Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 788.052 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 4. února 2010 ve 14:27 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> nemám, ani v nejmenším. Odpovídal jsem na rozhození regulovi. K toulíkovi jsem se nevyjadřoval, páč by mi mohl dát do držky, je to přece jen kus chlapa, i když se vzdal grilování prasete, aby se totálně neznemožnil:-)

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 14:21 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> a máš pocit, že bych tě chtěl (nebo chci) nějak rozhazovat? :-)

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 14:13 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> MP-čko mě rozhodit fakt nemůže:-)

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 14:13 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> ach jo.

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 14:01 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> Valašský penicilin? to radši sežeru půl prasete co přiveze HaD a umřu na prasečí chřipku :-)

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 13:54 ® regulus reakce na …
regulus

MP-E65mm> toulovec> řekl bych, že Zdendu nerozhodíte, je nad vaše přízemní názory povznesen, ale mám dojem, že nedostanete okoštovat valašskej penicilin, to asi jo … :-D

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 13:51 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

toulovec> Na web jsem koukal už dávno, některé kousky jsou tam dobré, ale že bych si z toho sedl na prdel to ne. Vzhledem prezentaci zde a u souseda očekávám, že mi ukáže tu u které mi spadne čelist na zem a zuby se mi rozkutálej do všech zákoutí:) Myslím, že budu na TVV sestřelen špuntem od láhve :-)

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 12:53 ® toulovec reakce na …
toulovec

MP-E65mm> ZN je podprůměrný krajinkář, ten žádný fotky nemá :o))) Sice studoval fotografii u doc. Chocholouška či u koho, ale ještě se nám nepřiznal proč ho vyrazili :o))) Já osobně od něho viděl jedinou líbivou fotku či dvě … http://www.zn.foto24.cz/…ko/index.htm http://www.zn.foto24.cz/…ko/index.htm

až dojede na TVV tak mně zabije........ budu umlácen lahví od slivovice .:o)))

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 11:57 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> to jsou ty vaše e-laby :-) není na to se pořádně domluvit na místě :-)

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 11:56 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> tzn. že nic nepřivezeš? docela bych rád viděl něco z Tvé tvorby :-)

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 11:55 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> :-D

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 11:25 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> to je teda věc, to zamrzí.. , taky nevím jak bych dělal čtverec, asi bych v editoru něco doma po stranách přidal, třeba jen bílou barvu aby to splnilo 3:2 a doma si to ořízl.

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 11:22 ® tomashr reakce na …

ZN> Jo, tam je takový čudlík jak to posíláš „zrušit přizpůsobení“ – to je určitě tvůj problém :-) Já se s tím jejich GUI taky docela vztekal, u mě byl pro změnu problém s tím, že jsem většinu fotek dělal na 30×45, ale jednu jsem záměrně chtěl s jiným poměrem stran na A3 a to mají udělané velice blbě a „neintuitivně“, ale nakonec se mi to povedlo.

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 11:18 ® ZN reakce na …
ZN

tomashr> jen tak btw.,já na to fakt kašlu, je mi to jedno:-) Kdybych si před 25-ti lety koupil Canona a k tomu objektivy, tak dodnes fotím na Canona. Jenže jsem si koupil NIKON a objektivy a dodnes nenašel jediný důvod, proč měnit značku. V té to ostatně vůbec není.

Jo, a před chvílí mi přišly ty fotky. Tvé hodnocení je přesné, na stěnu je to víc než dobré. Jen mi to trošičku posrali (i z mé viny), páč mi ze čtverců udělali obdélníky, tzn. roztáhli to co mohli na formát 3:2 a zhora ořezali. Takže k ničemu. Po tel. domluvě, která byla bez problémů, jsem chytřejší a vím jak na to.

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 11:04 ® tomashr reakce na …

ZN> No, já bych řekl, že ty věci, ve kterých momentálně Nikon opravdu boduje (a i canonista musí se skřípaním zubů uznat kvalitu stejnou či dokonce lepší než u Canonu) zrovna ty s tvým přístupem k focení nemůžeš moc ocenit…

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 10:36 ® ZN reakce na …
ZN

toulovec> NIKON, neNIKON, ubijem je argumentama. Ti s těma dělama budou odjíždět s hlavou jak glóbus, to si piš:-)

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 9:08 ® tomashr reakce na …

toulovec> Co to je Nikon? Jinak akci večer zvážím, ale asi ne, tohle jsem opravdu neplánoval a je to jen náhlá shoda okolností, že o tom vůbec mohu uvažovat. I přes to ale díky za vstřícnou odpověď :-)

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 v 9:04 ® toulovec
toulovec

tomashr> pokud by ses měl doma nudit, klidně se písni na soupisku. Žádný problém. Místa jsou tři prcky........ Jen těch NIKOŇÁKŮ bude žalostně málo :o)))

reagovat
Čtvrtek 4. února 2010 ve 2:17 ® regulus
regulus

tomashr> myslím, že přihlášení problém nebude, jen mám dojem, že se to možná bude muset přejmenovat na TVFV … :-))

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:45 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> na dvojce ostříš o poznání pomalej a kresba už je nemasná neslaná :-) souhlas. Ale dá se s tím pracovat :-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:41 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> muhehe, jsem to ale brzda :-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:38 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> No já budu mít extendery taky oba – 1,4× mám už dávno Canon,2× jsem objednal spolu s objektivem od Sigmy, podle hodnověrných referencí to mají s tím sklem docela sladěné a dává lepší výsledky než jinak výborný Canon 2×. Ale jinak souhlasím, taky preferuji pevné sklo buď přímo anebo s TC1,4×, ta 2× už se obvykle pozná i na kvalitě a přirozeně často i na odezvě AF.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:37 ® Libor
Libor

MP-E65mm> a já před hodinou a půl Tobě :-) , ale nevím co se děje, na seznamu mi poslední dobou chodí maily nějak divně – mají několikahodinové zpoždění.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:31 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> BTW: odpovídal jsem ti na mail :-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:27 ® MP-E65mm
MP-E65mm

tomashr> psal jsem „jestli“. Myslím, že se přihlásit můžeš bez problémů.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:26 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> to mi nepřipomínej, omezení autofocusu při 5.6 jsem se nazlobil až dost :-((

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:24 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Libor> nevím , ale nerad ho používám (TC 2×), pokud nemusím tak ho tam necpu. Už to není ono. TC 1,4× je v poho, jako bys ho tam neměl. Ale fotil jsem s tím letovky ústřičníka v Norsku, takže to zas tak hrozný nebude. :-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:22 ® Libor
Libor

Sander> to bys viděl vychcánci, pšenice se téměř nevšimli až ji pokaždé vybrali hrdličky. Teď tam je slunečnice, řepka, proso a trochu maku ale ani nevím co z toho berou. Budu se na ně muset schovat, asi si udělám iglů:-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:16 ® tomashr

Libor> To je ale opravdu překvapivé zjištění, že 2,8×2=5,6 :-) Ne vážně – není v tom žádná finta, při nasazení TC se to násobí.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:14 ® osprey
osprey

Libor> Ano, je to o dva stupně, takže ze 2.8 na 5.6, což je taky poslední clona, na které by měl bez potíží fungovat autofocus.

reagovat