Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 785.547 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 18. listopadu 2009 ve 21:29 ® osprey
-
Já o rybách ve Vltavě vím.
Velkoměsto je ale pro mě vysoce depresivní prostředí. Jakou fiškou bys mě chtěl motivovat?
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 21:25 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> se mnou můžeš počítat..........
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 21:23 ® tomashr reakce na …
-
osprey> U tebe to je omluvitelné, jsi „trochu“ z ruky… Mimochodem mi ale vrtá hlavou ten nápad na nějaký následný „urbanfishphoto“ happening nějaký víkend v Praze – to by tě nelákalo? Ono chytání s pražským hradem v pozadí je stylovka – a přitom ve Vltavě ryby fakt jsou a ne zas tak málo. Každopádně to toho 25.11. taky zdrbnem, tento nápad za hlubší promyšlení stojí…
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 21:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
Doudleban> ono taky zaleží jakou zvolíš gramáž papíru, já jsem kdysi taky tisknul doma a pod 260g jsem nešel, ale jak píše regulus nevyplatí se domácí tisk ani kdyby si se rozkrájel
reagovatco se týká barev to ti těžko někdo poradí ,když nevidí jak to máš nastavený
a icc profil je jiná kategorie ( sám v tom plavu )
- Středa 18. listopadu 2009 ve 21:00 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Já se z termínu 25.11. omlouval hned a na tom se nic nezmění. Přeju vám tam příjemnou zábavu.
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 20:38 ® regulus reakce na …
-
Doudleban> můžu tě ubezpečit, že když si na relativně běžné domácí tiskárně vytiskneš fotku, tak tě to vyjde finančně stejně ne-li dráž než když si to necháš udělat ve fotolabu (myslím cenu za inkoust za papír), navíc z toho fotolabu to většinou bude lepší.
reagovat - Středa 18. listopadu 2009 ve 20:32 ® Ftmči
-
Tak včerejší pokus o domácí tisk nedopadl podle mých představ. chyba byla v tom, že jsem měl nějaký fotopapír, ale nevěděl jsem jaký. Byl matný, jinak jsem nic nevěděl. Na tiskárně jsem nastavil fotopapír a při tisku v počítači také (tam bylo na výběr snad 10 typů fototpapítů). Typ papíru jsem evidentně netrefil, takže barvy byly díky tomu jak ze záhrobí – děs. Při třetím pokusu (nastavil jsem tisk na normální papír a na tiskárně taky) to bylo už o poznání lepší, ale pořád nic moc. K tomu mi ještě došla barva, takže jsem toho nechal
reagovat. Dneska mi tu fotku vytiskla mamka u nich v práci (mají docela dobré tiskárny, nevím přesně jaké, ale asi 2 byly kupované přímo pro tisk fotek) a výsledek je pro mě velice uspokojivý, takže příště už budu určitě tisknout tam. PS: Fotka na papíře se mi velmi líbí.
- Středa 18. listopadu 2009 v 11:40 ® tomashr
-
Tak pánové – udělal jsem co jsem slíbil – zamluvil jsem stůl u Haštalského dědka na středu, 25.11. od 18h (opravdu ten původní termín). Kontakt je tady http://www.hastalskydedek.cz/kontakt/ . S ohledem na nepříliš masovou odezvu jsem nakonec zablokoval jen stůl pro 6 lidí, pokud by se kromě mě, Libora a MPE hlásilo nějak výrazně víc lidí, tak dejte vědět, zkusil bych to převést na rezervaci salónku, nicméně myslím si, že skromnější začátek setkání neuškodí. Tak doufám, že aspoň Libor a MP dorazí, ať tam nejsem sám
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 19:26 ® tomashr
-
Doudleban> Hele ono se nedá poradit, musí se zkusit konkrétní fotka – je to spíš o ostrosti snímku, motivu, atd., ty různé poučky typu 4mpx A4, 8mpx A3 nebo něco na ten způsob jsou spíš jen kecy Třeba Rosťa Stach tiskl svého času z 4mpix fotky 40×60cm v naprosto super kvalitě, ovšem jaksi fotil profiteleobjektivy ve spojení se starým EOS 1D – ty 4mpix zdrojových dat byly dokonalé, tak to šlo snadno resamplovat o hodně nahoru. U kompaktu to bude asi slabší,nicméně fotky A4 bych se vůbec nebál ani tady, to bude OK.
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 19:21 ® Ftmči
-
Dík za rady, rozměry jsou 1728×2304, určitě to tedy zkusím, tisknout budu A4.
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 19:13 ® MP-E65mm reakce na …
-
Doudleban> tuším, že v PS jde zjistit jak velkou fotku lze tisknout, po zadání velikosti právě v pixelech a hodnoty dpi, ale A4 vytiskneš v poho, tedy pokud si do fotky neřezal
reagovatzkus to a uvidíš.
- Úterý 17. listopadu 2009 v 19:05 ® ZN reakce na …
-
Doudleban> ze 4 Mega uděláš fotku hodně velkou, a na té tiskárně to nebude žádná hitparáda, ale dívat se na to bude dát. Klidně to zkus, jen tam nastav to nejlepší, co nastavit jde. Ono ten tisk bude chvíli trvat, ale co už.
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 19:02 ® MP-E65mm reakce na …
-
Doudleban> napíš jakou má fotka velikost v pixelech
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 19:02 ® Ftmči reakce na …
-
ZN: Canon MP160, úplně obyčejná jednoduchá tiskárna, ale nejde mi o vytvoření fotky na výstavu, prostě bych to rád zkusil.
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 18:53 ® ZN reakce na …
-
Doudleban> jakou máš tiskárnu?
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 18:47 ® Ftmči
-
Potřeboval bych poradit. Jak velkou fotku můžu tisknout na papír, když má 4Mpx? Chtěl bych doma zkusit, jak se s tím tiskárna popere a jaký bude rozdíl oproti fotce na monitoru, jestli tedy vůbec nějaký bude.
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 18:46 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > na příštích pár let dosti omezené. Proto dám na ospreyovu radu a kouknu se na ojetinu. Ten obchod je prý v Praze, budu tam v lednu na třitýdenním školení, takže si to tam omrknu. Letos už nic kupovat nebudu.
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 18:42 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> Tvé finanční možnosti ?
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 18:36 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > budu skromný, chci aby zvádla nabít blesk za zlomek sekundy, byla rychlá jako blesk a nemusel jsem ji vozit k vodě na kolci.
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 18:33 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> jakou máš představu o nové hračce ?
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 18:25 ® Libor reakce na …
-
Sander> kdyby jsi po večerech nehrál automaty, tak už jsi měl novej aparát.. .
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 18:24 ® Libor reakce na …
-
tomashr> prostřední je pěkná
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 17:52 ® tomashr
-
Aby se neřeklo, tak tady jsou nějací kapříci. ALe fakt to nešlo -kapříků jak jsem psal tři prdele, ale počasí takové divné a dění celkově spíš nefotogenické. BTW přece jen jeden světlý moment víkendu byl hlasitý dialog bobkařících důchodců na druhém břehu ve stylu „mě už jebne, von tam tahá jednoho za druhým a hází je do vody“ – to fakt zlomyslně potěšilo (nezapírám, že jsem si taky zmasil poměrně dost, ale ke konci už jich naprostá většina šla do vody, snad se trochu poučili).
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 17:39 ® Sander
-
Bylo fakt fajnový počasí.
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 17:33 ® Sander
-
Mi zase vytrestala, technika. Už aby ten pekáč spadl do vody, ať mám důvod si koupit nějaký použitelný. Takej pěknej materiál se věšel na mušák…
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 17:30 ® osprey
-
regulus: Pokud si s nějakou fotkou pospíšíš, pořád ještě můžeš být první.
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 ve 12:22 ® sus1
-
MP-E65mm> Je jich dost, jen né rybí.
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 11:24 ® MP-E65mm
-
Fotky nejsou je digitální tma
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 0:09 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> No já to howno mám, ale nevím jestli je ojíněný
reagovat - Úterý 17. listopadu 2009 v 0:04 ® regulus
-
MP-E65mm> no já taky nemám nic, tak se napráším taky, jen jsem si náhodou vzpomněl, tak jsem se jen zeptal.
reagovat)
No abych zas nekecal, barevnej les by se našel, něco odrážející ve vodě asi taky, ale ojíněný hovno, jak chtěl Robur, to fakt vyfocený nemám.)