Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 787.928 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:34 ® Libor
-
osprey> Ty lumpe! , ale díky, už mám bodů osm.
reagovat, EDIT: devět.
- Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:32 ® osprey
-
MP-E65mm> Můj soukromý tip:
- Podíváme se, kde má ryba hlavu a kde ocas. Na fotce se to zpravidla také pozná, ale to už je pozdě.
- Zaostřit na oko ryby a pak měnit kompozici záběru vyžaduje měnit kompozici záběru rychleji než ji mění ryba.
- Břicho ryby musí jít od slunce, což je třeba vysvětlit zejména té rybě.
- Je třeba rozlišovat ryby, které koušou a které nekoušou.
- Vidím-li při focení úhlovým hledáčkem v objektivu něco jako umělý horizont, pravděpodobně mám půl objektivu pod vodou.
- Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:31 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Ano to si dávám za cíl, jestli se mi to nepodáří cajk vyhodím a dám se na umění
reagovattento rok jsem se spíš rozkoukával (docela se dařilo), mimochodem s tou parmou mi pomužeš ty
- Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:26 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> nepošlu, byl bys pak moc dobrej. lepší než jsi . K těm plánům: zabudol jsi napísat že chceš chytit parmu a štiku na popa (parmu na žížalu). V říjnu si tady povíme kolik jsi toho stihnul
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:17 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> do pošty
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:11 ® tomashr reakce na …
-
MP-E65mm> U tý muškařiny se asi uhlídám, to mě tolik nebere, ale tuším pár možných lákadel trochu jinde, to si radši nechám pro sebe…
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:09 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor>
reagovatto jsem viděl u H. dědka jak si se styděl
- Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:08 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> znám to moc dobře, byl jsem jeden kupovat a hodně se mi vzdálila cena kterou jsem nechtěl překročit
reagovatAle vem čert prachy,netvrdnu v práci proto abych je dával doma pod polštář
- Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:07 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> tajné, styděl bych se tu za ně
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:03 ® tomashr reakce na …
-
MP-E65mm> Muškařina mě sama o sobě na mizinu nepřivede, tam chci nějaký triviální mušák na pokusy s nymfami, docela by mi asi stačil nějaký lepší začátečnický set, třeba mají jeden u Monfishe za něco přes 3k. Ale znáš to – člověk narazí na něco nečekaného a už ty peníze zmizí nečekaným tempem… Dělám si ale spíš legraci, zrovna do ryb jsem narval hodně peněz loni a moc věcí nepotřebuju, vybaven jsem dobře, sice asi na výstavě pár tisíc nechám, ale budou to opravdu jen jednotky tisíc, žádný extrém.
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:02 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> pět bodů? jaké?
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:01 ® Libor reakce na …
-
osprey> Tvůj pocit je správný, o to je to pak všechno lepší když se to povede.
Když k tomu připočtu ještě to štěstí chytit tu rybu, je to řehole
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:52 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> na tvojí radu samozřejmě dám a až to bude aktualní tak Prutose oslovím. Klidně tam mužem vyjet spolu v tom bych problém neviděl, naopak
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:52 ® osprey reakce na …
-
Libor> Já mám navíc pocit, že na to, aby se ta fotka povedla, je potřeba kus přízně shůry.
Trefíš světlo, nepřehlédneš stín, odlesk, ryba se nemrská,…
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:48 ® Libor reakce na …
-
osprey> vím,vím, všude to nejde, znám to moc dobře.
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:48 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> za ty prachy by ses musel obléknout komplet do SIMMSu
reagovatkdyž uvažuješ o muškařině
- Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:46 ® Libor reakce na …
-
tomashr> Na druhou stranu jak na to koukám právě při snaze pořídit co nejvíc fotek, jsem toho nejvíc podělal. Asi si sepíšu několik základních chyb které se pak naučím abych si na to vždy vzpomněl. Už mám pět bodů
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:46 ® osprey reakce na …
-
Libor> Já mám s focením mimo vodu problém – jak sis všiml, u nás není moc míst, kam je dát. Jedna řeka je kanál a kolem tráva, druhá moc míst kam položit rybu taky nenabízí. A tak to končí tradiční rybou ve vodě…
MP-E65mm: Na tu Lednici a roháče to chce zainteresovat kolegu Prutose. Ten ví. A kdyby byl čas, možná bych se k tomu měl sklony nachomýtnout. Já mám pro změnu nějaké nevyřízené účty tam.
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:46 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> EDIT
reagovat)
- Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:44 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> já budu fotit co mi vleze před čočku, tu holubinka, tu hříbek, tu ryba, tam motýl.
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:43 ® ZN reakce na …
-
osprey> chceš radu? Přestaň myslet na to, že fotíš rybu a soustřeď se na to, že se snažíš udělat fotku.
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:41 ® Libor reakce na …
-
tomashr> souhlasím, já často chodím sám, nebo se psem a ten ryby nepovodí. Měl jsme na mysli ale kompoziční chyby a chyby ve špatné hloubce ostrosti, zaostření atd. Ale ty spíš mluvíš o focení ryb ve vodě ještě na udici.. , to pak ano, kvantita je potřeba.
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:40 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Chyby dělá každý , včetně mě. A proto říkám fotit, fotit a fotit ať se příště vyvarujem stejných chyb. Když bych se měl poohlédnout za rokem 09 tak nebudu daleko od pravdy když řeknu, že jsem byl častěji na rybách než s foťákem. Letos bych se chtěl focení věnovat víc (to říkám každý rok) a to hlavně makru. Jsou v plánu fotovíkendy (Německo,Finsko, určitě si zajedu na rosničky na moravu, dále Lednice a roháči, kudlanky (Váte písky)no a ryby samozřejmě. Jo a v unoru seještě jednou rozjedu do Bavorského parku, mám tam nějaké nevyřízené učty. Hmmmm , to jsem zvědavej jak to všechno stihnu
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:31 ® tomashr reakce na …
-
MP-E65mm> No, aby to nedopadlo tak, že po For Fishing už mé tvrzení, že na 300/2.8 mám, bude jen minulostí
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:30 ® MP-E65mm
-
osprey> Já jsem z té vycházky vytěžil poměrně dost fotek, ale jsem na tom obdobně jako ty. Fotek plný hadr a času málo na zpracování. Možná jsem se měl víc věnovat těm masožravým rostlinám, tam spokojený nejsem
reagovatsnad někdy příště
Ta prostřední je fajn, mám podobnou, ale bez křižáka.
- Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:30 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Já ti nevím – podle mě to focení ryb je opravdu do jisté míry spíš o tom větším soustředění, možná bych stručně řekl, že to chce zvednout počet fotek, kdy jen fotím a nedržím při tom prut. No, pokusím se – mám asi proti vám drobnou výhodu, že syn Martin už má vlastní povolenku, takže ho mohu využívat pro „navádění“ ryb zcela bez omezení, ohledy na RS už padají, takže není problém mu prut strčit i když něco seknu sám. Navíc můžeme společně chytat na víc prutů, což někdy zvedne pravděpodobnost úlovku. Teď ještě aby taky braly ryby, třeba z toho něco bude i z hlediska fotek…
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:24 ® MP-E65mm
-
Libor> neříkej, že bys si nedal nějaký stánkový párek (klobásku). To víš, že si tam něco koupím, ale jen nějaké drobnosti, musím si utáhnout opasek
reagovatTakže nehraj Zagorku a v pátek tě tam chci vidět
- Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:24 ® osprey reakce na …
-
Libor> Co bych napsal… Prošel a zpracoval jsem dnes svoje fotky za 3 neděle a skutečně dobrá v tom nebyla ani jedna. Bylo to sice blbé období, ale i tak.
Fotit ryby není žádná sranda. Speciálně když se hýbou.
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:24 ® Sander reakce na …
-
Libor > nestraš
reagovat - Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:16 ® Libor
-
Procházel jsem chvíli svoje fota za uplynulý rok, dělal jsem ohromě hodně chyb, kterým se lze asi vyhonut, budu se na ně příště soustředit.
Zároveň vidím, že budu nucen častěji při focení ryb používat blesk ač nerad. Problém je zejména v prosvětlení stínů jak už to tak bývá. Pak je to taky hodně o soustředění.
Napište taky něco
reagovat