Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 785.330 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 3. listopadu 2009 ve 22:21 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> je jedno v čem, PS byl jen příklad, abych pravdu řekl v každým programu mě vyhovuje něco, možná si zbytečně komplikuju život.
Dík za info.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 22:13 ® regulus reakce na …
regulus

Ricci> jj, až bude co, tak se s tím v PS nějak poperu, v původní otázce jsem měl na mysli jak to ošetřit při focení, asi to prakticky moc nejde.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 22:12 ® ZN reakce na …
ZN

filip111> nemáš zač. Někdy je to prostě tak, člověk vidí něco, co by chtěl vidět, ale fotka nelže. Bez dobrého světla je to na prd.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 22:11 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> popravdě, já ve PS už dlouho nic neupravoval, páč jsem dlouho neudělal fotku, která by za to stála. V Zoneru mi to jde mnohem rychleji, páč dělám prakticky jen dvě základní věci. Upravím histogram (třeba nadvakrát) a doostřím. Ale v podstatě máš pravdu, ano, lasem oddělit problematické části a upravit zvlášť. Je to jednoduché, výsledky ucházející.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 22:08 ® Ricci reakce na …
Ricci

regulus: pokud za to fotka stojí, tak se dá využít např. lokálních úprav pomocí vrstev úprav a maskování. Těch postupů a možností jak něco udělat je víc.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 22:08 ® regulus reakce na …
regulus

Jagged> máte tam bobra :-)

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 22:01 ® filip111 reakce na …
filip111

ZN> děkuji za komentář. Podmínky stály fakt za prd.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:58 ® regulus
regulus

ZN> myslel jsi např. v PS v jedné vrstvě upravit světlý části, v druhé tmavý a pak to sloučit???

Ještě k tý poznámce u odpovědi flipovi, nic jsem ti nevyčítal, jen jsem konstatoval, že je škoda, že toho nekomentuješ víc. :-)

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:55 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> ještě jednu věc o fotkách z digitálu. Je to docela normální, data nejsou citlivá vrstva. Ta je mnohem pružnější. S tím nejde nic dělat, tak to prostě je. Doba je jiná.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:53 ® Jagged
Jagged

A pridam aj nejaku fotku od vody. Je uz starsia ale z rovnakeho obdobia ako je teraz. Budem rad ak ju okomentujete.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10800.jpg
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:52 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> nepochopil jsi nic. Pytlíkovat jednu fotku ze dvou jsem fakt nikdy nezkoušel, zato upravovat fotku nadvakrát, natřikrát, nebo použít vrstvy, to je někdy nezbytná věc. Teda u fotek, které za to stojí.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:50 ® ZN reakce na …
ZN

filip111> fotka je nijaká. Chybí jí kontrast (viz histogram). Upravil bych ji. Je to ten případ, který mi vyčítal regulus, ošemetné focení díky velice rozlišným světelným podmínkách na částech fotky. EV nutně do mínusu, měřit na světlou část. V každém případě, nejde to upravit najednou, minimálně rozdělit na dvě části.

Btw., je to špatně ostřené. Nebo možná dobře, ale nepochopil jsem to.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10799.jpg
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:45 ® Jagged
Jagged

Ano nejake rady som dostal a za to vam dakujem. Na zaciatok asi vezmem tu EOS 1000D len neviem ci ten set co som tu dal s dvoma objektivmi alebo radsej iba telo a objektiv zvlast nejaky lepsi? Poradte ktory?

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:41 ® osprey
osprey

regulus: Budeš se divit, chtěl jsem si s tím jablkem taky pohrát, ale nestíhám.

Do budoucna plánuju, že by fotografování dostalo daleko větší prostor, ale (a tím odpovím Liborovi) neumím krom úplných základů HTML nic, takže musím čekat až se uvolní kapacity.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:39 ® regulus
regulus

ZN> přehlídl jsem tvoji předchozí odpověď (regulus> těžký, moc těžký), no abych pravdu řekl, pytlíkovat v PS ze dvou různě exponovanejch fotek jednu (pokud jsi to tak myslel s tím RAWem a dělat fotku na dvakrát) mi připadne jako dělat fotomontáž. Dělat nějaký kór čárymáry s fotkama v programech moc neumím, možná nad tím příliš přemejšlím nebo se snažím nahnat to co nejde … . Připadne mi, že fotky z digitálu jsou na to jaksi víc citlivý než byl film.

Ricci, Libor> jo přechodovej filtr taky vždycky nejde použít.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:23 ® filip111
filip111

Robur> jedna „soutěžní mlhavá“

reagovat
foto/forum/2009/th-img10798.jpg
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:16 ® filip111 reakce na …
filip111

Libor> tady je poloviční. Máš pravdu, že to vypadá líp

reagovat
foto/forum/2009/th-img10797.jpg
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:16 ® filip111 reakce na …
filip111

Libor>

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:14 ® Libor reakce na …
Libor

filip111> asi moc tlustej, dal bych polovic, ale kompozičně to trochu uzavřel, rámečky se někdy fakt hoděj, zvláště když je scéna rozdrbaná.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:12 ® Libor
Libor

osprey> nápad asi jo, ale technicky by to muselo být promyšlené a podle mého by muselo jít komentovat každou fotku zvlášť, ale v tom množství… krom toho už jsi se naučil PHP a MYSQL? :-)

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:12 ® filip111
filip111

Libor> lepší?

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:11 ® filip111
filip111

Libor> tady je

reagovat
foto/forum/2009/th-img10796.jpg
Úterý 3. listopadu 2009 ve 21:11 ® regulus reakce na …
regulus

osprey> k čemu by se měli vyjádřit ostatní???

Jako k tomu, jestli zřídíš fotoalbum nebo jestli vůbec porovnávat fotky nebo k tématu co vyfotit???

Já bych se spíš ptal tak, jestli se vůbec někdo zúčastní viz to co tu před nedávnem nahodil do placu ZN, fotka ke který nic moc nepotřebuješ, jablko, vodu a sklenici, jeden zúčastněný, Ricci. Ano ani já kterej jsem to tak trošinku vyprovokoval jsem semka fotku nedal. 8-(

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 20:37 ® osprey
osprey

Robur: I to by šlo. Ale museli by se k tomu vyjádřit i ostatní.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 20:30 ® LuboO reakce na …
LuboO

sus1> vyborne, mas pochvalu pred nastartovanou V3S-kou

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 20:18 ® sus1 reakce na …

LuboO> žlutá věž ve tmě.:-)

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 20:15 ® sus1

regulus> Přesně: Městský farní kostel – děkanský kostel, arciděkanský kostel Panny Marie.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 20:08 ® sus1

Ty vole, Špilberk.:-( To sou nedostatky.:-)

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 ve 20:06 ® sus1

regulus> Tak ten u Bílé věže,teda no??:-)) Arciděkanský kostel.

reagovat
Úterý 3. listopadu 2009 v 19:40 ® LuboO
LuboO

poznate toto?

reagovat
foto/forum/2009/th-img10795.jpg