Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.236 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 21. února 2010 ve 21:52 ® MP-E65mm
-
6000
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:51 ® MP-E65mm
- reagovat
- Neděle 21. února 2010 ve 21:50 ® ZN reakce na …
-
Vapi> co na ní vypilovat? Já myslím, že tady by bylo nějaké pilování zbytečné. Vyfotil jsi to jako zážitek z nějakého výletu, k tomu ti to poslouží dobře. Jako „fotka“…to by jsi musel vyfotit z gruntu jinak, zřejmě jiným objektivem, za jiného světla, v jiné pozici a situaci. Stejně se obávám, že z toho by jsi fotku nikdy nevytěžil. A nejenom ty, ale nikdo.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:50 ® Sander reakce na …
-
sus1 > na terase bylo líp
Ten den byl nejteplejší v roce 08, fakt síla, je to tam z města docela krpál – taky jsme tam šli pěšky skoro sami, každej normální pražák tam v tom vedru vyjel autem.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:47 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Ale uvnitř bylo príma.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:45 ® Sander reakce na …
-
sus1 > pěkně vošklivá v zimě…
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:44 ® osprey
-
Libor: Nebyl jsem venku s foťákem – kdo se nedokáže postarat o staré fotky, nemá morální právo cvakat nové
Tj. upravoval jsem staré fotky.
Navíc v tomhle ostrém světle mi většinou berou spíš malé ryby.
Ani absťák nemám – byl jsem chytat v pracovní den.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:40 ® Vapi reakce na …
-
Libor> Jo to sem moh jí vyfotit od země ale tahle se mi zdále lepší, protože kdybych jí fotil od země tak by před ní mohlo být seno nebo křoví, já jsem ani tu srno mockrát nefotil, myslel jsem že jí chybí noha že neutíká, protože jsem den před tim dnem našel právě srnčí nohu, tak jsem myslel že jí to třeba nákej pes ukous, tak jsem místo focení radši zovolal kámošovi a ono mezi tim vstala a po chvilce utekla do křoví, jinak sem byl od ní asi 3m a věřim že bych se dostal i blíž.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:40 ® sus1 reakce na …
-
Sander>
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:38 ® Sander
-
sus1 > nevím, přijde mi to nějaký divný, včera jsem byl na tom Javorníku – vím na kterou stranu a jak daleko je Sedlo, ale když na to kouknu směrem od Šumavy do vnitrozemí (±JZ), tak ten Boubín by měl být úplně jinak…
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:35 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Třeba.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:33 ® Vapi reakce na …
-
Sander> Jo myslim tu srnu, já sem stou fotkou zatim nic nedělal, jen sem jí trochu po vyfocení přiblížil ve fotáku.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:30 ® Sander reakce na …
-
sus1 > nevím co mám vědět. Myslíš kopec ze kterého je tohle vidět?
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:28 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Nevíš,vid??
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:25 ® Sander reakce na …
-
sus1 > ?
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 21:23 ® sus1
-
reagovat
- Neděle 21. února 2010 ve 21:19 ® regulus reakce na …
-
tomashr> sorry, ale musel jsem si rejpnout, myslel jsem, že to ta labuť nerozchodila.
Jinak před lety, když byli moji kluci ještě malí (tak kolem 5 let), házeli labutím nějakej rohlík a labuťák to pojal tak, že ho ohrožujou. Normálně jsem hodil cóvačku, šel po mě docela ostře, nikdy bych neřekl, jak je velkej fógl když se nasere.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 20:59 ® Libor reakce na …
-
Vapi> jo, ta fotka srnčího táhne do modra (lze snadno napravit v PC). osobně bych ji fotil víc od země. Asi by nebylo špatný ji oříznout navýšku jak píše kolega Sander.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 20:46 ® Sander reakce na …
-
Vapi > myslíš tu srnu? Mně by vůbec nevadilo, kdyby ta fotka byla říznuta na výšku – byla by tam pěkně dole usazená, přijde mi to vhodnější. Trošku by nevadilo pohrát si s úrovněmi a doostřit ji.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 20:46 ® tomashr reakce na …
-
regulus> Právě že nic – labuť jasně vyhrála
reagovatJinak v sobotu to ale skoro vypadalo na kachnu – zamotala se do vlasce a docela dlouho jsem ji tahal – i točila brzdou. Nakonec se ale vymotala a v klidu odlétla – to byla právě ta pražská klasika, kde se spíš dobře bavíš a nehrozí nic víc než urvání krmítka a háčku. Ovšem dnes ty letící labutě z tohoto standardu HODNĚ vybočily
- Neděle 21. února 2010 ve 20:41 ® Vapi
-
Chtěl jsem se zeptat a poradit, co by na tý mojí fotce dole ještě chtělo vypilovat a zlepšit? Jsem zatím amaterký fotograf.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 20:41 ® regulus reakce na …
-
tomashr> co máte zejtra k obědu???
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 20:37 ® tomashr reakce na …
-
Sander> Ono se to moc nedá představit – věci jako že ti brnkne o vlasec kachna, nebo když syn o labuť klidně plavající na vodě upálil vlasec při záseku, to je v Praze běžný zábavný kolorit, který tě spíš dobře pobaví. Ovšem „plný zásah“ dvou vlasců velikou labutí letící kus nad vodou, to je poměrně unikát
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 20:34 ® Sander reakce na …
-
tomashr > promiň že se směju, jinak to nešlo :o)))
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 20:33 ® Sander reakce na …
-
Libor > viz Z lovu. Vážně obrat o 100%.
reagovat - Neděle 21. února 2010 ve 20:29 ® tomashr reakce na …
-
Libor> O dnešku mi ani nemluv – byl jsem u vody, nechytl nic, zato mi dvě labutě nalétly do vlasců (neskutečná náhoda, labutě u Vltavy zas tak extra nelétají, a teď mi zahučely do vlasců dvě najednou v letu). Pruty jsem pochytal, ovšem na trojnožkový podstavec prutů mi už ruka nezůstala – jelikož je u břehu asi 3 m hloubka, tak sbohem
reagovatFakt super den…
- Neděle 21. února 2010 ve 20:24 ® Libor
-
Dnes u nás bylo chvílemi opravdu krásné světlo na focení, rozptýlené sluníčko bylo fajn. Nikdo jste nebyli venku s foťákem?
reagovat - Neděle 21. února 2010 v 18:37 ® Libor
-
tomashr> no, už je to tak. Nasazením mezikroužku 25mm se dostanu na 3m a už to postačí i na motýly. Autofocus funguje bez problémů. Jinak si na to sklo ale nestěžuju. Stativ je ovšem většinou nutnost.
reagovat - Neděle 21. února 2010 v 18:32 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Tohle je u té 400/5,6 podle mě až konstrukční kix – ty 3,5m minimum je nesmysl. Mimochodem ta Sigma 300/2,8 má 2,5m (Canon 300/2,8 tuším to samé), hodnota u 400/5,6L je skutečně jemně řečeno „nezvyklá“
reagovat - Neděle 21. února 2010 v 18:27 ® Libor
-
tomashr> Mimochodem dnes jsem dojel na minimální zaostřitelnou vzdálenost při focení opeřenců. Zapoměl jsem si trouba doma mezikroužek a uteklo mi pár zajímavých momentů. Na malinké objekty je asi 100–400 vhodnější.
reagovat