Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.096 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 6. února 2010 ve 20:47 ® Libor reakce na …
-
toulovec> náhodou je to hezký, vypadá to jak oheň a ono je to z ledu
reagovat - Sobota 6. února 2010 ve 20:46 ® osprey reakce na …
-
ZN> S analogem by si mnozí z nás rozmysleli mnohé… Já teda dost.
reagovat - Sobota 6. února 2010 ve 20:45 ® spike
-
toulovec> ta fotka se mě líbí.
Taky mám vyfocené nějaké krápníky z jeskyní.
reagovat - Sobota 6. února 2010 ve 20:31 ® ZN reakce na …
-
toulovec> Ivošku, analog na tebe. To by jsi si rozmyslel, napráskat na takovou píčovinu 150 fotek
reagovat - Sobota 6. února 2010 ve 20:30 ® toulovec
-
v těchto světelných podmínkách se mi na spoustě fotek objevovaly vady způsobené odrazem bočních světelných zdrojů na čočkách. Byl jsem z toho ze začátku rozladěn. Pak mi jeden odborník uklidnil, že tento objektiv to asi nezvládá, že velký počet čoček v kombinaci s velkým počtem bočních zdrojů holt naodrážel prasátka. Prý by to na příště chtělo něco mnohem jednoduššího.
reagovat - Sobota 6. února 2010 ve 20:27 ® osprey
-
Fotka okouna je opravdu slabá. Ten, kdo upravoval tu vlevo, alespoň trochu uvažoval o kompozici. U tě vpravo to vypadá, jak kdyby tu rybu napasovali na pekáč.
Mimochodem, v této sezóně se budu učit velmi důležitou věc – vyhazovat fotky. Nechávám si jich neúnosně mnoho.
reagovat - Sobota 6. února 2010 ve 20:23 ® toulovec
-
na svou úplně první vycházku jsem si vybral podmínky ne zrovna ideální.:o)) Jeskyně s rampouchy, úplná tma, osvíceno svíčkou. Časy mi vycházely tak okolo 2O až 30 sec. Ze 150 fotek se mi líbí tak 3, k prezentaci to ovšem není. Navíc jsem si asi v půlce focení v té tmě přepnul na horní ostřící bod a vše měl totálně na pykaču.
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 19:49 ® Jak.novi reakce na …
-
MP-E65mm> Já bych to taky smazal, ale je to můj první okounek z úslavy
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 19:44 ® MP-E65mm reakce na …
-
Jak.novi> když už bych se k tomu musel vyjádřit, tak pro fotku č. 1 ale ber to tak, že bych je nekompromisně smazal obě
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 19:42 ® spike reakce na …
-
tomashr> taky souhlasím, že na mobil je ta fotka dobrá. Zhruba za hodinu se tu objeví kdo upravoval jakou fotku:).
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 19:38 ® tomashr reakce na …
-
Jak.novi> Tak na mobil to zas ale docela jde… Jinak u té druhé je možná o chlup lepší úprava jasu, kontrastu atd, ale bohužel je to ořízlé moc těsně před „čumákem“, což nevypadá moc dobře.
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 19:36 ® Jak.novi
-
tomashr> Je postarší fotka a foceno je to mobilem. Jen jsme chtěli rozsoudit
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 19:34 ® Jak.novi reakce na …
-
tomashr> Obě jsou upravené. Jedna mnou a druhá spikem.
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 19:33 ® tomashr reakce na …
-
Jak.novi> Popravdě, obě stojí za prd. Předpokládám, že to je oboje stejná fotka, ale ta druhá je upravená, že?
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 19:31 ® Jak.novi
-
Mám prosbu. Se spikem máme rozepři která z těchto dvou fotek je lepší. Rozsuďte nás
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 18:56 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> jj, přisaturoval jsem ho a přidal kontrast + stáhnul sníh v úrovních, doostřil oko + zobák. Je možný že jsem to trošku přepísk se saturací, nicméně to byla rychlovka, zítra bych měl mít víc času tak se na to podívám ještě jednou.
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 18:45 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> tak teď jsem na vážkách, vydím toho vrabce od Tebe hrozně přesaturovanýho – jde mi moc do žluta (možná jen mě). Sníh si stáhnul dobře. Udělal jsem ho znovu, i když jsou v tom sněhu přepaly. Takto ho u mě na monitoru vidím „přirozeně“ já.
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 18:38 ® Libor reakce na …
-
toulovec> no ale D70 je dobrá. Vzpomínám na moje první focení zrcadlovkou. Cca 100 fotek, použitelné možná 3
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 18:09 ® toulovec
-
Libor> koupil jsem na naučení starou D70 a 18–200. Vše na dobré rady od ZN. Ale z toho objektivu jsem byl tak zklamanej za první den focení, že jsem ho měl chuť zahodit. Pak jsem se zamyslel a došlo mi že takto složitý objektiv ty podmínky ve kterých jsem fotil asi nemohl zvládnout. Fotil jsem v jeskyni rampouchy osvětlené velkým množstvím svíček a dělalo to odrazy jako prase
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 18:08 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> trošku jsem si s tím pohrál, byla to rychlovka, musím do worku. Větši verzi máš v mailu.
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 18:00 ® Libor reakce na …
-
toulovec> a co máš za foťák?
reagovat - Sobota 6. února 2010 v 16:02 ® toulovec reakce na …
-
Libor> no však jsem včera málem zase podlehl vábení … toužím po nějakým širším skle
reagovat - Sobota 6. února 2010 ve 14:32 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> co vím, tak to používají jak Šilha, Stach a další. Takže ono to asi něco do sebe má a pokud se nacházíš někde v africe a už se Ti to nehodí, tak najdeš lehce využití
reagovatDáš to prvnímu černouškovi , kterýho potkáš a on má doma velké plus, že přinesl oběd
- Sobota 6. února 2010 ve 14:23 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> já vím, na takový focení určitě, navíc rýži maj všude
reagovat - Sobota 6. února 2010 ve 14:17 ® MP-E65mm
-
Libor> sáček naplněný rýží uděla mnohdy větší službu než-li stativ za tisíce
reagovatdost často používaná věc. Já jsem zatím neměl to možnost
- Sobota 6. února 2010 ve 14:16 ® Libor
-
toulovec> o nakupování na e-shopech nemluv, je totiž hrozně jednoduchý párkrát kliknout myší a v tu ráno je utraceno..
reagovat. jestli ten tvůj stativ splňuje nosnost pro tvůj foťák, tak ti taky poslouží.
- Sobota 6. února 2010 ve 14:13 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> to znám, včera jsem na vrabce využil můj podomácku vyrobený lowpod, jsem to ale šikovnej:-
reagovat - Sobota 6. února 2010 ve 14:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> to dělá to, že nejsem línej a lehnu si do sraček nebo do vody a střílím to od podlahy. Opravdu clona objektivu se skoro namáčela o hladinu.
reagovat - Sobota 6. února 2010 ve 14:01 ® ZN
-
MP-E65mm> je to udělaný narychlo pro suse1 z barevný fotky, která je takto upravena.
reagovat - Sobota 6. února 2010 ve 13:57 ® Libor
-
MP-E65mm> některý ty fotky na tvém webu mají rozostřený popředí jako kdybys měl objektiv pod úrovní hladiny
reagovat, líbí se mi co se dá s tím teleobjektivem dělat za čáry.