Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 787.807 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 13. ledna 2010 ve 14:21 ® Libor reakce na …
Libor

regulus> co se dá dělat, jak to sumíruju, asi jsem zbyl sám se Sanderem. Petře, už se tě asi někdo ptal, jdeš na FOR Fishing, případně kdy?

reagovat
Středa 13. ledna 2010 ve 13:15 ® regulus
regulus

Vážení přátelé, je mi to líto, ale dopoledne mi došel mail, že vzhledem k tomu, že se nepodařilo naplnit kapacity se školení odkládá na březen. =-|

Z toho plyne, že v úterý vůbec nebudu v Praze, tudíž se ani nedostavím. Velmi se omlouvám, že jsem to sám zpunktoval a nakonec houbec, opravdu to ale není moje vina. Příště budu u všeho raděj psát slovo pravděpodobně. 8-(

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 19:07 ® osprey
osprey

jiris: Ano, kovové tělo víc vydrží a možná trochu líp těsní, i když 20D zas nějak extra utěsněný není.

tomashr: Za 40 000 se prodává i ojetý 1Ds Mark II, takže ti celkem věřím, ale já nepospíchám. A tohle je asi na dlouhou dobu poslední investice do fototechniky, co si můžu dovolit.

Mezitím mi ceny zase klesnou. Svým způsobem čas pracuje pro mě.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 19:06 ® jiris reakce na …
jiris

tomashr> taky jde o rok výroby, skoro jak u aut:-)) O rok mladší stál 40 :-)

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 19:04 ® tomashr reakce na …

jiris> No asi tak nějak jsou opravdu reálné relace.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 19:04 ® jiris
jiris

Ok, kdyby tělo bylo dejme tomu ta 500. Tak jakej objektiv, pro začátek – pouze jeden.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 19:02 ® jiris reakce na …
jiris

tomashr> na netu byl ten mark za 25k :-)) jetej.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 18:59 ® tomashr reakce na …

osprey> Za 7k sotva, ovšem ani by to nebylo zdaleka těch 40k, které uvádíš jako částku, za jakou by ses už o foťák bál :-)

jiris> EOS 500D je poměrně hodně dobrý. Canon tuhle nižší řadu počínaje modelem 450D hodně vylepšil, byla odstraněna řada z omezení atd. Navíc později uvedl i superlevný 1000D, právě proto, aby měl kompletní nabídku, ty modely s třímístným číslem jsou dnes už podstatně výš než tomu bývalo, taky nejsou až tak extralevné,

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 18:59 ® -zruseno reakce na …

osprey> díky

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 18:58 ® jiris reakce na …
jiris

osprey> jo reference mě taky přesvědčily. Kamarád má pro zábavu 500D a na focení 5D, ale to je jen jeden názor :-)

Kovové tělo má jakou výhodu, víc vydrží? Druhé ruce bych se taky nebránil vůbec.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 18:55 ® jiris reakce na …
jiris

Sander> sešlo nesešlo, spíš nebyly prachy. Teď byly jiné priority. Dobrá sestava by byla nad vodu nějaký zrcadlo a pod vodu a do vody nějaký mejdlo. Ale sám ještě nevím. Teď už jsem asi rok bez foťáku :-))

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 18:51 ® osprey reakce na …
osprey

jiris> 500D snad docela ujde, ale mám jen informace z netu. Mě se ale líbí kovová těla a zakopal jsem se někde u 20D. Už budu mít druhý.

Vzato kolem a kolem, dělám s tím strašný věci a o foťák za 40 000,– bych se bál. A ony časem zlevní.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 18:46 ® Sander reakce na …
Sander

jiris > z tvého dřívějšího rozhodnutí sešlo? Říkal jsi že budeš po Vánocích zrcadlovkář?

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 18:23 ® jiris
jiris

Sleduju to tady jedním okem, tak nevím jestli tady něco podobného neproběhlo.

Máte prosím nějaké zkušenosti s Canon 500D, díky moc. Nebo něco podobného ve stejné ceně.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 18:12 ® osprey reakce na …
osprey

padák> No – vyfotil jsi rampouch. Ale tím to asi tak končí.

Jde o to proč jsi ho fotil a k čemu měla fotka sloužit. (jako umělecké foto to neobstojí – postrádá to kompozici, záměr, myšlenku a první foto je i technicky špatné; jako dokumentační foto taky bída – rampouch není celý a chybí přiložený metr,…)

Navíc pokud bych fotil rampouchy a chtěl, aby to za něco stálo, asi bych fotil za denního světla.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 17:56 ® -zruseno

Pokusil jsem se vyfotit velký rampouch u souseda, fotil jsem ho v šeru takže jsem musel použít blesk. Co na to říkáte?

reagovat
foto/forum/2010/th-img11487.jpgfoto/forum/2010/th-img11488.jpg
Úterý 12. ledna 2010 v 17:55 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> ještě k tomu úterý, nechme to na neděli, uvidí se a domluvíme se kdo přijde a kdo ne. Jen pokud je třeba nějak rezervovat místo, tak by asi nebylo špatný to nějak zařídit.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 17:45 ® osprey
osprey

sus1: Souhlasím, nesouhlasím, stejně už jsem tam. Ale jsem na té fotce zmrzlej jak sobolí trus a otrávenej jak Bílina pod CHemopetrolem, což vcelku vystihuje reálnou situaci:-)

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 17:42 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> A ty bys mi ho prodal pod 7 litrů? :-))

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 17:41 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> já si tak trochu dělal pr.el, pokud dojede do Práglu vlak, tak v Holešovicích sednu do krtka, pojedu na Skalku, nějakej autobus snad na Zahradní město pojede, budu poslouchat rozumy, jak to skončí tak se cestou stavím přihlásit na hotel a podle aktuálního času se možná sjedu podívat k Vltavě, na Staromák nebo nevím kam, prostě jen tak pocourat, eventuelně něco vyfotit, abych sem furt necpal jen trapný fotky Petrova a Špilasu. :-)) ) No a v daný čas budu na vámi určeném místě.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 17:28 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> To se takhle nedá říct, spíš uvažuji o 7D – mělo by to stejné baterky jako 5D mark II a celkově by se to tak nějak „sjednotilo“. Ale má to čas, nejsem k ničemu tlačen, celkem mám čím fotit, takže si v klidu vybírám :-)

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 16:57 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> jdeš do čtyřkový řady?

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 16:49 ® tomashr

osprey> Nechceš tu moji starou 1D mark IIN? Rozlišení sice stejné jako u 20D, ale jinak lepší úplně ve všem…

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 16:46 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Jo, IS chodí i s videem, samozřejmě počítej s větší spotřebou. To druhé možná tak docela nechápu, ale podle mě je odpověď ne. Při zvýšení ISO vlastně měníš zesílení čipu a dynamický rozsah se určitě nezvýší, spíš naopak (i při normálním rozsahu ISO, pči „expandovaných“ hodnotách H1, H2 už to všelijak „kurví“ zcela jistě).

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 16:42 ® tomashr reakce na …

regulus> Já to popisoval jen pro ilustraci stavu. Jinak metro samozřejmě v pohodě, jen počítej, že bude plnější než nomálně, autobusy jezdí podobně jako auta normálně (samozřejmě ale pár průserových úseků se najde), tramvaje jsou na tom asi tak nejhůř, s těmi výhybkami bohužel novináři nekecají. Podle mě se to ale bude dost lepšit, další velká várka sněhu se nečeká a odhaduji, že příští týden už to bude celkem stabilní.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 16:22 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Měl bych dvě otázky na maroda do Prahy :-) Tomáši, když použiju video např. v 7Dčku a budu mít nasazený sklo se stabilizátorem, bude mi při natáčení stabilizovat?

Druhá otázka : když zvýším ISO ve fotoťáku, zvýším (roztáhnu) si i dynamický rozsah čipu?

děkuji

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 v 15:46 ® MP-E65mm
MP-E65mm

A pak že kormorán je plaché zvíře :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img11486.jpg
Úterý 12. ledna 2010 ve 13:11 ® regulus
regulus

tomashr> by mě ani nenapadlo k vám jet autem, vycházím jen ze stavu co je na netu a v televizi, několik šalin (pardon, tramvají) ve frontě před vyhýbkou apod.

Jinak s tebou mě to mrzí, koukej se dát dohromady (vím, že to neovlivníš, dělám si pr.el), třeba se dostaví aspoň někdo.

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 ve 13:00 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> to je slušný kousek :-) :-) :-)

reagovat
Úterý 12. ledna 2010 ve 12:41 ® sus1

MP-E65mm> Já mam taky jednoho,ale bez přidané hodnoty,zatim.:-)

P.S>> Snad se dotyčný nebude zlobit,že jsem vložil bez svolení.:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img11485.jpg