Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 787.941 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 24. ledna 2010 v 17:35 ® Libor reakce na …
-
Sander> příroda umělkyně, hezký..
reagovat - Neděle 24. ledna 2010 v 17:31 ® Sander
-
.
reagovat - Neděle 24. ledna 2010 v 17:31 ® Sander
-
Tohle dělají časté změny průtoku. Docela pěkná věc.
reagovat - Neděle 24. ledna 2010 ve 12:45 ® sus1 reakce na …
-
spike> Kdepak,tady se nezavděčíš.
reagovatMě se ta fotky taky líbí.
- Sobota 23. ledna 2010 ve 22:26 ® osprey reakce na …
-
spike> Přeostřeno. Podívej, jak ti to v těch stromech čtverečkuje.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 22:20 ® skwor reakce na …
-
spike> Hned to je lepší. Hezká zimní náladovka, líbí se mi.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 21:19 ® spike reakce na …
-
skwor> máš pravdu vypadá to líp. Zkusil jsem to doodtřit a výsledek je…
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 20:58 ® skwor reakce na …
-
spike> Ta první je pěkná, jenom bych možná malinko doostřil (ten les pak bude vypadat líp).
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 20:21 ® ZN reakce na …
-
Libor> ten kos se ti podařil. Pěkná fotka, se vším všudy.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 20:04 ® spike reakce na …
-
Libor> dík za zhodnocení a za radu. Další fotky budou asi zas až příští sobotu. To už má být nad nulou.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 v 19:37 ® Libor reakce na …
-
spike> Ahoj, mě se ta první líbí, rozhodně víc než ta druhá – ten prut tam ruší. U té první bych šel s foťákem níže, aby bylo víc země. Určitě lepší než minule a podle mého fajn.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 v 19:25 ® spike
-
Tak přihodím sem 2 fotky z dnešní feederové vycházky.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 v 19:19 ® regulus reakce na …
-
tomashr> no já ti nevím, nejsu třikrát moc zvyklej na čerstvej luft, nedělám si iluze o čistotě ovzduší v Brně, nicméně když dojedu do Prahy, tak mě během 4–5 hodin většinou začne bolet hlava a když tam nedej bože musím být dýl, tak se s tím srovnám obvykle až třetí den. No a to co jsem kolikrát viděl dřív, když jsem tam jezdíval častěji, jak to visí nad Karlínem a Vysočanama, to jsem v Brně fakt nikdy neviděl, dost možná proto, že je na jih otevřený a ze severu jsou kopce, tak se to nejspíš rozfouká.
reagovat
No a s těmi vesnicemi máš nejspíš pravdu asi jen v tom, že se tam topí z větší části tuhými palivy, kdežto ve městech už je to spíš vyjímka. Ono kdybys měl za barákem les a s majitelem se dohodl na dobré ceně za palivový dříví, tak bys taky netopil plynem nebo elektrikou za nekřesťanský peníz. Nehledě na to že když se topí dřevem, tak to nádherně voní.
Pokud se týká těch PET flašek, tak s tím může topit jenom naprostej debil a na můj názor na výrobu těchto obalů v takovým měřítku, v jakým to v současné době je se ani neptej. Na každou bych dal s klidným svědomím 10 Kč zvláštní ekologickou daň a klidně i víc, myslím že to poradím Janotovi, když včilka shání ty prachy kvůli EU.)
- Sobota 23. ledna 2010 v 17:32 ® tomashr reakce na …
-
regulus> V Praze je smogu poměrně málo, nenech se mýlit… Je tu asi nadprůměrně přízemního ozónu a pak oxidů dusíku (kvůli dopravě), ale jinak žádná tragédie. Tohle je totiž zajímavý paradox současnosti, že v zimě je to daleko horší na vesnicích než v Praze, ono totiž pár „šikulů“, kteří topí PET láhvemi nebo jinými sračkami udělá hodně smradu. Ve velkých městech se přece jen tuhými palivy topí méně, tak se tohle neprojevuje. Jinak si ale myslím, že vrabcům smog nevadí, problém je spíš s hmyzem atd. Někde jsem četl, že snad má nějaký vliv bezolovnatý benzín, který je sice obecně ekologicky přínosem, ale zplodiny z něj snad mají vadit některým konkrétním druhům hmyzu, které byly dost důležitou potravou vrabců, pak přirozeně budou hrát roli i změny v zemědělství atd.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 v 17:10 ® Libor
-
tomashr> no zemědělci už neztrácí podél silnic tolik obilí a hmyzu postřikem taky ubylo. Když jsem byl v roce 2004 na Ukrajině tam jich bylo mraky.Uplně jsem si vzpoměl na dětský léta. Jednou přijel ukrajinec jura a nadával že mu ty pizďuchy vlítli do mřížky od chladiče, vyndal jich 8 mrtvých. (jezdil jak prase).
regulus> právě si mě vyprovokoval že si je musím někdy pořádně nafotit, když už je mám doma. Tenhle je z minulýho roku.
EDIT: u nás bydlí v tůjích, které jsou husté a tam maji ochranu před predátory a počasím. Lítá je sem lovit samice krahujce.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 v 16:45 ® regulus reakce na …
-
tomashr> no vono je to možná jak kde. Já bydlel kousek od středu Brna, u řeky, lítaly jich hejna, furt, je ale fakt, že zdaleka nebyl takovej provoz, takže bych se ani nedivil, kdyby ze středu města vycouvali kvůli smogu, i když Brno není zdaleka taková tragedie jako Prágl. Jenže já už 25 let let bydlím na okraji, dá se říct půl kiláku od cedule Brno, je to zástavba rodinnech domků a i když je tu taky hodně provoz, tak vzhledem k tomu, že pole jsou kousek, by jim tu špatně být nemělo, nicméně tu nejsou. No schválně si toho začnu všímat.
Kurnik, aby nakonec fotka vrabce nebyla rarita.
reagovat)
- Sobota 23. ledna 2010 v 16:32 ® tomashr reakce na …
-
Libor> S vrabci je to nějak špatné. Jednak jim škodí straky a někteří další ptáci (boj o teritoria), pak je tam ale i pár nejasných věcí, ornitologové v tom nemají právě jasno. Každopádně ale jejich úbytek je bez diskuse.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 v 16:24 ® regulus reakce na …
-
Libor> no zpětně si uvědomuju, že jich tu před pár lety taky bylo poměrně dost, abych pravdu řekl nějak jsem to nesledoval, ale tak nějak mi to dobrnklo, když jsme začali debatit o fóglech, najednou jsem si uvědomil, že jsem si vrabca nevšimnul nebo ho neviděl, ani nepamatuju, rozhodně jsem neviděl hejno, kterých kdysi býly mraky. Asi taky nainstaluju krmítko, ale asi budu muset nejdřív vystřílet kočky, co se mi producírujou po plotě, přece jim nebudu lákat krmení.
No myslím, že to je nějaký nemocný (Chytej), taky se mi to zobrazuje na prd.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 v 15:43 ® Libor
-
regulus> vrabce (domácí) mám doma na dvorku, hýčkám je znaměnitě prosem, pšenicí a slunečnicí. Máme je tu už několik let, staráme se o ně. Nyní tu máme cca 50ks. Je fakt že ubývají. Špatně se mi zobrazuje chytej v prohlížeči, ach jo, pak sem nějakou fotku dám.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 14:08 ® Sander
-
Lituju že jsem si teď nevzal foťák, byl jsem na otočku na Kubovce a je tam nahoře fakt nádherně. Ojíněný stromy, výhled jakš takš…fakt jsem se kochal.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 13:34 ® sus1 reakce na …
-
regulus> U nás je jich zatim dost,ba dokonce i vim tady o jednom,že je střílí,má jich tam moc.
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 13:13 ® regulus
-
ZN> myslím, že to vidíš moc černě, bude to míň (aspoň 98%)
sus1> já se přiznám, že jsem ptáky nikdy nefotil, ani v minulosti, prostě mne to nikdy nenapadlo. Kolikrát jsem jel autem a nad polem kroužilo relativně nízko káňě, často mne mrzelo že jsem sebou neměl foťák a jak to tak vypadá, tak by mi byl stejně k ničemu. Kolikrát když náhodou sedím na rybách, tak jsou někteří na dostřel i s relativně krátkým sklem, ale výsledek by byl nejspíš stejnej, jak bys vzal do ruky foťák, tak by v mžiku zdrhli.
Mimochodem, teď mne tak napadlo, kdy jste naposledy viděli vrabce, dřív jich bylo všude mraky a teď jsem si uvědomil, že ty hejna tak nějak zmizela.
Dneska je ideální počasí na focení, je –12st., takže mi to může …
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 v 11:43 ® sus1
-
regulus> Tohle focení zkoušim tady u nás od listopadu lonského roku,sedí mě tady u cesty hafo dravců na stromech a čekají na kořist.Naprosto stejný problém s focením.
reagovatTaky sem zkoušel už přijet pomalu s otevřeným oknem,foták v jednej ruce,ale kdepak fotka,leda tak prd.
Bude to asi tak, jak řiká Libor, jináč se asi nechytnem.
- Sobota 23. ledna 2010 v 8:30 ® ZN reakce na …
-
regulus> kdo by to četl? 99% lidí si myslí, že se s koupí digitálu stává automaticky fotografem. Tak jakýpak čtení?
reagovat - Sobota 23. ledna 2010 ve 3:20 ® regulus
-
Tak tohle je 5136 příspěvek do tohoto fóra, tak mě napadlo, že kdyby se přihlásil někdo novej a chtěl to celý přečíst, tak to má chudák tak na tejden.
reagovat)
- Pátek 22. ledna 2010 ve 21:39 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> terorista hadr
reagovatzítra mám taky něco v plánu
tedy pokud tam dojedu. Je to „kousek“ od Tebe, Herálec u Žďáru. Zatím co já tvrdu v práci, tak kolegové probírají zítřejší strategii u sklenky vína jak nafotit letovky orla,výra atp. (sokolnicky vedené)
- Pátek 22. ledna 2010 ve 21:30 ® regulus
-
No já to tak až moc tragicky nebral, co semka má člověk furt psat, dopadl jsem jako sedláci u Waterloo, tak jsem se „pochlubil“. Bylo mi jasný, že nebudou čekat až přijdu k nim, jen sem nečekal, že začnou zdrhat tak brzo.
Jinak bych vás chtěl vidět, jak se zrovna na tomto fleku plížíte v bílejch hadrách, ve sněhu, v mínus 8 st., nehledě na to, že zrovna tam jsem vypadal jako magor už jen s tím foťákem, kdybych si tam začal stavět kryt, tak by na mě ostraha letiště asi poslala policajty.
No nic, zejtra má bejt zase hezky, zkusím vyhlídnout nějakej málo frekventovanej flek, ať nejsu za hňupa, třeba se něco poštěstí.MP-E65mm> add IS, jistě je to pomalejší, ale jen tehdy když máš dost světla, když už musíš dávat bacha aby ses nepohnul, tak je to jinak.
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 ve 20:11 ® tomashr
-
regulus> Občas pomůže nějaká snajperská šála – když si něčím takovým přes hlavu „rozbiješ siluetu“, tak to ptáky leckdy zblbne nečekaně hodně. Samozřejmě ale to pomůže jen na relativně méně plaché druhy, v řadě případů je kryt prostě nutnost…
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 v 19:32 ® osprey
-
regulus> Zásadní chyba je vylézt z auta. Auto je pro ně něco, co se jich netýká. Jak vylezeš a dostaneš lidské obrysy, v ten moment berou kramle.
Hodně pěkných fotografií bylo pořízeno z okýnka auta.
reagovat - Pátek 22. ledna 2010 v 18:39 ® Libor
-
regulus> jedině maskovací síť, nebo kryt z bílého prostěradla a počkat si na ně. Jinak to v čechách nevyfotíš. Za fógly se nechodí, čeká se.
EDIT:Jednou jsem se plazil za koroptvemi, když už jsem rovnal foťák že budu fotit, přiběhl odněkud pes – labrador to byl, a vyfotil jsem si víš co.. Dal jsem pár jmen jeho paničce, kterou jsem slyšel asi kilometr daleko a šel jsem.. .
reagovat