Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 785.888 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 30. listopadu 2009 v 16:13 ® Libor
-
ZN mě předběhl, ale souhlasím s ním ve všech bodech.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 16:11 ® Libor reakce na …
-
Karlos 11> ahoj, a nejsi spokojen s čím? S technickou kvalitou?, nebo s čím? Dobré by bylo kdyby jsi napsal co se Ti na každé nezdá. První dvě mi přijdou dost světlé a mírně bez kontrastu. To jak je to vyfocené(kompozice atd.) je věc druhá. Jinak dobrý zápis do tohoto fóra.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 16:10 ® ZN
-
Karlos 11> dle mého, první fotka je bez kontrastu, pohrej si trošku s histogramem. Kompozice je taková nijaká, spíš žádná. Ničím nezaujme.
Druhá fotka je podle mne nejhorší, je tam toho hodně na hromadě, člověk neví, na co se podívat. Ta kompozice je rozbitá, štika úplně zapadne. Tu štiku jsi asi fotil především, měla by být daleko dominantnější.
Třetí fotka je pro mě nejlepší. I když i tady jsi se s kompozicí moc nenamáhal, přesto má fotka díky malé cloně atmosféru, je na ní vidět, že jsi se o něco pokoušel. Určitě bych krabičku vizuálně víc oddělil od toho prutu s navijákem, třeba tak, aby byl ještě víc rozostřený, nebo aby byl úplně mimo krabičku.
Btw., ta nízká clona, to je, zase dle mého, dobrá cesta. Jen je potřeba víc přemýšlet o té kompozici, vědět, co přesně chceš. Je to někdy složitý, ale výsledky se rapidně zlepší.
reagovat - Pondělí 30. listopadu 2009 v 15:31 ® Karlos 11 reakce na …
-
MP-E65mm> Libor a ostatní, Ahoj před časem jste mi radili s focením ryb v režimu priority clony, fotil jsem půjčeným objektivem EF 75–300 mm f/4–5,6 III USM. Snažil jsem nastavit co nejnižší clonu a tady je výsledek s kterým nejsem moc spokojen. Prosím o Váš názor, případně radu. Děkuji za Vaše názory Karlos
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 23:01 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Ahoj,
Program byl super, jen ty ryby trošku zanedbávám, ale sám víš jak je to s tím časem
škoda, že den nejde natáhnout
Koukal jsem do „Z lovu“ a ty sis to užíval taktéž
Co sklo, dobrý?
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 22:45 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Jak vidím, absolvoval jsi v uplynulých dnech hodnotný program. Já naštěstí taky. Teď kmitám jak o život.
Tím novým objektivem už jsem udělal asi pět fotek
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 20:58 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Sraz byl dobrý, spousta informací, několik přednášek ( Belize, Ekvádor, Dunajská delta, Hortobágy ) spousty fotek, ale i ruzných pomocných věcí jako balabáni, maskovacích sítí atd. Pro mě bylo velkým přínosem informace ohledně CHKO / fotograf a pohled ornitologů na situaci kolem fotografů. Někdy pokecáme, jinak Mecan to měl plně pod kontrolou a dobře to zorganizoval.
Jinak jsme to měli v myslivecké chajdě kde se podávala zvěřina, takže co se jídla týká tak se to dalo
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 20:35 ® tomashr reakce na …
-
Libor> člověče důchodců tentokrát moc nebylo – možná na ně byla moc zima…
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 20:26 ® Libor
-
tomashr> moc času jsi neměl protože tě už hnali místní zarytí usedlíci vidlema, to víš každej potřebuje svého kapříčka na vánoce..
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 20:13 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Tentokrát jsem na ně byl celkem hodnej, navíc jsem na to jednak neměl moc času a za druhé jsem spíš testoval nějaké novinky ve výbavě (feeder Mikado T-REX TWIN a pak nějaké navijáky). Fakt ale je, že jsem zase dostal jedinou podoustev (mimochodem celkem nadprůměrnou), jinak zase jen kapři – zatím jsem se jich tedy nezbavil
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 20:11 ® Libor reakce na …
-
LuboO> wobler nezdrhl protože byl připnutý na lanku, kdyby praskla karabinka už by byl fuč..
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 20:08 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> no jo, 7D je sexy kočka, a co sraz? dobrý? Dnes u řeky jsem zas koukal na ledňáčka jak loví z větve, chtělo by to neviditelnej plášť.. . Krom toho je tam dost morčáků, ale jejich úniková vzdálenost je taky velká.. .
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 20:04 ® Libor reakce na …
-
tomashr> do konce roku se těch kaprů nezbavíš
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 20:03 ® Libor reakce na …
-
Sander> díky za fajn reakci, je to tak, jen se soustředit což mi zrovna nějak nešlo. Dneska jsem ale měl ten blbej den, den na prd – znáš to? Voda studená, v holinách mě záblo jak blázen, dvě ryby mi spadly a jeden opravdu pořádnej tloušták si dělal co chtěl a zajel do vázky a tam se vypnul. No a následné focení: nevěděl jsem kde co mám, všechno jsem prostě dělal roztržitě a blbě, do toho utopená krytka objektivu.., až jsem ze samé na*ranosti na sebe dělal blbě všechno. Znáš to?
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 19:35 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Já tenhle víkend byl venku jen krátce a hrál jsem si spíš s videem (jenom s G10), nějaké videosekvence kaprů mi přibyly, tak to zkusím příležitostně složit do souvislého klipu, uvidíme jak se to povede. Kvalitní to moc nebude, ale to mi zatím nevadí, spíš si ověřuju různé technické možnosti.
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 19:28 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Čau chlape, pěkný tloušťák. Zítra se chystám taky a pokud bude svítit mozol, tak si vezmu taky cvakátko, jdu prubnout tu boloňku, tak ti pak napíšu co a jak. To aby si měl do čeho vrážet prachy
reagovatJinak jsem držel včera 7D na srazu wildlife fora, povedený to mazel
takže šetři šetři
- Neděle 29. listopadu 2009 v 19:18 ® Sander reakce na …
-
sus1 > co že se ti pohlo?
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 19:04 ® sus1
-
Nooo, tak se to pohlo.
reagovatLubo – pěkný.
- Neděle 29. listopadu 2009 v 18:02 ® Sander reakce na …
-
Libor > jednu radu Ti dát můžu – plácnutí tlouště se dá snadno odhadnout předem a podle toho se zařídit. Pozná se to tak, že ryba nejdříve více otevře skřele, jakoby se hodně nadechne. To už je okamžik, kdy házím foťák pryč, protože budu v brzké době potřebovat obě ruce. Poté ryba vypne ocasní ploutev a začne zlehka zvedat vzhůru. A to už je moment, kdy máš mít levačku na hlavě ryby a pravačku na ocasním násadci. Ryba si to rozmyslí a je vklidu. Nijak netlač, spíš jen drž otevřenou dlaň a čekej až se Ti o ní hlava ryby sama opře. Celé to trvá tak dvě vteřiny, pak vem rychle foťák a cvakej, ať ho můžeš pustit.
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 18:00 ® LuboO reakce na …
-
Libor> ale ten wobler ti pozuje pekne… ten ti nezdrhol, dufam?
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 17:53 ® Libor
-
Dnes mě vyškolili tloušti. Položit si je na zhotovení fotky je hrůza, hned se mrsknou a jsou fuč. Nevím jak to Sander dělá. Ze tří co jsem čapnul mi dva zdrhly před cvaknutím a toho jednoho jsem cvakl jen takto. Objektiv postříkaný vodou, krytku jsem utopil, zlatý štiky, ty alespoň člověku chvilku podrží
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 16:44 ® osprey reakce na …
-
LuboO> Nádhera. Prozatím nestíhám vlastní život, ale jestli ho jednou budu stíhat, pořádně to tam u vás prolezu.
Ostatně v létě bych se měl týden vyskytovat ve Vysokých Tatrách, takže zase uvidím kousek Slovenska.
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 15:37 ® LuboO reakce na …
-
zlomiljsemprut> pozri na tento link, tam sa dozvies vsetko…
http://hiking.sk/…ndolina.html
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 15:26 ® zlomiljsemprut
-
LuboO> Tak toto je pecka! Takhle nějak si představuju cestování a ideální dovolenou.
reagovatCo to je prosím Tě za chjdu? To je něco jako provizórní úkryt pro turisty nebo to je Tvoje?
- Neděle 29. listopadu 2009 v 15:19 ® LuboO reakce na …
-
osprey> noclah, rano, 2. den
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 15:17 ® LuboO reakce na …
-
osprey> taka mala pozvanka: 1. den, vecer a noclah
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 14:53 ® LuboO reakce na …
-
osprey> vsak som ti pisal, vo februari ideme na dvojdnovu Geriatric tour, pridaj sa…
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 ve 14:16 ® osprey
-
LuboO: Pěkné fotky. A ani nevíš, jak mě dráždíš s tou Fatrou
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 11:03 ® ZN
-
LuboO> ta první zimní má fajn světlo, tedy i atmosféru.
reagovat - Neděle 29. listopadu 2009 v 11:01 ® ZN
-
jedna ze včerejška, taky náladovka.
reagovat