Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 787.773 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 7. ledna 2010 v 1:26 ® Rendy
-
Nasadili jste hrozně vysokou laťku .Jako by snad ani fotoaparáty nižších řad nefotily.500D Nikon 90D , střední třídy se střevy vyšších řad. Ideální na pochůzky kolem vody .
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 1:08 ® džigit reakce na …
-
osprey> Napsal jsem mu emila,ať to rozvine.Pak se ozvu.
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 1:02 ® džigit reakce na …
-
osprey> já jen reprodukoval slova bratrance fotografa.Ten je unešen z EOS 5D MARK,ale potěším Tě,donedávna měl jako pracanta 20D.On tu 7 moc nemusí jako poctivého pracanta…Optám se na podrobnosti,pokud máš zájem.U něj to není o penězích,mohl by mít i lepší,ale nějak tu 5 vychvaluje
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 1:02 ® Libor reakce na …
-
osprey> 7D je SEXY kočka, jdu o ní snít..
http://petrpazour.blogspot.com/…kvadoru.html
http://www.naturephoto.cz/…ivociny.html
http://www.juzaphoto.com/…d_review.htm
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:53 ® osprey reakce na …
-
džigit> Tož toto bys měl rozvést. Libor o té mašině sní, já o ní občas uvažuju (fakt je, že snímky na webu mě neplní bezmezným nadšením) a ty teď toto.
Cože je s těmi finesami?
Libor: Viděl jsem teď ke koupi jetý 1Ds Mk II ta cenu toho 7D. To je taky téma k přemýšlení…
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:51 ® Libor reakce na …
-
Rendy> Jinak tady vítej, koukal jsem na Tvé bydliště, asi dvakrát jsem tam byl v lese na houbách
Tak dobrou chlapi, jsem utahanej jak perlín taženej na pletence.
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:47 ® džigit reakce na …
-
Libor> je určitě,já když slyším sumy za vybavení-holt mi nezbývá než koukat a obdivovat.Ale co jsem vyslyšel,když tady někdo zmínil 7D,tak nebrat.Mnoho fines k posr…
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:47 ® Libor reakce na …
-
regulus> o baráku nemluv, tam až začnu vrážet, budu jíst suchej chleba. Na druhou stranu jíst suchej chleba a držet 7d v ruce bych si klidně představil.
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:45 ® džigit reakce na …
-
Rendy> Já se s nima potkal kdysi,když tu byl Štěpánek a stříbrný tým z MS a oni u švagra měli zabijačku.Freediveři jsou taky správnej spolek/skromní a kamarádští/.Seznámil mně s ním bratranec potápěč.Já fotím jen tak pro radost a tohohle chlápka obdivuji.Proto jsem napsal
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:43 ® regulus reakce na …
-
Libor> to já jen aby řeč nestála, je mi to jasný, je po vánocích, se složenkama se roztrhl pytel a tak vůbec, navíc jestli ještě vrážíš prachy do baráku, tak tě potěš …
Rendy> ani hýkat bys nemusel, stačilo by fotit.
reagovatNo ono je to dycky postavený tak, že člověk by chtěl spoustu věcí, ale pak je třeba se podívat na realitu a zvolit rozumnej kompromis. Ty hranice toho kompromisu jsou u každýho úplně jiný.
- Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:41 ® Libor reakce na …
-
džigit> to musí být náročný focení i na čas…pěkný..
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:39 ® Libor reakce na …
-
Rendy> o té holi slyším poprvé, jinak souhlas že spěchat netřeba. Ale možná do toho batohu v létě půjdu.
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:39 ® Rendy reakce na …
-
To je profesionální práce , paráda.Pan fotograf.Rád bych složil poklonu.
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:32 ® džigit
-
Ještě dodatek k předcházejícímu http://www.vaverka.net/…shczech1.htm krása z Čech
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:32 ® Rendy
-
Když brodím tak jen s brodicí holí , vypadám jako slepec , vážím každý krok. Nikam nepospíchám , není proč.Jde o to si užít. Hůl hrozně pomůže. Třetí opěrný bod je k nezaplacení. 7D kvalita , mít jí hýkal bych radostí.
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:30 ® Libor reakce na …
-
regulus> 7D je podle všeho zatím parádní stroj, mě by se s plachtou 18mpx líbila zejména na malý pěvce. Včera jsem byl v polích hledat stehlíky a našel. Ale nejsou finance.
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:27 ® džigit
-
Tady máte taky něco pro inspiraci,trochu z jinšího soudku http://www.vaverka.net/cz/index.htm Neberte to,prosím,jako reklamu.Myslím,že z těch info možná něco využijete
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:17 ® regulus reakce na …
-
Libor> nesejčkuj …
)
Mimochodem, co 7D, co je MPčko v emerice fotit fógly, tak tady o tom nepadlo ani slovo.
reagovat - Čtvrtek 7. ledna 2010 v 0:15 ® Libor
-
Rendy> hlavně při tom brození neupadnout
reagovat, v tomto ohledu jsem studoval vodotěsné batohy lowepro, stojí ale zase kupu peněz.
- Středa 6. ledna 2010 ve 23:48 ® Rendy reakce na …
-
Ten článek o lipanech je luxusní, ty víš jak to podat, to ti tak trochu závidím. Jsme na tom stejně , taky šilhám po nových fotoaparátech a sklech. Už se prodávají starší 50d , po 1D zatím nešilhám, to je pro mne veliký skok a nevím jestli bych ho zvládl nosit na krku celý den při brození vodou. Šilhám i po Nikonech. Možná bych v tomto fóru mohl některým chtivým fotografům nabídnout moje fotoaparáty. K mání je Canon 400D+ objektiv Tamron 28–75 , světelnost 2,8 to pro ty co chtějí fotit i ty hopsavé ryby a Fuji Finepix S100fs pro ty kdo chtějí fotoaparát s překvapivě dobrou optikou 28–400 , 2,8–5,3co zvládá velice dobře běžné focení , má dobré makro a točí i video.Není třeba vícero objektivů. Vyfotit rybu ve výskoku je ale dílem náhody. Každý za cenu do deseti tisíc.Přidám i bonusy jako náhradní akumulátory, karty , brašny. Jsem hroznej vím. Asi to sem nepatří. Uvažoval jsem je dát protiúčtem při koupi nového , ale jak to vidím budu taky hledat ojetinu.
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 23:27 ® osprey reakce na …
-
Rendy> Pořád 20D. Mám nějaké sklo navíc, ale luxus nového těla musím odložit nejmíň o další rok. Trochu je to škoda, užil bych vyšší citlivosti, které nabízejí novější modely. A taky lepší a rychlejší autofokus, větší rozlišení, rychlejší kulomet,…
No, 1D Mark IV to jistí, ale budu ho muset koupit jako postarší ojetinu, zatímco on se s bídou dostává na trh
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 23:23 ® Rendy reakce na …
-
Jen se neboj že tě nekontroluju. Fotil jsi a fotíš pořád dobře , nadprůměrně . Skvěle psát nebudu , to neumíme nikdo. Pořád Canon 20D , nebo jsi renovoval?
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 23:17 ® osprey reakce na …
-
Rendy> No to se řeší právě tady a zatím se nic nevyřešilo. Panuje všeobecná shoda, že srazy jsou důležité, ale stanovit konkrétní podobu vyžaduje obrovskou dávku komunikace.
Pokud chceš vidět něco mého, vlez do článků, asi desátý zpět je o lipanech, tam by se ti nějaká fotka mohla třeba i líbit.
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 23:14 ® sethy
-
jestli se chcete pokochat luxusnima foteckama tak tady: http://www.catchmagazine.net/ je tam toho fakt mraky, a ty fotky, ta krajina, ty ryby…aaa
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 23:10 ® Rendy reakce na …
-
Zavítal jsem po dlouhé době. Nedávno jsem řešil právě otázku jig. háčků bez protihrotu. Ty víš určitě na které ryby budou. Focení mě zajímá a tak jsem vlétl do debaty. Jestli bude nějaký ten sraz bláznů co se koukají na svět skrz hledáček dej vědět.
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 23:05 ® osprey
-
Rendy: Vidím, že sis našel cestu. Tož vítej. Už jsem tě zaregistroval u barbless jigových hlav, ale říkal jsem si, že třeba jen prolétáš…
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 22:46 ® Libor reakce na …
-
Rendy> paráda!
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 22:46 ® Libor
-
Ty jo, dobrý zápisy , večer na téma fotoosprey
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 22:45 ® Rendy
-
Zkusím něco vložit ,
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 22:34 ® Rendy
-
Velice pěkná debata , uvítal bych ale nějaké konkrétní fotografie aby se dalo hodnotit tady .
reagovat