Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 774.988 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 25. května 2009 ve 20:58 ® sus1
-
Jak udělat na fotce z vody ,,olej"?
reagovat - Pondělí 25. května 2009 ve 20:32 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Tak něco vyfot,dej to do Z Lovu a my budeme hádat co to je.Ryba,žába,…
reagovat - Pondělí 25. května 2009 v 11:30 ® Libor
-
Tak jsem včera vykoupal zase objektiv, snad do něj nenateklo, mít foťák na krku a ohýbat se nad vodou se musím odnaučit, nadával jsem si sprostě jak dlaždič.. , ale funguje, tak snad bude i nadále.
reagovat - Pondělí 25. května 2009 v 0:26 ® Libor
-
Super program zadarmo je GIMP, umí hodně věcí co Photoshop. Je suprovej, nezabírá místo a je i verze co jede s flashky. Všechny funkce pro úpravu fotek tam jsou. DOPORUČUJU! Je dobré si koupit o Gimpu knihu, urychlí to učení s programem.
reagovat - Neděle 24. května 2009 ve 22:30 ® ZN reakce na …
-
regulus> ja to uznávám, ale i jednoduché úpravy, jako je zmenšení, kontrast či doostření jsou v tomto programu jednoduché a kvalitní.
reagovat - Neděle 24. května 2009 ve 22:08 ® regulus reakce na …
-
ZN> no vono to má jeden háček, Robur si koupil noviny a ne program. -:)))
Pochopitelně nemá plnou verzi, ale uvolněnou licenci viz http://www.zoner.cz/…/licence.asp , takže je to to o čem jsem psal, nějaká očesaná free verze. Naprosto nepochybuju, že je Zoner kvalitní program, ale je otázkou zda pro lidi co fotí kompaktem, focením se nijak zvlášť nezabývají kromě vyfocení semtam ryby na net nebo fotky typu rodinka v uličce, rodinka u kašny apod., má cenu si takovýto program vůbec kupovat, byť ta HOME verze stojí jen dvanáct stovek. Neber to jako nějaký oponování, ve svojí podstatě sdílím tvůj názor, jen si myslím, že by spousta lidí ten ostrej Zoner ani nevyužila a to co s fotkama dělají by zvládli i na tom free programu.
reagovat - Neděle 24. května 2009 ve 21:43 ® filip111
-
taky používám ZPS 11 profesionál. Ale chci se vrátit na adobe PS.
reagovat - Neděle 24. května 2009 v 15:49 ® ZN reakce na …
-
Robur> ten Zoner jsem si koupil origoš hned po vydání, předtím jsem měl 10-ku. Je to dobrý program, vřele doporučuji. Ty různé,volně stažitelné programy mu nesahají ani po kotníky.
reagovat - Neděle 24. května 2009 ve 13:16 ® regulus
-
Robur – ten Zoner v údajně plné verzi je dodáván už dlouhodobě k různým výrobkům, Canon a nejen on to v minulosti dodával ke skenerům, k foťákům a možná ještě k něčemu. Ve finále to vždy dopadlo tak, že to byla buď 30 denní demoverze nebo nějaký ořezaný free, takže jsi si stejně buď koupil plnou verzi nebo použil něco jinýho. Osobně používám FastStone Image, není to asi to nejlepší, ale myslím, že na běžnou úpravu fotek to úplně stačí. Ke stažení je např. tady http://www.stahuj.centrum.cz/…mage-viewer/?g[hledano]=faststone&g[oz]=3.8 a čeština do něj tady http://cestiny.idnes.cz/…tware_bw.idn .
reagovat - Neděle 24. května 2009 ve 12:37 ® Robur
-
jasně, ale mluvím o té ZP 11, a to není na 30 dnů
reagovat - Neděle 24. května 2009 ve 12:26 ® sus1 reakce na …
-
Robur> Předpokládáš správně,takhle už to máš doma taky.
reagovat - Neděle 24. května 2009 ve 12:17 ® Robur
-
ZP studio 11Xpress a na 30 dní plné verze Z Callisto 5 a Z Gif ANimátor, ale to předpokládám lze stáhnout z netu
reagovat - Neděle 24. května 2009 ve 12:05 ® sus1 reakce na …
-
Robur> Home,profi…už????
reagovat - Neděle 24. května 2009 ve 12:04 ® Robur
-
nechápu ZP 11
reagovat - Neděle 24. května 2009 ve 12:03 ® sus1 reakce na …
-
Robur> Co je to za verzi??
reagovat - Neděle 24. května 2009 v 11:56 ® Robur
-
nejsem nějaký super stahovač programů a určitě na netu budou free verze na úpravu fotek, každopádně jsem teď z Billy přinesl Lidové noviny, ke ktrým byl Zoner Photo studio č. 11 zdarma i s licenčním kódem. pozor, prý to bylo k nejkaým jiným lidovkám než sobotním, takže se to možná už vrací zpět jako remitenda, ale prostě jsem řekl, dejte mně lidovky sobotní a CD a bylo. Nevím, zda je ta akce byly, žekl bych že je to k Lidovkám celoplošně.
Tímto bych vyvolal debatu i k programům na úpravu fotek.
reagovat - Sobota 23. května 2009 ve 21:44 ® pipa reakce na …
-
Libor> dik, tež fotak moc neovladam!!! a nemam v něm češtinu:)))))
reagovat - Sobota 23. května 2009 ve 21:30 ® Libor reakce na …
-
pipa> osvětlený dobře, škoda že to není přiblížený..
reagovat - Sobota 23. května 2009 ve 21:19 ® pipa
-
Todle sem zmačk uplně naslepo do tmy…
reagovat - Sobota 23. května 2009 v 18:16 ® Libor reakce na …
-
adam> ale za uplné tmy je to stejně pěkně na pikaču.
reagovat - Sobota 23. května 2009 ve 3:09 ® adam reakce na …
-
jo diky zkusim to… už se na to moc těšim..
reagovat - Pátek 22. května 2009 ve 12:03 ® Libor
-
adam> s bleskem je čas 1/500 moc, zkus v ruce v pohodě udržitelnej 1/100, zbytečně si tak přidáváš tmu a ubíráš světla.L.
reagovat - Pondělí 18. května 2009 ve 22:58 @ shakeman reakce na …
-
tomashr> Jen doplním, „Dravci peřejí“ vyšla už 1950 (1951 bylo 2.vyd.)a S.Štochl vydal ještě další knihu „Petrův zdar!“ v r. 1970.
reagovat - Pondělí 18. května 2009 ve 21:15 ® filip111 reakce na …
-
Libor> tuhle knihu mám. ryby zblízka autor: Zdeněk Sinek, fotograf Jan Rys cena byla 54,– Kčs (to byl balík
reagovat)
- Pondělí 18. května 2009 ve 21:03 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Ad „Ryby zblízka“ – mě to něco říká, ale doma to nemám. Koukal jsem na to přes Google a mělo by to být podstatně novějšího data.
reagovat - Pondělí 18. května 2009 ve 20:47 ® Libor reakce na …
-
tomashr> pěkný, já měl knihu s názvem „ryby z blízka“, bohužel ji už nemám, autora si nepamatuji. Neznáš ji? Zaúkoloju ženský v rodině, ať mi ty knihy seženou. L.
reagovat - Pondělí 18. května 2009 ve 20:15 ® tomashr
-
Pro info – dnes byl na http://www.paladix.cz/…stochla.html publikován můj článeček informující o několika klasických knihách, které jsou velmi zajímavé pro fotografy i pro rybáře…
reagovat - Úterý 12. května 2009 ve 13:40 ® Filip00
-
Jedna fotka z rána (ZOO Praha)
reagovat - Úterý 12. května 2009 v 1:10 ® HaD
-
já jsem docela dobrého výsledku dosáhl s externím bleskem s rozptylkou namířeným téměř kolmo vzhůru. i když zdánlivě jde světlo jinam, nějaké přeci jen dolů dopadne, ale již rozptýlené. Pamatuji se, že jsem ale laboroval s EV na blesku a hodně si hrál s tím úhlem
reagovat - Pondělí 11. května 2009 ve 23:21 ® Libor
-
tomashr> Tomáši, o jakém průměrném výsledku tady mluvíš, ty sám děláš nádherný fotky a budeš mluvit o uspokojení s průměrem.. Na dtuhou stranu souhlasím že nic se nemá hrotit do extrémů.
reagovat