Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.521 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 19. března 2010 v 11:33 ® sus1
-
toulovec> To jo, je, ale že se to zrovna takhle pěkně povedlo vyfotit.Ta ryba je jak v pozoru.
reagovat - Pátek 19. března 2010 v 11:06 ® toulovec reakce na …
-
sus1> jak jsem poznal že to není fotomontáž??? Nepoznal, jen předpokládám že něco takovýho není třeba montovat, když toho na netu jsou tuny.
reagovat - Pátek 19. března 2010 v 11:03 ® toulovec reakce na …
-
ZN aneb Alibaba> sám dobře víš, s jakým záměrem a za jaký ceny jsem kupoval první tělo a sklo. (tělo za pět litrů, tebou poraděný Nikor 18–200 gratis jako padarok). Tudíž mé investice jsou téměř nulové – další budou doufám velice uvážené a jak vidíš, dbám rad zkušenějších. Sám studuji a zkouším........
reagovat - Pátek 19. března 2010 v 0:01 ® sus1
-
Libor> Díky za odpověd.Pokud můžeš nějakou fotku poslat, tak budu rád.Díky.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 23:56 ® sus1
-
toulovec> Ali baba,sem to přečet až tet.
Jak to poznáš,že to neni fotomontáž???
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 23:31 ® džigit reakce na …
-
sus1> chlapec to za tu dobu,co jsem tam nebyl,pěkně rozjel
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 23:25 ® sus1
-
Občas se kouknu i sem.
http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 23:24 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Jasný,určitě spoustě lidí postačí i za těch třeba 10,15 let,proč ne.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:37 ® regulus reakce na …
-
ZN> ale ten batoh tak blbej nápad nebyl …
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:35 ® regulus reakce na …
-
sus1> no popravdě, tohle (myslím ten toulíkův odkaz) jsem taky kdysi četl, ale nepřipadlo mi to podaný jako pro širokou veřejnost, ale co už. Pravda je tam pěkně znázorněný obrazový pole objektivu s naznačením, co zabírá FF a co APS-C.
reagovat
Pokud se samotnýho výběru objektivů týká, tak v prvé řadě nikdo z nás nemá křišťálovou kouli a tudíž netuší, co bude za 5–10 let, jestli se foťáky neposunou tak, že ty profi budou na nějakým větším formátu a ta „turistická“ třída se neposune na FF. Druhou věcí je kam kdo směřuje, já osobně třeba k tomu FF v budoucnu směřovat určitě budu je to jen otázka ceny těla, každej máme svoje hranice a možnosti. Z tohoto důvodu se o EF-S objektivy vůbec nezajímám, raděj si přidám na EF. Z druhé strany proč nekoupit EF-S objektiv, prodat se dá dycky. - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:27 ® ZN
-
toulovec> Ivošku, jdeš na to dobře. Nakup filtry, batoh, objektivy a vyměň svůj sotva pořízený foťák za FF. Že nevíš, co s tím, jak to použít, není podstatný
Já bych se na to vysral, nakoupil bych knihy, studoval a zkoušel. Pak bych se třeba dostal o krůček dál. Ale to je taková anarchie.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:13 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Ty woe,co má křídla,jooo????
reagovat)
- Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:11 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> histogram si snad můžeš nastavit i na 20D i ty starší těla jako 300D to tuším měla
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:11 ® sus1
-
toulovec> čoveče,taky jsem tohle četl,ale že bych byl nějak skálopevně rozhodnutej,co pořídit??:)Ale jinak je to tam pěkně popsáno a vysvětleno.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:10 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> u toho 7Dčka jak píše tomáš s naprostým přehledem zkontroluješ ostrost klidně na oku ptáka (rozuměj toho co má křídla)
reagovatnebo ryby, pěkně si to přiblížíš a provádíš selekci, jen si musíš navléknout brýle, tedy jakože polarizační aby sis nepořezal oči
- Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:09 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Brácha má 5D a tuhle jsem na něj kuokal,měl při focení na dipley histogram(asi) a dle toho šteloval parametry?U těhle už to teda jde??
I jak píše MP… u 7D?
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:09 ® toulovec
-
uf- mi dalo než jsem to přelouskal – ale zas mám jasno. Kdo ze začátečníků neví to co já, posílám link – http://www.fotografovani.cz/…ro-dslr.html
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:03 ® tomashr
-
MP-E65mm> Jo, je to tak. Podle mě asi první ty opravdu dobré displeje má 5D mark II a 50D. 7D je prakticky stejný – dokonce z hlediska pozorovacích úhlů proti 5DII o trochu horší, ale měl by mít lepší antireflexní vrstvy, což je taky dobré.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:02 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> Ono i u 1Dčka III to stojí za prd. Jen jsem slintal u 7D co mu to ukazuje.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:01 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Vůbec nejsou horší – některé kusy patří do docela vysoké třídy! Rozdíl je fakt jen v té konstrukci APS-C only
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:00 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Fakt teda je, že v tomhle je mezi novými těly (třeba 5DII, 50D, 7D a tak) a třeba 20D dost pokrok – u té poslední generace dosáhly displeje takové kvality, že už je teď posouzení kvality přímo na place dost reálné. U 20D to člověk spíš jen odhadoval orientačně, u 5DII se ale už dá dojmu z displeje případně při zoomu docela věřit a na počítači si to jen potvrdíš…
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 22:00 ® sus1
-
tomashr> O co jsou EF-S horší skla,jestli se to dá teda takhle říct.Nepoužívají se dost kvalitní skla(čočky),třeba??
Nemyslim tim ,že jeden je v plastu a druhej kov,obrazově.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:58 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Jo stačí,proto jsem to editnul,díky.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:57 ® sus1
-
Sander> Taky jsem si ještě nezvyk,ale jak píše kolega MP-…cvakam a potom doma koukam,co sem vlastně nafotil.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:55 ® tomashr reakce na …
-
sus1> celkem to napsal dobře regulus – teoreticky by šly nasadit, ale na FF bys měl tmavé rohy (fakt černé, teď nemyslím nějakou o něco větší vinětaci). Tohle pratí obecně pro všechny značky, kde se dělají speciální skla pro crop. Druhá věc specifická pro Canon – pokud nejaké APS-C sklo opravdu důsledně využívá EF-S specifikace, tak může zasahovat o něco hlouběji do těla a u přístroje, který s tím nepočítá, by do něj mohlo brnknout zrcadlo.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:55 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> stačí ti co napsal Regul ? nebo to chceš ještě vysvětlit
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:52 ® MP-E65mm
-
Sander> na to si zvykneš a postupem času budeš vědět co a jak nastvit, u clony jsem měl taky problém. Prostě něco cvakneš a omrkneš to pak na kompu a budeš vědět, že je potřeba víc zaclonit atd. No a dojmy, není to parádní než držet v ruce nějaké chrastítko
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:52 ® tomashr
-
MP-E65mm> U Nikonu je to maličko jinak – tam na FF těla jdou i DX skla a snímač si automaticky udělá crop a tuším se i udělá nějaký rámeček v hledáčku. Přirozeně je to degradace fullframe těla, ale pokud je někdo v procesu přechodu, tak se to jako dočasné řešení asi hodí.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:51 ® sus1
-
MP-E65mm> Už sem na to taky koukal a zajímalo by mě ,proč nejdou nasazovat na fullfram.Co je hlavní důvod,proč?
Edit: je to tak,jak píše regul?Takže i z přechod. kroužkem by to šlo ale byl by to samo nesmysl.
reagovat - Čtvrtek 18. března 2010 ve 21:49 ® regulus
-
toulovec> obecně platí, že objektiv kterej je konstruovanej na FF tedy na senzor velikosti políčka kinofilmu 36×24mm lze použít na menší čip, akorát je tam crop factor, čili objektiv je k čipu blíž, tedy objektiv 50 mm je vlastně 75mm (při cropu Nikonu 1,5). Objektiv co je dělanej na menší čip nelze nazadit na FF tělo (mechanicky což konstrukčně vyřešeno výrobcem) a i kdyby sis ho tam nasadil tak na fotce uvidíš v rohách vnitřek objektivu, když pominu, že bys nezaostřil, prostě ten objektiv má uvnitř menší díru.
reagovat