Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 785.491 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 16. listopadu 2009 ve 23:59 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> jdu se preventivně naprášit, nemám nic.......už měsíc jsem nedržel stroj v ruce :-) ale pokud zítra bude aspoň trošku světlo tak sem něco přihodím, bohužel se to rybařiny opět týkat nebude :-)

reagovat
Pondělí 16. listopadu 2009 ve 22:37 ® regulus
regulus

Mno, máme 16.11., kolikpak má asi ospey fotek ???
viz. http://www.chytej.cz/…afovani-ryb/?…
Robur – Čtvrtek 5. listopadu ve 22 : 17 :-)) )

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 22:00 ® sus1

Z výlovu.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10942.jpgfoto/forum/2009/th-img10943.jpg
Neděle 15. listopadu 2009 ve 21:29 ® skwor reakce na …
skwor

Sander> Díky :-) Z toho co jsem za ty dva roky vytvořil, tak se mi líbí asi nejvíc.

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 21:23 ® Sander reakce na …
Sander

skwor > brr, nestraš s ledem! :o)

Pěkná.

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 21:11 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Doudleban> nevím ten bodlám mi přijde nezajímavý a spíš bych kladl důraz na mušku, ale ber to jako pohled na věc :-) ten klacek bych dal na zem, nejlépe nějak kde není tolik rušících prvků tak aby vynikl a neztrácel se tam (na kameni ve vodě, na písku popř. kamíncích atd.) u ty třetí jsem to psal bo většinou na co je zaotřeno, tak nám autor zděluje, že je to hlavní objekt, prostě a jednoduše když se podívám na fotku tak by mě to „bít“ do očí :-)

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 21:00 ® skwor
skwor

Jedna starší

reagovat
foto/forum/2009/th-img10941.jpg
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:56 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> OK, stejně má být zítra hnusně, tak kdoví, jestli by z toho něco bylo. Jinak nějaké fotky jsem přece jen udělal a do „Z lovu“ dám, ale až někdy v úterý večer, zapomněl jsem si v Praze čtečku, tak to zůstává ve foťáku. Volného místa na kartách je dost, tak se nic neděje, holt to bude později.

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:50 ® Ftmči reakce na …
Ftmči

MP-E65mm: U první fotky jsem chtěl zkusit vyfotit ten bodlák a muška mi přišla jako zajímavý doplněk, hlavním cílem tedy nebylo vyfotit mušku. U druhé jsem zkoušel jít níž, ale pak byla vidět hodně obloha – byla celá vypálená. u té třetí byla muška opět pouze jakýmsi doplňkem. Nicméně to, že z těch fotek to není patrné, je pro mě signálem, že to je špatně, přinejlepším to není dobře.

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:50 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> Bohužel zítra v tu dobu mám rande s finančním poradcem, ale jinak bych neváhal i přes časovou tíseň, která je mi poslední dobou v patách :-)

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:43 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Jestli máš zítra dovolenou, tak se stav – já tu jsem i zítra, ráno betonuju, ale tak ve 14:30 bude pravá chvíle na zjištění, co tu zbylo…

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:41 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> aha, ty kurvy se chtěj fotit........ zítra táhnu mazlika :-)

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:38 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> abychom ho nepotřebovali ve finále my :-)

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:37 ® Sander reakce na …
Sander

tomashr > neboj, však on přestane, až se stane chytřejším, nebo smaženým.

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:36 ® tomashr

Sander> Já na něj nijak netlačím – na háček se mi tlačí on :-) A jinak z trochu jiného konce (to už není o focení) – když sleduji na protějším břehu řadu důchodců (tady to tak vychází, že na jedné straně jsem skoro sám, zato na druhé straně je husto), tak ti tahají tak jednoho za hodinu – docela se děsím co by so dělo, kdybych je naučil zacházet s Amnesií, masnými červy, TTX a tak…

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:35 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Doudleban> Tak já začnu :-) :-) u ty první fotky bych zvolil méně nápadný podklad, ten bodlák nebo co to je je dominantní a ta muška se tam ztrácí.

druhá fotka: tam bych možná chtěl vidět celý prut, tam bych šel na kolena a vzal ho pořádně odspodu po jeho celý délce, něco jako třetí fotka , ale obráceně , ostřil bych na naviják.

třetí: koukám, že tam si kladl pozornost na „mušku“ jestli jsi to tak zamyšlel, tak ti to vyšlo, ale dalo by se to zdůraznit lépe, je dost malá a člověk jí musí vyloženě hledat :-)

jinak se mi to zdá barevně mdlé........zkus na tom zapracovat...­........fotit, fotit, fotit a uvidíš výsledky se dostaví. :-) :-)

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:35 ® Sander reakce na …
Sander

tomashr > nemáš pravdu, je to stejné jako s duhákem. Ten, který přežije počáteční tlak a zdomácní, stává se pak ceněnou rybou – samozřejmě pro toho, kdo je chce ulovit.

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:32 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> to nic, za trest tam vypiješ decáka vodky, aby Ti šlo více klábosit. :-)

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:32 ® tomashr

BTW nemám rád kapry!!!! Jsem na chatě na Sázavě a podle všeho tady nasadili – jak se hodí do vody prut, tak se tahá kapr přesně 45cm, už mě serou. Provedl jsem trochu masařiny, ale už jich víc nepotřebuji, ale zbavit se jich nedá, o dění svědčí to, že jsme dokázali zmasit čtyři kapry (žádné porušení RŘ, chytám já i syn) přesně na 25minut a to na jediný prut postupně oba – debilní ryba. Ovšem proč to píšu sem – pánové už vím, jak se zbavit záběrů od kaprů: když jsem jedinkrát vzal k vodě kromě kompaktu i zrcadlovku, tak záběry naprosto beze zbytku ustaly a ani ťuk… O tři hodiny později jsem foťák nechal doma a následovalo těch zmíněných 25 minut – prostě fotit ryby je radost :-) :-) A ještě jednou – kapr je debilní ryba!!!! Sorry, ale musel jsem si ulevit… :-((

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:25 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Uáááá, chlapi průser – uklikl jsem se v tom posledním příspěvku, opravdu to má být 25.11. – prostě středa jak bylo původně navrženo. Sorry za bordel, chyba na mé straně. Patrně zítra to zkusím zarezervovat, v případě úspěchu napíšu definitivní potvrzení. Dále provedu soudružskou sebekritiku a udělím si potrestání :-((

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:12 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> já si myslím, že je to vcelku jedno, já můžu i tu středu, Libor nejspíš taky a Tomáš jako Pražák s tím nebude mít problém, pokud přijedeš ve středu není co řešit :-)

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 ve 20:08 ® Ftmči
Ftmči

Posledně jasem strašil, že zase něco přidám, tak to máte tady. Moje fotosnahy byly značně limitovány mojí neschopností chytit kloudnou rybu. :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img10938.jpgfoto/forum/2009/th-img10939.jpgfoto/forum/2009/th-img10940.jpg
Neděle 15. listopadu 2009 v 19:53 ® regulus
regulus

MP-E65mm> neměla to bejt původně středa 25.11.??? V to pondělí na 90% nemůžu.

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 v 19:52 ® Sander reakce na …
Sander

MP-E65mm > děkuji :-)

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 v 19:43 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> pěkný fotky .............

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 v 18:18 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> jj, je to tak..

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 v 18:15 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > klidně bych ty fišky omezil na minimum, kdybych bydlel někde ve svém. Život v králíkárně (paneláku) je sice bez starostí, ale je to prostě králíkárna. Nemám to tu rád, možná proto tak často utíkám.

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 v 18:07 ® Libor
Libor

Sander> moje fotopauza by se dala nazvat obdobím fototmy, celý víkend jsme makal a záviděl všem co jsou u vody, takže vlastně i Tobě :-)

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 v 18:05 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > děkuji, kamaráde. Pro mě byl úspěch to, že jsem po delší době zapnul foťák. Měl jsem nějakou fotopauzu nebo co.

reagovat
Neděle 15. listopadu 2009 v 18:03 ® Libor
Libor

Sander> hezká fotka v Z LOVU, paráda

reagovat