

Tak jsem vyjel za město zkusit nafotit pár fotek a nějak z nich udělat panorama. Nakonec z 10 fotek vzniklo toto…

Jinak na zahrádce jsem taky něco nafotil.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12651.jpgfoto/forum/2010/th-img12652.jpg
Úterý 23. března 2010 v 17:00 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> ta velka kniha je taky vyborna. Jen si ji projed od začátku a projížděj si ty kontrolní otázky. O víkendu má prý hodně pršet, budeš mít na obě knihy dost času :-)

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 16:26 ® tomashr reakce na …

ZN> Na té mé fotce je druhá lamela jen pro jednoduchost – uděláš „čmáranici“, postavíš se do finální pozice a pak to bleskne, aniž bys musel něco řešit. Jinak normálně má blesk na druhou lamelu své kouzlo pokud fotíš pohyblivý objekt „panningem“ – krásně se ti mázne a na konci je ostře doblesklý.

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 16:16 ® spike
spike

Jak se tady dívám tak koupí zrcadlovky vše teprve začíná…

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 15:21 ® Sander
Sander

MP-E65mm > hlavně se mi pán jeví dost seriózně, mělo by být vše ok, kor když jsem měl možnost shlédnout co s tím objektivem dokázal nafotit on sám.

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 15:19 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > ta první kniha (menší) je fakt fajn. Jen škoda pro mě, že nemám Photoshop, ale Zoner a už bych se nerad učil v jiném. Je to tam popsané fakt důkladně.

Tu druhou jsem si nechal na později, měla by být méně obecná, tedy jen o zrcadlech.

osprey > neboj, ten první den jsem cvaknul 260×, což je vysoko nad tvým odhadem :-)

Ale od té doby jsem to v ruce neměl.

Až dneska budu…

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 11:55 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> na časy mezi 30s a 2min jsem fotil mockrát. Ale fakt mockrát. Zkoušel jsem i dosvětlovat, ale nechal jsem toho. Zdá se mi to hodně nepřirozené a hodí se to spíš na nějaké píčovinky, jak psal Tomáš. Synchronizování na druhou lamelu je už něco jiného, stejně mi to nepasuje.

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 11:10 ® toulovec reakce na …
toulovec

sus1> sám nezkoušel, ale viděl jsem kámošovu fotku, kde fotil mořské pobřeží s nějakým západem či co, už si to nepamatuju. To je fuk. Hlavní je to, že měl čas někde kolem 30 sec a šmajdal před objektivem a bleskal v popředí skaliska a dominantní šutry. měl tam asi 5 doblejsknutí. U jednoho si nedal pozor a bylo vidět jeho vlastní stín. jinak to ale vypadalo slušně.

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 11:00 ® sus1 reakce na …

tomashr> :-)

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 10:29 ® Libor reakce na …
Libor

toulovec> zatím jsem žádné pokusy s HDR nedělal, fotím věci které se hýbou a tam to ani moc dobře uplatnit nejde. Zato ale dle libosti na fotce hýbu často křivkama.

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 10:18 ® tomashr reakce na …

sus1> jo, jasně. Triviální příklad je třeba tahle moje nevážně míněná PF – expozice asi 10s, psaní baterkou a nakonec blesk synchronizovaný až na druhou lamelu. Viz http://blog.fotozona.cz/…pf-2010.html .

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 10:01 ® sus1

Zkoušel jste někdo z vás fotit na nejdelší čas a ručně si tam přiblejsknout??na více místech,směrech.Jak vám to vyšlo??

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 0:03 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Sander> Za ty peníze bych se asi nerozmýšlel :-)

reagovat
Úterý 23. března 2010 v 0:01 ® osprey reakce na …
osprey

Sander> Aspoň zatím vyzkoušíš toho Canona. A ne abych se dozvěděl, že jsi s ním udělal jen dvacet fotek, protože jsi ho šetřil. :-))

reagovat
Pondělí 22. března 2010 ve 23:05 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> neomlouvej se, napsal jsi mu tu Sigmu dobře.

reagovat
Pondělí 22. března 2010 ve 22:45 ® Sander reakce na …
Sander

osprey > dobrá, díky, asi to vydržím na začátek dubna, kdy budu ten týden v Praze.

reagovat
Pondělí 22. března 2010 ve 21:58 ® osprey reakce na …
osprey

Sander> Megapixel v Praze – tam tě to nechají i vyzkoušet (megapixel.cz). Jako e-shop mám celkem rád oehling.cz.

S jinými podniky nemám zkušenosti.

reagovat
Pondělí 22. března 2010 ve 21:51 ® toulovec reakce na …
toulovec

tak moc přehnaný to zas není. Ono to je hezký hlavně ve městě, krajinky vycházej moc omalovánkový. U této fotky mi to třeba přijde že to fotce dalo hodně a ani to tam nevadí

reagovat
foto/forum/2010/th-img12650.jpg
Pondělí 22. března 2010 ve 21:44 ® ZN
ZN

toulovec> Ivošku, HDR je prodejná děvka, která svádí k lacinosti. a to velké. Musí se s tím opatrně, přesně vědět, co tím chce člověk udělat. Nikdy se nesmí čekat, co z toho vyleze. Povětšinou jsou z toho podbízivé omalovánky, které se nehodí ani do čekárny k dětské doktorce.

U první fotky to dle mého pomohlo, druhá už je přehnaná.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12648.jpgfoto/forum/2010/th-img12649.jpg
Pondělí 22. března 2010 ve 21:41 ® Sander reakce na …
Sander

osprey > beru to tak, že zase trojku ušetřím na té stovce.

Ty obchody, věděl bys?

reagovat
Pondělí 22. března 2010 ve 21:31 ® osprey
osprey

Sander> Tvůj odkaz je ten bez stabilizace, susův se stabilizací. U širokáče a záklaďáku mě stabilizace až tak netrápí, ale výhoda to samozřejmě je. Samozřejmě si ji zaplatíš. :-)

reagovat
Pondělí 22. března 2010 ve 21:25 ® sus1

Tenhle.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12647.jpg