Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 785.376 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 16:33 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> Na co by ti byla 7D když máš MKIII? Kůli kropu?
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 15:38 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> to už jsi taky někdy psal
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 11:48 ® ZN
-
MP-E65mm> opět jsi mě nepřekvapil
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 9:31 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> tuhle větu si budu pamatovat
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 9:17 ® ZN reakce na …
-
regulus> proč jsi tam dával tu lavičku? Nějaký důvod?
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 9:16 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> zbytečná poznámka, já si myslím, že to tak každý bere. Je to jen webová diskuze.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 9:14 ® Robur
-
a můžem vidět foto bez lavičky?
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 1:53 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> klidek, je to debata, vím že to za moc nestojí, čučel jsem 14 dní doma a tak sem se musel vyvětrat, tak proč nevzít foťák … . No a blbnutí s úpravama, to jen tak aby to tu nebylo fádní.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 1:39 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> ok, v tom případě ti dám za pravdu, koš by se tam určitě nehodil
nicméně to barevný (nebarevný podání) ..........no nevím
Tu lavičku bych nejspíš nedával tedy vůbec, takhle řízlá taky nevypadá moc pěkně a šel bych po lampě
reagovatale víš jak ,ono se to kecá, takže mě ber s rezervou, protože já tohle taky nefotím
- Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 1:30 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> hned vedle lavičky (před ní) byl odpadkovej koš, takovej co bývá v parcích, nic fotogenickýho, takže celá lavička nehrozila, v tom rohu mi docela seděla, tak jsem to vyfotil s a bez lavičky. Takto se mi líbí víc, přímo sépie to asi není, je to BW s nádechem do žluta možná do hněda, přišla mi takhle nejlepší. Je tam vypálená obloha, tak ta barva byla jakási divná a klasická černobílá taková šedivá, prostě jsem blbnul.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 1:14 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> měl si tam lavičku , docela fešnou
reagovats tím by se dalo udělat víc + lampa, tam by byl taky manevrovací prostor. Já bych se nebál nacpat tu lavičku do popředí jako dominantu a nejspíš bych tolik neclonil. Co se týká te sepie , nebo co to je, to u mě nikdy nebodovalo, bud BW ( ne šedivku) nebo klasická barva
- Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 1:02 ® regulus
- reagovat
- Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 0:53 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> Já to tak taky beru
reagovatnebylo to myšleno ve zlem
- Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 0:44 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> ale vždyť je všecko v pohodě, jen debata nic víc. Dneska to bylo celkem úspěšný, mimochodem díky jedné fotce je tohle dnešní 68 příspěvek.
reagovat)
- Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 0:32 ® MP-E65mm
-
Pánové já vám do toho nechci v žádném případě kecat, ale pokus me se brát veškeré hodnocení (kritiku) fotek zde na tomto vláknu a nejenom to i jakýkoliv diskuze ohledně techniky , prostě čehokoliv s focením spojené jako subjektivní názor jedince na danný téma. Přeci nikdo znás nemůže někomu nutit jestli fotka Obamy je vyfocená správně a už vůbec jestli to dýchá nějakou atmosférou atd. (Obamu berte jako příklad)Domnívám se, pokud tak budem k těmto diskuzím přistupovat, tak se vyhnem zbytečným řečem o pravdách či nepravdách atd.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 0:14 ® regulus reakce na …
-
ZN> to není jistota, je to jen můj subjektivní názor, nic víc.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 0:12 ® ZN reakce na …
-
regulus> to rozhodně ne, mám ho taky. Závidím ti tu jistotu, tu v hodnocení fotek nemám.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 0:09 ® regulus reakce na …
-
ZN> Obávám se, že jsem tě nepochopil, co mi závidíš.
Je snad něco špatnýho mít vlastní názor???
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 0:05 ® ZN reakce na …
-
regulus> závidím ti
Já tuto debatu o této fotce, a vůbec, o této soutěži, končím. Mám na to, s dostatkem pokory a vlastních znalostí názor, že na to nemám. Subjektivní názor jsem napsal.
reagovat - Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 0:00 ® regulus reakce na …
-
Už jsem to našel, ta sportovní co jsem myslel je tady http://www.worldpressphoto.org/index.php?… první v sekci Sports Action o té jsem myslel, že je supr, jak jsem psal před tím.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 23:56 ® regulus
-
ZN> v případě vítězné fotky (Obamu s Masarykem tam Kramar má dvakrát).
reagovat
Nemyslím si nebo se alespoň necítím, že bych byl schopen relevantně hodnotit fotky, ale mám na různé fotky svůj názor, který se konec konců nemusí ztotožňovat s názorem většinovým, odborným, ale taky může, prezentuji ho pouze jako svůj subjektivní názor.
Pokud se týká toho jestli jsem silnej v kramflecích, tak ohledně svých názorů docela jo, ty to ale myslíš ve smyslu, jestli se cítím na to fotku relevantně zhodnotit a na to jsem už odpověděl v předchozím odstavci.
Pokud se týká palce nahoru či dolů, tak ve smyslu nejlepší fotka (mohu posoudit jen ty co jsou na netu a na papíře by to působilo taky jinak), tak bych dal palec dolů. Pokud fotka v kategorii (opět výběr jen z toho co je na netu), tak asi taky, mohla by možná zvítěznout ta druhá s Masarykem. - Středa 4. listopadu 2009 ve 23:45 ® ZN reakce na …
-
Robur> regulus. Jen jestli jsem to nedomotal já
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 23:38 ® Robur reakce na …
-
ZN> já myslel, že o doběhu
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 23:36 ® regulus reakce na …
-
Tak beru zpět, já si to jaxi pomotal s jinou fotkou, tu o doběhu atletů jsem nemyslel.
reagovat
Kurnik sem včera šmíroval fotky na netu a mám v tom bordel. - Středa 4. listopadu 2009 ve 23:35 ® ZN reakce na …
-
Robur> regulus: bavíme se doufám o fotce Obamy v konfrontaci s Masarykem?
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 23:30 ® regulus reakce na …
-
ZN> nepochopil jsem v jakým případě.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 23:30 ® Robur
-
ZN> ale to je snad o názoru,fotka se mně líbí, foto je pěkné, ale jde prakticky o opakující se sériovku na každém atletickém sprinut a myslím, že obdobnou jsem už viděl jinde a jindy. Ale aspoń mám z té fotky radost a nabíjí mne optimismem. Focené lidské či zvířecí utrpení navíc v prostředí, kde je celkem jasné, že to tam takové bude mne neoslovuje. U dobré fotky chci vidět určitý pocit výjimečnosti, jako že člověk umí, ale zároveń měl štěstí, že u toho zrovna byl.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 23:23 ® ZN
-
regulus> ruku na srdce, fakt se cítíš tak pevný v kramflekoch, aby jsi byl schopen v tomto případě dát palec nahoru či dolů?
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 23:21 ® regulus
-
Robur> ta co vyhrála tu sportovní soutěž, je úplně suprová.
EDIT o kousek výš
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 23:18 ® Robur
-
právě jsemse na to dívali s dcerou a část fotek je dost uchylná např. ti mrtví psi a dost je na jedno brdo, cikáni pláčou, vytopení pláčou a fotky autistickcýh dětí, snad jen krom té podpostelové jsou taky o ničem. Oba jsem nezávisle na sobě řekli, že neteří a syna,kteří lezou z trubky /skluzavky/ máme 3 zadky. Naopak se mně líbila sérka s Klausem, nejvíc, ta O kom se mluví a jsou vidět jen boty a dále jsou dobré sportovní fotky.
reagovat