Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 787.807 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 12. ledna 2010 ve 12:21 ® MP-E65mm
-
jedna ospreyovka pro Ospreye
reagovats přidanou hodnotou (ryba)
- Úterý 12. ledna 2010 v 10:19 ® MP-E65mm
-
Bohužel toho 19.1.10 se nespíš nedostavím, jsem zrovna v práci a vzhledem k tomu, že jsem dovolenkoval přes svátky tak nechci zbytečně provokovat šéfa :-.)
reagovat - Úterý 12. ledna 2010 v 9:02 ® tomashr reakce na …
-
regulus> Tady v Praze není až tak moc problém s průjezdností, to silničáři zvládají u hlavních silnic celkem dobře. Malér je v něčem jiném – nezvládají boční ulice a parkoviště, takže ty sice v klidu dojedeš kam chceš, jenže máš zásadní problém uvést zaparkovavané auto do chodu a ujet těch 100m k hlavní silnici, už jsem bez legrace jednou málem nasazoval řetězy.
Jinak ale pro naši akci je tu jiná komplikace – já jsem nemocný a vůbec netuším, jestli se dám do příštího týdne do pořádku, skoro bych rád předal žezlo organizátora třeba Liborovi, já jsem momentálně příliš nejistý
reagovat - Úterý 12. ledna 2010 v 1:18 ® osprey
-
regulus>
- nevyjde, ani omylem – a o moc lepší není
- až mi v létě to první tělo kiksne nebo ho utopím, byl bych v háji – záložní tělo má kdekdo
- asi žiju v nadměrně prašném prostředí a moc si práším na čip – čištění nesnáším; tohle sníží frekvenci výměn objektivů
- je dost levný a měl by být v daleko lepším stavu než ten můj
- Úterý 12. ledna 2010 v 1:00 ® regulus
-
K té Praze toho 19.1.2010. Myslíte si, že dokážou do příštího týdne odklidit to historicky skoro největší množství sněhu??? Já jen, na co se mám psychicky připravit, doufám, že aspoň metro bude jezdit, otázka je, jestli tam vůbec dojedu tím vlakem, Pendolínem v žádným případě nepojedu.
reagovat)
- Úterý 12. ledna 2010 v 0:56 ® regulus reakce na …
-
osprey> a nevyjde např. 30D na skoro stejný prachy (jen zvědavej dotaz), tak trochu mi připadne divný dvě stejný těla …
reagovat - Úterý 12. ledna 2010 v 0:29 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Neboj, však se k němu dopracuješ. Já to druhé tělo v létě osadím tvým makrem, abych nemusel měnit objektivy, kdykoli kolem poleze nějaký brouk Pytlík.
A navíc jsem získal dojem, že 100/28 Macro je k focení ryb docela vhodný kus optiky. Nečekal bych to, ale na té naší výpravě mi to přišlo dost zajímavé. Pak už jsem ho nikde neměl, ale myslím, že to byla chyba. Je to dost dlouhé, dá se jít do detailů, navíc je to rychlé a pěkně to kreslí…
reagovat - Úterý 12. ledna 2010 v 0:22 ® MP-E65mm
-
osprey> jj, pekelný oř je potřeba. Mimochodem kámoš si koupil v Miami tu stabilizovanou 100mm macro, tak jsme ji zkoušeli a v klidu jsem udržel 1/50 z ruky na měřítko 1 : 1 já snad půjdu udělat nejakou banku
reagovatpěkný sklo, lehky, elkové řady.........to se jim povedlo
- Úterý 12. ledna 2010 v 0:12 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Počkám si. Letos se motorizuju.
Ještě jsem si domluvil druhé ojeté tělo 20D. Je to levné, fotí to a nebude se mi tolik prášit na čipy, protože budu míň měnit objektivy. Navíc tomu prvnímu začíná blbnout vyklápění blesku (něco se mi tam dostalo) a nejspíš skončí časem v servisu – kdoví na jak dlouho.
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:58 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Ospreyů tam bylo opravdu hodně, zrovna hnízdili, problém byl že se to fotilo proti nebi, což není moc pěkný. A když se chystal k lovů tak byl velmi daleko.
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:54 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> užil na 100% krom focení jsme doslova a do písmene žrali.....někdy mi přišlo, že jsem se tam přijeli najíst
reagovat7D je dobrý stroj a vůbec bych se nebál ty prachy do něj vrazit. Ten displej je naprosto perfektní, v čem vidím velkou výhodu je v automatickém přemístění ostřícího bodu , abych to vysvětli, pokud fotím na šířku a nastavím nejvyšší zaostřovací bod a nasledně otočím tělo na výšku tak se mi automaticky přesune, takže odpadá ovladání přes joystick na těle........a mohl bych pokračovat
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:53 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Ospreye bych si velmi rád vyfotil, sice ani nevím proč, ale něco mi říká, že bych mu asi dal před těmi ibisy a volavkami přednost.
Budu muset znásobit pracovní úsilí, aby mi dal David nějaké prémie
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:46 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> vodouše, jeřabi, kulíky, ospreye, zubouny, anhingy, rackové, rybáci, nesyt, kvakoš, kormoráni, bukač ale i kardinála (toho nemám )jespák , koliha.........no co ti budu vyprávět, prostě slepičárka.........rostl tak i volavkovník ale i ibisovník…kdyby si to viděl umlátiš zavěrku jak já
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:35 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Tak to sis to fakt užil. Já se musel spokojit s tím sivenem. Jsem rád, že slyším o 7D takové dobré reference. Za dva roky ho někde na bazaru za poloviční cenu splaším
Já jinak foťáky nekupuju. Už s ohledem na to, co s nima provádím…
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:33 ® osprey reakce na …
-
padák> EOS 20D
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:21 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> hele neprovokuj
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:18 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> díky, mám jich víc v téhle pozici a ruzné druhy včetně ibisů a kolpíků, mám i tvého jmenovce jak holduje na fišce, podařila se i vážka i aligátor........je toho fakt mraky, zamozřejmě i nějaká krajina resp. biotop
ty fotky by si dal i 20D spíš zaleží na skle. BTW kolegové měli dvě 7D..........to je věc, pekelně to ostří a má to fakt spousty vychytávek, lezou s toho ostrý fotky že ti to řeže oči
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:12 ® -zruseno reakce na …
-
osprey> Jaký budeš kupovat?
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:04 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Krásní opeřenci. Speciálně ta volavka, co zapíchla hlavu do vody, je super.
Jo, utratím poslední nazadané peníze a sjedu si do Prahy koupit foťák.
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:33 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> za týden sem vnesu (tedy jestli to počasí vydrží)pravou zimu z Českomoravské vrchoviny v podání dravců
a někdy v unoru bych ještě jednou rád navštívil Bavosrský park...........mám tam nějaké nevyřízené učty. Dnes jsem narychlo koukal na fotky a něco se tam i najde.
Hod jsem ještě nejakého birda, nebo na stránky
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 20:29 ® Robur
-
kdd se blízko mé berly…
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 20:08 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> Moc pěkný, trochu závidím, ale přeju Ti to a doufám že máš na HDD ještě spoustu takových povedených! Tady dávám jednoho včerejšího českýho ptáčka pro ochladnutí Floridské vlny tepla co jsi sem vnesl
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 v 19:47 ® MP-E65mm
-
Pánové díky...........jsem rád , že se líbí. Sice to tam byla fakt dávačka, ale náročný to bylo.
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 v 18:55 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > nádhera.
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 v 16:00 ® -zruseno reakce na …
-
MP-E65mm> Krásný fotky!!!
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 v 15:51 ® MP-E65mm
-
A ještě jedna pro Libora
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 v 15:40 ® MP-E65mm
-
Tak a dost, ať mi zbyde něco na web
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 v 15:01 ® MP-E65mm
-
to světlo je tam prostě úžasný
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 14:51 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Pěkný,pěkný.
reagovat - Pondělí 11. ledna 2010 ve 14:49 ® MP-E65mm
- reagovat