Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 787.970 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 27. ledna 2010 v 17:23 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> pokud by si šel v pátek na výstavu vem nějaký kousky sebou, rád bych je omrknul (nejem já). THX

reagovat
Středa 27. ledna 2010 v 16:46 ® osprey
osprey

Tak jsem si vzal na nákup foťák a povyjel i kousek za ves. Další plány mi překazila zima.

Myslím, že se mi podařilo uspokojivě zdokumentovat, že u nás leží sníh…

reagovat
foto/forum/2010/th-img11606.jpgfoto/forum/2010/th-img11607.jpgfoto/forum/2010/th-img11608.jpg
Středa 27. ledna 2010 v 16:33 ® cercer
cercer

pěšina podél řeky..

reagovat
foto/forum/2010/th-img11605.jpg
Středa 27. ledna 2010 ve 14:18 ® tomashr reakce na …

Libor> Jojo, asi zkusím.

reagovat
Středa 27. ledna 2010 v 11:50 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> ok, pak nezapomeň napsat svoje zhodnocení, až Ti přijdou.

reagovat
Středa 27. ledna 2010 v 11:41 ® ZN reakce na …
ZN

Libor> díky, jdu do toho.

reagovat
Středa 27. ledna 2010 v 10:05 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> ZN> podle mě je to ok, i když jsem blízko (15cm) vidím detaily, jsem za tu cenu prostě překvapenej. Do skla by se to dalo dát úplně v poho,na dekoraci zcela jistě. Nechal jsem dělat i portrét roční neteřinky a vypadá to moc dobře v rámu z Hornbachu. Ale jak jsem psal, nevím jak dlouho mají stálost barev. Za tu cenu to ale neřeším. No vždyť vyzkoušejte a objednejte pár fotek.

reagovat
Středa 27. ledna 2010 v 9:16 ® ZN reakce na …
ZN

Libor> taky mě to zajímá, a hodně. Zhodnoť to trošku víc, dá se to dát mezi skla na stěnu? Je to aspoň jako „fotky“ z IKEy? Nejde mi o super kvalitu, spíš o takou nějakou dekoraci:-)

reagovat
Středa 27. ledna 2010 v 8:26 ® tomashr reakce na …

Libor> Jak ti to připadá z hlediska dojmu z tisku? Cena hezká, ale koukal jsem na popis a ona to není fotka, ale nějaký laserový tisk a popravdě co jsem v minulosti touto technologií viděl, tak to bylo poměrně diskutabilní. Ale třeba se vývoj zas posunul…

reagovat
Středa 27. ledna 2010 v 1:04 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> ano v JPG všechno., papir myslím středně lesklý. formát 30×45 to je vlastně 3:2.

reagovat
Středa 27. ledna 2010 v 0:53 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> kvalita ok? jaký sis dával papír? ty si to nahrával v JPG nebo v Tiffu?

reagovat
Středa 27. ledna 2010 v 0:47 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> není co řešit, nahraj tam 10fotek , za 200Kč není co řešit. Já je mám na ukazování kamarádům atd. Jsou fakt v poho.

reagovat
Středa 27. ledna 2010 v 0:32 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> to je dobrá cena, uvidím, něco třeba vytisknu. Na papír z Floridy určitě něco dám, je otázkou kdy. Link si projedu a zjistím co a jak :-)

reagovat
Úterý 26. ledna 2010 ve 23:23 ® Libor reakce na …
Libor

sethy> já trouba zapoměl dát link

http://shop.24print.eu/no_modul.php?…

reagovat
Úterý 26. ledna 2010 ve 23:21 ® sethy reakce na …
sethy

Libor> Kde za tu cenu?

reagovat
Úterý 26. ledna 2010 ve 22:53 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> přesně to jsme teď udělal já a jsem za ně rád.

19,90 Kč za foto 30×40 je dobrá cena. Kvalita je za tu cenu fakt dobrá, otázkou je za jak dlouho vyblednou.

MP-E65mm> za tu cenu by jsi jich pár udělat mohl ne?

reagovat
foto/forum/2010/th-img11603.jpgfoto/forum/2010/th-img11604.jpg
Úterý 26. ledna 2010 ve 22:41 ® osprey
osprey

Libor: Osprey trefil okamžik, kdy byly fotky velmi levné a byl zvědav, jak ty jeho výtvory na papíře vypadají. Naposledy je viděl, když vám je ukazoval. Od té doby zabírají místo ve skříni.

Ano, papírová fotka je krásná. Je lepší než obrázek na PC. Je hmatatelná. Dá se pověsit na zeď…

Ale bojím se, že jsem viděl, ohmatal, můžu si pověsit – kdybych snad chtěl a další hned tak nebudou.

reagovat
Úterý 26. ledna 2010 ve 22:34 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> pobavil jsi mě:-) , ale jákýpak copak, nahraju je na web, pak mi je přiveze domů pošťák. To jsem pak poloviční prase :-)

reagovat
Úterý 26. ledna 2010 ve 22:30 ® tomashr reakce na …

Libor> A pak se ještě tiskárna hodí tomu, kdo je líný jak prase kamkoli dojít – jednoho takového bych znal :-)

reagovat
Úterý 26. ledna 2010 ve 22:06 ® Libor
Libor

No a ono fakt dnes nemá cenu kupovat tiskárnu, když člověk nepotřebuje fotky ihned. Možná tak svatební fotograf toho využije.

reagovat
Úterý 26. ledna 2010 ve 13:11 ® Libor
Libor

Teď jsem prubnul levnej tisk, tak jsem zvědavej.

Tomashr, má pěkně udělané desky (fotoknihu), i osprey má něco natisknuto, na tom papíře to má prostě atmosféru.

reagovat
Úterý 26. ledna 2010 ve 12:03 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> s tím s tebou souhlasím, ale je to jen o prachách...­............:-)

reagovat
Úterý 26. ledna 2010 v 11:32 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> Fotka na notebooku je poloviční fotka, koukej běžet to fotolabu ať to povezeš na papíře a můžeš to pak vzít i později na nějakou fotoslezinu.

reagovat
Úterý 26. ledna 2010 v 0:06 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

toulovec> Ahoj, díky. Něco bych vzít mohl tedy pokud myslíš fotky na notebooku. na TVV se taky těším a pevně věřím, že se něco přiučím:-)

Co se týká lednáčka, ano máš svým způsobem pravdu. problém je někde jinde. Lednáčka nemáš možnost prakticky nikde vyfotit, pouze v době hnizdění a v době krmení. To je jediná doba kdy víš že se vrátí protože ho k tomu nutí rodičovská povinost (přeci nenechá své potomstvo uhynout hlady)a takhle to funguje prakticky u všech focených ptáku (především u nás v ČR)VLHY, POTÁPKY ATD. no a když se nad tím zamyslím, tak si kladu otázku je to vůči tomu ptáčkovi fér? Poslední dobou se to tak rozmohlo,že když to někdy poslouchám tak kroutím hlavou jak každý chce mít lednáčka :-)

PS: neodsuzuji lidi kteří ho tímto způsobem fotí, jen mám na to odlišný pohled. Aspoň máme téma na TVV :-) :-)

reagovat
Pondělí 25. ledna 2010 ve 23:03 ® toulovec reakce na …
toulovec

osprey> fotograf je ofic. fotografem NP české švýcarsko. Tudíž asi ledňákovi vtloukal do hlavy aby se na Kamenici vyprdl na lososa a šel jen po vrance. Jak vidět, ptáček pochopil.....­.......

reagovat
Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:58 ® spike reakce na …
spike

osprey> radši vidím ledňáčka než kormorána. Ledňáček nechytá 30cm ryby.

reagovat
Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:56 ® osprey reakce na …
osprey

toulovec> Ten nenažranej chráněnej pták drží v zobáku chráněnou vranku. Pak má z tý přírody něco zbejt, když se ty chráněný potvory žerou mezi sebou. To ho ten fotograf ani nepoučil?

reagovat
Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:34 ® spike reakce na …
spike

toulovec> tak co mu zbývá když se mu člověk uvelebí vedle hnízda než si zvyknout:)

reagovat
Pondělí 25. ledna 2010 ve 22:31 ® toulovec
toulovec

jinak k té vaší diskusi zde o focení Ledňáčka: teď o víkendu jsem byl na fotoworkshopu a jeden nejmenovaný fotograf nám o tom vyprávěl, že focení Ledňáčka je jedno z nejjednodušších, že není přehnaně plachý. Stačí najít hnízdečko, udělat úkryt a do hodiny si prý ptáček zvykne a lítá jako by nic. foto čmajznuto z jeho webu www.vaclavsojka.cz

reagovat
foto/forum/2010/th-img11599.jpg
Pondělí 25. ledna 2010 ve 21:44 ® toulovec
toulovec

MP-E65mm> tak čoveče ty letovky jsou luxusní........ už se těším na TVV, vezmi nějaká fota, hrozně rád bych se pokochal. Takto luxusní fotograf tu rozhodně chyběl, smekám a těším se.........

reagovat