Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.381 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 4. března 2010 ve 21:42 ® ZN reakce na …
-
regulus> sáhodlouhé, leč…MAC je MAC, stejně jako Mercedes je Mercedes. Tady nejde o nějakou výkonost, jde o to, že je to MAC. Až budu velký, určitě si ho koupím
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 ve 21:03 ® osprey reakce na …
-
brčkoo> Objevil jsem výhody pevné stovky. Skoro všechny kusové věci teď fotím s ní. Možná jsem mohl dělat podobné věci i s pevnou padesátkou, ale tohle sklo mi prostě sedlo.
Takže Canon 100/2.8 Macro.
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 ve 20:53 ® regulus
-
sus1> pánové sethy a tomashr mluvili o počítačích macintosh nebo-li apple http://www.apple.com/ , počítač jako takovej je trochu jinej a používá jinej operační systém, v minulosti se v grafice téměř výhradně používaly tyto počítače, dnes spousta grafickejch studií přechází na počítače pod windows, důvody nevím, ale nejspíš rozdíl v poměru cena/výkon. Uživatelé těchto počítačů s oblibou machrují
a tvrdí, že MAC je výkonější než PC, ale tak moc pravda to není. Doby kdy v USA bylo víc jak 50% MACů jsou už dávno pryč a obávám se, že nebude trvat moc dlouho a tyto dvě platformy tak nějak potichu splynou, protože Mrkvosoft je tak trochu, více méně nepřímo ekonomicky požírá. Jako vše má MAC svoje výhody a nevýhody, v dnešní době je to už taková minorita, že různejm „výrobcům“ virů nestojí za to se touto dnes ve světě naprostou menšinou zabývat, takže vlastně myslím ani neexistuje antivirovej program pro tuto platformu, ánžto by jeho výrobce chcípnul hlady. Takže hlavní výhodou je to, že na něm nejede žádnej antivir a jiný programy proti různé škodlivé havěti, který tudíž neubírá část, mnohdy značnou, výkonu procesoru. Další výhodou je, nutno uznat, že mají propracovanej design, OS bez problémů a především pro grafický aplikace je určitě výbornej. Ve své podstatě se dá říct, že naprosté většině uživatelů by vlastně mohlo být jedno jestli PC nebo MAC, snad jen s rozdílem kapinku jinýho ovládání a uspořádání, což je ovšem jenom otázka zvyku. Nevýhodou je vyšší cena i když to už není ani zdaleka taková palba jako tomu bylo dřív.
Pokud se tý výdrže co oní psal sethy týká, tak je to především proto, že na MAC jen tak něco nenainstalujete, pokud jsou na MAC nějaký volně šiřitelný programy, tak jich je opravdu jenom pár, pirátskou kopii programu je dost těžký sehnat a tudíž se do původního nastavení počítače nehrabe a on je tak jak byl původně nainstalovanej. U PC je tomu úplně jinak, tři prdele volně šiřitelnejch programů na internetu, každej si něco nainstaluje, pak zjistí, že je mu to k ničemu, při odinstalaci po sobě program neuklidí a systém je stále zatěžován informacemi o programu, který tam už dávno není. Pak k přilepšení poradí kamarád nějakej zaručeně dobrej (pochopitelně volně stahnutelnej) program na čištění registrů a neštěstí je hotový. No a další věcí jsou nabídky supermarketů, který si často nechají za hubičku poskládat komple z výprodeje a AKCI které česká duše neodolá máme na světě, jenom si ti trotli neuvědomují, že za stejný peníze by jim Franta od vedle, co se těma komplama živí poskládal počítač lepší a ještě by měli případnej servis u huby.
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 ve 20:01 ® sethy reakce na …
-
Libor> Ty jo, nedoufal jsem ze neco chytnu a prvni rybu na mouchu jsem si musel vyfotit
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 19:58 ® sus1 reakce na …
-
sethy> Opouštim toto téma dobrovolně.
reagovatRaději o tom focení.
Dělal jsem si srandu.
- Čtvrtek 4. března 2010 v 19:58 ® Libor reakce na …
-
sethy> styď se fotit mobilem
reagovat, když máš doma také dělo
- Čtvrtek 4. března 2010 v 19:56 ® sethy reakce na …
-
sus1> Hele co to s tim mam spolecnyho? Mozna nic mozna Ing.
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 19:54 ® sus1 reakce na …
-
sethy> Z tebe bude inženýr nebo Mgr?????
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 19:47 ® sethy reakce na …
-
sus1> tak ted uz vubec nechapu
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 19:45 ® sus1 reakce na …
-
sethy>
škoda že s těch písmen neni poznat, jakto člověk myslí
A nebo to neumí příjemce????
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 19:40 ® sethy
-
sus1> Kdyz vidim jak ostatni kolem me nadavaji na PC a porad resi nejaky problemy a za tu dobu co ja mam jeden MAC, musi koupit tri notase…porad myslis ze je to drahy ? Nemel jsem zatim jedinej problem… Kamos mam MB uz 3–4 roky a porad na nem jede bez problemu, ja mam MBP cca rok a pul a je porad jak novej, coz o WIN notasech co jsem mel rict nemuzu…
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 19:35 ® sus1 reakce na …
-
sethy> No tolik peněz.
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 19:17 ® sethy reakce na …
-
sus1> Proč?
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 19:16 ® sus1 reakce na …
-
sethy> Tolik?????no ty si blázen.
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 19:16 ® sethy reakce na …
-
tomashr> MBP jeste lip
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 19:15 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Hmmmm.
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 19:06 ® tomashr reakce na …
-
sus1> No, já celkem nemám problém – MacBook je osazený dost
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 18:52 ® sethy reakce na …
-
tomashr> jasny, ja ho mam studentskej za cca 1100Kč (CS3)
reagovattakže to neni co řešit.
- Čtvrtek 4. března 2010 v 18:39 ® sus1
-
tomashr> Ale hlavně to chce mít pěknej počítač, je totiž (ps) dost náročnej.
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 18:17 ® tomashr
-
sethy> Asi takhle – není sporu o tom, že plný PS je skoro ve všem lepší než PSE (z hlediska výsledků je lepší nebo stejný úplně ve všem, PSE vede jen v komfortu obsluhy u pár drobností). Jiná věc ale je, kolik z uživatelů PS ho má legálně – řekněme otevřeně, že kromě vyložených profesionálů skoro nikdy, možná tu a tam někdo za nějaké ty školní ceny. A pokud se někdo rozhodne svůj grafický sw zlegalizovat, tak pak najednou PSE začne být docela reálnou a dobrou volbou…
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 18:11 ® sethy
-
sus1> ja nevim, chvili jsem v Elementu dělal a vratil jsem se zpět ke klasickemu PS, ale možna je to jen zvykem. Nemít ale studentskou slevu na PS, šel bych do Elementu.
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 v 18:05 ® brčkoo
-
Osprey: Pěkná fotka navi. Mohu se zeptat?? Jakým objektivem to bylo focené??
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 ve 14:14 ® filip111
-
další varianta: http://www.megapixel.cz/…-mm-75-300mm
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 ve 14:09 ® filip111 reakce na …
-
toulovec> ten Nikon je dobrej tím, že je zábavnej
reagovatto mě pobavilo.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:20 ® toulovec
-
MP-E65mm> co votravuješ s canonem, on chtěl foťák.. http://www.megapixel.cz/…ii-55-200-mm
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:18 ® reakce na …
-
MP-E65mm> Myslíš si, že ten limit je v pořádku? Nebo se vyplatí zainvestovat? Ten foťák mi koupí firma, takže jakoby nejsem peněžně omezen, ale zase si asi nemohu říci o zrcadlovku za 30 litříků.
Také mi trochu zneklidnila formulace „pro začátek“
reagovatChtěl bych něco, co by mi vydrželo dlouho dlouho.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:12 ® MP-E65mm reakce na …
-
Márten> já bych ti klidně doporučil tohle http://www.megapixel.cz/…f-s-18-55-mm dokoupit kartu cca 4GB a pro začátek to musí stačit
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:09 ® reakce na …
-
MP-E65mm> Kompletně. Nemám nic – jsem začátečník. Ten limit není závazný, ale bylo by mi blbé si říci o něco příliš drahého.
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
Márten> pouze tělo nebo i nějaký sklo?
reagovat - Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:00 ®
-
Ahoj! Mám prosbu na zdejší fotografy. Mám možnost si vybrat digitální zrcadlovku nezávisle na ceně. Takže bych si představoval kousek tak do 15 tisíc, abych se necítil příliš provinile
Vůbec se v tom ale nevyznám, takže bych ocenil praktické tipy nebo přímo návrhy na konkrétní stroje. Jsem záčátečník, takže bych ocenil jednoduchou obsluhu. Děkuji za případné rady!
reagovat