Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 785.476 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 21:07 ® osprey reakce na …
-
skwor> Jo jo, taky jsem si našel na feeder jinou vodu. Nebo jsem spíš zatím nenašel tuhle.
Ale je to na mě kapku velké, nemohl bych sledovat, co se děje na druhém břehu…
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 21:00 ® skwor reakce na …
-
Libor> To je u Liky? Letos jsem tam moc nechodil, našel jsem si na feeder jinou vodu. Ale líny 35 a 38 jsem tam chytil.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 20:49 ® Libor reakce na …
-
osprey> letos jsem tam byl snad jednou v únoru a pak už ne, nemám rád hodně lidí u vody. Ryby tam ale jsou slušný.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 20:47 ® osprey
-
Libor: Turyňský rybník alias Záplavy? V životě jsem tam nebyl, ale zas tolik tam toho nemáte…
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 20:33 ® Libor
-
skwor> jedna jarní panoramka pro Tebe a všechny Kladeňáky
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 20:25 ® sus1
-
Tak to tam pořešte, já bohužel nemůžu,ale přemejšlel jsem o tom.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 19:08 ® Libor reakce na …
-
tomashr> jdu též
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 17:57 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> se mnou můžeš počítat, místo konání nechám na Tobě. Je mi vcelku jedno čím si omastím papulu
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 17:23 ® tomashr
-
Vracím se k „pražské hospodské fotoslezině“ – po posouzení z více úhlů pohledu tedy navrhuji to opravdu udělat v tom původně naťuklém termínu 23.11. od cca 18h. Zkusím osondovat vhodné restaurace, s ohledem na zájem o kolena a žebra začnu od haštalského dědka. Zatím nemám přirozeně rezervaci potvrzenou (asi až příští týden), kdyby nastal problém, tak dám vědět, ale předběžně si tento termín napište.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 17:06 ® skwor reakce na …
-
Libor> Dobře, byl bych na příjmu.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 16:23 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Všechno špatně.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 16:18 ® Libor reakce na …
-
sus1> doma budu makat, na svém
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 16:12 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Jen makej,budou odměny,tak at tam něco ještě přibude.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 16:04 ® Libor reakce na …
-
skwor> ach jo, budu muset makat, ale kdyby mě nakopla neskutečná touha tak pošlu smsku.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 15:56 ® sus1
-
regulus> A to mam ještě náký cilindrický skla,takže se to prej nějak od ,,normálních" lyší.Děsný.
reagovatNo ,nějak se s tim musim prokousat.
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 15:49 ® skwor
-
Libor> Nechystáš se někam v sobotu? Počasí by mělo být ucházející a byla by škoda toho nevyužít. Já jedu určitě.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 15:44 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> to není nadsázka, to je bohužel realita
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 15:33 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> takže těžší je v čechách vyfotit stehlíka, ten je plachej jak blázen … myšleno s nadsázkou
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 15:27 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Plaší nejsou, klidně se k nim přiblížíš na 1m a když jsme tam byli, tak ten snámi seděl nějaký švéd a tomu přistál na noze.
Když jsme tam byli v 2007 tak jeden letící papuchalk pokálil 5 lidí vedle sebe sedících, včetně mě
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 15:14 ® MP-E65mm
-
Libor> určite servo, jinak se nechytáš a i tak to není žádná sranda, vem si že ho chytáš na středový bod, vidíš vzdáleně (přes hledáček) blížící se ho papuchalka je tak malý že nemá cenu vubec nic dělat jen se ho pokusit sledovat, tak aby si na něj míříl právě tím středovým bodem, většinou jsem měl předostřeno na nějakých 5 až 6 metrů a když se dostal do této vzdálenosti tak jsem namáčkl, servo si ho pohlídá, tedy pokud udržíš zaostřovací středový bod na těle papuchalka no a když se přiblížil tak aby mi vykreslil aspoň 60% políčka tak to do něj nasypu co to dá
horší je když ho ostřícím bodem ve chvíli expozice mineš. Jak jsem psal je to focený na útesu a většinou to zaostřilo na moře a něž jsem přemířil tak byl papuchalk v čudu, tedy v noře (kde hnízdí) chce to cvik, ale s dobrou technikou to šikovný člověk zvládne za dva dny.
nepovím ti přesně jak byl daleko, ale něco kolem 3 až 4m určitě.
Zkoušel jsem to i pětikulí, ale nic moc , už to bylo moc dlouhý, ta třístovka je nejideálnější
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:57 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> povedená, to fotíš na AF-servo? Jak byl od tebe daleko? Oni asi nejsou moc plaší viď?
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:55 ® regulus reakce na …
-
sus1> „… nosim brejle a do hledáčku zrovna s nima extra nevidim …“, mě to povídej, se můžu zvencnout, v hledáčku mám dioprtickou korekci, takže do něj čučím bez brejlí, ale na displeji bez brejlí vidím kulový, furt nasazovat sundávat …
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:43 ® MP-E65mm
-
Vyhrabal jsem jednu v mých očích luxusní letovku papuchalka, líbí se mi světlo ( pozadí je hodně vzdálené moře, foceno z velkých útesů ostrova Runde)
Samozřejmě v plné velikosti (monitor 22palců) je to jiná podívaná, možná to půjde i na papír, uvidím, mám toho už hodně a vzhledem k ceně bych musel udělat banku (kterou stejně plánujem až pojedem do NY)
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 12:55 ® sus1 reakce na …
-
Robur> Kdepak čoveče,nespad.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 12:41 ® Robur
-
s lampou je to čudné, slovy Regula, též mne ruší, ale jak je vidět, křivá je pořád. každopádně první fota vypadá, jak kdyby Sus někde spadl /proč, samozřejmě nevím
reagovat/ a foťák náhodně udělal snímek. Ta z 9:55 je moc pěkná.
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 12:28 ® sus1
-
Tady je lampa rovně,nic sem nerovnal a věž za ní je nakřivo.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 12:22 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Níž asi jo,ale stál už jsem opřenej o zed baráku za mnou.Na focení nosim brejle a do hledáčku zrovna s nima extra nevidim,musim koukat hodně doleva,doprava,jestli mě rozumíš.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 12:18 ® ZN
-
sus1> šel bych níž a krok vpravo. Takto je to nejen uřízlé, ale i naňahňané na sebe.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 12:10 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Dík,voe…
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 11:01 ® Libor
-
sus1> víc dolu s fotakem voe…
reagovat