Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 788.478 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 15. března 2010 ve 21:16 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

toulovec> to je výzva......... :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:16 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> já jsem věděl že jsi alpinista :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:15 ® toulovec reakce na …
toulovec

Libor> nic není problém. řekněme hned datum a je jasno. kdo může dojede, kdo ne, má smolíka

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:13 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> vše zaleží na daných podmínkách což ty určitě víš, ale pokud si pořídíš to co píše tomáš tak to s tím taky odfotíš ale okradeš se o to výhodu vyměny objektivů. Když něco odfotíš s kompaktem, zrcadlovkou 100%, otázka je pohodlnost :-)

Mimochodem ta fotka se mi líbí.........

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:12 ® Libor reakce na …
Libor

toulovec> to je ten průšvih to skloubit časově.. .

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:11 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> jakou parmu? já jedu k novému kamarádovi toulovcovi.. muhehe :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:10 ® Sander reakce na …
Sander

tomashr > něco takového?

http://www.megapixel.cz/…rny-14-42-mm#…

V čem spočívá ta přednost vzhledem k mým požadavkům?

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:10 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> je to tak, pro takové záběry je větší hloubka ostrosti výhodou, s tou zrcadlovokou dá práci se trefit, je potřeba nastavovat větší clonu, což žere světlo..atd:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img12465.jpg
Pondělí 15. března 2010 ve 21:09 ® toulovec
toulovec

taky mám sympatickou chatičku s příjemným okolím. Myslím že menší skupinka 4–5 kamarádů s fotoaparáty by byla vítána.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:06 ® sus1 reakce na …

tomashr> Mluvim na Sandera,ne na tebe.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:05 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> a nezapomeň na tu parmu, i kdyby si jí měl na háček napíchnout tak neodjedu :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:04 ® tomashr reakce na …

sus1> Mám silný pocit, že nevíš o čem mluvím…

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:04 ® sus1

Než Olympus tak radši ten canon s nikonem.Jestli digitál,tak Canon PS 1 IS.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:03 ® Sander
Sander

MP-E65mm > maximum, tedy tisícina. Ale o ten čas tady moc nešlo, spíš o to, co chci fotit.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 21:03 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> až to bude aktualní, tak se nějak domluvíme, myslím, že zájemců bude dost :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:59 ® Libor
Libor

No dobře, dobře, u mě by to šlo taky :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:59 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> a tady vyšel jaký čas, pokud máš možnost náhledu do exifu

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:58 ® tomashr reakce na …

Sander> Já si nemůžu pomoct, ale ty by sis fakt měl osahat ten Olympus Pen nebo Panasonic GF1. S komentáři MP na téma Canon/Nikon only to není v rozporu, tohle je trochu jiný koncept foťáku a v dané třídě naopak nemá Canon ani Nikon co nabídnout (zatím?). Pro tvoje konkrétní požadavky by to nemuselo být od věci..

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:55 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> U mě by to šlo kus od Třeboně, ale taky až v létě – prostory v chatě sice malé, ale velká zahrada bez jakýchkoli potíží se sousedy, tak by se udělaly podle potřeby stany, ale jak říkám – to je na léto za tepla. Za úvahu by to stálo – Nová řeka je hodně zajímavý revír, který je poměrně unikát – defakto umělý kanál, akorát že vykopaný už Jakubem Krčínem :-) Na druhé chatě tady kus od Čerčan na Sázavě bohužel ubytovací možnost nemám, tam by to nešlo, což je trochu škoda, rybářsky to tam není zlé a místy se najdou i slušná místa na focení.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:53 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> omyl by byl jít do jiné značka než je Canon nebo Nikon co se těla týká. Možná ještě Sony, ale to je zase otázka peněz. Můžu Ti s čistým svědomím řící, když jsem přecházel na zrcadlovku tak jsem byl taky v rozpacích, ale pak si prostě zvykneš a hlavně se přizpůsobíš. Pochytíš od kolegů různé vychytávky a pujde to jako po másle :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:51 ® Sander
Sander

MP-E65mm > takové ty opravdu dynamické fotky nemám namysli. To je trošku ožehavé téma, já ty ryby takhle fotím málo a ani po tom tolika netoužím. Když už se něco povede, tak je to spíše náhoda. Ta ryba je v té chvíli dost nakrátko a nerad bych ji pobízel k nějakým akrobatickým kouskům kvůli fotce.

Jako příklad může posloužit tahle fotka. Taková polostatika. Semtam se hýbne ploutev, semtam se ryba někam přesune. Nic zbrklého.

Sama o sobě není moc povedená, bylo by to na dlouhé hledání, ale jako příklad postačí.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12464.jpg
Pondělí 15. března 2010 ve 20:48 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> neboj už se na tom pracuje :-) jen to vidím tak na červenec/srpen. Až bude v čem přespat :-) zatím tam je bahno a inženýrské sítě :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:47 ® Sander reakce na …
Sander

MP-E65mm > jo, já vím že to tak je. Fakt. To o té jiné značce byla trochu ironie, ono to tak nakonec stejně asi dopadne. Jen se bojím té doby, než se to tak nějak usadí. Na pokusy a omyly nebudou prachy. Chtělo by to vymakat už před koupí.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:45 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Sander> setina na pohyb je opravdu málo, na statický snímek je ok, ale taky záleží jakým sklem, třeba 1/100 stovkou makrem při max. zvětšení neudržíš, na to vem jed :-) Můžem tady o tom debatovat do půl noci, jedna vycházka s Mírou a jeho výkladem tě posune dál, a věřím, že Ti to do ruky půjčí :-)

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:43 ® Sander
Sander

Libor > měl bych tam být dva týdny v dubnu. Ale víš jak to bylo s tím týdnem okolo výstavy, není nic jisté. Ale rád bych to měl co nejdřív za sebou, tak nějak podvědomě přemýšlím o otm, že bych si ten foťák nejraději odvezl odsud.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:43 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> odpovědí jsou tisíce a v praxi je několik zatáček a slepých uliček. Myslím že v tvojí situaci Ti opravdu poradí a naučí nejvíc Osprey, on už tu praxi má – vím o čem píšu.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:39 ® tomashr

Asi bychom fakt měli udělat nějakou víkendovou fotoslezinu, koukám že věcí k debatování bude až až..

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:38 ® Libor
Libor

Sander> kdyby jsi se objevil v tý Praze, udělal bych Ti někde workshop :-) , kdyžtak se ozvi.

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:38 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Sander> Tak v tom případě jsi opět sám proti sobě, protože pokud s někým půjdeš fotit a budeš mít možnost si půjčit byť na chvilku objektiv o kterým uvažuješ a vyzkoušet si ho v praxi (protože ani tady ani v krámě si ho prostě nevyzkoušíš dle svých představ) a jak zmiňuješ někoho kdo s tím něco odfotil ( muže ti k tomu cosi říci)ti nic nenehradí. Já osobně s tím nemám problém, když vidím , že se k tomu dotyčný nechová jako prase :-) Kde jinde máš tu možnost si to vyzkoušet ?

reagovat
Pondělí 15. března 2010 ve 20:38 ® Sander
Sander

Libor > proto je možná lepší mít značku ouplně jinou… Pak by to dopadlo tak, že budu měnit objektivy jak ponožky, přitom mám finanční priority bohužel někde jinde.

reagovat