Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 786.948 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:56 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> no upřímně? to černý pozadí zrovna není ukázkové :-) :-) :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:55 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> máš samozřejmě pravdu to je bez debat, ale prvně bych řešil jak to odfotit kompozičně , z jaké urovně atd. pak si může počkat na nějaký lepší moment

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:54 ® LuboO reakce na …
LuboO

tomashr> precitaj si nizsie, preco som sem tu fotku daval. Ja viem, ze je to vycvak, nikto tu netvrdil, ze je to genialne dielo. A chytal som ryby, tie labute prisli za mnou a srali sa mi do plavaka, tak som si ich trivialne vycvakol. Inak by som sa vykaslal na ne. Len tolko.

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:53 ® tomashr reakce na …

tomashr> Mimochodem zrovna ten tebou zmíněný kamarád má své galérii krásný příklad toho, jak to s tou labutí myslím: http://www.fotoaparat.cz/index.php?… – asi nemusím vysvětlovat, že je to proti té tvé jistý rozdíl…

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:50 ® tomashr reakce na …

LuboO> No upřímně – problém této fotky je hlavně v tom, že to je klasický „výcvak“. Když si zajdu na půl hodiny k Vltavě, tak ti stejných či lepších fotek labutí udělám celou řadu. Nejde o to, že by byla špatná – to není, jen je to prostě natolik triviálně poříditelný snímek, že není ničím zajímavý. Chce to hledat nějaké „ozvláštnění“, takhle to prostě není nic vybočujícího.

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:49 ® Sander reakce na …
Sander

LuboO > v puškohledu by byla hezčí.

Jinak hezčí fotky zvířectva než ty od tvého kamaráda bych těžko pohledal. Žádné umělotiny, pohledné situace a mají atmosféru. Za tím bude spousta „odfocených“ hodin, ale vyplatilo se.

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:47 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

LuboO> co mě vadí víc, že to není focené od hladiny

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:41 ® LuboO
LuboO

MP-E65mm> tak este jednu. Stredovka jak svina, nie?

reagovat
foto/forum/2009/th-img11193.jpg
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:26 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

LuboO> příště mu dej trošku víc prostoru (je tam moc natěsno) a nezapomeň na ten odraz, je víc než žádoucí aby se tam vešel i odraz :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:18 ® LuboO reakce na …
LuboO

MP-E65mm> inak, bolo to fotene 22.11.2009, to mi pride na mladeho vtaka dost pozde, ale su lietajuce, ony sa u nas vzdy zlietaju na jesen, kym nezamrzne VN. Su otravne jak bernak…

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:11 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

LuboO> až na pár detailů to jde :-) :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 22:02 ® LuboO reakce na …
LuboO

MP-E65mm> aj ja som si odfotil, aby ste tu sami nemachrovali, prepaly si nevsimajte, ide o velkost…:)))

reagovat
foto/forum/2009/th-img11191.jpg
Sobota 5. prosince 2009 ve 21:52 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> ten moment je luxusní........na tom se shodnem všichni......­........ o tom blesku jsme se bavili na orlíku :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 21:48 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

LuboO> ano, mě peří ještě nenarostlo tak se jím chlubit nemohu.....když si vyfotím „ftaka“ tak se chlubím :-) :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 21:40 ® osprey
osprey

Dvě fotky z poslední doby. Ta s rybářem je výcvak – snažil jsem se udržet třináctinu sekundy, jak jen to šlo. To je právě záležitost toho stativu, který nenosím.

Ta druhá je zase jedna z těch, o které usiluju.

reagovat
foto/forum/2009/th-img11189.jpgfoto/forum/2009/th-img11190.jpg
Sobota 5. prosince 2009 ve 21:40 ® LuboO
LuboO

ale aj tak si myslim, ze vy fotovtackari sa chvalite cudzim perim…

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 21:37 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

LuboO> to jméno mi něco říká, ale osobně ho neznám .........fotky samozřejmě pěkný

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 21:35 ® LuboO
LuboO

pocuvajte, vtackari, kukajte sem a kochajte sa, je to moj velmi dobry kamarat a myslim, ze Pán wildlife fotograf…

http://www.fotoaparat.cz/index.php?…

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 21:33 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> jj, to ti věřím :-) dej si za mě aspoň dvě :-) k Tvým deseti :-) :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 21:31 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> já to žeru, vydržim v tom zalezlej hodiny, pozorování drobných pěvců je pro mě nádhera. Už je některé bezpečně poznám podle hlasu, maj i spoustu výstražných zvuků a chování, no pro mě prostě paráda, budu se tim bavit až do jara. A ted jdu napivo:-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 21:23 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Libor> no vidíš , sykorku ještě nemám, ale letos bych chtěl dát nějaký krmítkovky :-) fotokryt nevlastním jinak bych ti ho půjčil.......­......pro mě to jsou vcelku vyhozený prachy, to si radši přidám a koupím mušák :-) focení ptáku v ČR je docela adrenalin, o tom padla taky debata na WL srazu, kamkoliv se podíváš za hranice je to dávačka, tady je to bída :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 21:12 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> dnes po skládání dřeva jsem si postavil stabilní fotokryt na kraji lesa, s nadšením jako malej kluk když jsem si s kamarády dělal bunkr. To saze bude prosezených hodin než se povede pěkná póza sýkorky :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 20:58 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 20:56 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> díky technofile :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 20:46 ® LuboO reakce na …
LuboO

MP-E65mm> tak ten prvy odstavec kedykolvek podpisem, ten druhy sa ma netyka…:-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 20:39 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> možná by tě to mohlo zajímat :-) http://www.photonature.cz/…o-a-sum.html

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 20:38 ® MP-E65mm
MP-E65mm

tomashr> ty takový zarytý canonista by sis koupil olýka? tomu nemužu uvěřit :-) :-) :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 20:36 ® MP-E65mm
MP-E65mm

regulus> Bohužel nekecám :-) Ano, považuji se především za „makrofotografa“ nebo spíš člověka který fotí makro. Nevím, nepříjde mi když člověk dělá práci dokonale, že by u toho nemohl relaxovat já si to právě užívám se vším všudy :-) A proto razím teorii, když chytat tak chytat a když fotit tak fotit. Nelze sedět jedním zadkem na dvou židlích :-) tedy někdo to dokáže, já bych to taky dokázal, ale právě, že si to chci užít na 100% tak to tak nedělám :-) už jen toto mluví samo za sebe :-)

Když bych měl fotografický ambice, tak se tu fotografii snažím prodat, vnucuji to všude kam chodím, když se podíváš na můj web, tak tam zjistíš, že jsem ho neaktualizoval nějaký pátek, články píšu sporadicky a věř, že bych klidně mohl psát jeden týdně, ale nechci být otrok svýho webu a proto na to nahlížit trošku jinak (takhle ambiciózní člověk nevypadá)....... dělám to proto, že mě to baví i přes to, že se to snažím dělat dokonale.

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 20:20 ® Libor reakce na …
Libor

LuboO> :-)

reagovat
Sobota 5. prosince 2009 ve 20:06 ® LuboO
LuboO

regulus> no ak nie je, tak zaspievam fotaku pesnicku od IMT Smile „Opri sa o mna“, zafixujem sa vnutornym kostrovym svalstvom do pozicie betonoveho piliera a cvakam o dusu spasenu…

reagovat