Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.478 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 15. března 2010 ve 22:15 ® sus1
-
toulovec> To bude asi dneska ten největší problem – peníze,ty omezujou nejvíc.
Edit:Jeden objektiv na rok??:-/ Foták mam od září,mam třetí objektiv a chtělo by to ještě nějakej.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:11 ® toulovec reakce na …
-
sus1> ale tímto si projde každej a stajně si na to musí přijít sám. Jen vykoumat tu cestu, která stojí nejméně peněz.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:10 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> jenže to co si říkají manažeři Canonu nebo čehokoliv Sandera nejspíš nezajímá. Podle mě je pro něj nevhodnější zrcadlovka a je jedno jestli nová nebo jetá, umožńuje mu jistou univerzálnost v podobě výměny objektivů a tu on využije a nevěřím, že tím bude fotit pouze ryby a i kdyby tak kreativitu tohle krabicí o který se zminuješ rozhodně nenahoní. Podle mě by to bylo cesta zpět, to si muže nechat to co má. Jestli to má takový či makový čip je jedno. Jeho nezajímá co to v sobě má za střeva, to jestli to má crop 2 nebo 1.6 je jedno (moc technické zaležitosti) Tot můj názor. Nikomu ho nevnucuju. Tvůj názor respektuju
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:09 ® toulovec reakce na …
-
osprey> přesně tak, něco okolo je tak akorát. Navíc to je ohnisko od krajiny až po portrét či nějaký skoromakro. A má na rok s čím si hrát.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:08 ® sus1
-
Sander> Můžu tě teda říct,že bejt na tvém místě?? tak si z těch přízpěvků tady nevyberu vůbec nic.Obyčejnej člověk z toho musí mít guláš jako blázen.
Přesně tak, jdi s tim Ospreyem a tam začni.Uvidíš to určitě jinak a v rozhodování budeš snad jasněji.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:03 ® sus1
-
MP-65:
reagovata seš druhej.Lepší je bejt ale první.
- Pondělí 15. března 2010 ve 22:02 ® osprey reakce na …
-
Sander> A už jsi vymyslel, kdy se přijdeš podívat na ty moje?
Dokud se nepodíváš skrz a neuvidíš fotky, jsou to pořád jen černé trubky, kolem kterých jsou napsaná čísla.
Já osobně si myslím, že hodně dobrou volbou je do začátku Sigma 17 – 70/2.8 – 4 co používá Libor. Například s ní bez potíží dáš fotku z ruky.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:02 ® Sander reakce na …
-
toulovec > potřebuju popostrčit od toho kdo to zná, samotného mě to nenapadne
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:01 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Tak právě na tohle tě pomůže ta vycházka s tím Ospreyem.Teorii máš od tud a praxe u vody??,ta bude nejlepší.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:00 ® skwor reakce na …
-
Sander> Tý jo
reagovatDíky. Dej jí potom kdyžtak do feederu, jinou diskuzi tu souvisle nesleduju.
- Pondělí 15. března 2010 ve 22:00 ® tomashr
-
MP-E65mm> Podívej já se teď vyjádřím dost ostře – momentálně jsi naprosto mimo. Existuje přece různé foťáky – jednak klasické DSLR, které jsou vhodné na jistou oblast focení. Jenže vedle nich se často hodí i kompaktnější řešení – no a v loňském roce tu nastal určitý průlom, kdy se i do kompaktů dostaly rozumně velké čipy… Není to až tak úplná novinka – něco dělala Sigma, koneckonců sem do určité míry patří i některá dílka Leicy, jenže teprve Olympus a Panasonic z toho udělali ucelený systém.
No a ono se to rozbíhá, teď na PMA se přidali další výrobci a vypadá to dost zajímavě – jestliže s původním 4/3 systémem Olympus nikdy moc neuspěl, tak ta nová „micro four thirds“ se rozjíždí podstatně razantněji. A můžeš si být jistý, že u Canonů a Nikonů to manažérům hlavou vrtá – to že dominují v DSLR je fajn, ale trh kompaktů taky není zanedbatelný, zejména v té dražší kategorii. A tam to vliv má – já třeba mohu zcela jednoznačně říct, že bych si dneska Canon G10 už znovu nekoupil, ten Oly PEN nebo něco podobného by byl v podobné třídě naprosto jasnou volbou (v době, kdy jsem G10 koupil ještě tato možnost nebyla).
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 22:00 ® toulovec reakce na …
-
Sander> a tak proč nekoupíš starší tělo a jedno solidní sklo, tam se do dvacky vejdeš jako prd. Já na naučení koupil Nikon D70 za 5 litrů, za rok když mě to bude bavit můžu koupit něco novějšího a todle bez slzičky fláknu do popelnice nebo to někomu věnuju
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:56 ® toulovec reakce na …
-
MP-E65mm> http://www.mapy.cz/#…
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:56 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > rád bych se vešel do dvaceti, otázkou dalších peněz jsou objektivy, ale nemám potuchy jaké a kolik jich je zapotřebí, aby splnily mé požadavky.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:55 ® Sander
-
skwor > nezapomněl. Ale jsem línej kvůli jedný fotce strkat kabel do foťáku
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:50 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> BTW jaký je finanční strop?
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:49 ® skwor reakce na …
-
Sander> Fotografován, fotografování..... To mi skoro připomíná, že jsi na mě asi s jednou fotkou zapomněl
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:46 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> a pokud by si chtěl opravdu něco menšího za stejný peníz s vetším pokrytím ohniska tak tady. http://www.megapixel.cz/…-mm-75-300mm
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:43 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Z bakelitu.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:42 ® Sander
-
MP-E65mm > kápl jsi na mého výchozího favorita. Ale přemýšlel jsem i o investici do 50D, hodnota toho foťáku by se neztratila – ale tam už by byl problém s tou výměnou objektivů jak ponožek…
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:42 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> sorry, ale ty už to nehul
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:40 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > momentálně mi může kdokoliv cokoliv rozmluvit bez vynaložení velké práce.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:39 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> http://www.megapixel.cz/…f-s-18-55-mm
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:38 ® tomashr reakce na …
-
Sander> Novinka je ten PEN-PL1, jinak už je to ale relativně ověřené – nejdřív byl PEN E-P1, to byl takový rozjezd s řadou nectností, ale teď je venku jednak E-P2, který je podstatně vylepšený, ale drahý a pak právě E-PL1, což je řekněme ekononický o něco levnější typ, ale parametry spíš lepší než starší P1. Chce si to ale osahat, zcela jistě se to nebude líbit každému.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:38 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> doufám, že ti to Osprey rozmluví, za ty prachy olýka.....................nikdy
reagovata ještě takovou krabici.
- Pondělí 15. března 2010 ve 21:36 ® MP-E65mm reakce na …
-
toulovec> no a pak že nerostou
reagovatpěkná. Kde že se nachází?
- Pondělí 15. března 2010 ve 21:32 ® sus1 reakce na …
-
toulovec> Pěkná.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:32 ® Sander reakce na …
-
tomashr > to zní zajímavě, díky.
Koukal jsem že je to novinka. Možná by to bylo vážně to co potřebuji.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:29 ® toulovec
-
i ty panoramata tam jsou
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:26 ® tomashr
-
Sander> No v podstatě je to designem a ovládáním kompakt, jenže čip to má zrcadlovkový (crop 2×), takže třeba přo vyšších citlivostech je to porovnatelné s „pořádnou zrcadlovkou“ atd. Je to poměrně nový koncept, ale zvolna to začíná stát za pozornost.
reagovat