Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 787.105 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 7. prosince 2009 v 7:15 ® sus1

regulus> To máš fuk, já nekouřim a stejně mě nezbejvají(Kč):-)

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 ve 22:51 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> kdyby jen 1000Kč měsíčne :-93;

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 ve 20:20 ® sus1

regulus> Nooo, zatim zjištuju, ještě sem nic nekoupil.:-) Kdybys nekouřil,(1000Kč měsíčně)tak můžeš mít taky všecko originál.:-))

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 19:32 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> :-)

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 18:52 ® osprey
osprey

Tak náš myšák taky přičichl k rybařině. Ale moc ho to nevzalo…

reagovat
foto/forum/2009/th-img11199.jpg
Neděle 6. prosince 2009 v 18:15 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> dejme tomu 12 to se rovná dvanácti vycházkám a pak si stejně koupí originál :-) :-)

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 17:22 ® regulus
regulus

sus1> máš to marný, origoš Canon je za víc jak 1000 Kč …

Za to mám 13 a 3/4 těch čínskejch :-)) )

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 16:02 ® sus1

http://zbozi.cz/…non-rs-80n3/?…

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 15:46 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Jj,na tom megapix. jsem na ni koukal.:-)

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 15:44 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> CANON RS-80N3 co jsem koukal tak tam mají dvě jedna za 1600,– a druhá za 590,– na megapixelu je za 1190,– http://www.megapixel.cz/…ust-rs-80-n3

Když bych hledal tak bych jí možná sehnal levněji :-)

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 ve 14:37 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Z toho oehlingu nefungujou odkazy.Napiš mě o jakou jde.Dík.

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 ve 14:36 ® sus1

http://www.sfotky.cz/…formace.html?…

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 ve 14:27 ® sus1

Díky za odpovědi.Měl jsem taky na mysli něco do tisíce Kč.:-)

Robur>> Droxi drogerie – 10×15 2,29Kč atd.Foto knihy taky dělaj.Tet je to nově i na rajčeti.

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 ve 13:50 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> tomashr> vzdávám se, už nemám energii „obhajovat“ nejlepší dálkovou spoušť pod sluncem :-) :-)

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 ve 12:55 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> omyl, už od 4$ … :-)) )
http://photography.shop.ebay.com/i.html?…

MP-E65mm> fundovaní lidé takovou ptákovinu opravdu nedělají, řekl bych, že na to pomalu lidská ruka nesáhne, vše dělá automat … a pokud si myslíš, že v těch originálech je jinej mikrospínač než v těch no name, tak je to tvoje věc, já osobně tomu nevěřím, takovýhle věci se vyrábí už pěkně dlouho výhradně na dálným východě.

Pro zajímavost tady je schema té spouště http://www.popoind.com/…-release.pdf , jediný co je asi nesehnatelný je ten konektor pro Canon 10–50D a mezi nama, si raděj objednám 3 ty čínský a když se to podělá, tak to prostě vyhodím, protože za ty prachy je škoda času se to jen pokoušet spravovat.

ZN> ano je to jedno, jen ho nevyfotíš u Vltavy :-)

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 ve 12:48 ® Robur
Robur

zdar , nevíte o nějaké akci na vyvolání fotek, hlavně potřebuji pro babičky fotokalendář

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 10:55 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> Ale já se s tebou nepřu, jestli to je z Číny nebo z Japonska, jestli to dělájí bezdomovci nebo fundovaní lidé. Jen jsem napsal nějaký poznatek a neříkám, že to tak musí udělat. Myslím že sus1 není malé dítko a udělá si svůj vlastní názor a podle toho se zařídí. Já jí mám čtyři roky a věř , že když jdu fotit tak se holka pěkně zapotí :-)

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 10:31 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> je přece úplně jedno, jestli je tam pelikán nebo labuť.

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 10:05 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Hele odejít může cokoli… Měl jsem v servisu EOS 1D IIN, což je to nejprofesionálnější tělo, co si tehdy šlo představit – chcípnul. Naopak nižší těla (10,20,450…) mi neselhala nikdy – dá se z toho vyvodit, že jsou lepší kvality? Asi sotva, co?

U těch spouští se v současné době dělají „originály“ taky u OEM výrobců za pár šupů, a platí se čistě za dolepenou značku. Nicméně ta moje stará značková je ještě „Made in Japan“, ale rozdíl v provedení není patrný ani u ní – je to prostě zcela primitivní výrobek. Mohu vyjmenovat hezkých pár kousků fotovýbavy, kde si umím podstatně vyšší cenu originálu (či obecně nějaké „lepší varianty“) zdůvodnit velmi snadno, ale konkrétně ty kabelové (či bezdrátové) spouště k nim zkrátka a dobře nepatří.

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 ve 3:38 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> doporučuju http://www.vffoto.com/…n-ii-c8.html , je to bezdrát a dá se použít i jako drátová když chceš (i bez baterek), zkoušel jsem si ji od známého, mám ji objednanou. Original Canon se mi porouchala po dvou letech – kabel se přetrhl v ohybu, sletoval jsem si to a funguje dál, jak psal Tomáš, je to jen spínací kontakt, originál za tu cenu už nekoupím, nevyplatí se to.

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 ve 3:32 ® Libor
Libor

osprey> paráda, ty dvě fotky jsou povedené

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 ve 3:31 ® Libor reakce na …
Libor

LuboO> tvůj kamarád má krásné fotky

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 1:08 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> opět je to tvůj názor, já mám zkušenosti jiné. Už dvakrat jsem zaznamenal , že jakási no name spoušt selhala. (byl jsem u toho osobně) samozřejmě ten odkaz je ilustrační a věřm, že se dá sehnat levnějí. Jak jsem již psal, tady (ČR) bych si nekoupil ani krytku na tělo (Libor promine) :-) tehdy jsem to tuším objednával z ameriky :-)

PS: nepíšu to jen tak , že bych se nudil a nebo, že bych si dělal prdel :-)

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 0:49 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Teda promiň, ale teď se vyjádřím trochu ostřeji – to bych si musel nafackovat, abych koupil tu spoušť originál – dát 1600 za tlačítko a jeden rezistor, to fakt ne. Reálná cena je do 10USD i s poštovným a tu kopii od originálu nepoznáš – mohu ti to někdy ukázat, mám tu doma obě, originál právě tu co odkazuješ (koupenou už před dost lety ještě v době, kdy ty levné alternativy nebyly) a pak „čínskou“ k G10 (má jiný konektor, jinak identická). Fakt je nepoznáš, tady si nic nenalhávej… Z číny není rozumné koupit úplně všechno, vím o potížích s nějakými baterkami, na diskusi jsou i filtry, atd., ale zrovna ty kabelové spouště jsou jednou z věcí, kdy může v dnešní době koupit originál jen šílenec či zhýčkaný milionář, sorry :-((

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 0:18 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> mám tuhle a plně mi vyhovuje.....­....hlavně nekupuj nějakou „no name“ http://www.oehling.cz/…on-rs-80n3-1-[id-113517].html

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 0:11 ® regulus
regulus

A už se perou …

Je to sranda, fotka blbé labutě, nic moc, ale není to úplnej výcvak, navíc kontrována tím, že se jedná jen o jakési ilustrativní foto. Zkuste si představit, že ta labuť není labuť, ale třeba pelikán nebo jakejkoliv exotickej pták – fotka ptáka, jehož obraz se zrcadlí v hladině, docela by mě zajímaly vaše názory na věc … u Vltavy by jste ho asi nepořídili …

reagovat
Neděle 6. prosince 2009 v 0:03 ® sus1

Jakou kabelovou spoušt byste někdo doporučil??nebo bezdrát??Díky.

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 23:02 ® LuboO reakce na …
LuboO

tomashr> pozri si moju debatu s MP, zacala o 20:40

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:59 ® tomashr reakce na …

LuboO> No, ono to jako recese nevypadalo…

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:57 ® LuboO
LuboO

tomashr> paneboze, co to riesis? Clovek prida z recesie fotku velkeho vtaka a ides ma drbkat ako maleho chlapca. Juro odfotil labut takto, lebo isiel fotit labute. Ja som labute fotit nesiel a urcite by to inak dopadlo, keby to bolo tak. Tak uz tu neries kritiku niecoho, co kritizovat netreba.

reagovat