Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 785.448 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 6. listopadu 2009 ve 22:03 ® osprey reakce na …
-
sus1> Není toho na té fotce zbytečně moc? Hlavně vlevo?
reagovat - Pátek 6. listopadu 2009 v 19:52 ® sus1
-
MP-E65mm> To nevim,ale to bylo pro regula,včera taky jednu dostal,od Beeba.
reagovat,tak at má dvě.Ve dvou se to lépe táhne.
- Pátek 6. listopadu 2009 v 18:11 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> hmmm a mám po náladě
reagovat - Pátek 6. listopadu 2009 v 17:57 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Náladovka.
reagovat))
- Pátek 6. listopadu 2009 v 8:34 ® Robur
-
Regule, účelem 1 fotoalba je, že budou fotky od více lidí pohormadě- prostě 3 fotky na řádku ORbur, podt tím Sus atd. takže se to bude lépe srovnávat. Termín ber klidně jako orientační, ale zase tak abys na jaře nepsal, že už není sníh a podzimní listí.
reagovat - Pátek 6. listopadu 2009 v 0:13 ® osprey
-
ZN: Já si toho vážím. Ale někdo tu jednou napsal, že buď chytá nebo fotí. Já dneska chytal a udělal jednu slušnou fotku štiky. Tu sem nedám, někde ji použiju.
Tohle je navíc. Cvakal jsem, jak jsem běhal, tu krásu kolem.
Sám víš, jak dlouho trvá udělat opravdovou FOTKU. Musel bych zastavit, přemýšlet, hledat a možná bych udělal jeden dobrý snímek. Já ten čas nemám, snad jednou…
Ale rád tady s vámi diskutuju. A klidně můžeš komentovat cokoli, my dva nejsme lidi, kteří by si chtěli navzájem kazit radost ze života, takže to nebudu brát ve zlém. Jednou přijde doba, kdy už nebudu chtít chytat a pak se budu snažit opravdu fotit.
reagovat - Pátek 6. listopadu 2009 v 0:02 ® ZN reakce na …
-
osprey> nevím, jak dalece jsem to schopen posoudit, ale myslím si, že zrovna ty dokážeš o těch fotkách přemýšlet, vidět. Proto ti taky na rovinu píšu, co si o tom myslím.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:53 ® regulus reakce na …
-
Beebo> no vidíš, ta je s těma mrakama docela zajímavá.
Listy – já nevím, je to jako fotky do herbáře, náladovka, to teda nevím.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:51 ® osprey
-
Robur: Můžeme udělat ta fotoalba. Fotky mi pošlete, já to tam nasázím, dole pak mohou být komentáře.
Cokoli, co by musel naprogramovat Radim (programátor) závisí na tom, jestli bude mít čas apod. Přes zimu se udělá spousta věcí.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:47 ® osprey
-
ZN: Nedal bych si na zeď asi žádnou fotku – ani ty nej, co vyhrávají soutěže a děsně se mi líbí. Jednu tam mám, tak nějak omylem. Já ale žiju venku. Těžko se to vysvětluje.
Vím, že tohle jsou popisné snímky bez fantazie. Chybí jim to, co by tam měl vložit autor. Prostě jsem jen vyfotil dnešní den.Vím, že s tímhle přístupem ze mě nikdy fotograf nebude, ale většinou dělám přesně tohle
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:36 ® regulus reakce na …
-
Robur> jj špilas
Nevím co vymejšlíte s rajčetem, snad si každej může udělat fotoalbum tady, máš to to samý a ještě sou za to fishbony
) .
Ještě bych tě chtěl upozornit, že my ostatní musíme pracovat, ne každej má lautrhovno co na práci jako ty, takže termín 10 dní je pro normálního člověka nesjízdnej, taky vzhledem k tomu, že je před pátou tma, takže zbejvá jen sobota a neděle a tu taky každej nemá volnou.
Nechal bych to na Mírovi ať to nějak vymyslí, nijak bych to nevázal na tohle fórum.
Ještě mě napadlo, že by se mělo promluvit HaDovi do duše, aby sehnal nějaký sponzory, např. něco takovýho jako byla cena CANON na CPP by se určitě každýmu z nás šikla.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:34 ® Beebo
-
Dík. Myslím, že listy nemusí mít účel, nefotím dokument, beru to spíš, že se mi líbí barvy…atd. prostě takový náladovky, přesto děkuju.
jo, a ještě jedna, tentokrát „se špičkou“
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:23 ® sus1
-
Robur> To je fakt,odchytnu ráno psa až pude dělat how.....a vrazim ho tam na chvilku.Díky,dobrej nápad.
No tak někdo vyhrát musí,že jo??
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:20 ® Robur
-
archív, já už takové fotky mám
reagovata nebo vyfoť ledničku
- Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:19 ® sus1 reakce na …
-
Robur> A když nebude do 16týho mrznout??
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:17 ® Robur
-
musíme to udělat demokraticky a a by to bylo jednoduché. Vzhledem k počasí a ročnímu období vyhlašuji 3 úkoly: 1/ foto barevného lesa 2/ foto něčeho co se odráží ve vodě 3/ foto něčeho zmrzlého či ojíněného (a nesmí to být howno), klidně to nafoťte nebo vyhrabte z archívu. No a termín odevzdání bude 16. 11. do té doby se vymyslí forma publikace. Bu´D rajče, kde se dá též komentovat nebo nám OSprey do té doby něco vymyslí na Chytej, které by si to zasloužilo. Např. fotoalbum, kde vloží fotky každý sám za sebe nebo bychom mu je poslali. Je to možné?
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:15 ® regulus reakce na …
-
ZN> chápu tvoji poznámku (osprey), ale ty takovýto fotky nefotíš??? Já celkem běžně, je sice fakt, že to po většinou není ani na výstavu ani na stěnu, většinou si to člověk neudělá ani ve velikosti 13×10, zabírá to místo na disku …
Možná by bylo zajímavý takovýto fotky nějak definovat, jsem přesvědčen, že přesně tento typ fotek dělá většina lidí co fotí.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:08 ® regulus reakce na …
-
Beebo> Černá věž nemá špičku, kačer není zaostřenej a blbě exponovanej, kachna je fotka kachny. Listy, nějak nechápu účel …
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:04 ® regulus
-
osprey> fotky pěkný, ale kdybys věděl jak je v Brně od začátku tejdne hnusně, tak by jsi je semka ani nedával.
reagovat)
- Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:04 ® sus1
-
Pánové??odcházim.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 22:59 ® Libor
-
Robur>
osprey> tak jak jste to vymysleli s tou fotoporadnou?
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 22:56 ® spike
-
osprey> pěkné místa co je to za řeku?
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 22:54 ® sus1 reakce na …
-
Beebo> Kde má vež vež??
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 22:44 ® sus1 reakce na …
-
Robur> Už si něco nafotil do soutěže??
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 22:31 ® Robur
-
já bych tipnul bastion na Špilasu
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 22:30 ® ZN
-
osprey> ruku na srdce, dal by jsi si některou z nich ve velkém na stěnu pracovny?
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 22:29 ® ZN
-
Beer.Beda> ten rákos, ten je docela zajímavý. Jen tomu něco chybí, nevím přesně co, ale chybí. Možná na to časem příjdu.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 22:28 ® Beebo
-
je to tak jak jsem to vyfotil, bez ořezu a bez úprav. Šlo by to, nebo je to úplně blbě?
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 22:27 ® Beebo
-
jo,jo, kdo dneska nemohl být venku tak přišel o hodně. Taky připojuji pár fotek ze dneška plus jedna z Klatov pro Reguluse
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 22:18 ® Libor
-
Beer.Beda> kdybych se měl vyjádřit k té první, fotil bych to trošku níž, jakoby podél dna v úrovni očí rybiček, kamínky v popředí by se mírně rozmázly a třeba by to vypadalo fajn, schválně to někdy zkus.
reagovat