Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 785.330 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 4. listopadu 2009 ve 13:14 ® sus1
-
ZN> A neni to fotomontáž?
Ten má teda ,,štěstí" takhle blízko se dostat.Možná bys to taky nějak podobně vyfotil bejt tam.
Mě se to nelíbí z jednoho důvodu,že každej se na takové místo nemůže dostat a tim pádem neni stejná šance pro ostatní,kteří by chtěli třeba soutěžit.Další hodně ,,ceněnné" fotky jsou z bojů někde na frontě.Kdo se tam dostane???
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 13:11 ® ZN
-
tomashr> taky nebudu lehce souhlasit,mám tři foťáky, ještě nikdy jsem fotku nehodnotil či neposuzoval podle náhledu a displey. Dokonce jsem nikdy nepoužil ani displey místo hledáčku. Vždycky mi ten displey sloužil jen jako náhled na histogram či přepaly
Add. vítězná fotka. Vždycky je velký rozdíl, kdo fotku hodnotí. V tomto případě nejde rozhodně říct, že by ji hodnotili nějací amatéři. Hodnotili ji lidé, kteří tomu bez veškeré diskuze rozumí. Může být na ni různý pohled, ale co je naprosto jednoznačné, ta fotka je hodně silná. To není o vkusu, to je o kvalitě. A taky je fakt, že JOE KLAMAR tam má další super fotky.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 12:40 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> Fotka se mi vůbec nelíbí a i kdybych ji viděl na papíře, tak by mě nejspíš taky neoslovila.
Přijde mi to , čím větší kontroverze tím víc boduje, asi to tak má být
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 12:36 ® MP-E65mm
-
Mimochodem vím o slušným 1D Mark III za 55000,– vlastní ho dobrý kamarád a přechází na čtyřkovou verzi. Tělo je ve výborném stavu, znám toho člověka řadu let a vím jak s technikou zachází ( velmi nerad ji komukoliv pujčuje a neustále ji leští) Kdyby měl někdo zájem tak mu pošlu link do SZ
PS: Míro neměl si v plánu upgrade
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 12:31 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> jednoznačný souhlas
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 12:29 ® Libor reakce na …
-
tomashr> souhlas
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 12:26 ® tomashr reakce na …
-
ZN> Já bych lehce nesouhlasil – možnost lépe posoudit fotku „hned na place“ a podle výsledku se případně nějak zařídit s výsledkem docela souvisí. Určitě to není nějak kritické, dá se bez toho žít, ale příjemné to je hodně. Mám v tomto přímé srovnání – momentálně mám dva foťáky, jeden s displejem „starým“ a jeden s „moderním“ a cítit to prostě je – na lepší se zvykne děsně rychle
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 12:22 ® Libor reakce na …
-
Robur> mě se nelíbí, vyfotit ji já hned by šla do koše. Na výstavu czech press photo chodím každý rok a fotografie na prvních místech mě nikdy neoslovily, jiné pak ano. Nevidím v té novinařině moc umění. Na letošní ročník se teprve chystám.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 12:16 ® Robur
-
Regule, tak ta fotka je hustá, sám se nemohu rozhodnout, zda se mně líbí či ne. Zajímavá asi je. Ale očekávám toto dielama u více lidí, takže bych logicky, když je hdnocení 50/50 viděl někde uprostřed hodnoceného množství fotek.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 11:57 ® Jagged reakce na …
-
Jasne fotit budem cez hladacik cez displej iba ak napriklad tesne nad hladinou a podobne kedze ho ma vyklopny. Teraz som ho nasiel v akcii za 700Eur.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 11:50 ® ZN reakce na …
-
Jagged> v ruce jsem ho neměl, ale ta D5000 má docela dobré recenze. Ano, má slabší rozlišení displeje, ale displejem nefotíš, pro mě je to jen zdroj informací. Nemá to na nic vliv. I ten objektiv není žádná hrůza, Nikon má setové objektivy jedny z nejlepších.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 11:02 ® tomashr reakce na …
-
Jagged> švagr se teď nedávno pomátl a koupil Nykona (ZN by měl radost
reagovat), ale tu D5000 zamítl. Hlavně ho hodně odradila dost mizerná kvalita displeje – horší rozlišení, kontrast, atd, měl i nějaké další výhrady. Nakonec zvolil D90, který byl zrovna v akci s objektivem 18–135 a s tím je spokojen. Tohle nechápej jako nějaké odsouzení D5000 – fotit to bude na 100% celkem slušně. Jen konstatuji, že jsem nedávno ve svém blízkém okolí zažil člověka, který je celkem začátečník, zvolil Nikon, ale ti D5000 nakonec po dost pečlivém výběru zamítl.
- Středa 4. listopadu 2009 v 10:42 ® Jagged
-
Zase otravujem ale rad by som vedel vas nazor este na toto…http://www.alza.sk/nikon-d5000-cerny-black-18–105-af-s-dx-vr-d120107.htm
Viem ze je to dost nad limit co som sem daval ale tento sa mi zda ze by mohol vydrzat uz aj dlhsie nie? Objektiv ma dost siroky rozsah takze by som nemusel brat 2 objektivy. Ma stabilizaciu, ultrazvukove zaostrovanie. Co poviete? Radsej priplatit a vzat tento?
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 9:48 ® sus1
-
http://sus1.rajce.idnes.cz/Podzim_2/
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 9:38 ® sus1
- reagovat
- Středa 4. listopadu 2009 v 9:32 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Stále zapomínáš,byl sem první.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 8:18 ® tomashr reakce na …
-
regulus> Ta vítězná fotka není špatná, je to prostě pohled trochu jiným způsobem než klasická „novinářská“ fotka. Navíc je to typ fotky, která bude na papíře ve větším formátu (jako byla na výstavě) působit daleko lépe než na webu. Takže na výstavu to podle mě patřilo zcela jistě, jiná otázka je, zda je to až tak dobré, aby to bylo na první cenu – o tom už tak docela přesvědčen nejsem.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 8:16 ® ZN reakce na …
-
regulus> regulus> fotka je hodně kontroverzní, to máš pravdu, ale díky naprosto vybočující kompozici, je hodně, hodně zajímavá. Mi se třeba moc líbí.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 8:12 ® ZN reakce na …
-
Beebo> ta fotka je špatně exponovaná. Pokud máš zrcadlovku (což asi ne), tak zkusit manuální režim, udělat zkušební fotku a podívat se ve foťáku na histogram. Pak nastavit hodnoty dle něho. Nebo zkusit měřit expozici na světlé části scény, namáčknout a pak volit kompozici. Takto je to mdlé, bez šmrncu. Taky je to špatně ostřený. Pokud jsi chtěl neostrý popředí, mělo by to dle mého být daleko výraznější.
Při focení je fakt potřeba se co nejvíc soustředit na motiv, co vlastně chceš vyfotit a dle toho se zařídit.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 ve 4:03 ® regulus
-
Není to tak dlouho, co se tu objevila (dal ji sem myslím ZN) fotka vojáka která vyhrála tuším v roce 2007 fotku roku World Press Photo, alespoň z mýho pohledu byla ta fotka zajímavá a něco vyjadřovala. Dneska jsem čistě náhodou narazil na vítěze letošní obdobné soutěže pořádané Czech Press Photo a málem jsem se sesunul ze židle. Docela by mne zajímaly vaše názory na tuto, troufnu si říct značně kontroverzní fotku.
http://czechpressphoto.cz/cz.php?…Pokud se mýho názoru týká, tak fotka samotná mne nijak moc nenadchla (velmi kulantně řečeno) i těch šest ostatních co tam Klamar má, nicméně i z těch sedmi by na tom nejmíň dvě byly z mýho pohledu líp. No a porotu co to vybírala ani snad raděj komentovat nebudu.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 1:47 ® regulus
-
Beebo> nemyslím nic, jde o to co jsi chtěl fotit. Reagoval jsem jen kvůli tomu, že ta fotka je příklad toho co jsem se ptal v pondělí, no a když už jsem řekl A tak jsem musel říct i B. Takže to B ber s rezervou, mě prostě ta ořízlá fotka připadne horší než ta původní, ta má něco před vodou a něco za stromama i když je to jen bílý vypálený světlo mezi větvemi.
To, že to očima vypadá jinak než na fotce je celkem normální, spoustu fotek o kterých jsem si při focení myslel, že budou skvělý se na monitoru počítače rázem změnily v docela běžný obrázky, často silně podprůměrný.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 0:11 ® Beebo reakce na …
-
osprey> OK, co se týče barev, tak to je docela problém, s takhle vyblitou fotkou se toho asi moc dělat nedá, ale okem to bylo hezký …
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 0:09 ® Beebo reakce na …
-
regulus> nejhorší na tom je, že když na to koukáš okem a pak to vyfotíš, tak to je úplně jiný. Myslíš tedy nechat tam při ořezu buď spodek nebo hořejšek, ale neořezávat obojí?
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 0:07 ® osprey
-
Beebo: S kritikou je potíž, že nemusí být objektivní (krom fotek, které nestojí vůbec za nic).Takže ti nenapíšu kritiku, ale názor. Mě se zdají ty barvy už moc tvrdé a nechal bych víc vidět popředí. Ta tráva tam jen tak cukruje dolní okraj, já bych ji tam radši viděl pořádně nebo vůbec.
reagovat - Středa 4. listopadu 2009 v 0:04 ® regulus reakce na …
-
Beebo> ta první je asi úplně klasickej případ toho nač jsem se ptal, voda, stromy v příšeří a obloha přepálená bílá díra, navíc mezi větvema, takže spravit to je na oprcání a dycky to asi bude vidět. Na tý druhý jsi problém ořízl a výsledek dle mýho nemá ani vršek ani spodek.
reagovat - Úterý 3. listopadu 2009 ve 23:52 ® Beebo
-
Zdar chlapi, zkoušel jsem upravit fotku, ale asi to není ono, co myslíte? Očekávám kritiku, dík.
reagovat - Úterý 3. listopadu 2009 ve 23:08 ® ZN
-
tak ještě jednu z ryb. Taková trošku kýčovitá, ale nijak zvlášť neupravená. To světlo prostě takový bylo.
reagovat - Úterý 3. listopadu 2009 ve 22:56 ® regulus reakce na …
-
ZN> no jo, vnoučata jsou vděčnej objekt k focení.
reagovat - Úterý 3. listopadu 2009 ve 22:52 ® -tom- reakce na …
-
ZN> na kvalitě fotky je to vidět, fakt paráda!
reagovat - Úterý 3. listopadu 2009 ve 22:26 ® ZN
-
regulus> jasně, rozumím ti.
Já mám už pár měsíců svůj objekt k focení, který mě moc baví
reagovat