Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.087 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 5. února 2010 ve 20:44 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> tý voe
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 20:34 ® spike reakce na …
-
Libor> nejsem expert ve focení tak se zeptám… to rozmazané pozadí ti takto vyfotí jenom zrcadlovka?
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 20:31 ® MP-E65mm
-
Libor> koukám na to na notebooku až se přiřítím zítra domu tak to omrknu na pořádný monitoru, pro jistotu jestli mohu tak mě pošli větší velikost do mailu. THX
Jinak nevypadá to zle..................možná bych mu dal víc místa.
EDIT: už dloooouho jsem neviděl vrabce
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 20:25 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> když to tak vemu tak u takto jsem dosáhl maxima v porovnání vrabce a sněhu. Budu muset počkat až to roztaje a nafotit je ještě bezsněhově
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 20:15 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> jsem a to je jenom dobře
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 20:14 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> no nevím jestli by bylo vhodné to převádět do BW, přeci jenom jsou to fotky kde by ty barvy měli být
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 19:29 ® sus1
-
MP-E65mm> Nemáš něco z těch opeřenců černobíle??Rád bych něco zkouk.Totéž platí pro Libora.
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 19:28 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> jsi moc náročnej
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 19:22 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> já měl gigo fotek výra jak přistává na sněhové hromadě
reagovatcož je ve skutečnosti blbost, nikdy by tam nepřistál. Nicméně šlo to vše do koše, bo to popředí bylo taky na prd.
- Pátek 5. února 2010 v 19:14 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> jo a já to dnes kropil na hotový ledovce, jdu to stáhnout. Kosové jsou lumpové, vyháněli mi vrabce, ale stehlíka kterej se odvážil jsem kropil jak z kulometnýho hnízda
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 19:08 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> to stejně neřeší problém s pozadím nebo popředím
reagovatkaždopádně z akce ve Žďáru vím, že pokud nebude porušená vrstva sněhu tak by tam kresba měla být
nebo to nějak doprasit v kompu
- Pátek 5. února 2010 v 19:01 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> rozumím, ale ty spíš mluvíš o blesku jako většinovém světle, já ho beru jako fill in. (stíny vyplní a na světlé části se ztratí – neprojeví se) . Vrabčák je malej, jsem od něj 3,5m abych s tak nějak pokryl plochu čipu.
Je to těžký, to focení birdů je průser, nepostojí, hýbou se, mění se pozadí i scéna. Pár atlasovek jsem zase udělal i když je sníh přepálenej tak mi to tak neva. Ono se to jednou povede a o tom to je
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 18:53 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> zkus me se nad tím trošku zamyslet, nechce se mi zacházet příliš do detailů, ale čip má omezené možnosti (dynamický rozsah) a pokud je scéna příliš kontrastní tak s tím nic neuděláš. Ono fotit kosa na bílém sněhu je oříšek pro všechny. Každopádně musíš využít nejlepšího světla což je ráno nebo večer (však víš) kdy právě onu kontrasní scénu resp. rozdíl mezi tmavou a světlou scénou je minimální ( bavím se ve vztahu k čipu) No a pokud nejsou světelné podmínky nějak výrazně měněny (mraky) tak bych šel cestou : nastavil bych si manual a udělal si nástřel a podle toho bych šel dál. Co se týká blesku, budu k tobě upřímný, ten nepoužívám již několik let, poslední trip na Runde ani ted na Floridě jsem ho sice měl ale ani jednou nepoužil. Důvod? je jasný. Pokud máš černo bílého ptáka a flešneš na něj bleskem s better beamerem tak ta scéna zůstává furt stejná, takže bud sice budeš mít kresbu v černé ale zároveň si vypálíš místo na bílé, pochybuji, že by si na 15 metrů dokázal namířit pouze na černou, to je kravina. Ráno když je nejlepší světlo nebudu flešovat objekt, to dá rozum nebudu si dělat z fotky plochou desetiletou holku jestli mi rozumíš. Fotka je o světle který musí modelovat. Akt taky nebudeš flešovat pouze zepředu, ale pálíš z boku, resp. většinu světla směřuješ z boku. Ale to jsem opět odpočil, jen pro ilustraci
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 18:25 ® Libor
-
Tak by jsme to focení na sněhu mohli probrat více ne? Na ty vrabčáky blesk nešel použít, jak blejsknu, jsou min na půl hodiny fuč
A když nastavím +1/3EV aby nebxl ten bird tmavej, sníh je pak přepálený.
MP-E65mm> na dravce jsi blýskal?
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 17:52 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> pěkný umělecký mazanice
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 16:19 ® Libor reakce na …
-
ZN> no jo, ale kačenka je světlá, tam se posouvat dá.. .
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 16:10 ® ZN reakce na …
-
Libor> +1,3 EV
http://www.magnumphotos.com/Archive/C.aspx?…
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 15:10 ® Libor reakce na …
-
ZN> pěkná kačenka, akorát na jubilejní příspěvek. Ani ten sníh nemáš přepálenej
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 14:24 ® toulovec reakce na …
-
ZN> tobě už taky ?? :o)) Tak vidíš.
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 14:19 ® ZN reakce na …
-
toulovec> Ivošku, když jsi mi tento příběh vyprávěl naposled, tak jsem fakt nebyl ožralej (ještě)
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 14:16 ® toulovec reakce na …
-
ZN> Prasat jsem otočil fakt dost a fakt byly dobrý, tomu opravdu věř. Mimochodem jsem jedno dělal pro dirigenta Frantu Preislera (dej mu pámbů věčnou slávu) a ten to hodnotil s žebrem v ruce slovy „Tak hochu, byl jsem na rautu v Hong-Kongu, byl jsem na rautu v New-Yorku, ale takovoudle dobrotu jsem ještě nejedl“. Grilovat prasata mně už nebaví, nic na tom není. Jen to chce dodržet pár zásad, pak to exklusívně upeče každej Valach. Za grilovačku vyšší třídy považuju jehněčí. To maso prostě na gril patří a je to chuťově o třídu někde jinde než prase. Bohužel jsem dělal jen 2. Pomlaskávaly si i baby, který v životě skopový nevzaly do huby. Tak a zas mám hlad...........:o))
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 14:06 ® ZN reakce na …
-
toulovec> já jsem zase chtěl napsat ve vedlejší diskuzi, že jsi odvolal grilování prasete aby nevyšla pravda najevo, ale nakonec jsem to nenapsal. Takový já jsem kamarád
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 13:34 ® toulovec reakce na …
-
ZN> původně jsem ti chtěl máznout příspěvek 5555 a napsat si ho sám, ale pak mi bylo kačenky líto. Tak jsem ti chtěl zkritizovat kompozici a pak mi zas bylo líto tebe, no není to k pláči? Já nemám ze života žádnou radost :o))
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 13:26 ® ZN reakce na …
-
toulovec> to je kachna domácí, ta létat neumí
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 13:23 ® toulovec
-
ZN> kačka pěkná, škoda že jsi ji nezachytil v letu. :o))
reagovat - Pátek 5. února 2010 ve 12:53 ® ZN
-
příspěvek 5555
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 11:58 ® ZN reakce na …
-
toulovec> Ivošku, ten ti bude bohatě stačit, věř mi.
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 11:56 ® MP-E65mm reakce na …
-
toulovec>
reagovat - Pátek 5. února 2010 v 11:53 ® MP-E65mm
-
Libor> nemůžu ji najít a nevzpomenu si na to prokletý číslo modelu
reagovataž přijdu domu tak to sem hodím
- Pátek 5. února 2010 v 11:50 ® toulovec
-
Libor> no já to už vidím taky, ale znáš to, začátečník minimálně polovinu peněz utratí za kraviny a druhou za věci, který nikdy nebude potřebovat. Jenže já si tak rád na těch e-shopech léčím splíny :o))) To mně chytne splín, vlítnu na nějakej shop, nakoupím balík blbin, pak začnu přemejšlet, ozve se nějakej blbej šetřílek, změním v objednávce 600 sherpu na nějakej levnější a je to k prdu :o))
reagovat