Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 788.366 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 4. března 2010 v 10:18 ® sus1 reakce na …

tomashr> Jo,něco jsem si o tom přečet,tak se ptam na skušenost,jestli někdo má.Díky.

reagovat
Čtvrtek 4. března 2010 v 9:32 ® tomashr reakce na …

sus1> jo, PS Elements (tak od verze 5 nahoru) jsem dokonce na jedné přednášce označil za asi nejvíce nedoceněný program pro foto na trhu. Je to ořezaný Photoshop, ale umí toho spoustu, v některých „jednoduchých postupech a wizardech“ je dokonce lepší než velký PS. Vidím u něj jedinou zásadnější vadu – neumí retuše (healing a klonování) v 16bit – to omezuje možnost vyretušovat něco na „master obrazu“, jinak ale dobrý produkt – vrstvy, řada pluginů, atd. Za ty prachy je to dost dobré – pokud někdo chce legalizovat soft, tak dobré, navíc se to dost částo dává zadarmo jako bundle k foťákům či scannerům a pak už není vůbec co řešit.

reagovat
Čtvrtek 4. března 2010 v 7:26 ® sus1

Zdravim,používáte někdo tenhle program?? Adobe Photoshop Elements 7

reagovat
Čtvrtek 4. března 2010 v 0:22 ® sus1 reakce na …

regulus> No na rozborku asi zapomenu,jestli to pude pryč tak určitě.Asi bych stejně poznal prd i s lupou,zase takovej odborník teda nejsem a bylo by mě to asi stejně prd platný.:-)

reagovat
Čtvrtek 4. března 2010 v 0:15 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> ja fták, tak to možná jo, já myslel, že od Hamy čistící roztok, ne že by to muselo bejt nutně blbý, ale voni hold „dělají“ (teda prodávají pod svojí značkou) fšecko a vesměs je to skoro to nejlevnější.

Jinak ty rozborky těch foťáků taková hrůza nebudou, ve svý podstatě jsem měl podobně rozhozenýho toho svýho kompakta po tý srazový koupeli, kór když máš postup jak to rozebrat. Dost možná, kdyby se mi přihodilo to co tobě, tak bych to po „vychladnutí“ asi risknul. Z těch návodů je patrný, že je ten filtr nalepenej jen po okraji, takže se naskýtá otázka, cože to ty na tom filtru vlastně máš. Něco mezi čipem a filtrem, pokud je to nalepený jen po okraji to na 99,999% není, takže už zbývají jenom dvě možnosti. Ta první je nějakej bordel nalepenej na filtru, napadá mě lepidlo rozpuštěný tím čistícím sajrajtem, nebo prasklej filtr kterej je dle toho prvního odkazu z více vrstev a ten čistící roztok se dostal mezi ně. Určitě bych si na to vzal kloudný zvětšovací sklo a pořádně to prozkoumal.

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 23:53 ® sus1 reakce na …

regulus> Dneska jsem na něco podobnýho koukal.:-)

http://www.oehling.cz/…aner-eclipse-[id-248003].html

Od Hamy – balonek,ubrousky a čistící tyčinky.

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 23:49 ® regulus
regulus

sus1> nechcu bejt hajzl, ale našel jsem ti jeden návod, u 30D to bude asi podobný … ;-)

http://www.lrgb.com/20d.html

EDIT: ještě jeden

http://www.startrails.de/html/mod.html

Mezi nama, do tohohle bych se nepouštěl …

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 23:45 ® sus1 reakce na …

regulus> Měl tam dvě,snadno sem vybral.

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 23:41 ® osprey
osprey

Tak jsem si hrál na produktovou fotografii – foceno na střeše auta před obchodem, kvůli světlu z vozovky – několik úprků, aby mi nějaká limuzína neurazila zadek:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img12359.jpg
Středa 3. března 2010 ve 23:23 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> no tak to jsi mě dostal, od Hamy bych nikdy nic na čištění asi nekoupil …

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 23:21 ® sus1 reakce na …

jiris> Fotku nemam,bylo to od hamy.

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 23:18 ® Libor
Libor

souhlas s jirisem

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 23:15 ® jiris reakce na …
jiris

sus1> dej sem fotku. A řekni co to bylo za sadu. Nebo v tom nechceš zůstat sám? :-)

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 23:14 ® sus1 reakce na …

jiris> Šmouha v levém rohu.

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 23:13 ® sus1 reakce na …

Libor> Koupeno v Oehlingu,sada na čištění.

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 23:08 ® jiris reakce na …
jiris

sus1> zkoušel jsi s tím foťákem potom fotit, co to kreslí?

p.s. – udělal jsem místo v koši, tak bych se nezlobil.

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 23:04 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> a čím jsi to vůbec čistil? Něčím koupeným, nebo jsi improvizoval?

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 22:23 ® sus1

Tak zejtra zajdu na nádraží a asi se vožeru jako pes,když to tady tak čtu.:-((

reagovat
foto/forum/2010/th-img12358.jpg
Středa 3. března 2010 ve 22:23 ® Sander
Sander

sus1 > já bych to viděl tak, že to dáš opravit do autorizovaného servisu. Žádný laborování. Bude to drahý, ale když prodáš Amnesii, budeš prachatej.

:-)
reagovat
Středa 3. března 2010 ve 20:42 ® tomashr reakce na …

sus1> Právě že blbě :-(( Pro tebe je tohle totiž spíš špatná zpráva, protože to může znamenat i poškození čipu, nejen filtru. Jinak ale postup asi jedině takový, že odděláš filtr, popis bude v nějakém to astrofóru, pokud bude opravdu flek pod ním, tak očistíš a pak to tam zkusíš nasadit zpátky. Ale osobně jsem nic takového (naštěstí) nezkoušel, tak si netroufám odhadnout, jakou máš šanci…

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 20:26 ® sus1 reakce na …

Libor>

tomashr> A když zateklo,tak jak s tim ven??

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 20:21 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> já bych s tím přesto zašel do servisu at se na to podívají, takhle podle fotky těžko soudit.Je ten ochraný filtr poškozený? (narušený)

reagovat
Středa 3. března 2010 ve 20:18 ® tomashr reakce na …

Libor> Taky to na mě subjektivně takhle nějak působí…

reagovat
Středa 3. března 2010 v 19:57 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> to snad ani není odřenina, opravdu jako by něco zateklo mezi..

reagovat
Středa 3. března 2010 v 19:01 ® sus1 reakce na …

Libor> Líp to fakt nejde.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12356.jpgfoto/forum/2010/th-img12357.jpg
Středa 3. března 2010 v 18:23 ® filip111
filip111

tak mám objednáno, DUST-AID DUST- WAND KIT uvidíme kdy to přijde. Dnes jsem si udělal foto dle návodu z odkazu a tady je výsledek.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12355.jpg
Středa 3. března 2010 v 17:34 ® sus1 reakce na …

Libor> Když to fotim napřímo,tak ten šmouhanec neni vidět.Je to focený malým kompaktem a ten nic moc.Zkusim ještě jednou.

reagovat
Středa 3. března 2010 v 17:31 ® Libor
Libor

sus1> nejsem z té tvé fotky vůbec moudrej, můžeš to vyfotit lépe? A snad mi dokonce přijde aby to nebyla nakonec nějaká prkotina co se bude dát napravit. Safra, já to vždy šůroval i ubroukem na objektivy (jemně) a vždy v poho. Je to nějaký divný. s tím plynem souhlasím, chce to z větší vzdálenosti a ne přímo na čip, vždy jsem foukal do rohu komory aby se tlak vzduchu rozmělnil. Balonek taky používám.L.

reagovat
Středa 3. března 2010 v 17:14 ® filip111
filip111

tomashr> teď je k tomu ideální doba, večer na ryby nemůžu, tak si vlezu za dalekohled a kochám se.

reagovat
Středa 3. března 2010 v 17:04 ® sus1

tomashr> Noo, je toho moc,to je pravda, chtělo by to bejt Matrix.:-))

reagovat