Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 786.472 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 1. prosince 2009 ve 21:37 ® LuboO reakce na …
-
osprey> to tam pri Tabore mate v lese? A Tabor je na juh od Antananariva alebo na sever?
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 ve 21:37 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
osprey> To jsi vyfotil na své zahradě?
reagovatJinak ty první dvě se mi moc líbí…
- Úterý 1. prosince 2009 ve 21:28 ® osprey
-
A ještě aspoň jednu várku. To zvíře vpravo je mi obzvlášť sympatické, zvlášť v některých vysoce sofistikovaných podobách… jako je třeba tlačenka.
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 ve 21:26 ® osprey
-
Skomírá to tu. Koukal jsem, že za celý den ani příspěvek. Dám vám sem nějaká zviřátka. Jsou veslá, jsou hravá…
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 ve 21:25 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Chyba. Nikde se tak snadno nefotí otakárci nebo okáč voňavkový. Já tam byl už několikrát (třikrát určitě). Klidně to dám zas. Ten výhled není špatný.
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 1:45 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> jj Dívčí hrad neboli Děvičky nebo taky Děvín mimochodem Děvínů a Dívčích hradů je nejen v ČR několik …
Ještě jedna fotka pevnou 135 z jinýho místa …
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 1:41 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Až ty budeš vstávat, tak já budu ulehat
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 1:40 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> jezdil jsem tam chlastat...........ehm tedy sosat vínečko
reagovatPřímo do Pavlova a ten krpál na Dívčí hrad jsem absoloval a už mě tam nikdo nedostane
- Úterý 1. prosince 2009 v 1:27 ® Libor
-
Tak děcka, vypněte foťáky a hurá na kutě, ráno se vstává v 6hod. Dobrou.
Regulus: já tam byl jednou na své Jawě 350, zadek mě ale bolel možná víc než z Pendolína.
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 1:25 ® regulus reakce na …
-
osprey> jak povídáš, ja richtig
) dalo by se říct, že jsi Pálavu, tedy přesněji TV vysílač na vrcholku hory Děvín, mohl vidět z vlaku úplně přesně takhle, snad kromě toho uskupení mraků. No a právě proto, že o tvojí návštěvě na Dyji vím, tak jsem si musel rejpnout.
Jinak s naším „supervlakem“ je mi to líto, ze zvědavosti jsem tím záměrně jednou jel do Prahy a naprosto jsem nepochopil, proč je to dražší, no prostě no comment …MP-E65mm> no jo, pán jezdí fotit broučky na JM, tak taky ví
reagovat)
- Úterý 1. prosince 2009 v 0:53 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> divčí hrad nad Pavlovem tuším
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 0:49 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Díky, že jsi to nepráskl. Poskytl jsi mi příležitost, abych prokázal svou zcestovalost
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 0:47 ® osprey
-
regulus> Myslím, ba jsem přesvědčen, že je to Pálava – já ji podobně fotil z vlaku, když jsem jel od Prutose směrem na Brno.
Nevzpomínám na to úplně rád. Koupil jsem si lístek aniž bych bedlivě studoval jízdní řád, k nástupišti přijel Pendolín a já doplácel průvodčímu dvě kila za ten luxus
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 0:42 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> mužu to prásknout ?
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 0:25 ® osprey
-
skwor: Musím souhlasit s Liborem. Nikdy neřež fotku až tak brutálně.
A k té řece – já se snažil podobně jako ty a dodnes mám z řeky dva kusy 39,5 cm. Tak jsem zajel na ten písák…
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 0:23 ® regulus
-
Nu což, jedna ze včerejška z ryb a druhá ze dneška, nemohl jsem nezastavit a neblejsknout to i když skutečná realita vypadala lépe.
Hádanka pro redaktora
reagovat) co je na druhé fotce.
- Úterý 1. prosince 2009 v 0:23 ® osprey
-
LuboO: Tohle se nedá hanět. Musela to být klika trefit ten okamžik.
Anebo jsi opravdu dobrý fotograf
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 ve 22:27 ® LuboO
-
uz som to sem raz dal, ale ja som hnusny jesitak, tak sa idem chvalit zase… A urcite ma vsetci sfuknete, jak som to zle urobil, nie?
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 ve 22:15 ® MP-E65mm
-
Po dlouhý době jsem se podíval na nejmenovaný fotoserver, kam jsem vkládal fotografie, narazil jsem na tuto fotku...........je to tři roky stará zaležitost. S odstupem času se mi strašně líbí, zejmena hloubka ostrosti, která fotce dodavá jiný rozměr............... co vy na to?
Ten přiblblej rámeček ignorujte......ještě jsem to neměl v hlavě srovnaný
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 ve 21:04 ® skwor reakce na …
-
Libor> Ahoj, ono to bylo jako obvykle – rychle rybu zdokumentovat a co nejdřív pustit
reagovatTo je hlavní, klidně i na úkor kvality fotky. 40+ padne, jednou jo. Nebyl by problém zajet na písák, kde to je otázka dvou tří vycházek. Ale proč? Roky se o něj snažím na řece a pak by ta ryba pro mě měla sotva poloviční cenu. Je dobře, že jdu nahoru po centimetrech
- Pondělí 30. listopadu 2009 v 19:35 ® Libor reakce na …
-
Karlos 11> já jsem taky na začátku cesty, bys viděl jak jsem si v neděli zanadával. K té štičce . nebál bych se jít víc k detailu jak psal ZN. Fotil bych ji asi takto, prostě jít blíž nebo zazoomovat (pozor obojí je trochu odlišné).L.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 19:26 ® Libor reakce na …
-
skwor> čau Lukáši, trochu jsi ji neořízl, ořízl jsi ji hodně. Jestli je tam v „Z lovu“ originál, je to kompoziční vražda tý fotky, škoda. A tak koukej toho 40+ co chytneš další víkend vyfotit lépe
reagovat, přeju Ti to.. . Kdybych ho fotil, komponoval bych to jak posílám (černá plocha ti chybí)
- Pondělí 30. listopadu 2009 v 19:25 ® LuboO reakce na …
-
MP-E65mm> fotka ako fotka:)
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 19:20 ® MP-E65mm reakce na …
-
LuboO> není fotka jako fotka
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 19:05 ® LuboO reakce na …
-
MP-E65mm> ale ja si myslim, ze vyfotit fotku bez naslednych uprav v dnesnej dobe ide uplne v pohode…
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 18:43 ® skwor
-
Tuhle jsem už dával včera do Z lovu, trošku jsem to oříznul a hodím to i sem. Sedmatřicátník.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 18:38 ® MP-E65mm reakce na …
-
Karlos 11> vyfocení fotografie bez nasledné úpravy v dnešní době prostě nejde a kdo si myslí, že ano tak sám sobě lže
reagovatStáhni si nějaký softwarw na uravu fotek, v tvém případě ti vřele doporučuji Zoner photo studio a zkoušej si v něm nějakou dobu hrát, nebo jestli máš photoshop + nějakou knižku od Scotta Kelbyho tak čti čti čti a vzdělávej se, je to daleká cesta , ale o to je to krásnější
Co se týká kompozice tam jsou jistá pravidla , ale každý to vníma jinak a přesně definovat jak co má být vyfocené nelze. Kontrast je asi s toho všeho co jsi psal to nejjednodušší a ostrost, tam ti nezbývá nic jiného než fotku zachytit ostrou již při focení a k tomu budeš potřebovat dobré světlo a pevnou ruku
- Pondělí 30. listopadu 2009 v 18:23 ® Karlos 11 reakce na …
-
MP-E65mm> Libor,ZN, Dík za reakce, jak už jsem posledně psal, jsem s focením na začátku cesty. Na svých fotkách bych rád docílil lepšího kontrastu a ostrosti ale i kompozice. Rád bych prostřednictvím fotografie zachytil atmosféru svých návštěv u vody včetně zdokumentování ryb v dobré kvalitě, při maximální šetrnosti k nim. Také si budu muset něco nastudovat o postprocesu o kterém vím jen to, že existuje. Nečekám, že mě poradíte a zítra vyhraju press photo:o) Je to spíš o čerpání informací a jejich převádění do praxe. Ještě jednou všem děkuji za příspěvky a trpělivost. Karlos
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 16:50 ® MP-E65mm
-
Karlos 11> proč nejsi spokojený? to je první věc. Nemysli si , že ti tu někdo poradí a z fotáku ti polezou super fotky, to je druhá věc. Evidentně máš problém s postprocesem o kompozici nemluvě. Pokud máš problém se clonou a chceš tam toho nacpat víc není nic jednoduššího než přiclonit, ale tvůj problém ti to nevyřeší............nevím co od ty fotky chceš, asi nejpodstatnější otázka, pokud na ní dostanu odpověď a bude to v mých silách tak ti klidně poradím dál. Teď to je jako kdybych slepému radil cestu přes Prahu
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 16:16 ® ZN
-
Karlos 11> jen jsem trošku upravil histogram, výsledek (když pominu tu kompozici) je rapidně lepší.
reagovat