Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 788.397 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 6. března 2010 ve 23:11 ® sus1

MP-E65mm> Toulíkovo připomínka.:-)) Apropo,dnes v muškaření v 11: 10hod – vůbec tomu teda nerozumim, jo??ale tys byl něco fotit zase v Bavorským lese???:-)) )

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 23:05 ® MP-E65mm
MP-E65mm

ha, kam to zmizlo :-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 23:04 ® sus1 reakce na …

toulovec> Tet si to smáz.:-)) Odkaz funguje.

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 21:39 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Kdyby měl někdo zájem, měl bych na prodej mezikroužky http://www.aaron.cz/…-20-36-canon použité opravdu minimálně cca tři vycházky. Cena 1800kč

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 21:16 ® toulovec
toulovec

no já se těšil, že pojedu v létě na Aljašku, dokoupím tam komplet výbavu. Měl jsem v úmyslu tak dvě sklíčka a nějaký tělo, blesk. Teď to vypadá že se nám rozpadla banda, takže pojedu tak maximálně do pr.........

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 21:10 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> taky na něj došlo........... :-) a ještě jednou díky :-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 21:09 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> v poho, bylo to psáno obecně a věřím, že každý si to dokáže spočítat :-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 21:03 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> HA! a ibis je na webu, pěkný.

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 21:02 ® regulus reakce na …
regulus

MP-E65mm> tu dopravu jsem do toho nechtěl montovat, bylo to napsaný fakt jen proto, aby se někdo nezjančil.

Z druhý strany různý levnější věci než třeba foťák se třeba vyplatí nechat poslat, příklad originální drátová spoušť, v USA 50$ (cca 950 Kč) u nás přes 1600 Kč, i když jejich poštovný, co mají v tý kalkulačce je děsně předražený.

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:54 ® Libor
Libor

MP-E65mm> právě jsem snědl dva chleby se sýrem, vrchvatou mísu strouhané mrkve a schroupal dva mega strouzky česneku, prevence je prevence :-)

EDIT: no jestli bude –7°C tak nejdu.

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:47 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> kdyby si něco cvaknul tak se pochlub, mimochodem, nemá být moc teplo :-) aby si nám opět nemarodil :-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:42 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> zítra půjdu možná zkusit birdy, jestli se mi povede obstojně vrabec polní, budu rád. uvidím co počasí a navíc někdo mi poničil kryt:-(( .

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:40 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> jasně, psal jsem ty možnosti , které se nabízejí. Je logické, že si nebudu objednávat krytku nebo přechodový filtr. Mimochodem, na stránkách B&H lze zjistit přímo „dopravné“ takže se dostaneš na celkovou částku, když pominu naší daň a clo. Jen dodám, kdyby si pro to přeci někdo zajel, tak samozřejmě vše vybalit a krabice zahodit a tvářit se jako profi fotograf. Celnící na Ruzyni jsou poslední dobou dost wostrý :-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:39 ® osprey reakce na …
osprey

regulus> Já na to teď taky koukal a když si představím, že doplatím, co doplatit mám, tak jsem skoro na tom, co tady.

Asi se to vyplatí, pokud tam dojedeš nebo u těch vybraných skel.

Já ale musím počkat. Mám vybráno:.-))

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:37 ® Sander reakce na …
Sander

MP-E65mm > děkuji.

I Liborovi.

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:34 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> už Ti to visí aspoň v garáži :-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:33 ® regulus reakce na …
regulus

MP-E65mm> sice s tebou souhlasím, že se v USA dá koupit levněji, má to však svoje ale. Vezmu na přirovnání Canon EOS 50D v B&H a v Pixmanii. V USA stojí 930$ (to je cena bez DPH i pro američany) což je při kurzu dolaru cca 19 Kč 17670 Kč (když si přičteš naše DPH tak seš na 21204 Kč) a v Pixmanii stojí 20240 včetně DPH. Pokud si cokoliv necháš poslat a bude to dražší jak 180$, tak ti to tzv. proclí, většinou však pouze zaplatíš jen to DPH který je aktuálně 20%. Vychází to takhle u dost věcí (myslím foto), jen dražší eLkový objektivy se tam dají sehnat s takovým cenovým rozdílem, že i když zaplatíš to DPH tak ušetříš nemalej peníz. Prostě je potřeba si to pořádně rozmyslet a zjistit si ceny tam i tady a hlavně nepočítat s tím, že to proklouzne a nebudeš platit clo, tohle myslím celníci nepřehlídnou. Ta 50D je možná blbej příklad, nejspíš se už vyprodává.

Píšu to proto, aby se nějakej janek nesplašil a pak nezjistil, že ho to přišlo dráž. Pochopitelně varianta s tím, že si to od tam dovezeš nebo ti to doveze někdo jinej, je pochopitelně výhodnější, ale ne každej má tuto možnost.

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:27 ® sus1 reakce na …

ZN> Vyměnil za to samé,tet ještě nemůžu měnit.Počítal jsem z podzimem až zimou.Trochu čárka přes plány,ale už je to dobrý.:-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:26 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Jo,koupim to kolega filip 111.:-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:25 ® sus1 reakce na …

Libor> Jo,nic se neděje.:-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:17 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> nevím, musím zpracovat šéfa, rozhodnuto bude až v tom týdnu před veletrhem.

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:16 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> co to Brno ?

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:10 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> BTW: stačí dvě kapky roztoku na ( a ted nevím co používáš) já používám takovou lopatičku o velikosti čipu na kterou nasadím spešl papír (vše hermeticky uzavřené)

reagovat
Sobota 6. března 2010 ve 20:06 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Sander> Jak psal Libor, B&H je jasná volba, ale jsou i jiné e-shopy. B&H je ale léty vyzkoušeny shop. Ceny jsou tam víc jak dobré (v závislosti na kurzu), pokud máš ale cestu na NY tak je lepší si to pořídit tam, zaplatíš pouze federálni daň a tot vše,pokud si to objednáš a necháš si to dovézt do ČR tak s nějvětší pravděpodobností zaplatíš clo + naší daň. Nejlepší je když si to objednáš z ČR a uvedeš adresu třeba kamaráda který žije v Texasu :-) a tam tuším odpadá i ta jejich daň. (ze státu do jiného vrámci USA) Kámoš nedávno sedl na letadlo (přímá linka Praha-NY) cca dnes kolem 10000Kč a pro tu techniku si prostě zaletěl. I přesto ušetřil poměrně velkou částku :-) co se týká zaruky , tak pouze v USA, pro ČR neplatí mezinárodní záruka a ted se bavím o Canonu. Otázkou ale zůstává, pokud to objednáš z ČR a necháš si to poslat na Floridu jestli tu mezinárodní záruku můžeš využít, to ti nepovím :-) A jen tak pro představu. Když si to necháš poslat do ČR (přes UPS) tak to tu máš za tři dny, bohužel celníci ti to většinou o nějaký ten den prodlouží. Někteří provozovatelé e-shopů v ČR by se měli stydět za dobu doručení. :-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 19:57 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> myslel jsem to v poho, sorry jestli vyznělo nějak provokativně. Vyplývá mi z toho že jsi tam dal moc tekutiny, moc jsi to namočil. Na nějakém aglicky mluvícím fóru jsem to našel, že tekutiny poškozují nenávratně ty citlivé fotodiody ze kterých je čip složen. Akorát už to nemůžu znovu najít, ale vypadalo to jako to tvoje.

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 19:56 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> tak to konečně propíchni, co jsi koupil:-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 19:46 ® sus1

Libor> Tou vemu asi tebe.:-) Foták už je pryč a je doma jinej.:-P

Co jsem koupil sem sem už napsal.Namočil,vy­sušil,a .......bylo vykydáno.Už jsem to tu psal.:-)

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 19:24 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> mě pořád uniká z čeho se ti to stalo. Asi mi něco uniklo. Bral bych, kdyby jsi napsal, zkazil jsem tohle nebo udělal jsem to co se nemá, koupil jsem tohle, dejte si na to pozor. Nebo jsi to vzal rašplí a stydíš se to přiznat?

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 17:59 ® sus1

filip111> Tak dojdu do toho Oehlingu.:-) Tet už vim, jak na to.A stimhle to pude raz dva.:-))

reagovat
Sobota 6. března 2010 v 17:58 ® sus1

tomashr> Je to možný,jen jsem napsal,co řekli mě.:-) Možná kdbych měl 1D??asi by poradil jinak.:-)

reagovat