Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 787.987 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 23:36 ® Libor
Libor

ještě k těm fotkám co jsem dával odkaz na vyvolání, doma mám ty z papíru: vysoce lesklý (ten co je tam defaltně) , posledně jsem to uvedl mylně.

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 23:15 ® jersey
jersey

Já teda jestli můžu…nejsem fotograf, jen si občas udělám pár snímlů na památku, ale tohle zas líbí mě.

reagovat
foto/forum/2010/th-img11665.jpgfoto/forum/2010/th-img11666.jpg
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 23:05 ® jersey reakce na …
jersey

Toulovec: was ist das „mudlerka“ :-))

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:59 ® ZN reakce na …
ZN

toulovec> a sádroví trpaslíci se ti líbí taky, že jo? Ty jantare jeden, i ta pitomá fotka, stejně jak pitomý obraz, musí mít NĚCO, něco co udělá ze všední věci věc nevšední. Tobě se líbí ty kozy a basta mudlerka.

Libor: ohledně líbení viz příspěvek toulíkovi. Nejdůležitější je myšlenka, pohled, názor, kreativita, vypovídající hodnota. Ku.va :-)

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:49 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> záleží na tom co člověk chce a co se mu líbí. Já taky fotím jen realitu. A taky vím že vyfotit dobře blbej kýbl, může dát fušku. A vlastně co jiného než realitu by jsme fotili?Vím co myslkíš, vyfotit to aby to mělo jiskru, to je něco.. .

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:48 ® toulovec
toulovec

ZN> a o tom to taky je, že každýmu se líbí něco jiného ne? Například mně se ten akt líbí hodně a basta mudlerka.

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:39 ® ZN reakce na …
ZN

toulovec> no, popravdě, ten další odkaz, to je fakt dost špatné. Horší jak ta sova. Bez nápadu, bez myšlenky, bez invence. Kua, fakt se dej do kupy.

Libor: zručnost, znalost a zkušenost bezesporu. Ale sám dobře víš, že ofocení reality je málo, hodně málo. Je to stejné, jak s focením těch pitomých mušek. Jak na to jednou příjdeš, pak je to brnkačka. Trošku to zlehčuji, ale toto jsou fotky hodně podbízivé, prosté ofocení něčeho. Kdyby tam člověk hodil kýbl, tak bys řekl kýbl. Takto řekneš sova. Připouštím, najít sovu je obtížnější, jak najít kýbl.

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:25 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> máš asi pravdu, určitá zkušenost a zručnost tu ale potřeba bude. Je ale fakt že čekat na ni takto v přírodě, tak by čekal a nedočkal by se :-) . Krom toho letící sádrový trpaslík by byl jistě rychlejší než ta sova :-)

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:21 ® toulovec reakce na …
toulovec

ZN> hele ty sádrovej trpaslíku, narazil jsem na ní na netu, vzpomněl si na ni tak jsem ji sem flák, líbí se mi

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:20 ® Libor reakce na …
Libor

toulovec> to má dvě velký oči :-)

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:19 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> ty jo, tys to zase opepřil :-)

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:19 ® toulovec
toulovec

nebo todle má taky oko a myšlenku, včetně názvu http://www.fotoaparat.cz/index.php?…

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:19 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> měli jí. Radek Demjan a Zdeněk Souček, světla bylo mraky, tedy pokud jsme fotili mimo les, 1/8000 nebyl problém.

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:18 ® ZN reakce na …
ZN

toulovec> chjo. Dej si do vyhledávače sova fotky a máš jich tam milion. Fotka je to pěkná, ale to je tak vše. Nechci MP-čkovi lést do prdele, ale určitě tady měl aspoň dvě fotky nějakých kosů lepší. U té tvojí z odkazu je až příliš patrné, že technika a sekvence dokáží mnohé, autor tam nic nepřidal. Skutečně nic. Je to sádrový trpaslík. Podbízivý, barevný, technicky dost dobře udělaný.

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:16 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

toulovec> jj, je pravdou, že na sovičkách, výrech atd. jsou nejzajímavější kukadla. Ona letovka z boku má taky něco do sebe, ale oči jsou oči.

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:16 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> měl někdo na ws 400 f5.6 ? Světla bylo dost soudě podle času u tvojí fotky, tak soudím že by to nebyl asi problém…

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:15 ® toulovec
toulovec

dedacek> já nefotím, já jsem fotografický vědec teoretik a kritik :o)) Takže vlastně takovej Knížák

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:14 ® Libor reakce na …
Libor

toulovec> souhlas, parádní fotka.

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:12 ® toulovec reakce na …
toulovec

MP-E65mm> mně se konkrétně na týdle sovičce líbí čelní pohled, není u letovek tohoto typu tak častá. A ta středová kompozice mi tam sedla jak prcka na hrnec

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:10 ® ZN reakce na …
ZN

dedacek> NIKON

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:09 ® MP-E65mm
MP-E65mm

dedacek> Canon

EDIT : ONLY

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:07 ® dedacek

Mistři fotořemesla mohli by jste k fotkám přihodit značku fotoaparátu , kterým fotografujete?

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 22:01 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

toulovec> jj, to je pěkný. Ty pohledy sov jsou impozantní, mají takové výrazné a uhrančivé oči. Tady si chce nastavit ostření na servo a sypat to do něj :-) čím rychlejší tím lepší :-)

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 21:55 ® toulovec reakce na …
toulovec

MP-E65mm> toto se mi líbí mooc http://www.fotoaparat.cz/index.php?…

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 14:21 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Já sem vyrazil,bylo zataženo takže nic moc.Když sem dorazil domů,vylezlo slunce a byla krásně modrá obloha.:-(( Pak už sem zase neměl čas já.

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 14:09 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> do toho počasí bych nepustil ani křečka :-)

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 13:52 ® sus1

Včera bylo krásně ojíněno.Byl jste někdo někde něco nacvakat??:-)

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 ve 13:04 ® regulus reakce na …
regulus

sethy> jezdím k vám minimálně jednou do roka, mám tam obchodní zájmy, ;-) je to dycky prakticky jen na otočku, myslím tim ráno tam, odpoledne zpět, navíc je to v týdnu, kdy ty seš nejspíš pro změnu v Brně.

džigit> ano kapinku se to kácí, jsou programy co to umí spravit, jen to neumím, nebyl čas se to naučit. Jen jsem ty fotky narychlo upravil, mimochodem JŠ je krásnej barák i uvnitř.

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 v 11:59 ® sethy
sethy

regulus> Cos u nás dělal? Že se neozveš. Tohle mě fotit vůbec neláká, ale asi je to tím že tu žiju od malička…

reagovat
Čtvrtek 28. ledna 2010 v 8:25 ® džigit

regulus> ta „justiční“ je nějak na šůro,jako naše justice :-D

reagovat