Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 788.490 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 16. března 2010 v 0:04 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> No mě to ser taky,ale bohužel,jinak to nešlo.

reagovat
Úterý 16. března 2010 v 0:01 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> :-(

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 23:59 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> Tak ty chceš fišku? :-) co dáš?

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 23:57 ® MP-E65mm
MP-E65mm

tomashr> jako jde všechno, já bych se nebál ani třikilem, ale je to o pohodlnosti, tedy aspoň u mě. U kompaktu bych jedinou výhodu viděl přesně jak píše Libor HO, ale domnívám se, když si nasadím 17–40mm „tak to bude to samé“ a po drobném výřezu bude fiška jak z partesu :-) mimo to, nikdo nechce nacpat celou rybu do HO v tu chvíli vysledek ztrácí na dojmu :-) HO dělá fotku fotkou.......­......I 1000D má live view sice ne naklapěcí, ale je tam, jak to v praxi využívat je otázka jiná.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 23:49 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

toulovec> druhý víkend v květnu? 7–9.5. už by mohlo být i teplo :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 23:20 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> hoď sem nějakou rybu sokolíku :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 23:04 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> je asi fakt, že na ryby je možná lepší slušnej kompakt, jenže třeba já byl právě z toho nepřesnýho ostření dost nasranej. Nevím, jakým způsobem zaostřuje to co jsi Sanderovi doporučoval, ale jestli to není posunutý někam dost daleko od toho co umí lepší kompakty, tak si myslím, že mu to vyhovovat nebude i když si stejně nejsu jistej jestli by pro něj zrcadlo bylo to správný řešení. Ten původní Olympus, bez ohledu na to co o něm kdo tvrdí mi připadne lepší verianta.
Jinak nevím jestli to tu už nebylo, ale Panasonic dělá kompakty (i když tvrdí že to je SLR bez zrcadla) s výměnejma objektivama http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?… , nedokážu posoudit jak by to bylo vhodný a v ruce jsem to pochopitelně taky neměl.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 23:01 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> žádný AF, výhoda velký hloubky ostrosti, jinak to nevidim a je potřeba rozlišovat druh fotky, toto platí pouze pro ryby fotografované na vlasci ve vodě.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:49 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Výhoda G10 (a těch mnou zmíněných alternativ) podle mě není ani tak ve váze jako spíš v dobře fungujícím displeji a proti zrcadlovkám lepším AF v tom Live mode – člověk si za chvíli docela navykne fotit s přístrojem metr a půl od oka jednou rukou někde „šejdrem“. Jinak s tím co píšeš celkem souhlasím, já taky zrcadlovkou u vody fotil dost, mimochodem v reálu není zas takový problém fotit jednou rukou třeba i s 200mm, to není taková krize.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:49 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Tam je mu líp.:-) aspon si odpočne.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:43 ® sus1

toulovec> Jenže vy na to serete.:-)) Vy si tady radši domlouváte zase nákou žranici v Polsku,nebo kde??!:-))

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:42 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> Tomáši, já jsem ty ryby fotitl taky, sice málo, ale 30D s gripem a seták mi naprosto vyhovoval, než to sus poslal do nebe, a jak víš jsem troska a zvládal jsem to jednoruč, jen mě to prostě nebaví takhle fotit (to je ale jiná otázka) 1Dčko je težky a s tím mám už problém........tot vše. 1000D je jebka jako ta tvoje krabice a když si časem koupí grip (třeba) tak se to vahou lišit moc nebude.......­....nevím já to vidím takhle :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:42 ® toulovec reakce na …
toulovec

sus1> adminů je tu jak nasráno – osprey, jiris, regulus, já – ti nestačíme nebo co. V žádný diskusi jich víc nenajdeš :o)))

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:40 ® sus1 reakce na …

Sander> A víš proč??protože je Mp –65 mimo,víš.:-)) ))

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:38 ® Sander
Sander

sus1 > a já proč je tu takový klid (v dobrém myslím) :-))

Také mi to zlobí.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:37 ® sus1 reakce na …

regulus> Jo ,zrovna to chci napsat adminům,nějak mě to nejede,od včerejška problem,na 4× posílam přízpěvek,nemůžu se dostat na web,…:-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:37 ® toulovec reakce na …
toulovec

MP-E65mm> konec dubna bo začátek května

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:36 ® toulovec reakce na …
toulovec

regulus> omluva, už jsme si to s Jirisem vzájemně promazali a svedli urputný, leč nečistý boj o prémiový příspěvek s číslem 6666 :o))

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:35 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

toulovec> tak nadhod termín.......­....místo je to šikovné :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:34 ® regulus reakce na …
regulus

toulovec> nee :-O

ale ten 21 : 23 se mi načítal asi 5 minut, nešlo se připojit. Asi něco hapluje.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:33 ® toulovec
toulovec

jiris ta sketa to byl :o)))) jak ty seš zákeřnej kluku ušatá......

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:33 ® jiris
jiris

kua, tak to ne fešáci.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:32 ® tomashr

MP-E65mm> No mě právě moje vlastní zkušenosti vedou k tomu, že pokud fotíš ryby sám (tedy ne focení něčeho, co tahá a případně navádí někdo jiný), tak je to s přínosem jakékoli zrcadlovky bez rozdílu značky dost všelijaké. Sám toho spoustu fotím tím v mnoha směrech vynikajícím Canonem G10 – prostě ač zrovna já jsem snad naprosto mimo podezření, že bych měl zrcadlovek a skel málo, tak dost často upřednostním kompakt. Jenže některé nectnosti kompaktu jsou přeci jen neokecatelné – právě že by je ale mohly vyřešit ty nové modely s velkými čipy :-) Zkus to někdy vzít do ruky, na leckteré akci už to někdo má a podívej se na to právě pohledem rybáře (o čemž by mělo být toto fórum) – možná ti pak ty moje příspěvky budou jasnější. Na focení ptáků je to samozřejmě naprd, pro podobné účely si taky rád nechám své EOSy s patřičnými skly, jenže ryby mají své zvláštnosti…

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:32 ® regulus reakce na …
regulus

toulovec> no dobrá, uvidíme, když se něco dohoukne, tak bych nejspíš taky dorazil, ale to je ještě ve hvězdách. Včil je zima, to na to seru a až se oteplí se uvidí, kdoví co bude, je nějakej divnej rok …

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:31 ® toulovec
toulovec

Regule ty mi mažeš příspěvky žejo :o))))

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:29 ® toulovec
toulovec

6666 – jééééé :o))

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:28 ® toulovec
toulovec

6665

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:27 ® toulovec reakce na …
toulovec

regulus> kryso -nenávidím Brňáky

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:23 ® regulus
regulus

toulovec> já se už lekl, že to je zase někde v Polsku … :-D

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 22:16 ® Sander
Sander

osprey > dalo by se to všechno spáchat při té plavačce? Do středy hlásí zataženo, o víkendu také, čt a pá by to mohlo fungovat. Kdyby se ti jeden z těch dní hodil, mohl bych přijet. Kdyžtak uteču z práce, mohl bych být u tebe kolem půl 1.

reagovat