Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 787.518 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 28. prosince 2009 ve 23:29 ® Karlos 11 reakce na …
-
ZN> Děkuji za info koupím ten průvodce k ZPS 11 a pokusím se tam něco vystudovat.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 23:24 ® Karlos 11 reakce na …
-
Sander> NO změny tam co jsem četl jsou, tak bych potřeboval poradit. Takové ty základní úpravy jsem způsobem pokus omyl vcelku vstřebal. Horší už je to s úpravou histogramu a s úpravami ve formátu RAW.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 23:08 ® ZN reakce na …
-
Karlos 11> ta fotka je výborná, fakt. ZONER 12-ku mám, nijak podstatně se od 11-ky neliší. V čem je velký rozdíl, tak 12-ka umí docela dobře s RAWem. Žádnou publikaci neznám, ale v Digitální fotografii byly ty základy. Nevím, jestli by tě to posunulo dál.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 22:50 ® Sander reakce na …
-
Karlos 11 > ZPS 11 a 12 se tolika liší, že by nešel použít návod z té jedenáctky? Dělám v ní docela rád, neříkám že v ní nějak umím, asi jen to nejdůležitější, a šlo to i bez návodů.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 22:39 ® Karlos 11
-
Zdravím ve spolek a přeji hezké svátky, posledně jsem tu pobral nějaké rady ohledně focení a následném postprocesu. Pořídil jsem si program na zpracování fotek ZPS 12 a tak nějak s ním bojuju. Poradili by jste mě nějakou vhodnou knižní publikaci, kde bych načerpal potřebné informace, něco mám od Neffa z 2004 (Průvodce digitální fotografií). Konkrétní publikaci (manuál) k ZPS 12 zatím nevyšel, k mání je pouze k verzi ZPS 11. Přidám jeden svůj pokus o fotku, nějakej progres tam od posledně vidím, ale ještě to není ono. Předem děkuji za rady, případně za komentář k fotce. Kalos 11
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 22:36 ® ZN
-
vasa> to po nás snad ani nemůžeš chtít.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 21:47 ® sus1
-
Tak sem zvědavej co se stane,mačkal jsem na čtyřku.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 14:52 ® Jak.novi reakce na …
-
sus1> Asi chce někomu uškodit.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 14:07 ® sus1 reakce na …
-
vasa> Proč klikat na číslo 5??vysvětli.
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 ve 12:38 @ vasa
-
Vzhledem k tomu, že jsi to na..al do všech fór, tak jsem ti to smazal. ADMIN
reagovat - Pondělí 28. prosince 2009 v 0:13 ® osprey
-
Sander: Ty hrátky s ledem jsou opravdu zajímavé. Rozhodně mě to zaujalo.
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 ve 21:53 ® Jak.novi reakce na …
-
regulus> Ten děda kouká nějak vražedně.
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 v 19:41 ® sus1
-
U Modravského potoka se začalo kácet,sem zvědav, jak to tam bude vypadat do léta. Pak sem byl s rodinou na kávě.
reagovat - Neděle 27. prosince 2009 v 18:01 ® regulus
-
Kurnik je tu nějak mrtvo, tak vám sem hodím pro změnu pár ksichtů z předvánočního „jarmaku“.
reagovat)
- Sobota 26. prosince 2009 ve 21:22 ® ZN reakce na …
-
Sander> pak jo, je to v pořádku.
reagovat - Sobota 26. prosince 2009 ve 21:09 ® sus1
-
Švagr ,,vyndal vodu" ze sudu a dal do něj žárovku.Takhle to dopadlo.
reagovat - Sobota 26. prosince 2009 ve 21:02 ® Sander
-
ZN > obě tebou zmiňované věci jsem tam nechal záměrně – u té druhé jsem chtěl nechat celý ten oblouk, u té třetí se mi líbilo ten led šoupnout ± doprostřed celý.
U té první mě štve, že jsem trošku nehnul čočkou dolů doprava. Ta „candátí ploutev“ je perfektní. Ale je to na 18× zoom, asi na 8m, a ty ornamenty nebyly nijak extra velké.
reagovat - Sobota 26. prosince 2009 ve 20:55 ® ZN reakce na …
-
Sander> mám kolegu, který to dělá léta. Má to vymáklé. Před cca 20 lety jsem pár fotek udělal, ale není to pro mě to pravé ořechové, až tak mě to nebaví. V každém případě, je to hodně zajímavé téma a dají se udělat zajímavé fotky. Je potřeba se dobře dívat, přemýšlet a v tomto případě je důležitý hodně dobrý zpracování. Dle mého, nemáš to zlé, já bych si víc všímal detailů. Třeba u té druhé fotky je zbytečný ten pravý černý roh, u třetí je prostřední část výborná, ten spodek i vrch…nevím.
reagovat - Sobota 26. prosince 2009 ve 20:37 ® Sander reakce na …
-
ZN > nemám na to cajk, tohle je maximum. Ale ty s místními kolegy můžeš, je to fantazie.
reagovat - Sobota 26. prosince 2009 v 19:53 ® ZN reakce na …
-
Sander> to je téma jako břeh. Na tom bych zamakal, stojí to za to.
reagovat - Sobota 26. prosince 2009 v 19:21 ® Sander
-
Pěkné kresby se nám tvořily před očima. Byl to fakticky fofr.
reagovat - Sobota 26. prosince 2009 v 0:46 ® regulus reakce na …
-
Libor> no upřímně po necelé minutě jsem to vypnul, možná kdyby tam nebyla ta děsná music …
reagovat
Z druhé strany proti gustu žádnej dišputát. - Pátek 25. prosince 2009 ve 23:45 ® ZN reakce na …
-
Libor> nic nehrotím.A už vůbec ne v tyto sváteční dny. Nic to nemění na tom, že je to fakt strašné.
reagovat - Pátek 25. prosince 2009 ve 22:14 ® Libor reakce na …
-
ZN> nesmíš to tak hrotit, mě se to docela líbí.
reagovat - Pátek 25. prosince 2009 ve 21:32 ® ZN reakce na …
-
BikeFisher> strašné, fakt. Proč jsi to tady dával?
reagovat - Pátek 25. prosince 2009 ve 12:11 ® BikeFisher
- tak sem si chvíli hrál a sestřihal něco ze svého mládí reagovat
- Čtvrtek 24. prosince 2009 ve 22:03 ® filip111
-
i já se přidám s přáním hezkých vánoc a dobrého světla.
reagovat - Čtvrtek 24. prosince 2009 v 18:38 ® Libor reakce na …
-
osprey> taky tak Míro,díky, atlas se Ti vážně povedl! Přidávám se a přeji ať se všem daří foťákem „zamrazit“ spoustu krásných okamžiků.
reagovat - Čtvrtek 24. prosince 2009 v 17:49 ® osprey
-
Ahoj bando fotografická. Přeju vám všem krásné svátky a krom toho, co jsem přál všem chytejákům, tak vám navíc ještě dobré světlo, cit pro okamžik a pohotový autofokus (případně precizní manual focus)
Míra
reagovat - Čtvrtek 24. prosince 2009 v 10:33 ® sus1
-
Krásné prožití svátků vánočních, úspěšné vkročení do nového roku 2010 a aby tady byla pořád dobrá nálada.To vše vám přeje SUS1.
reagovat