Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 787.729 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 5. ledna 2010 ve 21:38 ® spike
spike

když se tady probírám novými příspěvky tak jsem došel k závěru že jste všichni tady museli projít kurzy fotografování protože jste jak profíci

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 21:38 ® Robur
Robur

http://www.chytej.cz/…tak-na-ryby/ dodt dobrej inzerát na dost dobrej foťák:-D

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 21:27 ® skwor reakce na …
skwor

Libor> Parádní stránky. O kvalitě fotek netřeba mluvit.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 21:19 ® Libor reakce na …
Libor

Ricci> díky moc!!

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 ve 20:15 ® Ricci reakce na …
Ricci

Libor> IE 6, 7, 8 v poho, Chrome v poho, Safari a FF na mac také ok. Pěkný..

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 18:42 ® osprey reakce na …
osprey

regulus> Já se snažil ho trefit v té chvíli, kdy odstartuje. Byl zaostřený jak seděl na kytce a doufal jsem, že stihnu tu chvíli, kdy se odlepí. Ta mrcha je ale neskutečně rychlá – prostě je najednou v luftě. Kvůli jisté zajímavosti jsem sem ty fotky dal. Motýl tu dlouho nebyl…

Zkoušel jsem i kulomet, ale to jsou tuny zbytečných snímků.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 1:40 ® regulus reakce na …
regulus

osprey> přes velmi lehké technické nedokonalosti, z mýho pohledu zajímavý fotky. Dokonce u druhé fotky, byť si myslím, že jsi ostřil na otakárka a ono se to nepovedlo, je výsledný snímek zajímavější.

Tyto typy fotek jsou už tak trochu víc o technice co má člověk k dispozici.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 0:55 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> To je mým prvním objektivem 28 – 135 mm, ten si kolem své minimální zaostřovací vzdálenosti ostří kam chce. Dokonce jsem ho podezíral z nějakého font nebo back focusu, ale nezdá se – když jsem to zkoušel při focení metru, nebyla tam nějaká stálá odchylka před nebo za zaostřené místo.

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 0:33 ® Libor
Libor

osprey> toho už jsem neviděl dlouho, jako dítě je ale pamatuju všude :-(( . MP-E65mm by Ti vynadal že neostříš na oko.

Sethy> díkes..

reagovat
Úterý 5. ledna 2010 v 0:29 ® osprey
osprey

Dnes jsem zpracoval pár svých fotek z července (na ty pozdější jsem se zatím nedostal, ale zima ještě neskončila).

Tak něco málo na proteplení atmosféry. Myslím, že toho motýla jsem znal už jako housenku.

Samozřejmě jsem se snažil hlavně o fotky v pohybu. Když sedí, tak to zas tak těžké není.

reagovat
foto/forum/2010/th-img11438.jpgfoto/forum/2010/th-img11439.jpgfoto/forum/2010/th-img11440.jpg
Úterý 5. ledna 2010 v 0:01 ® sethy reakce na …
sethy

Libor> Vypada že vše šlape jak má, jak v safari tak ve firefoxu (ale proletel jsem to jen na rychlo:))

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:25 ® Libor
Libor

Kluci, mrkněte mi na tohle, jestli se vám to v prohlížeči nesype, moje programátorské veledílo:-) díky L.

http://www.jablib.cz/neweb.php

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:42 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > taky bych z toho byl v šoku :-)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:38 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> podle mě má Filip111 rozostřeno teplem :-) , u nás by se mu to nestalo:-)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:36 ® Libor
Libor

ZN a Tomashr mají pravdu,

Spiku, ty si z toho ale nic nedělej, navíc oni radí dobře.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:25 ® spike
spike

tomashr> fotil jsem v rukách, na foťáku jsem hodil expozici ohňostroj a šlo to. Když si všimneš na první fotce, tam se vešli 3.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:24 ® ZN reakce na …
ZN

spike> fotit ohňostroj a dávat ho na web? Ne, to po mě nemůžeš chtít. Ale umím docela dobře lyžovat :-)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:23 ® sus1

Je to tak, jak již tady bylo psáno,autorovi se při shlédnutí této fotografie připomene místo,čas,doba, kde si zrovna fotil ohnostroj,vzpomínka na jeden večer, jinak asi nic víc.:-)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:18 ® Sander reakce na …
Sander

tomashr > ano, to máš jistě pravdu.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:17 ® tomashr reakce na …

Sander> To jo, ale u těch ohňostrojů jsou vesměs zajímavé ty fotky v kombinaci „s něčím“ – buď nad nějakou budovou, nebo se dá občas vrazit do záběru nějaká osoba a doblesknout atd. Pokud jsou na záběru jen rakety na obloze, tak to obvykle nic moc není. Když už, tak opravdu radím ten stativ a dlouhou expozici, pak se ti můžou do jednoho záběru poskládat rakety z více „salv“ a tím na fotce uvidíš něco, co v reálu vůbec nebylo :-)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:08 ® Sander reakce na …
Sander

tomashr > kde je ale psáno, že i z tak jednoduchého focení, jak píšeš, nemůže vzniknout zajímavá fotka.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:07 ® spike reakce na …
spike

tomashr> :-D

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 22:03 ® tomashr

spike> Tak pak se ti ruce naopak klepou ještě celkem málo – asi si na Silvestra málo chlastal :-)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 21:59 ® spike reakce na …
spike

tomashr> nemám stativ

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 21:57 ® tomashr reakce na …

spike> Upřímně – fotit ohňostroj je jedna z nejtriviálnějších věcí – prostě postavíš foťák na stativ a dáš dlouhou expozici, na tom není co chytat. Trochu složitější je styl „ohňostroj nad Pražským hradem“, kde musíš vyřešit expozici jak raket, tak hradu, ale ani to není problém. Promiň, fakt ti nechci kazit náladu, ale na té fotce není naprosto nic… Navíc je krásně vidět, jak se ti klepe stativ – ta klikatá dráha „ohníčků“ není skutečná, to je rozklepání :-)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 21:50 ® sus1 reakce na …

filip111> Vyfot něco přes den na písku v plavkach,to bude ZN čumět.:o)))))))))))

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 ve 21:42 ® spike
spike

ZN> můj názor, prostě se mi líbí ta večerní fotka města. Jinak jestli máš na mysli tu moji fotku tak co se mi na ni líbí?- zkoušel jsi to někdy fotit a trefit ten moment?

reagovat
foto/forum/2010/th-img11437.jpg
Pondělí 4. ledna 2010 v 19:44 ® ZN reakce na …
ZN

filip111> dle mého to není špatnou ostrostí, ale málo zpevněným stativem. Jestli máš dole ten háček, tak tam pověs třeba fotobrašnu.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 19:33 ® Sander reakce na …
Sander

filip111 > to musel být kurňa uragán :o)) To zkus jen softwarově, to by mohlo stačit. Já musím ostřit skoro každou, ať se při focení samotném snažím jak chci.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2010 v 19:29 ® filip111
filip111

Sander> mrknu na to ostření. Děkuji za reakci. Napadlo mě že se ten kmen rozhejbal asi taky tím větrem. Zkrátím čas a uvidíme.

reagovat