Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 785.547 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 20. listopadu 2009 v 8:07 ® LuboO
-
cercer, regulus, sus1, vdite, dam sem fotku a nikto sa neunuva ju skritizovat. Vravel som, ze ste tu na mna velki frajeri… A taki sa so mnou amaterom nebavia…
reagovat - Pátek 20. listopadu 2009 v 7:39 ® sus1
-
Trochu jim tam zapadlo auto.Když sem ráno dorazil v 8 hodin,už tam bylo.Odcházel jsem ve 13 hodin a pořád se nepodařilo jim ho vyprostit. Ceny ryb přímo u rybníka.
reagovat - Pátek 20. listopadu 2009 v 7:01 ® sus1 reakce na …
-
Byl jsem na výlovu a dělal jsem si spíš ,,reportážní" – aspon teda pro mě – fotky.Některé jsem vybral,co se mě tak trochu zdály drobet …
cercer1> tady se člověk nezavděčí,at chválí nebo řiká opak,pořád špatně.:D Asi na tebe pošlu redaktora a on už tě vysvětlí?!!!
reagovat)
- Pátek 20. listopadu 2009 v 0:30 ® cercer
-
všem díky..zase když to vemu z druhé strany…málokdo má tolik komentářů k jediné fotografii!!
reagovatné,vážně..některých hrubek si vědom jsem, a ZN a ostatní,(kromě SUSA!!!)
máte pravdu: místo se mi líbilo a jevilo zajímavé,světlo také nebylo špatné ale zřejmě jsem měl vyfotit něco úplně jiného!!
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 23:42 ® regulus
-
sus1> první celkem dobrá, třetí má kázek, neumím to správně technicky vyjádřit, ale v pravým horním rohu je vidět nejspíš clona (nazelenalej šestiúhelník) asi díky protisvětlu, což celou tu fotku kapinku degraduje. Jinak by se mi docela líbila, ale ořez by to nespravil.
reagovat - Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 23:12 ® LuboO
- reagovat
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 23:03 ® tomashr reakce na …
-
sus1> První dobrá, ale ta třetí mi kompozičně moc nehraje. Ta druhá je dobrá „popisná“ – to nemyslím hanlivě, v mnoha případech jsou takové snímky třeba, není to ale nic zajímavého z tvůrčího hlediska.
reagovat - Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 22:38 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> první a třetí líbí........
reagovat - Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 22:22 ® sus1
- reagovat
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 22:15 ® sus1
-
Cercer chtěl vyjádřit to,že u nich v potoce taky teče voda,no?!a vy mu to takhle skazíte.
reagovat - Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 21:51 ® osprey reakce na …
-
cercer1> Ve chvíli, kdy sám najdeš dvě svoje chyby, tak je těžké jít s tím na trh. ZN má pravdu. To téma zůstalo neuchopeno. Budeš muset najít lepší úhel pohledu, počkat na zajímavější světlo, zaostřit důležité a nechat nezaostřené to, co by jinak jen rušilo. Je to práce na dlouho – proto mám s těmihle fotkami taky potíže a vyhovujou mi spíš akčnější témata (a ne že by se mi to bůhvíjak dařilo
reagovat).
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 21:50 ® Libor reakce na …
-
cercer1> ahoj, hladina je na křivo, to působí nepřirozeně, v jiném terénu se to schová ale vodorovnost vody je nejvodorovnější ze všech vodorovností
reagovat, jinak bych třeba zkusil ještě víc do široka, ale nevím třeba by to dopadlo na pikaču.
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 21:43 ® ZN reakce na …
-
cercer1> co si o tom myslím? Že něco, co jsi viděl jsi nedokázal vyjádřit na fotce. Při vší úctě, moc dobře vím, jak je to složitý, ale to se ti nepovedlo.
reagovat - Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 21:35 ® cercer
-
co říkáte na toto..teda..krom toho středu nahoře
reagovat..a blbého ořezu..
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 21:02 ® skwor
-
Spíše jen takové bezmyšlenkovité cvak, ale výsledek sem hodím.
reagovat - Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 20:46 ® LuboO reakce na …
-
vagi> ani mne sa pri foteni nenajezil, ale na druhej strane som pre to ani nic nerobil…
reagovat - Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 20:21 ® sus1
-
ZN> Dobrá, dobrá.Beztak by se někdo ptal,kde to je.
reagovatMám to i bez popisku.
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 20:20 ® ZN reakce na …
-
sus1> takové zvířecké popisky do fotky nepatří, fakt.
reagovat - Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 20:08 ® sus1
- reagovat
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 v 7:23 ® sus1
-
regulus> No a jedlé??moc houby neznam,doma je jedí, já ne,takže se o ně ani nezajímam.
reagovatNa nějaký sem právě v lese narazil, je jich tam dost.
- Středa 18. listopadu 2009 ve 23:55 ® Libor reakce na …
-
vagi> někdy stačí pohoupání, dost často se ježí asi když ho něco bolí či vadí (vyháčkování atd.), je to jejich obrana – taky bych se ježil kdybych byl probodlej hákem. Při malém aranžná candáta nebo okouna na mokrém podběráku jsem jim ježil ploutve zachycením prvního trnu o síťku, ale je to obtížné když chceš rybu rychle vrátit do jejího živlu. Nejlepší je fotit je ve vodě, ale to je metoda náročná..
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 23:36 ® vagi reakce na …
-
Libor> já právě taky ne
Osprey: Trága to není, ale za fotku to asi nestojí viz vzorek. Myslím obecné hledisko. Fotit neumím, takže další detaily už vůbec nedokážu posoudit. Ale zkrátka, když nemá naježeno, nevypadá hezky.
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 23:23 ® Libor reakce na …
-
vagi> neumím to.
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 23:09 ® osprey reakce na …
-
vagi> Nenutím je. Většina těch ryb to z pocitu ohrožení udělá. Když ne, není to zas taková tragédie.
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 23:04 ® vagi
-
Umíte „přinutit“ okouny, aby vám při fotografování pózovali naježený? U mě se jim občas nechce, tak toho nechám, abych je zbytečně netrápil. Ale možná je na to nějakej fígl
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 22:10 ® regulus reakce na …
-
sus1> lysohlávka
reagovat)
- Středa 18. listopadu 2009 ve 22:10 ® regulus
-
tomashr> tu středu uvidím, buď se zjevím nebo ne, dal bych ještě vědět, závisí to čistě od toho, jestli si budu moct vyřídit to co potřebuju, jet tam jen tak na
mám taky kapku z ruky.
Pokud se týká „urbanfishphoto“ happeningu, tak to ani omylem, Brno je o něco menší „bordel“ než Praha a abych pravdu řekl, tak i toho mám plný zuby a o chytání ve Vltavě s pražským hradem za zády tak nějak nestojím, fakt nevím, čím by se ti mě podařilo přemluvit a to asi ani ne v případě, že by bylo hezky, teplo a nebyla tma ve 4 hodiny odpoledne.
reagovat)
- Středa 18. listopadu 2009 ve 21:58 ® sus1
-
Nikdo neznáte tyhle houby??
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 21:43 ® ZN
-
Doudleban> fotky z domácí tiskárny, které občas udělám, nejsou nejhorší. Ale… i když tisknu na nejlepší papír, který seženu, stejně doma tisknu už jen naprosto výjimečně. Jednak je to z fotolabu skutečně lepší, jednak podstatně levnější.
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 21:39 ® tomashr
-
osprey>Obávám se, že nic speciálního garantovat nelze – klasika kapr/cejn/plotice téměř jistá, to bych se dost divil, kdyby se nic nechytlo, jinak ale bez záruky, jsou tam nějací duháci, podoustve a tu a tam i parma, ale to už ti fakt neslíbím. Klasika je vidět v diskusi na http://www.fish-pro.cz/conference.aspx?… když dojedeš k příspěvku u 11.11.2009 21:11:07 – tam J. Ouředníček ukazuje výsledky z Vltavy celkem nedávno z večera, další série je počínaje příspěvkem z 8.11.2009 19:35:25 . Jo a chytat se může až do 21h – výjimka ze zákona do konce roku.
reagovat