Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 786.886 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. prosince 2009 ve 23:14 ®
-
osprey:škoda,že v tých Tatrách už nie je čo fotiť,ako malý chlapec som tam chodieval,lebo som mal problémy s prieduškami.Keď som sa tam prišiel pozrieť poviac ako 20tich rokoch,tak všetko bolo úplne rovnaké,akurát totálne schátrané…Od vtedy do Vysokých Tatier nechodím,maximálne sa na ne pozriem z brehov Liptovskej Mary,alebo Bešeňovej
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 23:05 ® osprey reakce na …
-
Luban> Já pobyl tři neděle na severní Moravě a půl roku jsem se toho přízvuku zbavoval.
Pro mě neexistují žádné bariéry mezi lidmi, dokud se lidi chovají jako lidi. Naopak jsem rád, když sem někdo ze Slovenska zajde. Já zas v létě zajdu k vám a trochu vám s rodinou pošlapeme Tatry.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 22:56 ® ZN reakce na …
-
Luban> Valašské království, to je matka kultury
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 22:52 ®
-
osprey,ZN:ja denne ťukám do českej klávesnice,fakturácie rozpočty a podobné kraviny,takže s gramatikou nemám fakt problém a čo sa týka reči,moja čeština je silno s valašským dialektom:D Ono 14 rokov na Valašsku to na človeku nechá následky:)
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 22:05 ® ZN
-
Luban> nic neměň, mi je slovenština velice sympatická, stejně jako smysluplné příspěvky. Ono to s šusem není tak divoký.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 22:02 ® osprey
-
Luban: Klidně dál piš slovensky, oni to tak zle nemyslí a je třeba je vychovávat. Přesně ten typ lidí, jako jsi ty, bych tu rád viděl.
Ja nemám so slovenčinou žiadny problém. Školný diktát by som asi napísal na nedostatočnú, ale prečítať možem čokoľvek.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 21:55 ®
-
sus1:ja sa ti ospravedlňujem,že som sem po dlhej dobe vletel a svojou slovenčinou narušil hladký priebeh diskusie…Aj keď mi česká gramatika nerobí problém,nemienim tu nejako meniť svoje zvyky,pokiaľ ti to vadí,nemusíš to čítať,ostatne ja som sa k tejto debate vyjadril,takže viac sa mojimi slovenskými „blábolami“nebudeš musieť prehryzávať… Boli tu časy,keď tu bola slovenčina permanentne a na fórach odpovedali ľudia ktorí problematike rozumeli… Toto všetko bolo ešte na prvotnom designe stránok,keď David prebral tento web,ale to ty si asi nepamätáš. Je na škodu veci,že títo ľudia sa postupne vytratili… Ďalej to tu nebudem rozoberať,lebo je to mimo fóra,ospreya mi je trochu ľúto,lebo ho čaká syzifovská práca a ja mu držím palce…
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 20:27 ® sus1
-
regulus> Ty dyby si mluvil, jak tě zob narost,tak tu taky víme how.....
) a to si občan čr.
Už sem ledacos zapoměl.Na vojně to bylo denně,ale tet??
At tě ani nenapadne tady něco zkoušet tou tvojí hatmatilkou,budeš to muset pak stejně vysvětlit.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 20:23 ® osprey
-
regulus: Krásně řečeno. Důležité je, že to tu žije. Navíc teď je takové fotograficky slabší období a každá fotka dobrá.
A pokud chceš vidět fotku, která je totální šrot, koukni na tu moji poslední dnešní v rubrice Z lovu. Ani nevím, jak se mi to povedlo – foťák ostřil, cvakal, ryba se mrskala, na panelu se to zdálo dobré a domů jsem dovalil fotografické blitky. Škoda, byla to jedna z těch lepších rybek.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 20:15 ® regulus reakce na …
-
Luban> myslím, že je dobře, že jsi našel fórum, kam stojí za to něco napsat a s tím mým rejpnutím si nedělej hlavu, vždyť víš, jaká su tlama nevymáchaná.
sus1> kup si česko-slovenskej slovník a nevotravuj s žebráním o překlad
)
ALL – tohle fórum se nejspíš nepatrně odklonilo od původního zadání a zvrhlo se k všeobecný diskusi o focení, což je dle mýho názoru dobře. Zazněly tu různý názory, připomínky, kritiky. Osobně si myslím, že pokud sem jednou za čas někdo šupne fotku z kategorie, nevím jak to správně nazvat, prostě jen takový to cvak, tak to vůbec nevadí, ostatní se k ní buď vyjádří nebo ji nechají bez povšimnutí a myslím že i to autorovi naznačí zač ta fotka stojí. Pokud bychom sem všichni vehementně chtěli dát jen ty fotky co jsou alespoň z našeho pohledu super, tak by tu bylo fotek jako šafránu. Přiznám se, že v tomto případě bych sem asi nedal nic.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 v 19:44 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Noo čoveče na hardisku by se našlo ledacos,ale to už by bylo tady navěky konec s enkama.
reagovat))
- Středa 2. prosince 2009 v 19:42 ® sus1 reakce na …
-
Luban> Díky.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 v 19:20 ® osprey
-
To all: Jasně. Mě berte jako člověka, který když to tu bude skomírat, tak sem nabije, co na harddisku najde.
Doufám, že za rok za dva to bude šlapat samo a když už sem něco vložím, tak to bude z lepšího soudku.
ZN: Vždycky když čtu tvoje úvahy nad smyslem focení, tak ti jednak dávám za pravdu a jednak se stydím, protože prostě fotím v poklusu a podle toho to vypadá…
reagovat - Středa 2. prosince 2009 v 18:57 ® MP-E65mm
-
akademicka čtvrthodinka
reagovat - Středa 2. prosince 2009 v 18:16 ® reakce na …
-
sus:sorry „pořídí si zrcadlovku“
reagovat - Středa 2. prosince 2009 v 17:53 ® sus1
-
Hergot,už sem z té slovenštiny nějak vypad.
reagovatCo je tohle??…si zadovážia zrkadlovku v digitálu …
- Středa 2. prosince 2009 v 17:44 ®
-
regulus:neboj ja som pri počítači furt:D Len som tu už dlho neobjavil topic,ktorý by ma zaujal,no a vzhľadom na to,že pár aparátov vlastním,či už digitál,alebo kinofilm,tak som si tu dovolil napísať…Síce to neni nič hodnotné a ani poučné,ale zase sú tu ľudia,ktorí tomu rozumejú viac,ako ja a rád si prečítam ich príspevky
reagovat - Středa 2. prosince 2009 v 17:37 ®
-
ZN:v podstate si napísal,to čo si ja myslím o fotografii…Ja som ale hlavne narážal na to,že mnohí si zadovážia zrkadlovku v digitálu a snažia fotiť úplne niečo iné,ako boli zvyknutí s kompaktom.A je diametrálny rozdiel nafotiť fotografiu,v ktorej je niečo elektrizujúce a fotenie tématických fotografií,povedzme z dovolenky a podobne. Samozrejme každý musí prejsť tými základmi,ale mal by sám sebakriticky uznať,kde je jeho vrchol a pokiaľ by ho na to upozornil niekto fundovaný,tak by to nemal brať,ako urážku,ale ako fakt.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 v 15:03 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Problém je v tom, že 90% lidí vidí fotku jako „spotřební zboží“ vidí vyfocenou rybu, budou jí hltat, ale ten zbytek 10% si řekně .....hmmm, tady to chtělo ubrat, tamhle víc místa atd. prostě se nad ní pozastaví a z těch 10% se najdou jedinci třeba jako ZN ( vnímaj to uplně jinak, jsou o několik levelů výš) a podle toho to taky vypadá.
Ve finále tu myšlenku dokáže přečíst minimum lidí…přesto, že tam je
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 13:33 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Nooo,sousedka má pěknou zálibu.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 13:28 ® regulus
-
osprey> já ani do zoo chodit nemusím, stačí vylézt o jedno patro …
reagovat)
- Středa 2. prosince 2009 ve 13:21 ® sus1
-
Jinak už snad začal u nás prosinec,tak jak má bejt.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 13:19 ® sus1
-
ZN> No vidíš,zrovna s tou lampou mam problem.Zkoušel se tuhle fotit znova tu věž(asi sem sem taky dával) a ne a ne se jí zbavit.Natáčel jsem se jak to šlo,cuoval,moc to nejde ,stojí tam barák a lehat na zem si teda nebudu.
reagovatAle prostě, jak je věž rovně,tak lampa je ........no na pikaču.
- Středa 2. prosince 2009 ve 12:52 ® Libor reakce na …
-
ZN> plodná to diskuze, vesměs souhlasím, hlavně s poslední větou.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 12:38 ® ZN
-
Luban> Úterý 1. prosince ve 22:18 Směřoval i nesměřoval
V každém případě si myslím, že prvotní počin fotografa by se umění týkat neměl. Měl by vyjadřovat, myšlenku, zážitek, nějaký pohled na něco. Čím víc osobitého vidění, tím je fotka lepší. Jestli je to umění, to pak musí posoudit jiní. Někteří jsou vynikající dokumentaristé, dokáží svým pohledem vystihnou na fotce grooo, dokáží pro mnohé neskutečné. Jiní mají cit pro výtvarné fotky, dokáží vyfotit, co normální smrtelník nevidí a přitom mohou stát na stejném místě. Obojí mohou být vynikající tvůrci. Je to umění, nebo jen ofocení něčeho? Já s myslím, že ofocení skutečnosti nestačí.
Vracím se k samému začátku této diskuze. Tady by mělo jít o to, aby se každý, kdo má snahu a chuť, dostal o krůček dál. Což není problém,problém je až ten vrchol. Myslím, že by tady nemělo až tak jít o kritiku, ale naznačení směru. Jasně, je otázkou, jak moc je to naznačení relevantní. To je ale otázka jiná.
Libore, naopak, dávám sem docela průměrné fotky. Těch nadprůměrných fakt nejsem schopen moc vyprodukovat. Pár mi jich na stěně visí, ale to, že jsou nadprůměrné si myslím já a pár lidí, kteří focení rozumí (aspoň si to myslím). Je to subjektivní, ale i na tom fotowebu se hodnotí jen fotka, je jedno, co na ní je. Vždy by to tak mělo být, hovořit by měl výsledek. Tady žádné výmluvy typu ryba se mrskala, projelo tam auto, ta lampa tam fakt stála a jinak to nešlo, atd., neplatí.
Fotka zůstane jen fotka a někdy je strašně moc těžké k ní dojít. A to tak, že kurevsky
reagovat - Středa 2. prosince 2009 v 11:14 ® osprey
-
Luban: Dával bych sem těch fotek i víc, ale jen tento měsíc jsem jich utopil skoro 500 v jakémsi projektu no a pak snadno nejsou.
A navíc jak píšeš. Fotka chce myšlenku. A fotka, ze které je ta myšlenka vidět, to je vzácné zboží.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 v 10:59 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Naštěstí od toho bydlim kus dál, i když ta moderna se cpe všude,tak se mě zatim netýká a dlouho snad ani nebude.
reagovatZ Prahy jedině utéct,tam asi nic jinýho nezbejvá.
- Středa 2. prosince 2009 v 10:55 ® Libor reakce na …
-
sus1> ty lumpe
reagovat, však já taky ne, ale vadí mi u nás to stavění satelitních měst a plechových hal všude okolo.
- Středa 2. prosince 2009 v 10:23 ® sus1
-
Libor> Tady vůbec nejde o nick.Už jsem to tady vysvětloval.Ty se tam chceš stěhovat, já ne.
reagovat - Středa 2. prosince 2009 ve 3:30 ® regulus
-
Luban> ty ksichte (vlastně dva ksichti
reagovat) ), že se kurnik ozveš, sem myslel, že tě ta tvoja roba ani k počítaču nepustí, když seš včil ten novomanžel …
)