Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 788.435 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 11. března 2010 v 0:11 ® Libor
Libor

MP-E65mm> Dnes ta přednáška byla docela fajn. Přdnášel a ukazoval snímky pan Jaroslav Vogeltanz, trošku odlehčenou formou, ale nakonec se mi líbilo. Každopádně je to dřina být jednička. O té kritice mluvil taky, že dnes je každý fotograf a taky je hned každý kritik, to je pravda. Já sám skromnej kluk z vesnice to vidím takhle: http://jablib.cz/parada.php :-)

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 23:51 ® MP-E65mm
MP-E65mm

osprey> Ahoj, já spíš myslel toho prvního smaila (věcně, vážně, konstruktivně):-) jinak se od sebe moc nelíšíme a tím myslím samozřejmě leností. Co se vědomostí týká, tak mám hodně co dohánět......­.......myslím, že mi ten vlak už ujel a rozhodně za ním nepoběžím :-) EDIT: to samozřejmě opět souvisí s leností :-)

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 23:44 ® osprey reakce na …
osprey

MP-E65mm> Ahoj. Reálný důvod je ten, že fotky jsou ve vedlejší místnosti na jiném compu (zapnout,vybrat, nafleškovat, přenést, vyfleškovat, vložit,…).

Prostě jsem líná lemra. Dnes jsem si vzal foťák na cestu do města a ani jsem ho nevyndal.

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 23:36 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> no kdyby si tam nedal toho smaila, tak si snad budu myslet, že to myslíš vážně:-) :-) jj, někdo fotí birdy, někdo ryby a někdo hold nic. Ale kritika je potřebná, aspoň pro mě, jen je otázkou zda ten kritizující má věrohodný základ :-) kritik je dnes každý :-)

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 23:13 ® osprey
osprey

Teda, myslel jsem, že sem dám nějakou fotku, ale když vidím, jak se tu dneska kritizuje (samozřejmě věcně, vážně a konstruktivně :-)) ), tak se normálně neodvážím.

Moje nízké sebevědomí by ten nával oprávněných výhrad a seznam zcela zjevných a neopomenutelných nedostatků mnou vloženého snímku nemuselo unést…

A taky, kurňa, nevím, kdy jsem naposledy fotil nějakýho kosa. :-)

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 23:05 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> už se na to těším, ale obávám se abych ten frňák neměl až k nebesům :-) jahaha

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 22:53 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> mě se líbí Ti papuchalci z detailu hlavy, když drží ty rybičky, prostě portrét..

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 22:47 ® Libor
Libor

MP-E65mm> neboj, já Ti ho stáhnu dolů, až Ti napráskám na rybách … .(jednu parmu Tě ale vytáhnout nechám, to zase ne že ne..) :-)

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 22:41 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> už jsem zpychnul a nosánek mám pěkně nahoru :-)

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 22:38 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

toulovec> možná by to chtělo 1EV zesvětlit, ale já to mám takhle rád, je to taky koukatelné, přepaly v tom nehrají roli a barvy jsou tak výraznější.

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 22:34 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> z kýblu maximálně vypadne hadr, těžko bude mít rybičky v tlamě. Ber to tak, že jsem si splnil jedno přání, vyfotit si letovku papuchalka :-)

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 22:16 ® ZN reakce na …
ZN

toulovec> nemáš proč se kroutit, já to o tobě dávno vím. Ale stejně… s tou latinou, s tou jsi mě překvapil, ty estetický barbare :-)

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 22:09 ® Libor
Libor

regulus> ono to klame, je ostrá i sýkora, ve velkém rozlišení to je vidělt lépe.

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 21:50 ® regulus
regulus

Libor> vidím blbě nebo je to zavostřený na tu větev místo na kosa, teda sýkorku ??? :-))

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 21:49 ® Libor reakce na …
Libor

toulovec> 9-)

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 21:38 ® toulovec reakce na …
toulovec

Libor> no a teď jsi nás shodil oba heršvec.........Jak já se z toho teď vykroutím...... já ten tvůj příspěvek snad máznu :o))

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 21:34 ® Libor reakce na …
Libor

toulovec> já nevím co to intelektuál je, ale to je fuk :-)

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 21:21 ® toulovec
toulovec

Libor> chybí ti tam popisek Parus caeruleus :o)) Ať ZN vidí že si intelektuál safryš ne? :o)

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 21:18 ® Libor
Libor

rozmázlý křídla jsou na papuchalkovi podle mě v poho, simuluje to pohyb.

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 21:16 ® Libor
Libor

a já dávám tuzemského kosa z něděle, když už jste v tý negativní kritice :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img12398.jpg
Středa 10. března 2010 ve 20:57 ® toulovec reakce na …
toulovec

ZN> to taky není fotka pro vás slaboduché umělce krajinkáře. To je fotka pro inteligenty vole – tam máme i latinskej název. To ty nepřebiješ venkovane! :o))

reagovat
Středa 10. března 2010 ve 20:23 ® ZN reakce na …
ZN

toulovec> a já se ptám, jaký by byl pohled na tu fotku, kdyby tam někdo hodil kýbl? Prostě by neletěl kos, ale kýbl. Fotka stejná, stejný problém s focením, jen kýbl. :-))

reagovat
Středa 10. března 2010 v 18:56 ® toulovec
toulovec

Libor> já bych řekl, že by té fotce kosá tak 1 EV do plusu slušelo. Už je to několikátá empéčkova fotka, kde jsem si toho všiml. Jestli von se kluk nějak zbytečně nebojí přepalu – chi chi :o))

reagovat
Středa 10. března 2010 v 18:06 ® sus1 reakce na …

Libor> Přesně, a křídla rozmazaný,slabej průměr.:-))

reagovat
Středa 10. března 2010 v 18:06 ® jiris reakce na …
jiris

Libor> podexpovaná, zrno jak do kafe a ještě k tomu je ten pták rozmazanej.

reagovat
Středa 10. března 2010 v 16:20 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Libor> Ať zpychne, je ve focení vážně dobrej. Ale ovšem ty taky!

reagovat
Středa 10. března 2010 v 15:55 ® Libor reakce na …
Libor

Nechvalte ho pořád, ještě zpychne :-) , mě se zdá malinko podexponovaná. Mimochodem dnes jedu na lesnickou fakultu do Prahy na přednášku o fotografování v přírodě, docela se těším po blázinci v práci, jen nevím jestli se dozvím něco nového.

reagovat
Středa 10. března 2010 v 15:37 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

MP-E65mm> Krásný papuchalk i krásná fotka!! ;-)

reagovat
Středa 10. března 2010 v 15:03 ® MP-E65mm
MP-E65mm

trošku nám to tady chcípá.......­........kos pro dnešní den :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img12397.jpg
Úterý 9. března 2010 v 15:56 ® MP-E65mm
MP-E65mm

tak jeden kos pro dnešek :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img12395.jpg