Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.478 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 15. března 2010 ve 21:16 ® MP-E65mm reakce na …
-
toulovec> to je výzva.........
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:16 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> já jsem věděl že jsi alpinista
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:15 ® toulovec reakce na …
-
Libor> nic není problém. řekněme hned datum a je jasno. kdo může dojede, kdo ne, má smolíka
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:13 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> vše zaleží na daných podmínkách což ty určitě víš, ale pokud si pořídíš to co píše tomáš tak to s tím taky odfotíš ale okradeš se o to výhodu vyměny objektivů. Když něco odfotíš s kompaktem, zrcadlovkou 100%, otázka je pohodlnost
Mimochodem ta fotka se mi líbí.........
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:12 ® Libor reakce na …
-
toulovec> to je ten průšvih to skloubit časově.. .
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:11 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> jakou parmu? já jedu k novému kamarádovi toulovcovi.. muhehe
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:10 ® Sander reakce na …
-
tomashr > něco takového?
http://www.megapixel.cz/…rny-14-42-mm#…
V čem spočívá ta přednost vzhledem k mým požadavkům?
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:10 ® Libor reakce na …
-
tomashr> je to tak, pro takové záběry je větší hloubka ostrosti výhodou, s tou zrcadlovokou dá práci se trefit, je potřeba nastavovat větší clonu, což žere světlo..atd
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:09 ® toulovec
-
taky mám sympatickou chatičku s příjemným okolím. Myslím že menší skupinka 4–5 kamarádů s fotoaparáty by byla vítána.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:06 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Mluvim na Sandera,ne na tebe.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:05 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> a nezapomeň na tu parmu, i kdyby si jí měl na háček napíchnout tak neodjedu
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:04 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Mám silný pocit, že nevíš o čem mluvím…
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:04 ® sus1
-
Než Olympus tak radši ten canon s nikonem.Jestli digitál,tak Canon PS 1 IS.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:03 ® Sander
-
MP-E65mm > maximum, tedy tisícina. Ale o ten čas tady moc nešlo, spíš o to, co chci fotit.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 21:03 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> až to bude aktualní, tak se nějak domluvíme, myslím, že zájemců bude dost
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 20:59 ® Libor
-
No dobře, dobře, u mě by to šlo taky
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 20:59 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> a tady vyšel jaký čas, pokud máš možnost náhledu do exifu
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 20:58 ® tomashr reakce na …
-
Sander> Já si nemůžu pomoct, ale ty by sis fakt měl osahat ten Olympus Pen nebo Panasonic GF1. S komentáři MP na téma Canon/Nikon only to není v rozporu, tohle je trochu jiný koncept foťáku a v dané třídě naopak nemá Canon ani Nikon co nabídnout (zatím?). Pro tvoje konkrétní požadavky by to nemuselo být od věci..
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 20:55 ® tomashr reakce na …
-
MP-E65mm> U mě by to šlo kus od Třeboně, ale taky až v létě – prostory v chatě sice malé, ale velká zahrada bez jakýchkoli potíží se sousedy, tak by se udělaly podle potřeby stany, ale jak říkám – to je na léto za tepla. Za úvahu by to stálo – Nová řeka je hodně zajímavý revír, který je poměrně unikát – defakto umělý kanál, akorát že vykopaný už Jakubem Krčínem
reagovatNa druhé chatě tady kus od Čerčan na Sázavě bohužel ubytovací možnost nemám, tam by to nešlo, což je trochu škoda, rybářsky to tam není zlé a místy se najdou i slušná místa na focení.
- Pondělí 15. března 2010 ve 20:53 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> omyl by byl jít do jiné značka než je Canon nebo Nikon co se těla týká. Možná ještě Sony, ale to je zase otázka peněz. Můžu Ti s čistým svědomím řící, když jsem přecházel na zrcadlovku tak jsem byl taky v rozpacích, ale pak si prostě zvykneš a hlavně se přizpůsobíš. Pochytíš od kolegů různé vychytávky a pujde to jako po másle
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 20:51 ® Sander
-
MP-E65mm > takové ty opravdu dynamické fotky nemám namysli. To je trošku ožehavé téma, já ty ryby takhle fotím málo a ani po tom tolika netoužím. Když už se něco povede, tak je to spíše náhoda. Ta ryba je v té chvíli dost nakrátko a nerad bych ji pobízel k nějakým akrobatickým kouskům kvůli fotce.
Jako příklad může posloužit tahle fotka. Taková polostatika. Semtam se hýbne ploutev, semtam se ryba někam přesune. Nic zbrklého.
Sama o sobě není moc povedená, bylo by to na dlouhé hledání, ale jako příklad postačí.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 20:48 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> neboj už se na tom pracuje
reagovatjen to vidím tak na červenec/srpen. Až bude v čem přespat
zatím tam je bahno a inženýrské sítě
- Pondělí 15. března 2010 ve 20:47 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > jo, já vím že to tak je. Fakt. To o té jiné značce byla trochu ironie, ono to tak nakonec stejně asi dopadne. Jen se bojím té doby, než se to tak nějak usadí. Na pokusy a omyly nebudou prachy. Chtělo by to vymakat už před koupí.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 20:45 ® MP-E65mm
-
Sander> setina na pohyb je opravdu málo, na statický snímek je ok, ale taky záleží jakým sklem, třeba 1/100 stovkou makrem při max. zvětšení neudržíš, na to vem jed
reagovatMůžem tady o tom debatovat do půl noci, jedna vycházka s Mírou a jeho výkladem tě posune dál, a věřím, že Ti to do ruky půjčí
- Pondělí 15. března 2010 ve 20:43 ® Sander
-
Libor > měl bych tam být dva týdny v dubnu. Ale víš jak to bylo s tím týdnem okolo výstavy, není nic jisté. Ale rád bych to měl co nejdřív za sebou, tak nějak podvědomě přemýšlím o otm, že bych si ten foťák nejraději odvezl odsud.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 20:43 ® Libor reakce na …
-
Sander> odpovědí jsou tisíce a v praxi je několik zatáček a slepých uliček. Myslím že v tvojí situaci Ti opravdu poradí a naučí nejvíc Osprey, on už tu praxi má – vím o čem píšu.
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 20:39 ® tomashr
-
Asi bychom fakt měli udělat nějakou víkendovou fotoslezinu, koukám že věcí k debatování bude až až..
reagovat - Pondělí 15. března 2010 ve 20:38 ® Libor
-
Sander> kdyby jsi se objevil v tý Praze, udělal bych Ti někde workshop
reagovat, kdyžtak se ozvi.
- Pondělí 15. března 2010 ve 20:38 ® MP-E65mm
-
Sander> Tak v tom případě jsi opět sám proti sobě, protože pokud s někým půjdeš fotit a budeš mít možnost si půjčit byť na chvilku objektiv o kterým uvažuješ a vyzkoušet si ho v praxi (protože ani tady ani v krámě si ho prostě nevyzkoušíš dle svých představ) a jak zmiňuješ někoho kdo s tím něco odfotil ( muže ti k tomu cosi říci)ti nic nenehradí. Já osobně s tím nemám problém, když vidím , že se k tomu dotyčný nechová jako prase
reagovatKde jinde máš tu možnost si to vyzkoušet ?
- Pondělí 15. března 2010 ve 20:38 ® Sander
-
Libor > proto je možná lepší mít značku ouplně jinou… Pak by to dopadlo tak, že budu měnit objektivy jak ponožky, přitom mám finanční priority bohužel někde jinde.
reagovat