Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 788.408 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 8. března 2010 ve 22:01 ® ZN reakce na …
ZN

toulovec> Ivošku, já za to fakt nemůžu, ono to vždycky příjde nějak samo.

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 21:59 ® toulovec reakce na …
toulovec

ZN> jak vždycky vytáhneš svůj trumf s kosem, musím se tlemit. :o)) vždycky to vytasíš jak šrapnel Hlaváčku. To je hláška, která mě dycky dostane :o))

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 21:39 ® sus1 reakce na …

ZN> A v názvu má, že je bílej,né??:-))

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 21:37 ® ZN
ZN

sus1> kos je odjakživa černý.

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 21:31 ® sus1

Copak klacek, ale je modrá.

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 21:27 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> taky se mi to líbí, jen škoda že je ten klacek uřízlej pilkou, už to není tak přírodní. fakt je, že to okolí nemá chybu.

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 21:17 ® osprey reakce na …
osprey

MP-E65mm> Chválím tu volavku. Zapasovaná do pěkného okolí.

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 20:21 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Fakt ne????!:-))

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 20:19 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> :-D

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 20:16 ® sus1 reakce na …

Libor> Ten sem nečistil,ten je v pohodě.:-))

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 20:06 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> seřiď si monitor, aby jsi ji viděl zelenou :-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 17:52 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Je to napsané u tvé fotky, co si sem vložil ,tak asi ne,no?!:-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 17:17 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> to nebude nejspíš otázka na mě :-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 17:12 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Proč se pták jmenuje zelenavá ,když je celej modrej???:-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 15:27 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> pohřben za živa :-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 15:15 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> tak já nebudu línej a ten příkop si tedy vykopu :-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 15:10 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> :-) no jo no, ta lenost :-) včera když jsem jel do worku, tak slunce zapadalo, jsem si na tebe vzpomněl.....­......pěkně to kreslilo :-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 15:06 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> editoval jsem, ale to samé platí pro Tebe – zkus to a uvidíš:-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 15:04 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> zkus to a uvidíš, vždyt ho nemusíš mít přes celé pole............

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 15:00 ® Libor
Libor

MP-E65mm> číhajda na kořist je super! Na výšku se nečapu, nejde to zakomponovat – je to všechno moc rychlý , ty mrňavý potvory pořád přeskakujou, postát dvě sekundy je na ně moc. Navíc si to v tom fofru představ v tom uhlovym hledáčku. Musel bych si tam vykopat zákop, abych si nelámal krk.

Edit: a chválím Tě za latinské pojmenování, jdeš do sebe :-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 ve 14:36 ® MP-E65mm
MP-E65mm

číhajda na kořist, čekal jsem až zautočí a moc se jí nechtělo.....­.......po deseti minutách jsem to vzdal :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img12392.jpg
Pondělí 8. března 2010 ve 13:37 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> f10 je fakt moc, takovou clonu jsem nikdy nepoužil naopak snažím se clonit co nejmíň a kolikrát fotím na plnou díru, ale to bude tím , že chci co nejvíc rozpatlaný jak popředí tak pozadí, což ty si chtěl přesně opak. Když fotíš takhle od podlahy (za co Tě jednoznačně chválím :-) ) zkus zaclonit co nejmíň max. jedno-dvě clonové číslo navíc a hodit to na výšku, ono kolikrát ta tráva kolem nebo to listí udělá fotku víc zajímavou, dá to tomu takový šmrnc. viz. můj sýšek. Ale jinak fajn. Co se týká vyvážení, s tím si moc nelámu hlavu, mám tam standartně nastavený mráček a pak to vyladím v kompu, ve většine fotek preferuju vyvážení do teplejších barev (ale nesmí se to přehánět)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 9:25 ® Libor
Libor

MP-E65mm> oni to 4GB nebyli, zapoměl jsem že tam mám fotky z minule, ale hodně jsem to promazal i ze vzteku na sebe. Bylo hodně světla a tak jsem machroval a dal clonu f10 a myslel jsem si že to bude ono a ono to ono nebylo. Chtěl jsem udělat takový ty snímky kdy ten tvor jakoby splívá s okolím, ale přesto je na něm dobře vidět. Něco jako v dojem tvora v jeho přirozeném prostředí. Budu to muset vymyslet nějak jinak, a hlavně se musím ještě učit :-) v hlavě už mi dřímají nelehké plány. Navíc jsem smazal hodně takových těch fotek, kdy se vrabec nedívá atd. Fotky táhnou do žluta, moc jsme si nevěděl rady s vyvážením, ono to v reálu od toho sluníčka žluté bylo. Ve finále, vlastně dobrý, jsem zkušenější napříště. Takže asi tak :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img12390.jpgfoto/forum/2010/th-img12391.jpg
Pondělí 8. března 2010 v 0:56 ® MP-E65mm
MP-E65mm

filip111> příjemný snímek, dítě odpíchlé od pozadí, tak to má být. Možná to světlo je až moc ostrý což určitě víš, ale koukatelné to je. Ostrost neřeším bo systém ty fotky przní, ve skutečnosti to ostré nejspíš bude :-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 0:49 ® MP-E65mm
MP-E65mm

osprey> tak šprtej šprtej, at za náma můžeš přijet k potrefené huse na kus žvance :-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 0:46 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Libor> neříkej, že ze 4GB nemáš ani jednu.....:-)

reagovat
Pondělí 8. března 2010 v 0:44 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Sander> Když jdu do labu, tak první co sem jim snažím vysvětlit je aby do fotky nijak nezasahovali. A pak se teprve dostanem jakou mám vůbec představu o velikosti. Většinou používají nějaký soft ( tam kam chodím PS) a když mu řeknu že chci na delší straně 50cm tak on to tam loupne a automaticky mu to dopočítá stranu druhou. Takže je víceméně jedno jestli mu tam dáš dva rozdílné formáty, samozřejmě ne všude ti to udělají tak jak chceš, nejlepší je domluva na místě aby nedošlo k nějakému nedorozumění. Já fotím do formátu 3:2

reagovat
Neděle 7. března 2010 ve 22:34 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Co bude je ve hvězdách. Pořád mi všechno trvá dýl než bych chtěl…

Tlouště bych chytal tak do 16.4. Hlavně proto, že zatím to vlastně ani žádný lov nebyl.

U nás se třou začátkem května a pak podruhé v první dekádě července.

reagovat
Neděle 7. března 2010 ve 22:33 ® ZN
ZN

filip111> dobrá fotka. To pozadí tomu dává šťávu. I výraz dítěte je dobrý. Pěkná momentka do alba.

reagovat
Neděle 7. března 2010 ve 22:28 ® Libor
Libor

osprey> je mi to jasný, až se oteplí, bude tu zase spoustu ostrých fotek z pevné stovky :-) Já už si ani toho tlouště než začne být hájenej nechytnu. Cíleně jim pak dám pokoj.

reagovat