Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 788.052 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 3. února 2010 ve 21:13 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > neměl jsem namysli krmítko, ale něco jako kopičku zrn, kterou ptáci snadno najdou a okolí bude přirozené.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:11 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> tomashr> jakou má světelnost ta 300/f2.8 po nasazení TC 2×? hádám 5.6?

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:08 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> to dřív naučím sebe:-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:07 ® ZN reakce na …
ZN

tomashr> první mail mi přišel.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:07 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> chodí do krmítka, třeba 10ks do něj vleze ale tam je to nefotogenický a jak o mě vědí, ani tam nejdou. Ale já na ně vyzraju, v hlavě se mi rýsuje plán :-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:05 ® tomashr reakce na …

Libor> Jednoduchá rada – nauč fotit psa :-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:04 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Pokud dobře chápu ten popis, tak už je po termínu k přihlášení. Já s tou akcí nijak nepočítal, takže mě to nijak netrápí. Kdoví, třeba už budu v tu dobu mít tu 300/2,8EX, tak půjdu radši testovat tohle sklo.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:04 ® spike reakce na …
spike

Sander> dnes jsem taky nachystal krmítko, a jsem zvedavý jak to dopadne:)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:03 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > co jim udělat rafinovanou újeď na nějakém vhodném místě?

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:01 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> jestli pojedeš na TVV tak sebou vezmi 5Dčko

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 21:00 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> u nás bylo chvílema polojasno, dokonce jsem byl i chvilku na dvoře s foťákem a snažil se vyfotit domácí vrabčáky, který jsem si umanul. Nemám ani jednoho. Připadá mi že maji svoje hlídače, jak jsem zalez domů, bylo jich všude plno. Psa se nebojí, toho si pustí i na metr.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:59 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> když jsme objednávali techniku z BHčka tak to bylo v Čechách taky třetí den. Opravdu nad tím člověk kroutí hlavou. :-x

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:54 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Mimochodem k tomu TVV – mám naprosto neskutečný rekord v doručení z USA – v neděli jsem z Cabelasu objednal pár mušek a pak taky nějakou jednoduchou sadu na vázaní a dnes mi to přišlo – 3 dny. Fakt by mě zajímalo, kolik českých rybářských shopů je schopných udělat podobný termín… Tak bych se asi měl rovnou přihlásit na TVV :-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:46 ® tomashr reakce na …

Libor> Fajn, tak pak ne „ti si toho nevšimnou“, ale „ty si toho nevšimnou“ :-) Bez legrace pro všechny – jsem přesvědčen, že pro běžné ukazování na různých slezinách je ta kvalita úplně v pohodě, což se asi týká většiny lidí v tomto fóru. Až budu zas řešit nějakou výstavu, tak ale sáhnu přeci jen trochu jinam.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:43 ® tomashr reakce na …

ZN> Ad zprávy – poslali mi dva maily – jeden hned po zadání jako potvrzení objednávka, druhý pak jako info o odeslání. Pokud ti nepřišel druhý, tak to ještě nemají, pokud ale ani ten první, tak to zavání tím, že se ti při zadání něco nepovedlo.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:41 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> ano, kolegyně, o ty jde hlavně :-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:40 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Přišlo mi to asi dnes (možná včera, to nepoznám, dnes jsem ale měl ve schránce oznámení o doručení). Objednal jsem to 29.1. To celkem jde. Jo a poznámka – poštovné je 45 korun, tak od pěti fotek to je přijatelné a od deseti úplně v pohodě, pokud by ale někdo chtěl jedinou fotku, tak tady cesta moc nevede.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:38 ® tomashr reakce na …

Libor> Je to fakt problém toho tisku, nikoli lesklého papíru – toto je známá věc i u starších inkoustovek, kdybys pátral, tak se to motá kolem pojmů bronzing a metamerie. Ono to někdy nevadí, ale zrovna jedna z těch mých fotek je příkladem situace, kde to docela ruší. Jinak je ale jasné, že pokud to budeš ukazovat jen rybářům a kolegyním v práci, tak ti si toho ani nevšimnou :-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:37 ® MP-E65mm
MP-E65mm

tomashr> něco takového jsem potřeboval :-) ted mám dilema. Chtěl jsem něco vyprintit na TVV a nejspíš to udělám touto formou. Jak dlouho trvá doručení od objednávky?

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:36 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> bydlíš dál no… :-)

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:34 ® ZN reakce na …
ZN

tomashr> kua, já furt nic. Ani zpráva.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:33 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> ahoj, ano plastické „něco“ vidím, avšak nevěnoval jsem tomu pozornost, jen mě napadlo jestli to nemá spojitost s tím „extra“ lesklým papírem. Co považuji ale za důležité, je to, že prohlížejícímu je toto většinou uplně šumák.

reagovat
Středa 3. února 2010 ve 20:05 ® tomashr

Tak mi dnes přišlo pár zkušebních snímků 30×40cm z té levné služby doporučené Liborem ( http://shop.24print.eu ). Hodnocení absolutní kvality je trochu smíšené – barevně OK, rozlišení taky, papír pěkný – první dojem dobrý až výborný. Ale jednu vadu to má – asi kvůli tomu laserovému tisku jsou ty fotky dost „divoké“ při pohledu ze strany – takové ty plastické efekty známé z horších inkoustovek, místy je to až rušivé. Celkově je výsledek horší než u kvalitně provedené „mokré cesty“, o něco horší než u špičkové inkoustouvky ve stylu Epsonu R2400, na druhé straně ale plně srovnatelný či lepší než z méně kvalitního inkjetu. S ohledem na velmi nízkou cenu hodnotím ale celkově dost kladně – na ukazování přijatelné a pro pověšení na zeď spíš ještě lepší – zarámování do nějakého cliprámu pod sklo problémy do značné míry odstraní a dojem bude dobrý. Zatím ale přirozeně nelze odhadnout, jaká bude barevná stálost při vystavení na světle, to se teprve ukáže…

reagovat
Středa 3. února 2010 v 19:29 ® sus1 reakce na …

Sander> Deštník.:-)

reagovat
Středa 3. února 2010 v 19:26 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > také byl absolutně nepoužitelný den na cvakání :-)

reagovat
Středa 3. února 2010 v 19:23 ® sus1

Dneska nikdo nic??:-)

reagovat
Úterý 2. února 2010 ve 22:12 ® sus1

Libor> Já si to taky myslim.:-)

reagovat
Úterý 2. února 2010 ve 22:10 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> spíš přežívám :-) koukal jsem na to, vše narychlo přečet a zítra se na to podívám pořádně :-) vypadá to velmi slušně :-)

reagovat
Úterý 2. února 2010 ve 22:00 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> ty taky žiješ jo? poslal jsem Ti nějakej ten emajl.

reagovat
Úterý 2. února 2010 ve 21:55 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Libor> a to já bych ho klidně bral :-) klidně i první verzi :-) pokud ho vyloženě někdo nechce, tak se hlásím :-)

reagovat