Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.490 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 16. března 2010 v 0:04 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> No mě to ser taky,ale bohužel,jinak to nešlo.
reagovat - Úterý 16. března 2010 v 0:01 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1>
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 23:59 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Tak ty chceš fišku?
reagovatco dáš?
- Pondělí 15. března 2010 ve 23:57 ® MP-E65mm
-
tomashr> jako jde všechno, já bych se nebál ani třikilem, ale je to o pohodlnosti, tedy aspoň u mě. U kompaktu bych jedinou výhodu viděl přesně jak píše Libor HO, ale domnívám se, když si nasadím 17–40mm „tak to bude to samé“ a po drobném výřezu bude fiška jak z partesu
reagovatmimo to, nikdo nechce nacpat celou rybu do HO v tu chvíli vysledek ztrácí na dojmu
HO dělá fotku fotkou.............I 1000D má live view sice ne naklapěcí, ale je tam, jak to v praxi využívat je otázka jiná.
- Pondělí 15. března 2010 ve 23:49 ® MP-E65mm reakce na …
-
toulovec> druhý víkend v květnu? 7–9.5. už by mohlo být i teplo
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 23:20 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> hoď sem nějakou rybu sokolíku
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 23:04 ® regulus reakce na …
-
tomashr> je asi fakt, že na ryby je možná lepší slušnej kompakt, jenže třeba já byl právě z toho nepřesnýho ostření dost nasranej. Nevím, jakým způsobem zaostřuje to co jsi Sanderovi doporučoval, ale jestli to není posunutý někam dost daleko od toho co umí lepší kompakty, tak si myslím, že mu to vyhovovat nebude i když si stejně nejsu jistej jestli by pro něj zrcadlo bylo to správný řešení. Ten původní Olympus, bez ohledu na to co o něm kdo tvrdí mi připadne lepší verianta.
reagovat
Jinak nevím jestli to tu už nebylo, ale Panasonic dělá kompakty (i když tvrdí že to je SLR bez zrcadla) s výměnejma objektivama http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?… , nedokážu posoudit jak by to bylo vhodný a v ruce jsem to pochopitelně taky neměl. - Pondělí 15. března 2010 ve 23:01 ® Libor reakce na …
-
tomashr> žádný AF, výhoda velký hloubky ostrosti, jinak to nevidim a je potřeba rozlišovat druh fotky, toto platí pouze pro ryby fotografované na vlasci ve vodě.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:49 ® tomashr reakce na …
-
MP-E65mm> Výhoda G10 (a těch mnou zmíněných alternativ) podle mě není ani tak ve váze jako spíš v dobře fungujícím displeji a proti zrcadlovkám lepším AF v tom Live mode – člověk si za chvíli docela navykne fotit s přístrojem metr a půl od oka jednou rukou někde „šejdrem“. Jinak s tím co píšeš celkem souhlasím, já taky zrcadlovkou u vody fotil dost, mimochodem v reálu není zas takový problém fotit jednou rukou třeba i s 200mm, to není taková krize.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:49 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Tam je mu líp.
reagovataspon si odpočne.
- Pondělí 15. března 2010 ve 22:43 ® sus1
-
toulovec> Jenže vy na to serete.
reagovatVy si tady radši domlouváte zase nákou žranici v Polsku,nebo kde??!
- Pondělí 15. března 2010 ve 22:42 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> Tomáši, já jsem ty ryby fotitl taky, sice málo, ale 30D s gripem a seták mi naprosto vyhovoval, než to sus poslal do nebe, a jak víš jsem troska a zvládal jsem to jednoruč, jen mě to prostě nebaví takhle fotit (to je ale jiná otázka) 1Dčko je težky a s tím mám už problém........tot vše. 1000D je jebka jako ta tvoje krabice a když si časem koupí grip (třeba) tak se to vahou lišit moc nebude...........nevím já to vidím takhle
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:42 ® toulovec reakce na …
-
sus1> adminů je tu jak nasráno – osprey, jiris, regulus, já – ti nestačíme nebo co. V žádný diskusi jich víc nenajdeš :o)))
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:40 ® sus1 reakce na …
-
Sander> A víš proč??protože je Mp –65 mimo,víš.
reagovat))
- Pondělí 15. března 2010 ve 22:38 ® Sander
-
sus1 > a já proč je tu takový klid (v dobrém myslím)
Také mi to zlobí.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:37 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Jo ,zrovna to chci napsat adminům,nějak mě to nejede,od včerejška problem,na 4× posílam přízpěvek,nemůžu se dostat na web,…
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:37 ® toulovec reakce na …
-
MP-E65mm> konec dubna bo začátek května
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:36 ® toulovec reakce na …
-
regulus> omluva, už jsme si to s Jirisem vzájemně promazali a svedli urputný, leč nečistý boj o prémiový příspěvek s číslem 6666 :o))
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:35 ® MP-E65mm reakce na …
-
toulovec> tak nadhod termín...........místo je to šikovné
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:34 ® regulus reakce na …
-
toulovec> nee
ale ten 21 : 23 se mi načítal asi 5 minut, nešlo se připojit. Asi něco hapluje.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:33 ® toulovec
-
jiris ta sketa to byl :o)))) jak ty seš zákeřnej kluku ušatá......
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:33 ® jiris
-
kua, tak to ne fešáci.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:32 ® tomashr
-
MP-E65mm> No mě právě moje vlastní zkušenosti vedou k tomu, že pokud fotíš ryby sám (tedy ne focení něčeho, co tahá a případně navádí někdo jiný), tak je to s přínosem jakékoli zrcadlovky bez rozdílu značky dost všelijaké. Sám toho spoustu fotím tím v mnoha směrech vynikajícím Canonem G10 – prostě ač zrovna já jsem snad naprosto mimo podezření, že bych měl zrcadlovek a skel málo, tak dost často upřednostním kompakt. Jenže některé nectnosti kompaktu jsou přeci jen neokecatelné – právě že by je ale mohly vyřešit ty nové modely s velkými čipy
reagovatZkus to někdy vzít do ruky, na leckteré akci už to někdo má a podívej se na to právě pohledem rybáře (o čemž by mělo být toto fórum) – možná ti pak ty moje příspěvky budou jasnější. Na focení ptáků je to samozřejmě naprd, pro podobné účely si taky rád nechám své EOSy s patřičnými skly, jenže ryby mají své zvláštnosti…
- Pondělí 15. března 2010 ve 22:32 ® regulus reakce na …
-
toulovec> no dobrá, uvidíme, když se něco dohoukne, tak bych nejspíš taky dorazil, ale to je ještě ve hvězdách. Včil je zima, to na to seru a až se oteplí se uvidí, kdoví co bude, je nějakej divnej rok …
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:31 ® toulovec
-
Regule ty mi mažeš příspěvky žejo :o))))
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:29 ® toulovec
-
6666 – jééééé :o))
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:28 ® toulovec
-
6665
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:27 ® toulovec reakce na …
-
regulus> kryso -nenávidím Brňáky
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:23 ® regulus
-
toulovec> já se už lekl, že to je zase někde v Polsku …
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:16 ® Sander
-
osprey > dalo by se to všechno spáchat při té plavačce? Do středy hlásí zataženo, o víkendu také, čt a pá by to mohlo fungovat. Kdyby se ti jeden z těch dní hodil, mohl bych přijet. Kdyžtak uteču z práce, mohl bych být u tebe kolem půl 1.
reagovat