Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.010 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 2. února 2010 v 15:47 ® 22cruiser22
-
tk ja fotim olimpusem u -tough s 12 megapixeli ale jeho asi největší předností je že se snim dá fotit i podvodou
reagovat - Úterý 2. února 2010 ve 14:13 ® Libor reakce na …
-
tomashr> asi máš pravdu. Do budoucna bych to ale i na ten Canon 28mm f2.8 viděl. Něco rychlého jako USM samo potřeba není.
reagovat - Úterý 2. února 2010 ve 14:09 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Docela by mě zajímalo, jak často budeš potřebovat nějaké extrarychlé ostření u pevného objektivu 24 či 28mm… Nikdy bych ti neradil použít redukci na MF sklo u nějakého teleobjektivu, ale u těch širokáčů mi to nepřipadá jako až takový problém.
reagovat - Úterý 2. února 2010 ve 14:02 ® Libor
-
regulus> jdu zahájit přípravy na fotoulovení vrabce domácího. Posledně jsi mě vyhecoval. Bude to ale asi trvat, jsou nějaký mazaný a ostražití.
reagovat - Úterý 2. února 2010 ve 13:59 ® Libor reakce na …
-
tomashr> manuál ostření pro mě moc není. Na rychlejší focení (scénu) bych byl odepsanej. Díky za pár tipů.
reagovat - Pondělí 1. února 2010 ve 22:56 ® tomashr
-
Libor> Pokud to nemotám, tak ta EF28/2,8 je horší než EF24/2,8. U tohoto ohniska bych ti spíš radil tu novější EF28/1,8USM (případně se dá přemýšlet o Sigmě 28/1,8EX), ale na to ses před tím neptal… U 28mm je proti 24mm situace trochu odlišná, tam je to u Canonu dost podobné jako u 50mm – zase máš jeden ten „historický“ a vedle něj novější USM řekněme střední třídy, která u 24mm chybí… Jinak na okraj poznamenávám, že zrovna u ohniska 28mm se dají velmi levně pořídit opravdu vynikající MF skla od Pentaxu a Olympusu, která se dají na EOS v pohodě dát s redukcí – musíš ostřit ručně, ale kvalita je fakt skvělá, třeba Pentax SMC 28/3,5 je v protisvětle o řád lepší než cokoli od Canonu a asi i Nikonu – fakt dobrá varianta.
reagovat - Pondělí 1. února 2010 ve 22:22 ® Libor reakce na …
-
tomashr> no a tento taky neznám http://www.megapixel.cz/…f-28mm-f-2-8
reagovat - Pondělí 1. února 2010 ve 22:18 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Tak tu malou hmotnost plní ten EF24/2,8 – to je mrně. A opticky taky slušný… Jen se musíš smířit s tím, že to je sklo někdy kolem roku 1987, tedy vzniklé hned v první fázi nástupu EOS systému – klasika. Zas to lze brát i jako znak vyspělosti, když se něco dělá víc než 20 let beze změny…
reagovat - Pondělí 1. února 2010 ve 21:55 ® Libor reakce na …
-
ZN> osprey> je to přesně tak. Proto jsem se minule ptal Tomáše na ten pevnej okolo 24mm. Myslel jsem si že bych natregil na něco lehkýho a levnýho
reagovat - Pondělí 1. února 2010 ve 21:38 ® osprey reakce na …
-
Libor> Ono když se nedá zoomovat, nutí tě to často se pohnout a s tím pohybem je spojených hodně věcí, na které musíš myslet.
reagovat - Pondělí 1. února 2010 ve 20:30 ® ZN reakce na …
-
Libor> to je naprosto logické.
reagovat - Pondělí 1. února 2010 ve 20:07 ® Libor reakce na …
-
tomashr> Nevím čím to je, ale to pevné ohnikso mne nějak víc nutí přemýšlet nad kompozicí. Nevím proč.
reagovat - Pondělí 1. února 2010 v 16:40 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Takže jak píšeš,na vyzkoušení postačí ta levnější verze.
reagovat - Pondělí 1. února 2010 v 15:46 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Mě se ten článek až tak moc nelíbí. Já sám mám tu levnou 50/1,8 a opravdu největší vada je to, co tam zmiňují jen jednou větou, totiž ten fakt nevalný „bokeh“, tedy podání neostrých částí obrazu. Tohle mi u něj docela vadí opravdu docela dost. Naopak ten horší zaostřovací motor mě v praxi neomezuje defakto vůbec, tím bych se netrápil, mechanické vlastnosti jsou taky celkem nepodstatné, při třetinové ceně klidně mohu po pár letech 50/1.8 hodit do koše a koupit si nový a pořád se mi to rentuje… Jinak co jsem viděl reakce odjinud, tak momentálně možná nejlepší pevná 50mm je nová Sigma 50/1,4 (loňská novinka), ta podle komentářu jde po krku i té extradrahé Canoní 50/1,2L, ale už je to trochu jiná kategorie – velký těžký objektiv, ne malinký kompaktní. Jde o tohle: http://www.sigmaphoto.com/…_details.asp?…
reagovat - Pondělí 1. února 2010 v 15:38 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Ten dražší má ,,lepší" ostření než ta levnější verze.
Ostření MicroUSM, i při zapnutém auto focusu je možné ručně doostřovat
Levnější – Micro motor ,,jen"
reagovat - Pondělí 1. února 2010 v 15:34 ® sus1 reakce na …
-
toulovec> Díky.Tady je taky porovnání. http://www.fotografovani.cz/…non50mm.html
reagovat - Pondělí 1. února 2010 v 15:16 ® toulovec reakce na …
-
sus1> http://www.photozone.de/…port--review
reagovat - Pondělí 1. února 2010 ve 14:45 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Ta klasická „canoní“ 50/1,4 je slušné sklo – určitě ne dokonalé, ale řekněme „běžný mírný nadprůměr“, poměr výkon/cena dokonce spíš více nad průměr – nebál bych se jí.
reagovat - Pondělí 1. února 2010 ve 14:18 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Původně jsem plánoval tenhle,zatim jsem počkal,ale asi jo.
reagovathttp://www.oehling.cz/…1752%5D.html
- Pondělí 1. února 2010 ve 14:02 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Já bych do toho nešel, od těchto Zeissů jsou skvělé ty širokoúhlé Distagony 18,21 a 25mm, Planar 50/1,4 ale už zas o tolik lepší než „normální“ objektivy není (kdoví zda vůbec) a naopak při 50mm už ti bude víc vadit absence AF atd. Navíc kdybys po tom nějak extra toužil, tak se dá ten Planar sehnat za zlomek ceny z druhé ruky ceny s bajonetem Contax-Yashica a k tomu redukce na EF bajonet, funkční rozdíl nebude žádný…
reagovat - Pondělí 1. února 2010 ve 13:43 ® sus1
-
Kluci,znáte někdo tenhle objektiv??Díky. http://www.aaron.cz/…50-1-4-canon
reagovat - Neděle 31. ledna 2010 ve 21:05 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> není nic co by mě uteklo nebo ulétlo
reagovat - Neděle 31. ledna 2010 ve 21:01 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> jen jestli máš rychlé autofokus, taková sýkora je rychlejší než kolpík nebo ibis, ale dneska tam v tom světle házely krásný pózy.
reagovat - Neděle 31. ledna 2010 ve 20:57 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor>
reagovattak já se přijedu někdy přitulit
- Neděle 31. ledna 2010 ve 20:55 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> no jo, ty jsi toho světřla nabaženej z Floridy
reagovat. Ale opravoval jsem kryt, váha sněhu ho deformovala, ale natěsno by se tam dva lidi vešli.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 20:23 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> aspoň víš, že si ho más příště vzít. No kdybych šel nakrmit birdy asi bych si ho vzal
reagovat - Neděle 31. ledna 2010 v 19:57 ® spike reakce na …
-
Libor> tak už to bývá a zas kdyby sis ho vzal je to opačně:)
reagovat - Neděle 31. ledna 2010 v 19:53 ® Libor
-
Nazdar bando, dnes jsem byl na procházce bez foťáku a nakonec jsem litoval že jsem si ho nevzal, u nás bylo totiž super světlo, takový jemný nízký sluníčko. Všechno bylo nádherně osvětlený bez ostrých stínů, prostě paráda.
reagovat - Sobota 30. ledna 2010 ve 23:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> ok, nebo mail...............:)
reagovat - Sobota 30. ledna 2010 ve 23:04 ® Libor
-
MP-E65mm> asi Ti někdy brnknu, mám pár dotazů…
reagovat