Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 776.329 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 8. června 2009 v 9:57 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> kdyby ti nebyly jasný principy vrstev atd, napiš mail. L.

reagovat
Pondělí 8. června 2009 v 9:57 ® sus1 reakce na …

Libor> Je to verze 2.6

reagovat
Pondělí 8. června 2009 v 9:54 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> http://www.linuxsoft.cz/gimp/ , zde vše potřebné. Kdo hledá to nejlepší za dara, bude to dobrá cesta.

reagovat
Pondělí 8. června 2009 v 9:54 ® sus1 reakce na …

Libor> Včera jsem ho nainstaloval a jen tak letecky prohlíd a jak řikáš,chaos.:-) Dneska budu mít víc času,tak snad.

reagovat
Pondělí 8. června 2009 v 9:50 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> Gimp je v pohodě a umí fakt hodně, nench se odradit počátečním chaosem, ale jak se to jednou naučíš, bude to v poho. Mám doma knížku za 200Kč a je v ní vše potřebné.

reagovat
Pondělí 8. června 2009 v 9:25 ® sus1 reakce na …

Libor> Ceny znam,hrůza.:-) Tak vyzkoušim Gimpa.

reagovat
Pondělí 8. června 2009 v 9:24 ® sus1 reakce na …

HaD> Je to možný,že eště mluvil o nějakej věcech k tomu,nevim.Jak sem koupil tak sem prodal.:-)

reagovat
Pondělí 8. června 2009 v 9:07 ® filip111 reakce na …
filip111

Libor> tak tohle ti nezapomenu :-D jo vypadá to líp, příště to vyzkouším rovnou bez prutu, uvidíme jak se mi to povede. Seděl jsem tam a přemýšlel co a jak vyfotit. A tohle ze mě vypadlo.

Robur> možná se to tak jeví, protože hladina nebyla úplně klidná. A jestli myslíš ten prut to bylo úmyslně, chtěl jsem zdůraznit ten splávek, proto jsem zvolil malou hloubku ostrosti.

reagovat
Neděle 7. června 2009 ve 23:05 ® Libor reakce na …
Libor

filip111> mě by se bez toho prutu fakt lípila, a to tisíckrát víc než panoráma z cuby :-) , sorry za prznění fotky.

reagovat
foto/forum/2009/th-img8969.jpg
Neděle 7. června 2009 ve 22:57 ® filip111 reakce na …
filip111

Libor> taky mi tam nesedí, ale nechtěl jsem je retušovat, protže pak by prut videl ve vzduchu. Mám taky fotky samotnýho splávku, ale nelíbí se mi. Jsou takový nijaký. Musím to příště vyfotit jinak.

reagovat
Neděle 7. června 2009 ve 22:55 ® Robur
Robur

Filipe, mně to foto vůbec neoslovuje a ještě je nějaké takové neostré, proč to nevím

reagovat
Neděle 7. června 2009 ve 22:52 ® Libor reakce na …
Libor

filip111> hezký, jen mi vadí ty vidličky, vedou někam, nikdo neví kam, narušuje to kompozici. Sám nevím jak bych to udělal. U té první mě napadlo že kdyby tam ten prut nebyl, byla by to podle mě super fotka. Ten spláveček by byl hlavní hrdina :-)

reagovat
Neděle 7. června 2009 ve 22:36 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> Program Gimp to zvládne hravě. Photoshop stojí tolik co psal HaD.

reagovat
Neděle 7. června 2009 ve 21:42 ® filip111
filip111

Tak přidám dnešní fotky z lovu. Budu rád za názory. Ta první fotka byla focena za šera s bleskem.

reagovat
foto/forum/2009/th-img8967.jpgfoto/forum/2009/th-img8968.jpg
Neděle 7. června 2009 ve 21:09 ® HaD reakce na …
HaD

sus1> 100 tis je blbost. Leda že by měl balík několika produktů Adobe. CS3ka stojí okolo 20kk. S jinými zkušenost nemám. Neporadím.

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 18:40 ® sus1 reakce na …

HaD> Já se ptal tady u nás jednoho,co se tim živí a ten řikal něco 100tisících,ale co má přesně nevim.:-) Adobe znam, já jestli je nějakej podobnej,levněj­ší,kterej by to zvlád.:-)

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 16:07 ® HaD reakce na …
HaD

sus1> Adobe Photoshop. Je to ale dražší sranda – ofic. stojí přes 20.000,– Kč bez DPH. Já už tu investici strávil, ale při nákupu se mi kroutili prsty jak užovky :-D

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 10:12 ® sus1 reakce na …

ZN> Jakej na to používáš program??jestli můžeš prozradit??Dí­ky.Nebo na osobku.:-)

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 10:11 ® ZN reakce na …
ZN

tomashr> je to možné, ale já to pochopil takto. Chce prostě vzít z fotky candáta a použít ho bez ostatní části fotky někde jinde.

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 9:55 ® tomashr reakce na …

ZN> A nebyl ten dotaz náhodou míněn na prachobyčejný GIF či PNG s průhledností pro webovou grafiku?

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 9:40 ® ZN
ZN

Flid> myslíš zřejmě něco takového. Vše je ze dvou fotek(samozřejmě lze bez problémů použít místo jedné fotky psaný text či webovou stránku, lze různě kombinovat velikosti, průhlednost , částečnou průhlednost, prostě spoustu věcí. Jak jsem psal, jen musíš ovládat (aspoň částečně, což je můj případ) program, který umí pracovat s vrstvama, výběry, atd.

Regule, to fakt nemá s JEPG vůbec nic společného.

reagovat
foto/forum/2009/th-img8957.jpgfoto/forum/2009/th-img8958.jpgfoto/forum/2009/th-img8959.jpg
Neděle 7. června 2009 v 0:20 ® Libor reakce na …
Libor

Flid> nebude, koukni třeba sem, tento program je zadarmo, a jestli se chceš zabývat webdesignem, je to to pravé. L. http://www.linuxsoft.cz/article.php?…

reagovat
Neděle 7. června 2009 v 0:14 ® regulus
regulus

Ještě mi to nedá, já myslel, že chce něco takovýho (děláno v Corelu), logo MRS je za obrázkem rybníka, který je z leva do prava víc a víc průhlednej, po převedení do .jpg je podklad samozřejmě bílej a obrázek už není průhlednej.

reagovat
foto/forum/2009/th-img8954.jpg
Sobota 6. června 2009 ve 23:59 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> Psal o průhlednosti dnes v 15:34 „… a vše okolo udelaš transparentní s aktualním pozadím stránek …“ (ne ty, ale Flid), a to dle mýho v JPEG, neuděláš. No a transparentní pokud se nepletu je průhledný, ne bílý. V GIFu udělám to, že to co je na popředí (v horní vrstvě) je do určitý míry (jak to nastavíš) průhledný a je vidět to co je pod tím.

Čímž netvrdím, že jsem to nenapsal blbě, ale v souvislosti s tvojí odpovědí už fakt nevím co Flid chtěl, myslel asi něco jinýho než já.

reagovat
Sobota 6. června 2009 ve 23:33 ® Flid reakce na …
Flid

Libor> a bude stacit treba softver,který mám k foťáku? je to Lumix Simple Viewer 1.1,Photo fun Studio a Adobe Photoshop Elements?

reagovat
Sobota 6. června 2009 ve 23:12 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> promiň, ale to co jsi napsal, tomu fakt nerozumím. Vůbec nechápu, co má JEPG společného s průhledností, nebo formát GIF, kódování, míchání barev, atd. To je teda nářez:-)

reagovat
Sobota 6. června 2009 ve 23:06 ® ZN
ZN

Flid> jo už ti rozumím. Jde to bez problémů udělat, musíš umět dělat v PS s vrstvami, výběrem, oddělením, atd. Není to až zas tak jednoduchý, ale problém to není.

reagovat
Sobota 6. června 2009 ve 20:07 ® regulus
regulus

Flid> to co chceš, je jak se říká „vyšší dívčí“ a myslím, že to žádnej volně stažitelnej program nezvládne. Do grafiky moc nevidím, ale mám aspoň zevrubný informace, takže moje odpověď možná nebude docela přesná, znalí prominou. Formát JPEG průhlednost vůbec nepodporuje, pracuje jen se třemi barvami, používá míchání barev červená, zelená, modrá, kdy na základě toho, jak velký procento jednotlivých barev jeden pixel obsahuje, takovou má barvu (řekl bych, že to je fyzika už na ZŠ, možná až na střední) používá se pro to zkratka RGB, už jsi to určitě slyšel. Existují ale formáty, který používají kódování nebo jak to zprávně nazvat RGBA, kdy to A je vlastně informace o průhlednosti. S tímto kódováním pracuje třeba formát GIF, ale ten na fotky moc vhodnej není, protože má jen 8-bitovou barevnou hloubku, jinými slovy umí jen 256 odstínů barev. Myslím, že v současnosti se používá formát PRN, ten to umí mnohem líp, ale to je asi tak všechno co o něm vím, nikdy jsem v něm nic nedělal, takže ani netuším možnosti. Pokud se toho co chceš týká, tak udělat to určitě jde, ale vzhledem k tomu, že chytej podporuje pro vkládání obrázků (pokud se to nezměnilo) .jpg a .gif tak si nemyslím, že by mělo cenu to nějak zkoumat. Pokud tě to víc zajímá, tak na netu určitě vygoogluješ dostatek informací.

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 19:06 ® Libor reakce na …
Libor

Flid> poslal jsem ti mail

reagovat
Sobota 6. června 2009 v 17:43 ® Flid
Flid

Libor> radeji ti poslu sz at tu nechatujeme.

reagovat