Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 785.376 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 4. listopadu 2009 ve 23:13 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> jsem rád, že jsem tě rozesmál, taky mě to připadne divný, ale když se dívám na výsledky, no asi su taky divnej. :-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 23:11 ® sus1

Odesláno.:-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:59 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> no… z čeho bych porotu fakt v žádným případě nepodezříval, to je anální turistika. To jsi mě rozesmál:-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:57 ® ZN reakce na …
ZN

osprey> nevím, nerozumím tomu. V každém případě, ten šum tam je, a velký. Taky se mi to párkrát stalo, nevím moc proč. Hlavně při vyvolávání z RAWu. A tam si přitom expozici určíš. Vysvětluji si to špatnou expozicí, která už pak asi nejde narovnat. Jenže tady to až tak dramaticky špatně exponovaný nebylo.?

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:55 ® sus1 reakce na …

regulus> Seš takovej náš ,,Rozruch",no??!:-)) ,,Jo, jo,pořád se něco děje".

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:47 ® regulus
regulus

No koukám, že jsem to tu pěkně rozvířil. :-)) )

Ještě bych dodal, co jsem nechtěl hnedka ze startu napsat (proto taky ta poznámka o porotě). Dalo by se předpokládat, že lidé v porotě o tom něco ví, ale já z toho mám takový velice podivný pocit … prostě mi to zavání jakýmsi vlezdoprdelismem nebo snahou se nějak zavděčit či zalíbit, nevím jak to přesně nazvat, asi se ztotožňuju s tím co napsal tomashr, „že jde o podobný politicko-idealistický úlet jako Nobelovka pro Obamu.“ S dodatkem, že oproti předchozímu vládci Bílého domu proti Obamovi lautr nic nemám, mám na něj naprosto neutrální názor. Tento můj názor jen utvrzuje cena CANON, která dle propozic měla být udělena za „fotografii nebo sérii fotografií zachycující co nejpůsobivějším způsobem radostnou událost“ a to mě fakt dostalo. :-/

Ještě bych dodal k té vítězné fotce, že je třeba si uvědomit, že se jedná o fotografii tématickou (Lidé, o kterých se mluví) a tak zcela pochopitelně byla návštěva Obamy a Papeže v ČR pro tohle téma nasnadě a pokud by se v oné soutěži fotky z těchto událostí neobjevily, bylo by to asi divný.
Jak jsem už psal, vítězná fotka mne nijak neoslovila a ani ve velikosti metr na metr by se tak asi nestalo. Pokud bych měl vybírat jen z Klamarových fotek, tak u mě by vedla fotka č. 5, pak asi č. 7 a ten zbytek je na tom stejně jako ona fotka vítězná. Z druhé strany, fotky na druhém a třetím místě v téže kategorii mne oslovili asi stejně.
V každém případě si ale myslím, že adeptů na úplného vítěze soutěže by se alespoň mezi snímky co jsou na webu Czech Press Photo zveřejněny by bylo víc.

Děkuji všem za názory, už fakt, že jsou kapinku různorodé svědčí o tom, že jsme patrně všichni normální. :-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:37 ® sus1 reakce na …

ZN> Pošlu tě ji na mail.Kterej??

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:32 ® osprey reakce na …
osprey

ZN> Tak strašný šum tam snad ani vzniknou nemůže, zvlášť při 100 ISO. Že by něco při zpracování nebo přepočtech velikosti?

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:26 ® sus1

ZN> Ale přeci.:-))

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:19 ® ZN
ZN

sus1> nemáš tam exif. Takže? :-) Ten šum je divný. EDIT: zase pozdě:-))

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:16 ® sus1

ISO 100 Doba expoz. 1/250s Clona 11 Ohnis.vzdál. 24mm

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:07 ® sus1

ZN> Canon EF 18 – 200.

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:02 ® ZN
ZN

sus1> není to zlé. Jen trochu podexponované. Upravil bych histogram, tím zvýšil kontrast. Ale je to nějaké zašumělé, čím jsi to fotil? Btw., dlouhé sklo bych fakt nepoužil. Zrušil by jsi prostorový vjem, který je tady dost důležitý. EDIT: předběhl jsi mě:-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img10816.jpg
Středa 4. listopadu 2009 ve 21:51 ® sus1

Libor> Pouze 200tovka.Sem to i oříz,ale…zas bych tam neměl to okolo.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10815.jpg
Středa 4. listopadu 2009 ve 21:50 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> hezká scéna, celkově se mi to zdá tmavý, líp bych to neuměl, možná bych na to vzal dlouhý sklo a les bych přiblížil. Jak jsi na tom s výběrem tele?

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 21:46 ® sus1

Dneska sem zkoušel,na les svítilo slunko a jinak šero.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10813.jpgfoto/forum/2009/th-img10814.jpg
Středa 4. listopadu 2009 v 16:54 ® osprey reakce na …
osprey

MP-E65mm> Ahoj. Foťáček zatím vylepšovat nebudu, kamarád to bude muset střelit někomu jinému.

Diskutujete tu pěkně, bohužel není mi dáno pobýt tu déle. Ta fotka s Obamou je odvážná a zajímavá. Nějaké ocenění si určitě zaslouží. Ovšem čistě pocitově mě neoslovuje.Jenže mě by měli hodnocení fotek zakázat:-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 v 15:46 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> To já sem tam sice byl ale v tej době jsem jen veděl,že existujou fotáky,nic víc.:-) Jak řikam,viděl jsem koleje a jsou hned favorit.Jak tady někdo řikal,musí tě na první pohled ta fotka spolknout.U kolejí to na mě zafungovalo.:-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:47 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> ono jde spíš o to co si člověk pod tím představý (aspoň u mě to tak funguje) níkdy jsem tam nebyl, samozřejmě jsem to nezažil jen vím, že to nebyla žádná prdel, asi každý ví o čem mluvím. No a když se podívám na vítěznou fotku WPP tak vidím Obamu a nějak si nemužu nic představit ( možná to je tím, že nesnáším politiku) představím si to divadlo co se tu odehrálo a tím to pro mě končí, definitivně.

PS: jen dodám, že to je můj pohled na věc

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:39 ® ZN
ZN

MP-E65mm> zběžně jsem ty fotky proběhl, určitě se k nim v klidu vrátím. V každém případě, po zběžném prohlédnutí, ty fotky působí jako celek, určitě. Jednotlivě už tak silné nejsou. Tím nechci říct, že jsou špatné. Ono je ale vždycky prolematické, fotit v koncentrácích, cigánských vesnicí a podobně silně emotivních prostředí. Ono už to prostředí je hodně silné a svádí k neobjektivnímu pohledu. Je taky otázkou, do jaké mírý já, nebo kdokoliv z nás, je schopen relevantního posuzování.

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:39 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> ta je moc pěkná.......mi­mochodem pod každou fotkou se skrývají další , klikni na zhlednout další příspěvěk a když se podíváš na ty co jsou nejníže tak tam jsou v mých očích nádherný snímky :-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:36 ® sus1 reakce na …

tomashr> Netrefil čim?

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:34 ® tomashr

sus1> Jen tak naokraj – konkrétně tato fotka nevypadá, že by byla focena z nějak exkluzivního úhlu, skoro to spíš působí jako dost nepodařený záběr vyřešený ořezem (opakuji, že podle mě docela dobrým nebo minimálně zajímavým, tohle nemyslím hanlivě!). Jinak má pravdu MP65, že podobné posuzování možností je nesmysl, ale konkrétně u té vítězné fotky ses podle mě moc netrefil, ani kdyby to nesmysl nebyl.

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:32 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm>ha,ha,h­a.srando.

Jinak se mě líbí fotka č.5 – koleje.

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:31 ® sus1 reakce na …

ZN> Tak to sem teda zvědav, co se u nás změní.:-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:30 ® MP-E65mm
MP-E65mm

sus1> ukazuješ výsledný produkt a asi tak nezaleží jak si ho pořídíl (jaké podmínky) fotku a atmosférou uděláš kdekoliv :-) mimochodem je jen na tobě jestli se do toho afganistánu dostaneš, tam může kdokoliv :-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:28 ® ZN reakce na …
ZN

tomashr> moc let vyhrávají takovéto soutěže fotky, které dokumentují důležité události za světa. Nemusí být nejlepší podle mnoha kritérií, ale podávají nějaký osobitý dokument, sdělení. Mnohokrát v minulosti pomohly právě fotky, které určitě nebyly nejlepší, změnit některé závažné věci. Byly dostatečně silné, alarmující, proto vyhrály. Soutěží, kde se hraje na umělecko, těch je taky dost. Ale…nejsou tak prestižní, nejsou tak známé. Tím nechci říct, že jsou méněcené. Někdy je to naopak, ale ta publicita je prostě tady. Tato fotka je z významné události v této republice, je dostatečně silná, proto vyhrála. Kdyby tam nebyl Obama a Masaryk, byla by to jen dobrá fotka, nic víc.

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:25 ® MP-E65mm
MP-E65mm

ZN> Na mě ta fotka musí dejchnout jako celek a tady se to nestalo, (na to aby dostala první místo). Samozřejmě nevím kdo hodnotil a jaké další snímky tam byly, takže těžko usuzovat. Ale abych tady jenom neremcal tak ukážu pár fotek kolegy , který myslím ví co fotí a hlavně si se mnou vyloženě hrajou, pokud má na mě něco dejchnout tak to jsou jeho snímky z Osvětimi

Link: http://www.martinpustelnik.com/…sku-osvetim/

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:19 ® ZN
ZN

MP-E65mm> dnes v 11:31 ® :-) :-)

reagovat
Středa 4. listopadu 2009 ve 13:18 ® tomashr

ZN> No, já sice tu vítěznou fotku z CPF fotograficky do jisté míry chválím (už jsem to ostatně napsal a stojím si za tím), ale co se týče jejího vítězství, tak se bohužel musím ztotožnit spíše s tímto: http://www.paladix.cz/…ografie.html . Tedy s názorem, že jde o podobný politicko-idealistický úlet jako Nobelovka pro Obamu. Mimochodem stojí za pozornost, že i porota sama to napsala do zdůvodnění – řeči o „naději pro lidstvo“ opravdu moc do soutěže fotografů nesedí :-((

reagovat