Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.447 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 14. března 2010 ve 23:27 ® Sander reakce na …
-
Libor > díky, o tom by se dalo také uvažovat. Není spěch, můžu vesele vybírat.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:27 ® Libor
-
Sander> jenom Ti poradím jednu věc, je dobré koupit stejnou značku foťáku co mají kamarádi nebo kolegové v okolí. Můžeš si pak vyzkoušet různé skla, nebo v případě poruchy něco zapůjčit. A to je sakra výhoda.
EDIT: nebo od známých koupit použité.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:21 ® Sander reakce na …
-
sus1 > jako vždycky, tebe nebejt, ještě žiju v jeskyni…
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:21 ® Libor
-
Sander> v tvých rukách bych viděl toto http://www.megapixel.cz/…00d-kopie-cz , to je ta sigma co mám já, je i na „macro“. Cena ale dvojnásobná. Jestě je tam v tom setu EOS 1000D, od Nikonu nevím, neznám je. Nebo kup ojetinu, Míra Ti poradí dobře.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:19 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Sem tě to domluvil,co???ty bembero.To budeš čumět na fotky.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:16 ® Sander
-
osprey > dobrá.
Fajn by to bylo do konce měsíce. Pak bych měl být v té Praze a tam už by se mi ty poznatky snad mohly hodit.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:14 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Tak právě proto mu ho půjčíš.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:12 ® Sander
-
osprey > s tímhle se k Olympusu nijak extra nepřipoutám, maximálně bych dokoupil ještě nějaký objektiv dle potřeby. Možná to u mě bude fungovat stejně jako s autem – koupit srágoru na vyježdění, a potom se rozhlížet po něčem lepším. Možná je to tak lepší, než po padesátitisícové investici třeba zjistit, že to není nic opro mě.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:11 ® osprey reakce na …
-
sus1> Samozřejmě až po tobě. Ty jsi totiž ještě mnohem lepší
Ale jinak si Míra váží svých několika málo kamarádů, protože je rád, že je má.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:09 ® osprey reakce na …
-
Sander> Já si fakt myslím, že by sis to měl vyzkoušet.
Až se oteplí a bude trochu slušné světlo, tak dáme plavačku a vytáhneme to. Pak se u nás podíváme, co jsem nafotili a probereme to.
Například zjistíš, že s mými objektivy se musíš hodně natahovat, abys vyfotil rybu drženou v ruce.
A na to (= minimální ostřicí vzdálenosti) taky musíš myslet, až budeš kupovat zrcadlovku. A na co všechno musíš myslet, to zjistíš, když si to vyzkoušíš. Zkušenosti mohou být drahé…
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:06 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Míra jo,Míra je dobrej,Míra nejlepčí.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:06 ® Sander
-
Libor > nechci to jen na ryby, ona je venku spousta jiných objektů.
Kompakt už kupovat nebudu.
Zítra si to pročtu, dík.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:04 ® Sander reakce na …
-
sus1 > to ne. Dodnes jsem Mírovi vděčný za půjčení kompaktu, když jsem měl ten svůj v opravě – upřímně, to by moc lidí neudělalo.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 23:02 ® sus1 reakce na …
-
Sander> A nebo tu G12tku,ta se mě líbí.Ad ospreyova žena a foták.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:59 ® sus1
-
Sander> At tě Osprey jeden půjčí a vyzkoušej si to.Má dva,tak na nějakou chvilku by ho snad oželel
reagovat.Bydlíte vedle sebe kousek,tak se domluvte.
- Neděle 14. března 2010 ve 22:59 ® Libor reakce na …
-
Sander> nebo ten kompakt co má Míra, teda jeho žena, s tím by jsi nabušil milion bezva snímků. Ona ta zrcadlovka je na ty ryby taková jo a ne.. .
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:57 ® Libor
-
Sander> prolítni to tady http://www.megapixel.cz/…ble-zoom-kit?…
Já jinak nevím, neznám tu krabičku. Osobně bych si ji nekoupil, tím neříkám že je špatná.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:56 ® osprey reakce na …
-
Sander> S ohledem na cenu dost slušné. Oproti kompaktu o dost lepší – i když zjistíš, že je často těžší udělat dobrou fotku – chyby jsou víc vidět. Já byl ze začátku chvílemi i zklamán, ale postupně jsem si zvykl (si zvykám).
Otázka je kvalita těch dvou objektivů, když se vejdou i s tělem do 10 000 Kč. A pak je otázka, zda se trvale upoutat ke značce Olympus. Já bych dovedl Canon i Nikon. Asi i Pentax. Nevím, proč Olympus až tak nemusím. Zas tak špatný není.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:45 ® Sander reakce na …
-
sus1 > no, jde hlavně o výslednou fotku, to ostatní už se tam nějak nakundí
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:41 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Jo, jak píšu, vem jich pár do ruky a uvidíš.Ty máš větší ruku než já a já sem neveděl jak ten palec natočit aby něčemu nepřekážel. V tomhle místě zlatej Canon.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:38 ® Sander reakce na …
-
sus1 > na tom vzhledu až tolik nezáleží. Dle obrázku není zpracován ergonomicky špatně, stejně jako je fajn ten ultrazoom.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:35 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Netvrdim,jen na mě neudělal první dojem.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:32 ® Sander reakce na …
-
sus1 > nezacházím s ním úplně špatně, jestli bude mít lehké plastové tělo, nemusí to být hned závada.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:31 ® spike reakce na …
-
Sander> má celkem hodně funkcí akorát mě na něm chybí ozvučená videosekvence. Má jen tu neozvučenou.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:31 ® sus1
-
Sander> Já tě nevim.Dneska jsem byl v Plzni v Datartu a nějaké Olympuse jsem držel v ruce, jak zrcadlo tak kompakt.Provedení mě přišlo nic moc, takovej levnej bakelit či co,milion knoflíků,tlačítek,málo místa u palce pravé ruky,no nevim. Technicky jak píše tomas si určitě oproti tomu tvému pomůžeš,ale, někam zajdi a vem ho (jich víc)do ruky a uvidíš.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:30 ® Sander reakce na …
-
spike > já začínal s podobným. Za dobrého světla se s tím nechá fotit slušně.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:29 ® Sander reakce na …
-
tomashr > plnohodnotně, tedy jen na zrcadlovku, asi nepřejdu nikdy, ale díky za postřeh. Beru to jen jako jednu z možných variant, osobně spíš dávám šanci nějaké té ojetině od Nikonu, po kterých se začátkem dubna podívám v té Praze.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:24 ® tomashr reakce na …
-
Sander> No to se tedy pleteš – polepšil by sis sakra hodně… Tahle řada Olympusu jsou normální zrcadlovky – mají proti amatérské řadě Canonu/Nikony o něco menší čip (crop 2,0× proti cca 1,5×), nicméně velikost je už dostatečná pro poměrně slušnou kvalitu. Pro tebe by navíc asi byla výhodou o něco větší hloubka ostrosti proti „normální“ zrcadlovce. Já bych tuto nabídku nevylučoval, je to trochu diskutabilní pro někoho, kdo chce plnohodnotně přejít na zrcadlovku, naproti tomu jako náhrada kompaktu bych si to klidně představit uměl.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 22:21 ® spike
-
Já fotím s tímto a pěkná fotka z toho taky občas vyleze
reagovathttp://www.gigashops.cz/olympus-x-775/
- Neděle 14. března 2010 ve 22:11 ® Sander
-
Kucí, jedna technická – s tímhle bych si asi moc nepolepšil od kompaktu Olympus SP 560 UZ, že ne?
http://www.interfoto.cz/…-DZ-kit.html
reagovat