Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 787.105 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:28 ® LuboO reakce na …
LuboO

ZN> asi skor nejaky morskovodny cajkoidny vtak…

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:18 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> orel.

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 14:17 ® MP-E65mm
MP-E65mm

trošku se hrabu na disku, no :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img11235.jpg
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 6:45 ® LuboO reakce na …
LuboO

Luban> dobra volba, ja uz mam na sviatky nachystane 2 flase Cabernet Sauvignon 2006 vyber z hrozna a som plny ocakavania… a este jednu Irsay Olivier 2007 pozdny zber, ale musim doplnit zasoby nejakou fajnou Palavou a Traminom, to su moji favoriti…

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 1:53 ® regulus reakce na …
regulus

Jak.novi> ovárek není až takovej problém, je to jen kus uvařenýho masa, respektive laloku a navíc za pár šupů, jen ta dnešní moderní společnost co neustále počítá kalorie jaxi nechápe co je na talíři dobrýho. Prostě nejlepší jsou brambory „přepasírovaný“ přes prase. :-)

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 1:40 ® Jak.novi
Jak.novi

regulus> Ten ovárek ti závidím. :-) Já měl dnes jen výbornou domácí klobásku :-)

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 1:21 ® regulus
regulus

Vy máte zase dneska téma :-)) ) , sem se vrátil z občerstvovny, hodil jsem tam 3 plzeňský, zajedl to doma hand made ovárkem s čerstvým chlebíčkem (luxusní záležitost, včera byl čersvej, to je ještě luxusnější záležitost, třepavý masenko :-) ) no a pokud se kořalky týká, tak já jen přírodní, čili slivovice, meruňkovice + pár málo typů z veřejné produkce, whisky (nikoliv ty americký sračky), beefeater gin a francouzskej koňak, pak možná ještě jako mls becherovku a jagermaister nebo jak se to píše, ale to je jenom aperitivek, jednu štamprdličku na chuť, chlastat ve vekým se to nedá. :-)

reagovat
Středa 9. prosince 2009 ve 23:37 ® 

ZN:no ja si ulievam svatomartinského modrého portugala a k tomu prikusujem hand made údený bok:D

reagovat
Středa 9. prosince 2009 ve 23:31 ® sus1
reagovat
foto/forum/2009/th-img11229.jpgfoto/forum/2009/th-img11230.jpg
Středa 9. prosince 2009 ve 22:53 ® LuboO
LuboO

idete nespravnym smerom, toto je ta prava zlata cesta…

reagovat
foto/forum/2009/th-img11227.giffoto/forum/2009/th-img11228.jpg
Středa 9. prosince 2009 ve 22:27 ® osprey
osprey

Dobrá, mám tu někde načatou flašku Magistra. Nízká voltáž, celkem zajímavá chuť.

Tak Chrsssst? Nebo Na okouny? :-)

reagovat
Středa 9. prosince 2009 ve 22:17 ® MP-E65mm
MP-E65mm

hmmmm, tak si dejte já jdu do worku......vydělat prachy na mušák :-)

reagovat
Středa 9. prosince 2009 ve 22:16 ® Sander reakce na …
Sander

ZN > dostatečný důvod.

Mamča holt půjde z divadla pěšky.

reagovat
Středa 9. prosince 2009 ve 22:13 ® ZN
ZN

to je fuck, jen tak, z radosti ze života:-)

reagovat
Středa 9. prosince 2009 ve 22:07 ® Sander
Sander

Mám jen rum. Ale chuť by byla.

Tak jak?

reagovat
Středa 9. prosince 2009 ve 22:06 ® osprey reakce na …
osprey

ZN> A co si dáme?

reagovat
Středa 9. prosince 2009 ve 21:52 ® ZN
ZN

chlapi, tady nějak mrtvo, venku to počasí taky za moc nestojí, co kdyby jsme si dali po štamprli?

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 19:34 ® osprey
osprey

Já používám polarizační a UV (klasicky jako ochranu skla – kolem mě, když fotím, to často nevím proč cáká víc než kolem ostatních).

Polarizák umí krásné mraky, ale občas dělá strašně tvrdé barvy.

Zkoušel jsem s ním fotit ryby pod vodou (proto ho ostatně mám), ale sežere hrozně moc světla, strašně prodlužuje časy a navíc u těch fotek ryb výrazně posouvá barvy.

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 19:21 ® tomashr reakce na …

ZN> jojo, pokud to máš už z analogu, tak tě naprosto chápu – tehdy to bylo nejen běžné, ale dokonce to bylo i „teoreticky“ zdůvodnitelné. Taky bych tu nějaký starý SKY našel, ale průměr se mi s žádným aktuálně užívaným objektivem nekryje, takže jsem to na digi prakticky nepoužil.

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 19:18 ® ZN reakce na …
ZN

tomashr> já se s tebou nepřu, je to možné. Používám ho tak 20–25 let, takže to mám fakt zažitý z analogu. V každém případě, pro mě je to chránič skla:-)

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 19:11 ® tomashr reakce na …

ZN> Ale Skylight filtr růžový bez debaty je, dokonce to Sky je defakto jen obchodní název, jinak je to klasický konverzní filtr, samozřejmě ten nejslabší, asi bych našel i patřičné konverzní zznačení (odhaduji to na KR1). V praxi to asi u digitálu nevadí, WB si s tím poradí, navíc ten posuv bude spíš příjemný, nicméně klasický ochranný filtr to z hlediska neutrality není. To užívání Sky se vžilo ještě v „analogové době“, kdy řada (ne-li většina) diafilmů měla tendenci ujíždět spíš do modra, tak byl případný „teplý“ posun vítaný…

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 18:30 ® MP-E65mm
MP-E65mm

regulus> Kdybych měl UV tak si ho tam taky nasadím jako ochrana je to ok. Clonu používám na niže zmíněném sklu na ostatních zejména na makro sklech vůbec..........na 100 a 180 jsem neměl nasazenou clonu nikdy..........

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 18:07 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> nikdy jsem ho na živo neviděl, kdesi jsem to četl, že to je s růžovým nádechem, ale to neřeš, šlo o info proč a to jsi mi napsal.

MP-E65mm> no já ty UV mám ještě z dob kinofilmu, tak proč je tam nenasadit, lepší rozbít filtr než objektiv …
Clonu nasazenou taky furt nemám, na některých objektivech je vysunovací a na některých je napevno např. 300/4.

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 17:47 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> to slyším poprvé, o té růžové. V každém případě, měl by malinko změkčovat, ale nevím. Pro mě je to ochrana skla.

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 17:41 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> Používám pouze polarizační a občas šedý přechodový Cokin. Ostatní barevné..... uff......to je silný kafe :-) . UV taky nepoužívám , nikdy jsem ho nevlastnil...­.....jako ochrana mi slouží clona objektivu (EF 300mm f/2.8)

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 16:22 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> jj je prý trochu do růžova, myslel jsem, že k tomu máš nějakej důvod.

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 15:38 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> je to jen ochrana objektivu, něco jako UV. Praktický rozdíl na fotce nepoznáš.

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 15:01 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> já furt UV (jen ochrana objektivu) :-) , ale zajímal by mě, praktický rozdíl na fotce se SKY a bez něj (v rámci teorie a technickejch parametrů mám jasno), nikdy jsem ho nepoužíval.

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 8:44 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> používám stabilně SKY, hodně taky přechoďáky COKIN. Občas polarizák, ale ten skutečně výjimečně.

reagovat
Úterý 8. prosince 2009 v 0:37 ® regulus
regulus

Jsme se zase zasekli??? Nahodím téma, filtry – vaše názory a zkušenosti, jednak z hlediska výrobců a taky typů – používáte či nikoliv (UV asi skoro každej) spíš by mě zajímaly takový ty efektový star, IR, CP a pod.

reagovat