Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 785.271 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 2. listopadu 2009 ve 21:14 ® ZN reakce na …
-
filip111> první je pro mě klasická středovka, čtverec. Je to tvá fotka, kdyby bylá má, dělal bych čtverec. Druhá mě nijak nezaujala.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 21:14 ® MP-E65mm reakce na …
-
filip111> První má atmosféru, to že je pravá strana bez kresby mě osobně vůbec nevadí, jo povedený snímek.
Druhá fotka , asi jako Osprey
PS: nejsem krajinář
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 21:14 ® filip111 reakce na …
-
osprey> ale vodička je to krásná co? Řeka Lech v Alpách
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 21:07 ® osprey reakce na …
-
filip111> První se mi líbí, druhá mi přijde trošku popisná (jako většina mých fotek)
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 21:02 ® filip111
-
co vy na to?
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:45 ® osprey
-
ZN: Ano, úsměvné to je. Jsme tady taková malá fotografická plkárna. Za nic vyššího bych to nepovažoval, ale přece sem chodím rád. Málokdy tady projde fotka, která by aspirovala na vyšší cíle a hemží se to tu canonisty, protože se jich tu jako na potvoru pár sešlo.
Ale na to, že jsi tu z nás nejzkušenější, bych očekával, že budeš konstruktivnější. A neber to ve zlém. Prostě si myslím, že ty radši komentuješ, co se tu děje něž by ses to pokusil ovlivnit. Zdá se mi to být škoda.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:41 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> jenže tady nejde o focení ryb ale o fotku jako takovou , takže mi pořád uniká co tím jiným tématem myslíš. Tak tady furt nebreč a něco nadhoď.
mimochodem, to tvoje čekání ti jde velice dobře, po měsící sem vlezeš nevypadne s tebe krom toho že se dá fotit i krabicí od bot nebo že to ve fotáku není lautr nic
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:32 ® ZN
-
Libor> je to fakt hodně těžký, snažím se použít některý z přechodových filtrů. Výsledek je nejistý. http://www.oehling.cz/…2703%5D.html mám ještě nižší i vyšší, tento používám nejčastěji.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:27 ® Libor reakce na …
-
Ricci> ale je pravda že jablko si měl super..
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:25 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> nemám, co bych k tvému příspěvku napsal. Snad jen to, že jsem s úsměvem čekal na tvou reakci a dočkal se. Jen s tebou souhlasím, že úsměvné to je. Způsobem sobě vlastním jsi to obrátil vzhůru nohama a ještě zamíchal. Lautr nic jsi ani vidět nemohl, protože lautr nic takového nefotím. Prostě a jednoduše, ryby nefotím (až na skutečné vyjímky).
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:25 ® Ricci
-
Regulus: šedý přechoďák nepomáhá?
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:20 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> fotil bych to ráno nebo večer kdy není světlo tak ostrý a nebude tak velký kontrastní rozdíl, samozřejmě za použití polarizáku (tak jak se má správně používat)
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:16 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> doted jsem si hrál s dcerou a mrskali jsme puzzle a asi v tom budu pokračovat
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:15 ® Libor reakce na …
-
ZN> když fotíš mlhu (opar) nad vodou, je nějaký způsob jak ji zvýraznit? Napadlo mě použít delší čas.. .
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:13 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Tak se nesměj a diskutuj,Holomku.
reagovat)
- Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:11 ® Libor reakce na …
-
regulus> podle mého nedá, nebo to neumím. Existují však poloviční filtry které jsou z jedné půlky tmavé a přechází do světlé půlky. Pomocí nich si před objektivem ztlumíš světlou scénu a scéna tmavá zůstane stejná. Já se takovým scénám když to není záměr vyhýbám. Mám rád světelně vyrovnané snímky. Další možnost je vyfotit snímek ze stativu 2× s různě nastavenou expozicí a obě fotky pak slepit v editoru na PC.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:11 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> Co Ti to v tom brání se bavit na jiné téma než „technika“ zatím o tom tady neustále básníš, zatím jsem od tebe poslední dobou neviděl na téma ( dle Tvých představ) lautr nic. Já se tomu rozhodně nebráním, ale nemám potřebu začínat.
Pokud Ti fotky unikají , tak já za sebe říkám, že nemám čas chodit kolem vody a fotit krajinu nebo cokoliv s rybyřinou spojené, co se ryb týká tak tak jsem se už několikrát vyjádřil, že je nefotím pokud chytám.
Co se Canonu a Nikonu týče, to je tak už profláknuté téma , že se k němu opravdu vyjadřovat nebudu.
„Zvrhá se to ve skupinku lidí, kteří spolu byli jednou fotit, všichni mají Canony a mají si co říct“ sorry , ale tohle opravdu usměvné
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:08 ® ZN reakce na …
-
Libor> je mi to fuck.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:07 ® ZN reakce na …
-
regulus> těžký, moc těžký. Fotit do RAWu a pak dělat fotku nadvakrát. Tady je fakt každá rada drahá.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:05 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Tak pozor?!!Já sem sem dával taky jablko a ne jako recese.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 ve 20:04 ® Libor reakce na …
-
ZN> šarmantně jsi hodil zatáčku a vyhnul se odpovědi. O technice to určitě také je, nebuď tak zarytý. A to že vše není ve foťáku chápu moc dobře, jen číst.. . Prostě tvoji reakci neberu, měl jsi přijít a Jaggedovi poradit tuhle Sony, tamhle Pentax, Canon nebo Nikon.(bez nadsázky si rád udělám přehled) Oháníš se pořád dokola stejnými věcmi a pak utečeš do pravdy že se dá fotka udělat čímkoliv, zkus někdy svůj názor lépe obhájit. Nedůležitým a nepodstatným věcem se nevyhneš nikdy. S nahráváním fotek jsi se taky nikdy nepřetrhl, šup sem s nějakou. Nezapomeň že jsme tu všichni zapálení amatéři. Tvoje častější návštěvy jsou vítány a myslím že to fóru prospěje.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 v 19:59 ® filip111 reakce na …
-
regulus> tak to by mě taky zajímalo, bojuju s tím dost často.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 v 19:57 ® regulus
-
Abych tady jen tak neprndal, jakým způsobem řešíte scénu kde máte tmavej úsek a za tím něco hodně světlýho, typickej příklad řeka břeh ve stínu, v pozadí světlá obloha (výsledek černej břeh nebo přepálená obloha), dá se to nějak vybalancovat (clona, čas ISO)???
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 v 19:47 ® regulus reakce na …
-
ZN> napsal jsi „… i proto sem chodím čím dál míň, debata se tady zvrhává v naprosto nedůležité a nepodstatné věci, aspoň co se fotek týká. Zvrhá se to ve skupinku lidí, kteří spolu byli jednou fotit, všichni mají Canony a mají si co říct …“, možná bych připustil, že se tu řeší naprosto nedůležité a nepodstatné věci, nijak mi nepřipadne, že by tu bylo přeCANONováno, pokud tedy pominu fakt, že ho má většina lidí co sem přispívá.
Fajn, akce jabko se sklenicí se nepovedla, z mý strany proto, že se mi to samotnýmu nelíbilo jak to vypadlo z kompaktu, tak jsem to sem raděj ani nedával (teda kromě toho modráčka z recese), neměl jsem čas, neměl s čím to kloudně nafotit a jedinej kdo sem něco dal byl Ricci. Proč se nezúčastnili ostatní netuším.
Píšeš, že ti fotky nějak unikají, no pravda moc jich tu není, ale možná, kdyby se aspoň nastínilo o čem se chce debatit, tak by se někdo přidal. Mohla by to být třeba paralelní diskuse s tou o Canonistech, jak jsi naznačil.BTW tvoji radu ohledně toho dlouhýho objektivu (někdy v září) jsem přehodnotil, vlastně jsem to přehodnotil celý … .
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 v 19:45 ® Libor reakce na …
-
regulus> taky nic nemyslím zle, neboj
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 v 19:20 ® ZN
-
Libor> já ti odpovím tak, jak jsem odpověděl už milionkrát, jen číst. Nejsem žádný zarytý Nikonista, nejsem žádný odpůrce Canonu. Nikdo nikdy (doufám)ode mne neslyšel, prosazovat jednu značku. Na rozdíl od debaty tady, kde se to Canonem jen hemží. Dokonce i velmi zřídka napíšu, že jsem něco vyfotil na NIKON. Vždy tvrdím jen jedno, ve foťáku to není, což nějak nechceš pochopit. Už jsem to tady psal několikrát, i proto sem chodím čím dál míň, debata se tady zvrhává v naprosto nedůležité a nepodstatné věci, aspoň co se fotek týká. Zvrhá se to ve skupinku lidí, kteří spolu byli jednou fotit, všichni mají Canony a mají si co říct. Já nejsem proti, naopak, proč by si lidi se stejným zájmem neměli pokecat. Ale s těmi CANONy mi to už přijde jako velká sranda. Na druhou stranu, fotky mi nějak unikají. Možná se pletu, čert ví. Ono je to vlastně jedno. A ještě k tomu NIKONu. Fotím na něj milion let, mám objektivy, nikdy jsem neměl důvod měnit. Až ten důvod mít budu, tak bez mrknutí oka a zatlačení slzičky značku změním. Silně pochybuju, že Renoir, Manet či Monet brečeli, když měnili štětec.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 v 18:55 ® regulus
-
Libor> ZN už je takovej, možná trochu zarytej nikonista
) a nemyslím si, že by to myslel nějak zle, jen si rýpnul. Mám dojem, že důvody proč má Nikon tu už před časem psal.
Možná je ale fakt, že Canon bude nejspíš kapinku rozšířenější, důvod je jednoduchej mrkni sem http://www.nikon.cz/…catalog.html a sem http://www.canon.cz/…ns/index.asp . Obě značky jsou roky v podvědomí jako výrobci dobrých foťáků, ale na Nikon narazíš jen pokud se budeš pídit po fototechnice, na Canon nejen tam foťáky, kopírky, scanery, tiskárny … . Lidi co se v tom vůbec neorientují bezmyšlenkovitě sáhnou po zboží známé značky (je jedno jestli jsou její výrobky to pravý ořechový), ti co už u toho kapinku přemejšlejí se přece jen často přikloní k výrobci co je dalo by se říct viditelnější no a ti co o tom přemýšlejí hodně, tak si zvolí to, co jim bude nejvíc vyhovovat.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 v 18:53 ® tomashr
-
osprey> S tím, že Canon honí megapixely bych příliš nesouhlasil (aspoň u DSLR). V praxi je totiž nějak extrémní jen 7D, jinak ale naopak Canon má u srovnatelných modelů rozlišení často i menší než třeba Nikon. Jinak s tím hledáčkem a AF – ono je to trochu složitější – Canon a Nikon své řady foťáků odstupňovali trochu jinak aby se přímo nekryly (marketingově velmi snadno k pochopení).
Momentálně je každopádně z čeho vybírat, dobrých přístrojů je na trhu až dost.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 v 18:44 ® Libor reakce na …
-
Doudleban> zadarmo je Gimp, za slušný peníz Zoner, má i 30dní zkušební verzi.
reagovat - Pondělí 2. listopadu 2009 v 18:39 ® Ftmči
-
Libor: Ořez to není, i bez ořezů je tam díky foťáčku jenom ,,pár" pixelů. Dík.
Osprey: Ostrost a hloubku ostrosti chápu myslím docela dobře. Hlavně díky sledování tohoto fóra. Šlo mi o doostřování jako takové. Tentokrát to asi nebylo potřeba, ale někdy mám pocit, že by to trochu doostřit chtělo. Obzvlášť při zmenšování fotek a jejich vyvěšování na internetu. Dík.
ZN: Dík. Kolirát nemám v těch pravidlech tak úplně jasno, tak jsem rád, když se dozvím, že jsem je něják porušil
reagovat.