Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 785.600 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 20. listopadu 2009 ve 23:31 ® -zruseno reakce na …

LuboO> supr

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 23:31 ® LuboO
LuboO
reagovat
foto/forum/2009/th-img10989.jpg
Pátek 20. listopadu 2009 ve 23:20 ® regulus reakce na …
regulus

cercer1> co by sis koledoval, technicky pěkně zvládnutý (myslím to poskládání), ke kompozici se zásadně nevyjadřuju, páč tomu nerozumím, ale nějak ta fotka na mě působí prohnutě. :-)) )

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 23:18 ® Libor reakce na …
Libor

cercer1> mám rád panorámata

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 23:12 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

cercer1> z kolika fotek?

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 22:45 ® -zruseno reakce na …

cercer1> nerozumím tomu, ale moc se mi to líbí :-D

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 22:05 ® cercer
cercer

vím,že si tu koleduji..ale chci se pochlubit svou první panoramkou :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img10987.jpg
Pátek 20. listopadu 2009 ve 21:52 ® -zruseno reakce na …

Libor> tak snad to příště zvládnu šikovněji :-)

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 21:28 ® Libor reakce na …
Libor

padák> hele já nevím, krajiny vůbec neumím, ale hádal bych že bys tam měl mít tu zemi, třeba z jedné třetiny zemi, zbytek nebe.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 21:24 ® -zruseno

Libor> jak mám vyfoti nebe, jako na té 4té fotce. Vůbec mi to nešlo. Díky!

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 21:18 ® -zruseno reakce na …

Libor> díky moc!

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 21:17 ® Libor
Libor

padák> ahoj,jdeš dobrou cestou bych řekl (u těch prvních tří)

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 21:16 ® -zruseno

Ještě jedna.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10986.jpg
Pátek 20. listopadu 2009 ve 21:16 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> zítra bych šel rád, zajímalo by mě to, ale mám práci. Ve středu ale dorazím.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 21:14 ® -zruseno

Co říkáte na tyhle fotky? budu rád za názory díky

reagovat
foto/forum/2009/th-img10983.jpgfoto/forum/2009/th-img10984.jpgfoto/forum/2009/th-img10985.jpg
Pátek 20. listopadu 2009 v 16:45 ® tomashr

Jen tak naokraj -zítra je v Praze setkání Fotoaparat.cz – http://www.fotoaparat.cz/article/10847/1 , kde mimo jiné mám také jednu přednášku. Pokud někdo nemá co na práci, tak to asi stojí za návštěvu, program je docela pestrý a minimálně u části přednášejících lze za kvalitu ručit. Ještě se tuším lze registrovat na http://www.setkanifotografu.cz/registrace/ , aby to bylo jen za 100 korun, jinak na místě za 300…

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 15:35 ® sus1

osprey> Jenže ty si redaktor,tak si byl sem uveden Hadem v létě.:-) kromě toho teda, že si ještě Míra,Horáček a ještě osprey.:-)

S kamarádama??? už sem tě asi psal jak to je,kam zanima …:-)

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 15:07 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Když mi říkáš redaktore…

Samozřejmě, že jako aktivní a dlouhodobě přispívající návštěvník jsi zde vážen a vítán. Klidně můžeš přivést i několik tisíc kamarádů :-)

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:56 ® sus1 reakce na …

osprey> Milý návštěvníku??!!Hmmmmm.:-)

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:34 ® osprey
osprey

sus1: Milý návštěvníku. Vzhledem k tomu, že jsem oprávněn na tomto serveru vykonávat jenom určitý druh prací a chybí mi rozhodovací pravomoc, nezbyde mi než…

Ano, uhodl jsi – předat tvou stížnost programátorovi. :-)

Celý problém se točí kolem ukládaných a přenášených datových objemů, cen a kvality využívaných služeb a já do toho prostě nevidím.

Řešit se to musí, možná už se to řeší. Takže vydrž.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:16 ® sus1

Ty malé fota to je teda bordel,na větší to vypadá úplně jinak a tady pak na tej malej neni pořádně vidět nic a ještě se pojebe kvalita.?!!!

Redaktore,nějak to tam u vás zařid, at sem jdou dávat větší fota.:-) Díky.

A né jako pí.Hadová – předáno programátorovi?!!!pro­to oslovuju tebe.:-)

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:08 ® sus1

regulus> To mě taky.Když sem viděl ty traktory, ani o centák s nim nehnuli, ani jeden.

LuboO>>Mě se ta fotka taktéž líbí.Já sem z těch úplně posledních,co bych mohl tady nějak něco hodnotit:-) musíš počkat až na ostatní, jako já.:-) Joooooooo a já sem taky amatér a nejen ty.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10978.jpgfoto/forum/2009/th-img10979.jpg
Pátek 20. listopadu 2009 ve 13:02 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> já myslím, že je to klasický příklad, kdy je každá rada drahá. Krásá focené scény, kdy oči vidí něco jiného, jako je reálná situace, kdy člověk podlehne určitým emocím (sakra, to jsem to teda napsal:-)) ), to je ta zrádná situace. Ale vyfotit to určitě jde, třeba s pomocí fitrů. S kompaktem ale dost obtížně. Já aspoň moc nevím, jak bych na to šel. Asi s pomocí EV. Nevím, nebyl jsem tam, težko říct.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 12:24 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> no je tam černá díra, ale tohle je přesně typ fotky o které jsme se bavili před nedávnem jakým způsobem ji exponovat (stín v lese a vypálená obloha), čistě hypoteticky dle fotky, pokud by to exponoval tak, aby byla nějaká informace v tom lese, tak bude mít pro změnu vypálenou díru na obloze.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 12:10 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> …

reagovat
foto/forum/2009/th-img10977.jpg
Pátek 20. listopadu 2009 ve 12:04 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> pokud jsou na fotce vypálený místa, teda místa bez jakékoliv informace, je to vždy (téměř) špatně exponované. Někdy se v určitých částech tomu člověk nevyhne,ale ne v takové míře, jak na této fotce. Proto to taky v žádném případě nemůže vystihovat focenou situaci. Ta situace byla na 1000% jiná, ta tma dle fotky až takový nebyla a i po tmě je nějaké světlo. Kdyby byla taková tma, jak píšeš, tak by se fotit vůbec nedalo a třeba rybář by nebyl vůbec vidět. Ta fotka je prostě zkažená, košovka. Je to škoda.

Pokud máš na fotce vypálené místa, nic s tím neuděláš, ani v kompu. Není totiž s čím něco dělat, páč v těch místech nic není.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 11:38 ® regulus
regulus

sus1> to měli kluci asi honičku, by mě zajímalo, čím to auto vytáhli.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 11:38 ® regulus
regulus

LuboO> kritiku provedl ZN, mě se fotka líbí.

Pokud se toho co kritizoval ZN týká, tak si tak nějak nedovedu představit, jak to jinak exponovat, myslím si, že to vystihuje danej okamžik, už tam prostě byla tma. Možná by to šlo nějak přečarovat v PC.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 9:34 ® ZN
ZN

LuboO> myslím, že to tak není, žádní frajeři určitě nejsou. Jen se jim třeba zrovna nechtělo.

K fotce. Je škoda, že je to blbě exponovaný. Námět, atmosféra, kompozice, to je všechno OK. Jen ty totálně vypálený místa (to pozadí-les?), toho je škoda. Máš kompakt?

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 9:31 ® Libor
Libor

LuboO> nedělej herečku :-) , podle mě není co kritizovat, líbí se mi.

reagovat