Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 787.853 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 16. ledna 2010 ve 12:47 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Fajn. Děkuju, ale nechci
Dřepěl jsem na bobku v bahně, měl na foťáku záklaďák a čekal jsem až mi ta potvora přijde na nějakých 90 cm před objektiv. Na tom klacku jsem fotil ryby (karásek, slunka) a ono ji to hrozně zajímalo a šmejdila tam. Nevadil jí nakonec ani blesk, ale jinak byla opatrná.
Až tam budu mít 70 – 200 mm a bude tam sucho, klidně si lehnu…
Mám lepší fotky, ale z kompaktu. Tenkrát jsem zahnal užovku do kouta a šel tak blízko, že mi v sebeobraně pokousala objektiv.
Tohle je v podstatě wildlife, přirozené chování divokého tvora, který netušil, že je focen. Do soutěže bych to neposlal – a to jsem se nedal těch 20 fotek zkažených proto, že byla tma. Proto jsem pak fotil s bleskem. Hadici to vůbec nevadilo, ale není to ono. Všem těm snímkům chybí slušné světlo. Co je na nich pěkné, je fakt jen ta Žofka.
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 ve 12:21 ® skwor reakce na …
-
Libor> Já nejspíš taky, sobota dopoledne. S trochou štěstí na sebe narazíme.
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 ve 12:19 ® Libor reakce na …
-
skwor> asi sobota
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 11:24 ® skwor reakce na …
-
Libor> Ahoj, který den se chystáš na For fishing?
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 10:19 ® MP-E65mm
-
najdi si svého kormoše
reagovat - Sobota 16. ledna 2010 v 9:47 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> jj, máš pravdu
reagovatmám ještě nějaký v záloze
- Sobota 16. ledna 2010 v 9:45 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> přesně jak říká Libor, škoda, že jsi sebou nešvihl o zem, koukám že by si byl pěkně zaprasený, ale za tu fotku by to stálo, hned by to mělo jiný rozměr
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 ve 23:51 ® osprey
-
Libor: To bych do tý vody spad
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 ve 22:37 ® Libor reakce na …
-
osprey> já obojkovou s foťákem ještě nepotkal. Škoda že jsi nepřidřepl více, ale i tak fajn.
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 ve 22:35 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> jsem nějakej marod
reagovata mám pocit že z toho. Ten sýček mi připomíná onu železnou sovičku z filmu „Souboj titánů“
- Pátek 15. ledna 2010 ve 22:32 ® osprey
-
Protože je zima, snažím se dát do kupy fotky. Už jsem se prokousal k 11. srpnu, což je úspěch.
Abyste z toho taky něco měli, dám sem hada. Fotky nic moc, musel jsem dřepnout a fotit tak jak to šlo, ale aspoň něco. Snad bude David rád
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 ve 22:02 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> mám i v ránním slunci kdy je skoro do červena
kdyby si viděl kde to bylo focený , tak by si tomu ani nevěřil
mě osobně hodně oslovila ta modrá s rackem.
PS: koukám, že sis užil při focení pěvců (četl jsem článek)
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 ve 21:24 ® sethy reakce na …
-
No ale s panem Křenkou se přece nemůžeš rovnat…
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 v 17:36 ® Libor
-
sethy> taky mám z léta jednoho prťavce na woblera lovec,
http://www.jablib.cz/…_MG_1466.jpg
Až budu doma, pošlu ji Davidu Kolouškovi, třeba se mu bude hodit.
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 ve 14:49 ® osprey reakce na …
-
sethy> No ta je. Takovýma bych vytapetoval Rudé náměstí…
Rendy: Nehodlám to tahat všude. Ale někde se to hodí a navíc záložní tělo je dobré mít.
tomashr: Já to mám zasrané vždycky když hodně měním. Teď jedu od října s nasazeným záklaďákem a nepřibylo snad ani smítko. Aspoň ne velké – přece jen clonu 13 jsem poslední dobou moc nepoužil…
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 ve 14:43 ® sethy
-
Kluci nevím o co se snažíte, „kvalitní umělecké foto“ vypadá přece takto (popis fotky): http://www.lovec-rapy.com/?…
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 ve 13:56 ® Rendy
-
Chvilku jsem tu nebyl a ono je z toho pěkná debata . Sice stojím v povzdálí a sleduji příspěvky profíků. Srovnávám se svými postřehy a zjišťuji že se neliší. Některé fotografie jsou tu krásné .MP-E65nádhera . Tak bych jednou chtěl umět fotit. Osprey: Dva fotoaparáty jsem sebou také asi půl roku nosil. Ze začátku jsem byl nadšený, pak utahaný , ve finále jsem je proklínal a znovu jeden odložil. 20D jsem prodal jelikož se mi zdálo šíleně těžký oproti 400D , to ale byla asi chyba . Čtvr kg na krku navíc se dá. Jelikož jsem zjistil že fotograf ze mě nikdy nebude upravil jsem svoje priority a raduji se z každé fotky co se mi líbí i když vyjde třeba jen jedna z vycházky. Naučil jsem se oželet ty nepovedené kterých je spousta. Je to obdobné jako když se má rybář naučit pouštět ryby i když je od vody odnášel. Kdo potřebuji profi kvalitu ke své práci musí pečlivě vybírat . Pro nás ostatní je vcelku jedno na kterou zrcadlovku fotíme . I stařičký Canon 300D v rukou pana fotografa dělal nádherné fotografie , nebo už si na ně nepamatujete?
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 v 8:58 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Tak naokraj – podle mě se vliv výměn objektivů na nečistoty čipu přehání. Spíš si pečlivě vyčisti prostor zrcadlové komory, ono se to totiž postupně zaneřádí a pak se dostává svinstvo na čip tak nějak „interně“.
reagovat - Pátek 15. ledna 2010 v 0:03 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> koukal jsem na tvůj web, jsem nadšený z toho sýčka, je to parádní fotografie.
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 ve 23:29 ® Libor reakce na …
-
osprey> za týden bude zase a pořád leden.
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 ve 20:55 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Ano, musím. A snad to bude příští rok na tomhle webu vidět.
To je ovšem jen zbožné přání. Nevím, co bude ani za týden
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 ve 20:52 ® osprey
-
Libor, tomashr: Na fotografické akce budu brát klidně dva. Letos už nebudu muset všude jezdit na kole…
Ale hlavně jde o to, že hodně měním objektivy, následně mám špínu na čipech, musím je čistit nebo to retušovat v editoru (fotky z dovolené byly horor).
A můj první dostal za ta dvě léta dost do těla. Nováček je snad v lepším stavu než veterán v době, kdy jsem ho koupil.
Na novou generaci si počkám. Vždyť tyhle staré mašinky fotí dost pěkně a já se na žádné výstavy nehrnu.
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 ve 20:48 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> to máš pravdu, ale já si sebe nedokážu představit jak tahám dvě těla na ryby
reagovatna druhou stranu Ospreye chápu, bo on víceméně „musí“
- Čtvrtek 14. ledna 2010 ve 20:43 ® regulus reakce na …
-
Libor> nosit je nebude, koupí si tohle.
reagovat)
- Čtvrtek 14. ledna 2010 ve 20:06 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Je to ale ideální – mít možnost jedno tělo zahodit a plynule pokračovat druhým s jiným sklem je někdy k nezaplacení.
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 v 19:36 ® Libor reakce na …
-
osprey> na každé oko jeden? Ne ale vážně, není špatný nemuset měnit objektivy, jen mi netvrď že budeš k vodě nosit oba
reagovat - Čtvrtek 14. ledna 2010 v 19:29 ® osprey
-
Tak mám dvouprocesorovej 20D. Akorát jsou ty procesory každej v jiný krabici…
reagovat - Středa 13. ledna 2010 v 16:00 ® Libor reakce na …
-
Sander> OUKEJ, rozumím
reagovat - Středa 13. ledna 2010 v 15:25 ® Sander
-
Libor > já bych moc rád, ale jak jsem psal, nevím jak na tom budu časově. Vypadá to že do čtyř se budem pondělí-pátek vzdělávat, a pokud je výstava otevřena do šesti, museli by mít v Práglu turbometro, aby to stálo za to tam jít. Budeme bydlet někde u Slunečního náměstí, vsadim se že Letňany budou přes celé město.
Dnes jsem navíc obdržel předběžnou zprávu, že bysme tam měli být ob týden, tzn. příští týden v Praze, další zase v práci a to samé ještě dvakrát. Nechápu, vymýšlí na nás samé vyfikundace. Každopádně to vychází tak, že ten týden, co tam bude výstava, bych měl být v práci.
Vše je zatím předběžné, pokud budu čt a pá (28–29) v Praze, vynasnažím se tam dostat. Každopádně se mnou ale nepočítej. Dal bych ti den předem vědět, když by to klaplo.
reagovat - Středa 13. ledna 2010 ve 14:22 ® Libor
-
jiris> Tamron 17–50 f 2.8, nebo sigma 17–70 f2.8 – 4.5, stabilizovaná, macro, velice výhodné, opticky kvalitní.
reagovat